Min julklapp

När jag kom hem efter jobb på lillejulafton så var de helt nersläkt i hela lägenheten och ljus var tända. På golvet var där rosenblad utspridda från hallen ut i vardagsrummet. Jag följde spåret och hittar Robin i slutet och han går ner på knä och säger " de blev inte riktigt rätt första gången så jag undrar om du vill gifta dig med mig ?" Från fickan tar han upp en liten ask. Öppnar upp den och i den var där en underbart fin diamantring. Självklart svara jag JAAAA!! Så jag fick byta ut min andra förlovningsring till denna.




Ringen är i vitt guld. Bästa julklappen någonsin :D

Jul i vårt hus är över för denna gången :)

Nu har man firat jul så de sprutar ur öronen. Nu är de nyår som står på tur. Linnéa har fått så många fina julklappar. tacka alla :D.



Sitter och väntar på sina julklappar ;) ser lite ledsen ut dock



Linnéas julklappar (några av dom)



Kläder är alltid bra (mörkl lila) av mormor



ACDC tröja så klart av morbror johan med familj



Badlakan med tummen på av moster Malin och Joacim



Toppar av Robins farmor och farfar, faster och hennes man.



ja de blev en del bilder ;) här var några av dem.

Har tyckt att Linnéa har gnagat ovanligt mycket på ALLT så jag tog mig en titt i munnen på henne och där var två små tänder som titta upp :D

Pyssel

Robin blev dålig i måndagskväll medans jag var på Nova och handla de sista julklapparna. Han ringde helt förtvivlad och sa att jag måste komma hem och ta Linnéa. Så de var bara till att bege sig hem. Tur man har 10 min gång till Nova. Väl hemma. Kände att vi var tvugna att sova bra alla tre så jag åkte hem till mamma och sov där. Vi hade ju redan varit dåliga och Robin hade knappt rört Linnéa efter han blev kass. Väl hemma så var de ju mormor som gällde. Så då fick jag bädda ordning till oss och fixa annat.

Idag har vi haft lite pyssel för oss. Jag möblera om på Linnéas rum. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar de eller inte. Får ha de så ett tag så får vi se.










Sen har jag slagit in de sista julklapparna och där har ju klart Linnéa hjälpt till ;)


Kojan :)

Då har vi byggt oss vår första koja :) de tycket Linnéa var riktigt kul. Hon ville riva den och när jag sa nä så skratta hon för fullt. Vi använder ju inte vårat golvpussel längre så den har bara samlat en massa damm och när jag satt och lekt med Linnéa på hennes rum kom jag på att man kan ju faktiskt bygga en koja av dem.



Leker för fullt



Tittut med mamma. Hela kojan höll på att välta



Så vill man resa sig och de är lite för lågt i taket



Sen lekte vi hund ;)



Sen blev de lite russin att smaska på :)


Leverpastejsmacka?? OHH YESSS!!!

Japp de satt fint i lilla magen på Linnéa. Fick även lite banan och päron pure. Skulle testa med lite gröt nu på morgonen men icke. Får se om maten går hem senare. Hon som alltid har slukat allt. Vällingen går uppskattat ner.

Efter 2 nätter med mindre sömn har vi nu 2 dagar får mycket. Lillan vill upp tidigast halv 8. Skönt. Hon fortsätter att vilja komma in till oss vid 3 tiden. Då kryper hon upp till en och kramas. Så underbart mysigt. Imorse vakna jag när Robin skulle upp och då såg jag nog världens sötaste gryn. Hon låg verkligen och snarka och var helt utslagen. Vakna några timmar senare av att hon försöker väcka mig med lite pussar (på hennes lilla sätt;)) Funkar inte de så lägger hon huvudet på min kudde och tittar på mig en stund. Sen om igen.

Idag ska man till Nova och handla de sista julklapparna, en till syrran och hennes kille och en till min brors dotter Matilda. Innan dess ska jag städa av lägenheten.

Imorgon är de lite bus och lek med Linnéas bästis Ebba :)  Sen är de ju tisdag och de menas med Carrokväll.

Onsdag är hus som skall kollas på. Ett som faktiskt jag har hittat och är sugen på. Får se hur de går.

Torsdag blir de jobb för min del på kvällen. Lite skönt faktiskt.

Fredag är de JULAFTON!!!!!!! Då är de hem till mamma typ vid 10 och hjälpa henne förberedda allt och bara mysa och vara med familjen. Har bestämt att vi ska sova över, för man får så god frukost dagen efter ;)

Lördag är de hem till syrran och äta anka med övriga familjen som inte var med på julafton ja och de andra som var med också så klart.

Söndag blir de nog att vi åker upp till mormor i Klippan.

Så en full vecka har man framför sig allt. Men de är toppen :) hatar att inte ha saker att göra.


Matvägran & barnkammarböckerna

Sedan Linnéa blev sjuk i torsdags har hon inte ätit någon mat eller gröt alls. Hon bara knipper igen munnen och vägrar totalt!!! De enda vi får i henne är lite välling lite då och då. Men inte hela flaskor. Vi försöker få i henne mycket vatten alla fall och de går bra. Men vi vill gärna att hon snart kommer tillbaka i sitt rätta Linnéa som äter ALLT och de ska gå undan enligt henne!! Har hon inte börjat äta till på tisdag så kontaktar jag BVC. Ska prova med en liten leverpastejsmacka när hon vaknat. De gillar hon starkt annars så man kan ju hoppas.

Hon är så fruktansvärt mammig när hon är dålig. Jag skulle lägga mig i ett bad för att få lite energi efter allt med sjukdomar. Undertiden skulle hon vara hos Robin. Jag hörde henne vara ledsen hela tiden så ingen ro blev de för mig. Öppna dörren och tittar ut i vardagsrummet där Robin och Linnéa ligger på golvet. Direkt när hon fick syn på mig kröp hon de fortaste hon kunde och klättra upp på mig. Tycker verkligen synd om Robin då som verkligen försöker. Tog henne när jag var klar i duschen och gick in med henne på sitt rum och satte igång lite musik och dansa och mös med henne. Kan verkligen rekommendera barnkammarböckerna. Vi har den rosa, silvriga, skimrande och lilla barnkammarboken med vaggvisor. Denna blev de som vi somna till idag.

Apor måste sova, gärna nu på en gång,
apor måste drömma hela natten lång.
Apor måste blunda gära nu på en gång,
apor brukar somna, när jag sjunger min sång.

Du, mig lurar du inte, apor låtsas sover dåligt min vän.
Du, varför somnar du inte nu, bara sluter ögonen och sen så kommer drömmarna till dig.

Apor måste sluta leka klockan sju,
Totte, har du aning om vad klockan är nu?





Till varje bok följer en cd-skiva.

Sjukstuga

Då är de dags för influensan här hos familjen Axelsson/Roslind. Linnéa börja i torsdags natt och ville bara somna på mig och var allmänt gnällig. Hon hade då 39.4 i feber. Så den natten sov vi inte mycket. Jag skicka ut Robin på soffan så han fick sovit alla fall. Igår börja jag. Carro undra om hon kunde komma hit och ha lite filmkväll med oss. ABSOLUT!! Men hon fick ta att Linnéa var jätte gnällig. De brydde hon sig inte om. Hon kom med en påse med lite roliga saker till Linnéa (tror iof att jag är den som tycker de är roligast ;)) Kände mig lite konstig när vi satt och titta på BECK- Levande begravd. Men tänkte att de nog var som jag var riktigt trött. När vi satte igång den andra filmen FROZEN kändes de riktigt. Så jag sprang in på dass och..... ja. Går ut och tittar på Robin och Carro som sitter i soffan och tittar på mig precis som "va fan gjorde du?" Kände mig bra igen efter besöket. Men efter en stund igen så var de dags. Sa till Carro att de kanske var bäst att hon gick hem så hon slapp bli smittad. Nä de tyckte inte hon för hon mena att hon så fall redan blivit smittad. Så vi kolla klart på filmen och jag sprang ut och in från toan. Sen höll vi alla tre på hela natten. Ja robin var inte dålig men han fick ju ta Linnéa för jag kunde ju knappt ta hand om mig själv. Jag sov på lillans rum på en luftmadrass och de andra två i våran säng. Hörde henne hela natten och hade sån ångest för att jag inte kunde ta hand om vår lilla tös. Gick in till dom vid tre och krama om henne så hon fick känna av mig.

