Nya frillan ;)

Jag trivs bäst i kort.

FÖRE



EFTER


Dagisbilden :)

Linnéa Roslind


Riktig KOSSA!!

Igår kom min kära mamma och färga håret på mig. De blev mörkt :). De gillar vi! Nu funderar jag på att klippa mig kort. Känner att de är mer jag. Frågar Robin vad han tyckte och fick inget svar... Hmmm. Så d spelar väl inte honom någon roll eller nått. Men ibland kan de vara lite roligt med tips.

Vet inte vad de är med Wilton. Han spyr en HEL del! Så fort han ätit så blir han hysterisk fram tills han rapar en riktig rap. Sen är han lugn. Efter en stund kommer de så mycket så hela han och jag är helt nerkladdade...... Sen är han nöjd. Men hallå?? får han i sig något? Ringde 1177 igår och prata med dom. De trodde att jag hade alldelse för mycket mat till honom. De fråga om han kissa bra och inte var slö... Kissa gör honom och helt tvärtom, han är pigg. Han var vaken i 3 timmar igår. Så med andra ord jag är en RIKTIG KOSSA!! Fattar inte vart de får plats för så GIGANTISKA är dom inte..

Nu har Robin börjat jobba igen. Vart tog dom 4 veckorna vägen?? Får vi se hur de kommer bli nu med den "nya" vardagen. Först och främst så har vi inte fått tillbaka min bil. Så jag får gå med bägge barnen till Linnéas dagis. Då får jag min runda. Sen skall jag vara själv med min lille plutt till 14 då vi skall hämta Linnéa. Är de fortfarande bra väder så går jag även då.

Ingen träning idag... Carro skall se Rihanna... Snällt... ;) Så de blir lite ändring. Träningen blir imorgon istället så idag är de lite träning hemma och promenader med lillen

En liten bild

Finns inte mångaa bilder med mig och Wilton ännu. Här tar Emelie en liten bild på oss. Tack :D


Ha mål!!

Efter förlossningen med Wilton har jag fått någon GO i mig. Hade de under förlossningen. Robin och barnmorskan skratta så åt mig och barnmorskan tyckte jag klara allt så bra själv och och peppa mig själv sjukt bra. Skratta mellan värkarna och sa nä nu jävlar!! Detta har verkligen fortsatt. Sjukt skönt!! Jag känner en massa GO i mig och jag SKA utföra de. Mitt första mål är att ner i vikt med 10 kg. De går JÄVLIGT bra!! Eller ja de har inte börjat synats men de kommer snart. De andra målen säger jag inte ännu ;). Kan säga så mycket att de har med familjen att göra.

Målen skall sättas och skall nu göra ALLT för att de ska bli verklighet. GO, GO, GO!!!!!!


4 veckor :)

Idag är min lille Wille 4 veckor <3



Många säger att Linnéa och Wilton är lika. Jag tycker både och :). Mest att dom är lika.


Släkten växer :)

Linnéa och Wilton har 8 kusiner. Från åldrarna 22 år till 2 veckor. I tisdags fick jag ett mms av min bror Johan. Tänkte först att de var väl en bild på något inom fotboll som jag skulle visa Robin. Öppnar och ser att de är en ultraljudsbild på en liten bebis.. Jag ska alltså bli faster igen :). Grattis Johan, Camilla, Matilda och Oskar. Roligt med en massa barn när de är jul och en massa mys.

Igår blev de ingen träning på gym. Carro skulle fixa håret så vi fick tränat i onsdags istället. Idag blir de lite träning hemma och en PW runda med barnen. Robin är iväg idag så jag är ensam med våra barn hela dagen. Så de blir en massa mys idag. Kanske en massa teckningar som blir målade ;).

Vi har nu fått lån på att fixa till våran toa. Ska bli sååååå skönt. Den är fruktansvärt äcklig!! Robin är sjukt duktig och fixar de själv. Han har behörighet till att sätta fuktspärr. Så de som kommer kosta är sakerna och rör och elektrikern. Så efter jul och allt så är de dags att få de fint där också.

Nä nu ska jag klä på mina små busar och bege mig ut :)

Till er alla där ute som också kämpar med er träning.. KÄMPA PÅ !!! ;)

Schema

Igår var jag och träna med Carro. Gick väl sådär.. Men på måndag så blir de annat. Tills dess skall jag PW varje dag och göra lite övningar hemma. Ställde mig på vågen igår och de jag har att gå ner i vikt är 10 kg. Var lite slarvig efter jag fått Linnéa så jag hade +5 kg från henne. Denna gången skall de inte slarvas. När de gäller kosten så har jag dragit in på de mesta. Försöker tänka lite på vad jag äter och dricker.
Har lagt upp ett schema när jag skall träna. Bra för övriga familjen att veta ;)

Måndag: Träna med Carro.
Tisdag: PW och hemmaträning med hantlar och pilatesboll
Onsdag: PW
Torsdag: Träna med Carro
Fredag: Pw och hemmaträning med hantlar och pilatesboll
Lördag: Vila
Söndag: PW

Nu skall de göras ett träningsschema om vad jag skall träna och vilka övningar.
Tänkte först lägga ut en före bild men jag väntar tills jag har en efter bild också :)
Måtten är tagna och vikten är satt. Så nu är de en månad till nästa vägning och måttagning. 

Känner mig riktigt peppad!! De är ju bra.



Målet är att få tillbaka denna magen. Bilden är tagen sommaren 2006!! Det skall jag väl klara ;)??

De går bra nu :D

Ja nu har allt kommit lite mer till rätta :). Wilton är lugn om nätterna och äter bra. Linnéa har lugnat sig liiiite. Jag kommer iväg och tränar och går mycket. Vi har kommit in i familjen 4:a.

Ibland känner jag "varför skaffa man fler barn?". Detta är ju klart när de är tufft som jag tänker så. Men ska jag vara HELT ärlig så skulle jag inte bara vilja ha ett barn. Jag älskar barn! De är tufft JA!! Men så mycket man får ut av dom. Första månaderna är jobbiga.. Men sen!! Gud vad jag älskar allt roligt som Linnéa gör. Sjunger, dansar, pratar som en TOK, ja allt. Visst hon kan göra så man får gråa hår men shit den tösen. Jag längtar liiite tills Wilton kommer i den åldern. Jag kan tom tänka mig en liten fjant till om ca 5 år ;). Men blir de ingen så är jag nöjd eftersom jag har en av varje.

Med träningen går de sjukt bra. Jag går och lämnar Linnéa på dagis (tar ca 30 min dit.) Är ute och går i 60 min och tränar på gym. Detta kommer gå bra :). Har hantlar hemma som jag ska träna lite med lite då och då. Även pilatesbollen kommer komma fram. Ska sitta och kolla lite recept och annat till bra mat för hela familjen. Övriga familjen bantar ju inte bara för jag gör de. De gäller bara för mig att stå emot trycket för alla sötsaker ett tag. Unna mig något litet ibland. Vet inte vad jag väger nu men de skall jag ta reda på imorgon. Ska ner till mellan 53-55 kg till sommaren. Så jag har tid på att fixa detta.

Idag blir de 2 Power Walks sen blir de gym med Carro. Ska ta måtten idag så vi ser vart vi startar. :D







Liten och STOR bebis :)

Barnen på olika sätt...

Har haft de rätt tufft nu med Wilton. Han har endast gått upp 24 g på en vecka. Får upp allt han ätit.. Är HELT hysterisk på nätterna. Jag tillbringar fortfarande mina nätter med honom på mig i soffan blandat med att jag går runt och försöker få honom lugn. Vill bara gå in och lägga mig hos min tös och bara vara. Men de går inte. Har han inte gått upp ordentligt till på onsdag så kommer min mvc sköterska skicka in oss till barnsjukhuset och kolla upp vad som händer.

