Medarbetarsamtal.

Japp då ska man på medarbetarsamtal idag då. Har egentligen inget speciellt att säga tror jag. Får se när jag kommer dit. Kommer kanske på lite under dagen eller tiden jag är där.

Robin brukar träna i Linnéa en massa ord och meningar. De har varit träna mallen nu ett tag. Då ställer hon sig och "spänner" sina armar och säger - jag också träna mallen... Goa unge!! Igår fick jag höra de nya.. Robin fråga när Linnéa fyller år och hon svarar - Torsdag. Hur gammal blir du då?? 2 år, svarar hon. Vilket datum? 1 mars. Lät så roligt när hon sa de. Lite så där vuxet, men ändå inte..

Nu ska jag fixa med cakepopsen som jag skall göra till dagis imorgon :)

tjenixen :D


Massa på listan inför torsdag/lördag.

På torsdag blir min lilla tös 2 år. Vart tog tiden vägen? Vi skall ha ett riktigt barnkalas på lördag. Vi ska bjuda på korv och bröd och massa goda bakelser och marängsviss :). Fiskdamm skall vi även ha, massa ballonger och serpentiner och annat "kalasigt". Självklart skall dagen handla om Linnéa. Ska fira mig också men de är inte så viktigt.

Håller på att slå in hennes presenter och fixa lite med dekoration till bordet. De ska vara flickigt och kalasigt :) Har klippt ut en massa hjärtan i presentpappert som jag har slagit in lillans presenter i. De skall läggas ut på bordet.



Hon kommer älska sina presenter. De är bara en massa pyssel, papper i olika färger, klistermärken, stämplar, stansar (hållslagare som figurer) pipränsare och ögon. Här skall de pysslas :)




Var på Center syd i söndags med familjen. Där fick man pyssla och göra en tavla för 10 kr. Självklart fick vi ju göra en. Fin va? :D




Jag fick även mina naglar målade.... Fint eller?? ;)



För er som undrar så har jag inte min ring på mig här pga att jag inte ville ha nagelack på den. Man vet ju aldrig när de gäller Linnéa ;)





Pizzapiroger!

Gjorde pizzaprioger i torsdags. De är sjukt lätt och gott (tyvärr inte så nyttigt ;)) Familjen ÄLSKAR dom. Brukar göra några extra som man kan frysa in och ta om man inte orkar göra något.



Träningen är i full fart igen. HATAR min mage... Vet att jag ska tänka att de var 5 månader sen lilleman kom till världen och att jag har varit gravid 2 gånger på 3 år.. MEEEN jag vill inte och jag kan inte se ut så. De är inte mycket men de stör mig SJUKT mycket. De bästa är att jag känner mig såå peppad!! