Gott nytt år!!!

Wilton är betydligt mycket bättre idag. Vi gick emot och börja ge honom mat.

Gott nytt år alla!!


Liten träff

Wilton har fortsatt att spy och annat idag. Sovit sjukt mycket. Inte ätit något. Bara är! Robin hade gett honom ägg, vilket man skulle börja med idag. Lyft upp honom från stolen och wilton gick raka vägen in i sin säng och la sig och bara glodde...

Jag var och jobba och kände att jag var tvungen att vara på jobb. Var jag så klart inte men känner att jag varit borta mycket.

Min underbara granne hade gått hem till oss och frågat Robin om hon kunde hjälpa oss med något och fråga hur de var med wilton. De sluta med att hon tog hand om Linnea någon timme och fixa lunch till henne. Hon har själv en flicka i linneas ålder så dom hade lekt. Tänk att man kommit till en gård där dom är så sjukt omtänksamma.

När jag slutat jobb beslöt vi att jag och Linnea skulle köra till mamma och träffa mina syskon och barnens kusiner. Linnea lekte och höll på och jag.... Jag satt ner nästa hela kvällen. Linnea lekte med sina kusiner så henne såg man ju inte röken av. Jag var den enda av syskonen som satt. De andra sprang runt med sina små. Skönt faktiskt ;).

Hemma hade de gått bra, men wilton var seg. Får se hur de blir imorgon då vi egentligen ska ner till Trelleborg till några vänner där. Blir inte Willy bättre så stannar jag hemma med honom och Robin åker ner med Linnea. Tycker inte dom två ska behöva missa en massa mer.



.....

Varför wilton enbart druckit sånt mög är som doktorn sa till oss!!! Ville bara klargöra de!!! SJUKT säger jag!!


Är detta verkligen rätt??

Wilton har under dagen bara druckit vätskersättning.. Han har verkligen inte varit sig själv. Slö och allmänt yr.... Bara satt rätt upp och ner och bara var. Detta känns inte alla bra.

Vi åkte till Trelleborg till svärmor ändå. Wilton var inte alls sig själv. Bara satt och hängde. Var riktigt ledsen flera gånger. Ville inte alls ha de vi gav honom. Svärmor blev tårögd av att se hur han var. Jag tycker inte de är humant för fem öre att göra så här!! Jag känner mig som världens sämsta mamma. Vi tvinga i honom blåbär ( barnmatsburk från 4 månader) med vatten. Blev lite bättre efter de.

Ni fattar inte hur förändrad pojken är!!! Jag vill ha tillbaka min fina wilton NU!!! Han med glimten i ögonen och sitt urgimliga leende med sina smilegropar. Blir de inte märkbart bättre imorgon skiter jag i detta. Kontaktar barnspecialisterna så fort jag kan!!! Vårdcentralen är VÄRDELÖS!!! Ska de hända saker och komma fram till saker får man ta reda på det själv......


Läkaren

Ingen lugn natt här inte! Wilton kräkte IGEN!! Kl 8.00 var de denna mamma som satt i telefonkö till en läkare. Så idag har vi en tid kl 15.15. Måste få bukt på detta nu. Tror han kan vara förstoppad och får de lätt. Bara en teori. Har hört av någon att han kan vara känslig mot fett, så som grädde och smör. Ja de återstå att se!!

Men först ska jag unna mig ett par nya byxor, så jag ska trängas med alla andra på Nova idag ;)


Lugnt

Robins bror Johan är här och umgås lite. Han fick sova i barnens rum för att få vara ostörd. Barnen fick då sova i våran säng. Robin och Johan fickor inte och la sig förrän kl var 4.30 imorse. Satt och spela FIFA.

Wilton fick duphalac, för sin magen, innan han gick och la sig igår. Somna snabbt utan ett ljud och sov gott några timmar. Ville sen ha lite välling men somna om utan problem och sov sen resten av natten, vakna en gång av att ha inte hitta nappen och snutteapan.