Linnéa höll jag på att få ett litet smått anfall på i fredags. Hon lät inte Wilton vara en enda sekund. Så fort han somna i vagnen så var hon där och drog och skrek efter honom. Satt jag och amma honom kom hon och slängde sig på mig och sen tog hon nappen från honom. Detta är säkert lite svartsjuka. Försöket ha henne så fort jag inte är med Wilton (inte mycket tid för mig själv inte) Vi läser en massa böcker, sjunger och dansar, ritar, leker allmänt. Försöker när hon kommer när jag sitter och ammar att läsa eller bara sitta och ha min ena arm runt henne och titta på lite tecknat. Robin försöker ha henne en massa. Låter henne vara med när man lagar mat och säger till henne att säga till mig när de är mat och göra henne delaktig i allt. Bytar blöjan tillsammans. JA ALLT!!! Tur är ju att hon är snäll mot honom och ska pussas och kramas och blir han ledsen så springer hon fram och ska ge honom nappen. De är väl bara till att rida ut "stormen".

Jag har sån motivation till att träna nu. Sä jäkla skönt. Vill träna varje dag. Men kan inte de riktigt ännu. Men ut och går en PW runda gör jag dagligen. Idag hade jag tänkt att gå två gånger. Så härligt höstväder. Träning imorgon ;) med Carro. De gillar vi :D

Favoritbarn

Ibland stöter man på ordet favoritbarn... Jag har aldrig riktigt vetat hur man kan ha de? Mamma har 5 barn skulle hon ha en ungen som hon "älskar" mer än någon annan av oss? Jag tycker de är hemskt när man hör att de finns folk som kan favorisera så. Innan jag fick Wilton kände jag att jag kommer ju aldrig kunna älska någon annan unge som mycket som jag älskar Linnéa. Hade svårt att känna något medans Wilton var i magen. Visst var jag glad för min andra lille bebis men kände ändå att jag kommer ju ALDRIG att känna som jag gör för Linnéa.. När Wilton kom så var jag absolut glad men de enda jag hade i huvudet var hur Linnéa mådde och att jag skulle snabba mig hem till min lilla tös. Denna känslan och tankarna kände jag max i 2 dygn.... Sen var de som jag aldrig hade varit utan någon av dom och jag ÄLSKA dom precis LIKA MYCKET!!! De jag kan tänka mig att man gör är att man älskar dom "olika".. Med de menar jag med att man älskar deras olika personligheter.. En sak som är klart är att jag aldrig kommer älska den ena mer än den andra.

Idag har man börjat träna lite. Börja med att värma upp genom att gå lite. Sen blev de träning av min rygg, armar och ben. Magen får vänta ett bra tag. Vill ju inte att de ska bli att man får operara sig för att man har bråttom att komma iform. Har ju ett x antal månader på mig att komma i form igen. Sen har ajg ju faktiskt fått barn..... Riktigt skönt att komma iväg och bara vara Ida. Fick andas... Jag bestämt med Cajjan att måndag och torsdag blir de gym sen är de promenader som gäller. Skall ju inte bli någon muskelklump utan bara ta bort lite kg och sedan få de fast igen. Cajjans idé var att ta alla mått på mig och väga mig (även ta en bild) för att sedan se resultat. Kanske att ni där ute kan trycka på lite ;). Tränar vi som vi gjorde idag så kommer de gå bra. Ska bara ha tag i lite mer övningar. Imorgon tar jag familjen och går en lååång och snabb runda. Tur vi köpte den vagnen som vi köpte (trots priset!!!) De när perfekt!!

Tyckte de var roligt att se att någon man inte känner läser min blogg. Trodde jag inte :). Ni kan väl skriva en rad så man vet vem som läser. Att få höra av någon som inte står en nära att man är duktig och allt de där känns lite extra. De är ju så... De som är en nära "förväntar" man att de ska tycka att man är bra och allt de där, att killen ska tycka att man ser bra ut. Tar liksom inte orden på allvar.. Men kommer de en "utomstående" så värmer orden väldigt mycket. Tänk själv. Din kille säger ofta att du ser bra ut, att du är den finaste som finns och allt de där. Du snäser kanske åt honom att han typ inte "menar" de.. Sen kommer de en kille i affären som kanske säger en liten sak och då blir man glad och skiner som en sol. Som när en kille stanna mig i kassakön på Willys och sa att han var tvungen att säga till mig att jag hade en väldigt fint leende... Kan säga som så att jag log HEEEELA vägen hem ;).. En sak som Robin kanske säger väldigt ofta men som inte tas på "allvar". Så tack för era ord ni som skrev. De värmde verkligen. Tack :D

Imorgon blir de att skriva på papper på att Robin är pappa till Wilton och sen även väga min lille tjockis. Sist jag vägde honom vägde han 4140 och var 54 lång ;).

Glöm inte att kommerntera nu!! Har ni varit dåliga på tycker jag. Är du någon jag inte känner så kan du väl skriva lite hur du hitta min blogg. Ni kan ju även komma med förslag om vad ni vill att jag skriver om.

Hjärnan sätter sprätt på sig själv..

Mitt förra inlägg var lite deppigt. Förutom om lille Gabriel förstås ;). Ibland sätter hjärnan sprätt på sig själv. Skönt att ibland bara få rensa lite.

Wilton har fortsatt sova konstigt om nätterna. Han och jag har fått ligga på soffan för att inte väcka de andra. Kan säga att min rygg inte är som den ska.. Lilleman vill helst ligga på mig med näsan intryckt mot min hals. Han snarkar VÄÄLDIGT mycket då (när han väl sover). Inatt sov han bättre. Mata honom ordentligt innan läggdags och mös väldigt mycket med honom. Gick och la honom 22.30 och sen sov han till 02,30. Sen var de samma visa igen. Kolla om han hade ont i magen. Men nä verkar inte som de. Ville han ha ny blöja? Nä, helt torr var den. Ville han bara mysa?? JAA!!! Så där låg vi på soffan igen.. 

Prata med mamma om de. Hon berätta att jag var EXAKT likadan... Jag var vaken när de andra inte var de och somna strax innan de andra skulle upp och skulle till skolan/dagis. Jag ville ha min mamma för mig själv. Wilton är kanske så också??

 Mina barn är mitt allt. Utom dom hade jag inte varit något.





Bilden är tagen av Emelie Roslind


Jag tror jag har bestämt mig.

Jag ska bara bestämma mig helt. Allt som jag har här på nätet (inte mailen) skall tas bort. Är de någon som bryr sig om hur vi har de så får de väl ringa, skicka brev, komma på besök eller fråga någon annan som vet... Detta blir nog sista inlägget.. Vi får se.

Just nu känner jag att de jag gör inte riktigt räcker till. Försöker gör så allt ska vara bra och alla nöjda och att jag DUGER.... Att de jag GÖR duger. Att mina barn duger. Att min familj duger.

Nu kommer gamla osäkra Ida fram.. Ibland kommer hon utan att jag vill och kan stoppa henne. Innan visste jag inte vad som tog fram henne men ju äldre jag blir ju mer saker kommer jag på som gör att hon kommer fram. Känns snart som de är inte mycket kvar som gör att hon INTE kommer. Ibland känner jag bara att varför försöker jag stå emot henne?? Hon kommer ju ändå och de är kanske den RÄTTA jag??? Jag har fått jobba med henne hela mitt liv. Har alltid hört att jag måste "tuffa till mig" och våga säga ifrån och TA plats.

Igår var jag, Robin och Wilton hemma hos syrran och träffa lille Gabriel. Han var så liten och nätt. Sa inte mycket. Där kom jag med min JÄTTE bebis. Såg lite roligt ut. De är roligt att syrran nu också blivit mamma.



Bad Robin ta bilder... Denna var den bästa..



Småkusinerna Gabriel och Wilton



Gabriel

Hej Svej!

Hemsk natt..

Är de bara jag eller städar man inte varje dag när man har barn?? De känns som de är de enda man gör. Leksaker överallt. Inte kan man sitta ensam på sitt rum och leka med sina saker utan nä ut med dom i vardagsrummet eller i köket. Böcker ligger de överallt. De ska synas att man har barn men HALLÅ så mycket?? Vi försöker varje kväll plocka undan alla leksaker tillsammans med Linnéa. Men de har blivit lite slött med de sen lillebror kom.

De nya med Linnéa nu är att hon kommer ut med mina spetstrosor (bara dom) och ser hur glad ut som helst. Så även dom kan man hitta lite varsom. Kul?? Nä inte direkt om de skulle komma någon.

Nappar hittar man också ÖVERALLT!! När man inte ska ha dom ligger de 100 st över hela lägenheten men när man behöver dom är ALLA väck. Wiltons nappar hittar man aldrig så då får man fråga Linnéa var hon lagt dom.

Nu har helvetesnatten varit här. Allt var lugnt till kl 23 igår. Lägger Wilton och mig själv. Hinner sova ca 1 timme och då... Då vaknar en liten pojke och är JÄTTE ledsen. Inget fungerar. Robin tar över. Går ut med honom i vardagsrummet men har hunnit väcka Linnéa. Jag ligger kvar med henne och råkar somna. Vaknar av att Robin kommer in med henne, eftersom hon själv har gått upp. Alla lägger sig och jag försöker ge Wille lite mat... Vägrar TOTALT!!! Efter en liten stund äter han. Sover ca 2 timmar sen är de dags igen. Denna gången går jag ut i soffan med Wilton. Men Linnéa har hunnit vakna även denna gången. Robin somnar om Linnéa och jag Wilton. Sen IGEN!!!! Denna gången får jag lite lätt frispel och skricker rätt ut. VA FAN HÅLLER NI PÅ MED???? Robins svar.. Vem då?? JA VÅRA UNGAR!!!! Sen somna vi alla igen och upp igen halv 7 då jag kände att jag inte orka ta allt igen utan lät ungarna vara uppe. Bara de att Wilton åt sen sov han som en stock i 3 timmar. Linnéa satt fint och lekte och jag och Robin satt halv döda i soffan. Så nu har vi haft vår första hemska natt. Kan ju hoppas att de blir bättre inatt. Lilleman har sovit en del idag. Ska försöka ha honom vaken en del lite senare.

Guld och gröna skogar

I alla förhållanden, om de är med ens kille eller barn så kan man inte undvika att de ibland blir en liten "fnurra på tråden". Nu är de inget i detta fallet. Här är allt lugnt och bra. Men som sagt de är inte alltid guld och gröna skogar. Jag som person är inte den som bråkar lätt men när jag väl blir irriterad eller de är något som gör mig arg så blir jag de ordentligt och då kommer ALLT! Tom de som egentligen inte kanske direkt har stört mig men som bara "ploppar" upp i all hast.

När jag blivit ovän med någon i familjen eller den jag varit tillsammans med har jag aldrig kunnat lägga mig och sova utan att de är utrett. De är väl en bra sak kan jag tänka mig..

Ibland känner man bara för att ta sitt pick och pack och bara dra ifrån allt. Gick in och kolla på min familj som ligger i sängen och sover (Robin somna med Linnéa) då kom alla känslor och tankar. Vilken fin och underbar familj jag har. Även om de íbland kan reta gallfeber på en. Robin på sitt sätt och Linnéa på sitt så älskar jag dom mer än något annat (ja Wilton med så klart :)) skulle aldrig kunna byta ut dom mot något annat. Inget gräs i världen kan vara grönare på andra sidan.. De kommer alltid en vardag..

Som sagt allt är som de ska vara här hemma. Bara lite tankar som kommer när man sitter med sin lille pojke i famnen. De kommer vara måååånga diskutioner oss emellan när de blir äldre....


Träning

Nu har de gått 2 veckor sen jag födde våran pojke Wilton. Känns som de var längre sen. Jag har kommit snabbt in i vanorna och känner inte alls så som man kände med sitt första. Men som sagt nu vet man mer. Lillen sover och äter bra. Linnéa älskar sin bror. Allt är som de ska vara. Jag njuter!

Som jag tidigare nämnt ska min syster gifta sig sommaren 2012. Jag ska ju vara brudtärna. Så nu jäklar ska jag komma i min rätta form. Efter födslen med Wilton har jag nu kvar 4 kg + de 5 kg från graviditeten med Linnéa. Så de är en del. Har kommit överens med Robin att måndag och torsdag är de gymmet för mig som gäller. De övriga dagarna ska jag träna hemma och även ut och gå mycket. Jag har sällskap av Carro. Jag  vet att man ska ta de lugnt nu efter men man kan mjukstarta och komma in i de och sen är de bara till att köra :)

Min hjärna snurrar runt. Tänker varje dag på vad jag vill studera till. Sjukt svårt. Vill jobba med saker som man kan utvecklas i och ha lite utmaningar. Satt bak i bilen en dag när Robin körde. Körde då förbi ett bygge. Då kom en tanke. Byggingenjör låter rätt coolt att vara. Nämnde de för Robin att man kanske skulle läsa till de. Trodde han skulle dö ;). Så då fan va fräkt då kan jag vara chef över dig på jobb också hahaha. Nä fy de skulle jag aldrig vilja. Vet ju knappt ens vad dom sysslar med.  Jag får ut och kolla lite vad de finns för roliga yrken.

Vill avsluta detta inlägg med att säga att jag nu har blivit moster till en liten pojke Gabriel :)!!! Grattis Malin och Joacim!!! <3 <3

Likt mamma kanske?

Hitta en bild på mig från när jag var liten och ca 1½ vecka gammal. Tycker faktiskt att jag och Wilton är lite lika :)



Jag



Wilton



Eller?

Om inget annat har han ärvt mitt V i pannan ;)


Familjen Roslind/Axelsson

Ja skulle försöka få till en bra bil på oss 4 men de gick väl så där ;)




Familjen knäpp ;)



Korgen där Linnéas nappar ska vara är nu en hatt ;)



Mys <3



Mys med pappa också <3


Pappa aaaarg.

Så fort Robin eller jag säger till Linnéa, kanske bara att sitta ner i soffan så springer hon till den andra som inte sagt till att mamma/pappa aaaarg och så ser hon förvånad ut. Skrattar lika mycket varje gång. Sen ställer hon sig och berättar med sina egna ord varför eller nått. Så skön liten tjej.

Mycket nu som ploppar ur munnen. Hon kan nästan sjunga hela blinka lilla stjärna, något hittepå ord kommer in ibland. Räkna gör hon också, vet inte riktigt vem som lärt henne de?? Hon klappar en på huvudet och säger en siffra sen går hon till en annan och klappar. Hon räknar ju inte i rätt ordning men siffrorna säger hon.

Fick lite smått kramp förra veckan. Min bil har börjat låta en del onsdagen innan jag födde Wilton (föddes på fredagen). Körde dagen efter till verkstaden och kolla. De sas att de kunde vara katalysatorn... En bit som kunde lossnat. Men att jag kunde köra med den. Va bra. Jag födde Wilton och tänkte inte mer på bilen. Sen på måndagen när jag skulle in med Wilton till Patienthotellet igen för att kolla upp hans navel så stanna bilen 500 meter från där vi bor. Jag höll på att dö!! Sa till Robin att inte titta, prata eller ens andas åt mitt håll för då kommer jag få ett riktigt anfall. Inte av att han fanns till utan för att jag fick göra allt för att samla mig. Barnen var som tur va tysta. Satte igång bilen igen och den gick att köra max i 20 med och gasen i botten. När vi sen går ur bilen kände jag att vreden i mig höll på att komma igen. Tittar på bilen och ser mig själv ställa mig på den och hoppa som en tok. JÄVLA mög med bilar. Sen har jag totalt struntat i möget. Men igår lämna vi in den. Behöver ju den när Robin börjat jobba igen. Vill jag inte köra runt i Robins pimpade bil ;). En stor Man United logga på hela bakrutan och en liten därframme. Alla tittar ju på en när man kommer. En liten tjej med två små barn hoppar ur en röd bil med Man United loggor. Men ska inte klaga.. Vi kunde varit helt utan bilar..


2 barn inför dagis ;)

Jag har nog nämnt de tidigare. De är inte själva förlossningen som är jobbig. De är allt runt om.. Visst fan gör de ont att föda barn.. Men INGEN berättar hur de känns efter. Du vågar/kan knappt gå på toa första dagarna efter. Hormonerna SPRUTAR ur en. Brösten spänner och är stora som meloner! Smärtor i magen- eftervärkar. Ingen sömn, massa små finnar (vilket jag aldrig har annars) och värst av allt, man går nästan med en blöja en hel månad.. Ja kanske inte med blöja men annat alla fall. Hur fräsh känner man sig med de då? Speciellt när man inte använder sånt i vanligt fall. Nu börjar allt reda ut sig för min del och jag börjar komma tillbaka till verkligeheten. Komma in i rutineran med 2 barn.