Idag skulle egentligen Robins mamma och brödrar komma och fira lite jul men de fick vi ju ställa in. Linnéa fick ändå öppna 2 julklappar för vi tyckte så synd om henne. Hon älska sina julklappar. Den ena råka hon hitta hemma hos mamma när vi där så den fick hon förra söndagen (den var inte inslagen)



Lilla monchhichiapan var den hon hitta hos mamma.
Hunden sjunger och pratar. Den fick hon öppna idag. Kommer från sin morfar med sambo.
Snurran spelar och snurrar när man trycker uppe på den. Den fick hon av sin farfar med sambo.

Robin fick köra in med sin bil idag så den blir bra igen. Jag fick masa mig upp och ta hand om Linnéa och de var pest. Carro erbjöd sig komma och passa henne medans Robin var iväg men sen kom hon på att hon skulle iväg. Annars hade hon gjort de. Hon är en riktig sann vän. Hon ringde vid 10 imorse för att höra hur de var med mig.

Nä nu ska jag lägga mig på soffan igen och bli omhändetagen av min kära sambo. Lillan kommer ofta fram och klappar på mig. Tack för att jag har världens underbaraste familj och vänner <3

Julfriande & Lucia

Japp då var de över. I lördags hade vi min pappa och syskon här och hade lite julmys. Hade våran lilla presentlek för oss vuxna. Barnen fick också men de får inte öppnas innan jul.

Jag höll på hela fredagen med julmat och allt därtill. Tyckte faktiskt att jag lyckades bra. De gilla min Janssons frestelse och de har jag aldrig gjort. Så de var ju kul.

Igår var vi på lite luciafirande i Odarslöv där jag kommer från första början. Har själv gått Lucia där en gång. Linnéa hade fått ett lucialinne och en krona av sin mormor. Hon var ju bara så söt.
Innan vi begav oss dit så åkte nästan hela familjen Axelsson till Burlöv Center för att titta när min brorsdotter Matilda som är 11 uppträda med sin dansskola. Hon var så duktig :). Sen blev de hem till mamma och äta tupp. HUR GOOOOOTT SOM HELST!!

All mat skulle läggas upp.

 

Jag tog skinkan :)

Delar av familjen

Lite av maten

Lite till ;)

Linnéa var duktig och lekte med sina kusiner.

Farfar med sina barnbarn

Mor och dotter :)

Våran lilla lucia <3


Förberedelser

Vi har nu handlat in en del julklappar. Finns några kvar att köpa till. Tycker de är så svårt att handla nu för tiden för ungarna har redan allt och om de inte har de så fixar föräldrarna de. Men ja de får bli som de blir. Antingen får ungarna leka med de eller så lägg ner de i en låda och in i något skyffe. Vi har försökt allafall. Sen är de upp till var och en.