Jag vakna av att jag hör en liten kille krysta och sen splash!! Då kan ni ju själv gissa sen vad som hände...

Under dagen är de ca 12 blöjor som bytats. Wilton verkar riktigt nöjd men väldigt trött.

Killarna sov länge och jag kände inte alls för att bara sitta hemma. Grannen tyckte vi skulle komma in och leka lite. Sagt och gjort!! Sen åkte vi till mamma och gav henne sin julklapp.

En bra dag drar mot sitt slut och hoppas att natten blir bra!






Nähä!!!

Robin ringde helt förtvivlat när jag hade varit på jobb ca 3 timmar. Wilton skrek och inget lugna honom. Jag körde hem och tog honom. Han var helt slö och var inte alls min lille kille. Slängde mig i bilen och in till akuten efter samtal med 1177. Ringde mamma som kom och möte upp mig på akuten. In på ett rum sen var de bara till att vänta. SJUKT mycket barn som var dåliga. Wilton mådde inte bra och bara satt hos mig eller mamma. Somna efter en stund av all uppståndelse.

Tiden gick och inget hände. Wilton vakna och åt en korv. Satt mest hos oss och bara var. Han var väldigt gasig i magen. När de gått 6 timmar orka jag inte mer. Jag ringde in dom och sa att vi åker hem och ringer barnläkarna imorgon. Ansåg att vi inte längre behövde dom och att de fanns andra som behövde de rummet.

Gick in till min granne som jag vet har lite bra saker till krångliga barnmagar. Mest om de händer något inatt. Tack!!

Lille wilton <3


Natten

Natten har varit ok. Var uppe med wilton en sväng men somna om efter 10 min. Blev lite ledsen en gång men då hitta han inte nappen så allt blev lugnt när han fick den.

Vakna av att jag hade en liten mjuk fot mot min kind. Sånna små fötter är så mjuka och goa. Tur att han inte är 20 år för då hade jag kräkt :).

Innan jag skulle till jobb sprang han runt hemma och var go och glad. Hoppas de fortsätter så. Magen ser väldigt svullen ut dock.

Hoppas ni andra har haft en bra jul!!

Julbordsfin



Vad händer med min pojke??

Tomten kom under natten och lämna julklapparna till barnen under granen och någon som de fick öppna på morgonen när dom vakna. Vi var lite om vi skulle åka till Trelleborg då wilton hade kräkt ner våran säng morgonen innan. Men som Robins pappa sa- om de inte hände något mer så skulle vi komma. Inget hände och vi körde ner. Tomten kom och vi hade trevligt. Wilton var som vanligt förutom fisar som lukta rent ut sagt död... Vi åkte hem vid en bra tid eftersom jag skulle jobba som idag. Wilton var FRUKTANSVÄRD HEEELA natten.. Han skrek slängde nappen och snutteapan och kasta sig själv och sparka med fötterna. Inget gick att trösta honom med. Tillslut tog jag honom och gick runt. Kl var då 04.15!! Han somna till efter 30 min skumpande och sjungande. Vakna direkt och skrek när jag la ner honom!!! Skrek som om vi misshandla honom. Fick lite Alvedon för något fatta jag att de var. Somna men låg och var orolig.

Vakna 06.30 av att mitt alarm ringde.. Dum som jag var så snoza jag.. Så klart försov jag mig och kom 10 min sen.

Idag skulle vi ner till min bror Johan och hans Camilla och fira lite jul med min familj. Wilton hade skrikit och hållt på hela dagen. Prata ned mamma och hon sa att vi skulle komma för han behöver kanske komma ut och komma igång.

Jag fixa till mig på jobb, körde hem och hämta familjen och begav oss till blentarp.... Kom precis utanför Lund då Linnea säger att wilton kräker JÄTTE mycket. Vi panikbromsar och jag kastar mig ut och in till honom. Han sluta aldrig!! Kan inte fatta var allt kom ifrån. De var bara till att vända och köra hem. Ringde klart min bror och de tyckte de var jätte tråkigt.