Måste även nämna att min underbara sambo filma hela slutet av förlossningen UTAN att jag visste om de!!! Säger bara HERREGUD!!!!! Den synen var något som jag själv inte ville ha på mig själv. Tack SÅÅÅ hemskt mycket Robin för den hemska bilden på mig själv.. Samtidigt var de lite kul att se ;). Han garvar varje gång vi tar upp de.. Men de bjuder jag på ;D 

Idag är de dagis för Linnéa. Jag sa till Robin att jag skulle testa ta bägge barnen och fixa till dom själv. Ska ju göra detta själv om någon vecka. Idag gick de jätte bra och Linnéa var duktigt och hjälpte till. Men jag vet till 100 % att den dagen då de inte går så bra kommer. Linnéa ska vara på dagis mellan 9-14. Så jag går upp kl 07.00 och fixar till mig och ger lillen mat. Ska ha allt klart med kläder och annat till bägge barnen kvällen innan. Så de bara är till att äta lite och sen få på kläder och borsta tänderna.



Nu är de dags att åka till dagis :D

Fick se fotona från dagis idag. Hon ler inte men är otroligt söt och bra ändå :) De är liksom Linnéa att ha en allvarlig blick. De som jag gilla mest var att fotografen hade tagit dom enskilda korten utomhus. Bakgrunden gjorde så barnen kom fram lite mer i bilden. Jag gilla dom starkt. Nu får jag vänta 1-2 veckor tills jag får dom i handen.

Förlossningen med Wilton

Var som sagt inne på mvc och gjorde en hinnsvepning torsdagen innan lillen kom. Mådde inte alls bra dagen innan och mådde inte bättre på torsdagen. Inget stämde och blodtrycket var väldigt högt. Blev iväg skickad till speciallistmödrarvården AKUT. De trodde de var havandeskapsförgiftning.. Jag blev otroligt nervös.

Väl inne så sattes de CTG på mig och de togs blodprover. Satt i ca 1 timme sen var de ner till förlossningen. Där satt vi och vänta i 3 timmar. Kände värkarna komma tätare. Var då öppen 3 cm. Fick åka hem igen kl 18.00. Värkarna blev nu ännu tätare. Hemma var mamma med Linnéa. Så otroligt skönt att få krama om lillan. Robin gick och la Linnéa medan mamma stanna kvar och stötta mig när de var ca 5 min mellan värkarna. Så var de i 2 timmar. Sen kom en värk då jag kände för att bara krysta....

Åkte in fort som tusan. Inne på rummet sattes de på ett CTG igen. Sen kom en bm in och kolla hur öppen jag var.. 4 cm!!! Hade värkar var tionde min. Tyckte de var lite långt mellan dom men när dom kom var dom väldigt kraftiga.

Efter någon timme bad jag om epidural. Då orka jag inte mer. Hade ändå lustgasen på 2 steget. Somna till och vakna sedan av att bm kom in och sa att hon måste ta mina hinnor och se om han kommer någonstans. var då endast öppen 5 cm. Livmodertappen satt lite bakåt så han tryckte och ville ut genom "väggarna". Hon tänkte att fostervattnet skulle hjälpa honom lite. Men till hennes förvåning fanns de väldigt väldigt lite vatten, vi pratar om max 1 dl!! Hon gick ut och kom tillbaka med dropp som skulle sätta igång mig. Och de kan man ju säga att de gjorde. Jag och Robin slog vad om att max en timme sen skulle han vara ute. KL var då 04.15- Sa detta till bm och hon sa att de trodde hon också och log. Nä de inte alls var långt kvar tills jag hade min lille påg på bröstet, stanna de upp och han kom ingenstans. Han fastna vid blygdbenet... AJ SOM PIIIIP... Ut kommer sedan en fin liten pojke :) lyckan var total och tårarna spruta. Nu var han här. Förlossningen tog 7 timmar. 1 ½ timme mindre än med Linnéa. Kanske skulle gått fortare om de inte varit för alla hinder.