Vi har köpt 2 julklappar till Linnéa. Inget som jag har sagt till folk att köpa. De blev en badleksak, typ en bana som man lägger en liten figur så åker de ner i en bana och ner i vattnet. Den ska även spruta vatten. Återstå att se ;). sen köpte vi kritor till badet som man kan måla på sig själv och ja vart man vill i badet. Hon är kanske lite liten men de kan vara kul att testa. Var även en liten anka i som man även kunde måla på. Färgen är jätte lätt att skölja bort. Har kollat överallt efter sånna badkritor med roliga tillbehör. Hitta bara kritorna. Ingen leksak i. Köpte dessa på lekmer.se. Ska hämta ut de i eftermiddag. Vet att de är från 3 år :)

Till helgen är de dags för lite julfirande igen. Denna gången med min pappa och mina syskon med familj och respektive. Har en del att fixa inför de. Har inte mycket tid i veckan heller. Imorgon jobbar jag kväll och onsdag är de bilbesiktning på min bil och sen blir de inhandling av alla mat. Torsdag är de dags att åka till Danmark med mitt andra jobb och äta julbord. Sen är de fredag och då ska allt fixas. Så ja lite stressad är man allt.

Linnéa sover jätte bra på nätterna nu. Vaknar ibland vid 3 och vill komma in till oss och mysa. Somnar om efter en klunk vatten sen sover vi igen. Tog lite tid att vänja av henne från vällingen men de gick!!

Igår klädde vi julgranen ( vet att de är ALLDELES för tidigt) men eftersom vi ska ha lite julfirande så fick den komma upp. Annars är de tidigast 3 dagar innan jul. Sen rycker den tidigt också. tycker den tar för mycket plats. Köpte en julgransdekoration som är Linnéas. Blev en vit glittrig fredsduva. Hon fick själv hänga upp den :) med hjälp av pappa såklart.





Blev ingen stor gran (någon som Robin hade sen innan). Nästa år blir de en riktig :) Men den blev ändå fin och den räcker mer än väl :D





Massa mys.

Nu är de ett tag sen man uppdatera bloggen. Hög tid nu. Har hittat på en massa. Förra söndagen var lilla familjen inne i Lund och titta på julskyltningen och åt på resturang. Linnéa sov för de mesta men vakna när de var ca 30 min kvar innan vi skulle åka hem. Ja ja jag och Robin hade de mysigt alla fall.

Sen har veckan gott fort. Robin var hemma i torsdags för snön så vi fixa barnvakt på kvällen så vi kunde köra in till Malmö och handla lite julklappar till alla barnen och sen blev de in på IKEA en runda också.

Igår börja vi dagen med lite stress. Vi skulle vara på öppethus på Linnéas dagis. Hon är minst av alla och flörta in sig duktigt hos fröknarna. Linnéa verkar trivas bra för hon satt och sjöng och lekte utan problem med de andra barnen. Man kan ju hoppas att de blir så även när hon ska börjar på riktigt.

Efter de var de dags att åke hem en liten stund för att sova 1 timme. Hem till Linnéas bästis Ebba och julbaka lite. Blev knäck, kolor och lussebullar. Tiden bara sprang iväg så vi fick inte gjort vid våra pepparkakor. Vi hade nämligen en anna tid att passa. De var julpyssel med öl och glögg provning hos syrran. Som vanligt är de vi tjejer som står i köket och fixar med pysslet med  alla barnen. Killarna satt uppe och drack sin öl och snacka. En riktigt uppbokad dag men den var riktigt mysig.



Bästisarna :D



Ebba



Mums med frukt



Syrran, Ludvig och Izabella



Blir man av med Linnéa kan man garanterat hitta henne hos sin mormor. Fjäskis Linnéa!!! :D



Matilda var duktig och hjälpte till mycket



Lite fjäsk igen :) nu hos morbror Johan och bomus morfar kenneth



Gänget där uppe



Delar av godiset som gjordes igår.

Idag är de till att åka till pappa och fixa lite till nästa lördag. Sen blir de till att hämta Robin i Trelleborg. Han och all dricka han ska köpa hem inför jul. ME LIKE!! Jag som brukar köra när vi ska någonstans och nu ska vi vara hemma och fira lite jul 2 gånger. Så de blir väl lite gott att dricka för mig också.

RSS 2.0