Kommer hem och Robin fixar bilen och tvätten medan jag tar barnen och fixar med wilton och tar bort tyget från bilstolen.
Sen satt han helt slut i handduk i soffan i 30 min sen var han som vanligt....

Min lille kille har blivit så tunn så tunn. Vad händer med honom?? Han har varit konstig med sin magen sen dag 1. Jag har inte sovit en hel natt på 15 månader!!! Lös i magen och gnällig. Har testat de mesta man kan testa hemma.. Jag har bestämt mig nu för att jag måste reda ut detta ordentligt en gång för alla! Ingen mår bra av detta..

Just nu känner jag att jag bara vill sätta mig ner och gråta.. Detta är ett stort problem för oss så klandra inte mig och säg att detta är väl inget?! Jag ska vara glad om jag får 3 timmar i rad per natt!!! Förstår ni hur jag känner de inombords? Ingen energi över till något förutom familjen och jobbet. Hela jag säckar ihop!!!

Vad är de som händer med min lille pojke? Jag har några teorier som jag tänker ta upp med en riktig barnläkare!!! De får vara nog nu!!


I väntan...

Hoppas tomten hittar hit nu när vi lagt ut pepparkakor och mjölk :). Linnea springer till fönstret flera gånger för att se om tomten varit här. Men han kommer ju när vi sover och lägger alla julklapparna under granen ;)


Julgodis

Idag på jobb har jag bakat, bakat och bakat!!! De blev mandelmassetoppar med apelsin och choklad, mintkyssar och brända mandlar. Jag klädde lite finare burkar med fina servetter och ett rött band om. Hoppas kollegerna gillar de :)

Imorgon beger jag mig själv in till stan för invandling av de sista julklapparna till barnen och ja 2 till andra också. Inhandling av att göra godis hemma på fredag skall också göras. Lite mys inför kvällen då mamma och syrran kommer då vi ska till Grand hotell i Lund på julbord. Så lite förmys innan får vi ju ha :)

Barnen och vi andra två ska som sagt göra julgodis till julafton som ska med ner till farfar och hans Yam. De är chilitryffel, pepparmyntstryffel, brända mandlar, lussebullar, mintkyssar, kolor och pepparkakor med glasyr. Hoppas på en mysig lite kaosig fredag ;)

Idag kom pappa och hans Ann-Mari och åt middag med oss. Blev klart bus och pilla på morfars mobil och jäklas lite med honom ;)

Dagens bakverk :D 


Tomte och Utslag!

Linneas dagis fråga Robin om han kunde vara tomte på dagis idag. Klart gör ju Robin de. Barnen hade inte känt igen honom :) men tyckte de var lite spännande. När vi sitter vid bordet och ska äta säger Linnea- mamma vet du?? Tomten har likadana strumpor som min pappa ;)!!! Jag svarar - ha ha ha tror du dom har köpt dom på samma ställe?? Ja! Utbrast hon och visar sen Robins strumpor och säger dessa var de ;)

Klockan 13.45 ringer min telefon när jag var på jobb. Robin lätt konstigt och prata fort. Tänkte vad sysslar han med. Då hade dagis ringt och sagt att Linnea hade fått fullt med utslag som blåsor i ansiktet. Mitt jobb ligger 5 min från dagis och Vårdcentralen ligger mitt emellan jobb och dagis. Jag säger till Robin att köra dit och möta mig där. Jag var där på 2 min och snacka med en sköterska innan Linnea kom. Sen gick jag ut och skulle möta upp dom. Tittar på ungen och hon har vita utslag med rött runt i stl som skjortknappar och en som var som en 5 krona. Hon såg inte klok ut!!! Händerna var illröda och så även fötterna. Iskalla!!!!! Hon hade haft vinterskor och riktigt tjocka regnvantar hela tiden men hon frös och så inte bra ut.