Jag stanna på patienthotellet 1 natt. Grät som en gris. Längta så efter Linnéa. Hennes små händer när hon klappar en när man ligger i sängen. Hennes doft i håret. Allt!! Lillen tog ju bröstet bra och allt var som de skulle. Kom hem och allt var lugnt. Natten var också okej. Sen... Lillen sluta äta... Åt knappt något. Blev otroligt orolig. Inte ens flaskan ville han ha. Ringde på måndagen till bvc och fick en tid samma dag. Han ville fortfarande inte äta. Hade en tid för återträff på patienthotellet på tisdagen. Där prata vi om amningen. Jag visa hur jag gjorde (samma som jag amma Linnéa) men de var en teknink som inte passa min lille pojke. Vi vägde honom innan han skulle få mat och sedan efter. Han skulle få i sig mellan 40-50 ml men fick i sig 75 ml!!! Han åt som en häst. Han ville att man skulle ha hårdare tag. Nu funkar de hur bra som helst. Alla är nöjda.
 
De är 100 gånger tuffare att ta hand om 2 barn men du älskar dom 1000 gånger mer!!!! Dessa orden kommer från Robin. Stämmer rätt bra. Visst de är jobbigt ibland men man älskar dom bägge mer och mer för varje minut.



Linnéas syskondagis fyllde 20 år så de firades med sång i onsdags.




Livet som 2 barnsmamma ;)

Nu har man kommit in lite i rutinerna. Men de är en del kvar. Lillen är snäll och sover och äter och bytas på. Inte mycket gnäll där inte. Uppe två gånger per natt och ger honom mat och sen sover vi gott igen. Känns MYCKET lättare denna gången. Men de är ju inte konstigt eftersom man vet lite mer ;). Linnéa är lite klumpig när hon vill pussas och kramas med sin lillebror men hon är väldigt snäll mot honom (kommer säkert en dag då hon inte tycker han är så rolig längre)

Jag HATAR den äckliga naveln. Luktar FAN!! Men jag är inte den som tänker låta den förstöra utan varje gång de bytas blöja är de tvättning och torka den torr som gäller!! Så den är snart av! Då kan min lille pojk lukta riktig bebis :)

Jag känner mig helt fri igen! Att ha en stor mage och inte kunna andas och röra sig som man vill gör en lite smått knäpp. Men nu!!! Yeah nu känns de som man svävar när man kan komma upp och ner från golvet och luta sig fram utan att man håller på att dö. Lite mage har jag kvar men de är ju bara 5 dagar sen han kom :) så ett tag till sen är de dags att komma i form igen.









Nu längtar vi efter syrrans lille bebis ;) De passar henne med en liten <3



CAJJO!!! <3<3<3

Wilton Roslind 110930 kl 05.02

Då har äntligen min lillstora pojke kommit!! Ja stor var han. Vägde 4200 g och var 53 lång. Linnéa vägde 3680 g och var 54 lång.De är några långa barn har jag :). Han kom i fredags kl 05,02. Var på hinnsvepning på torsdagen kl 13,00. Hade då väldigt högt blodtryck och mådde riktigt illa sen dagen innan och med grym huvudvärk. Bm så är grymt underbar såg på mig att de inte var som de skulle. Var inte alls samma Ida. Så de skicka iväg mig till specialistmödrarvården där de trodde de var havandeskapsförgiftning..... fortsättning följer...

Linnéa är som bekant väldigt förälskad i allt som har med små bebisar att göra. Hon visar stolt upp sin bror för alla som kommer. Tar gärna nappen från honom och smakar så den är ok.. Sätter INTE tillbaka den om den är god ;) vilket den alltid är.. Säger ofta kramas bebis. Då sätter hon sig upp bak i soffan och klappar på sina knän. Håller honom jätte fint. En väldigt stolt storasyster <3











Syskonkärlek <3 <3 <3


RSS 2.0