Doktorn kom rätt fort och de konstaterades att de var nässelutslag, allergisk reaktion (vilket jag också trodde). Vi kolla upp vad hon ätit men de var inget som hon inte ätit innan. Fick alla fall en tablett och fick åka hem igen. Jag återgick till jobb. Kände mig faktiskt rätt skärrad!! Även om de inte var något jätte allvarligt var de obehagligt. Så för att få tillbaka mig själv ställde jag mig och gjorde brända mandlar på jobb.

Skönt att vara så nära dagis och vårdcentralen om de skulle vara något. De tog 10 min från de vi la på luren till jag satt inne hos doktorn med en skakande Linnea i famnen. De kallar jag snabbt gjort ;). Iof har jag ALDRIG sprungit så fort i hela mitt liv!! :D

Här har vi tomten in action!!! Bilden har fröknarna tagit och sen lagt ut på deras slutna Facebooksida bara för oss föräldrar :)


Ögonen går i kors..

Nu är jag så trött så jag knappt orkar mer idag. Meeeen klart ska jag skriva lite här först ;)..

Jaha då är de en vecka kvar till jul... Känns inte helt som de. Jag vet egentligen inte varför. Kan vara att jag har tagit en del pass nu under julhelgen. Jag jobbar 22,23,25,26. De känns helt Ok faktiskt. Har ju satt upp tiderna själv så ;). Bra med pengar och jag kommer inte missa någo firande. Trelleborg till barnens farfar och farbrödrar på julafton och hem till min familj på juldagen. Huvudsaken var att jag fick vara helt ledig på julafton så jag kan vara med mina ungar.

Nä gott folk nu är de dags för lilla mig att lägga mig på kudden, Upp och jobba imorgon :D

Bjuder på en liten familjebild.. En av många väldigt få ;)


Söndag

Idag är de söndag och vi alla känner oss bättre. Blir jobb för min del ikväll och barnen och pappan ska ha en mysig kväll. Innan jobb tänkte jag städa lite och få ordning efter en sjukvecka. Barnen har jag satt framför Emil i lönneberga och karlen har jag skickat till affären.


Ja, nä, men, så, att!!!!!

Mmmmm så att...... Jag tror jag dör lite ;)!! Är de inte jag och Robin så ska jag ha denna goding....... Fan Malin!!!! :D jag känner mig som en 14 årig tjej. Tack för du tvinga på mig detta ;)


Tyrannen wilton Roslind!!

Nu när Linnea är sjuk har en liten kille som inte varit sjuk passat på att jävlas med sin syster när hon "ligger ner". Han har satt sig på hennes huvud när hon legat i soffan. Slagit henne med saker och bara vara allmänt på henne. Medan man håller på med Linnea så hittar man lilleman på tvbänken, stå och slå på TVn!!! Dessa dagarna har han skrikit efter uppmärksamhet!!

Trodde för ett tag att kräkis var borta
men ICKE!!! Kräkis har förvandlats till något annat... Nu är även wilton dålig.

Nu när Linnea har varit dålig så har vi föräldrar varit lite nervösa om hon hinner komma till toa och om hon hinner säga till. Hon har visat oss att vi kan vara lugna. Linnea har helt skött toabesöken dag som natt. ( klart vi finns i bakgrunden, men hon säger till att hon vill vara ifred) de enda hon inte gör är torka efter behov 2. Inatt vakna jag av en liten tjej som står och är helt förkrossad för att hon inte hann på toan då de var som vatten. Som tur var kom hon in till badrummet så de blev inget större att byta.

Hon har sen fortsatt att springa hela natten. Hon stänger in sig medan man står utanför. Känns inte jätte bra men vill hon ha de så så.. När hon kräks vill hon ha en där. Så ligger tre av fyra....

Skulle egentligen till syrran idag och ha lite julfirande med min pappa, men de får vi avstå..

Ha en fortsatt trevlig helg!!



Lucia

Eftersom Linnéa inte kunde åka till dagis idag (kräktes och höll på igår :/) så fick vi fira Lucia hemma. Jag tog en av Robins vita skjortor och satte glitter i håret och rött band i midjan. Linnéa var tärna med ett litet elljus i handen och Wilton var en tomte i 5 sek ;). Fint blev de alla fall ;). Vi sa till pappa Robin att sätta sig i soffan och så lussa vi för honom.

Bilderna har jag inte orkat lägga över på datorn idag men jag har andra som jag gärna bjuder på :)
 

Gamla klenoder!

Min syster bor i ett gammalt stationshus som är som ett litet kråkslott. Vi har samma smak när de gäller inredning. Vilket vi fått av våran älskade mamma Bodil. Syrran har levt tio år längre än mig och har samlat på sig lite möbler och annat under den tiden. Hon har nu "tyvärr" ;) inte plats med ett gammalt vitrinskåp som kommer från min pappas faster Ebba. För att inte skåpet ska ställas i någon gömma får den komma hem och bo hos mig ett tag, så synd ;D.


Fullt på schemat idag!

Idag har jag en del att göra. Städa barnens garderob, leta efter en tomtedräkt som ska ligga någonstans i vårt hem :/, fixa med mammas julklapp, städa allmänt. Idag är enda dagen jag är ledig denna veckan, ja söndag också men då ska vi iväg till linneas bästa kompis Ebba och baka.

Ebbas mamma, Emma, träffade jag på en föräldrargrupp på Bvc när Linnea var någon månad. Emma hade inte kunnat komma på de första träffarna. Vi fann varandra direkt! Vi har hittat på en massa tillsammans och pratar om allt ledans flickorna leker. En nyfunnen vän kan man kanske säga att hon är!! Linnea och Ebba har verkligen följt varandra i utveckling och allt. Dom två var de enda barnen som inte hade hår i våran grupp ;). Flickorna trivs tillsammans och de gör vi mammor också :D

Kan jag be alla ni som läser hålla en liten tumme för Robin? På måndag får han ett svar! Så snälla snälla snälla låt de gå igenom!!!!

Nä nu får jag sätta fart om de skall bli något innan barnen kommer hem!


Storasyster och lillebror <3

Dessa två älskar verkligen varandra! Säger Robin till wilton så kommer Linnea med pekfingret och säger - du säger inte så till min lillebror ;)

Vi har fruktansvärt kallt hemma.. Inga element funkar och hör man med grannarna så säger dom likadant. Ventilations MÖG!!!!! Så nu sover vi alla i våran säng så vi inte blir dåliga!

Så här låg barnen när jag skulle lägga mig. Som Linnea alltid säger- vi älskar varandra ;) <3


Nyduschade och pyjamas på!

Ja nu är barnen klara för att lägga sig om 1 timme. Barnens mormor kom in med en adventspresent i söndags. De var dessa mysiga pyjamaser. Tack mormor!! :D


Botten UPP!!

 
Syrra och mina svärgerskor har fått för sig att jag är gravid..... NÄÄÄÄÄÄÄ de är INTE så!! Igår kom syster Malin och min ena svärgerska Carola för att dricka lite vin och sen gå på bio. Breaking Dawn part 2. Jag skulle visa dom att jag inte är gravid. De finns ju dom som kan dricka ett glas vin även om dom är gravida men min syster vet att jag absolut inte tar EN droppe när jag är gravid. Jag tog 2 glas vin och 2 cider ;). Nu tror dom på mig... Men kommer väl höra detta några år nu så jag får väl gå runt i ett ständigt rus :D
 
Har haft 4 dagar ledigt med familjen nu. Så mysigt vi haft och ska ha för än är de inte slut ;). Idag var jag på julbord på Hurva Gästis.... Jag känner mig som en uppsvälld gris!! Men fyyyy f.........n vad gott de var!
 
När jag kom hem var de pyssel med familjen. Baka lussebullar, gjorde nejlikoapelsin och en dörrkrans. Bara så mysigt. Blev en del att städa efter men de var de värt.
 
Imorgon blir de julskyltning i Lund och fortsatt mys med familjen.
 
 
 
 
 
 
Imorgon är de första advent. Tack underbara Linnéa för att du gjort en fin ljusstake till oss :)
 
 
Trevlig advent på er alla!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0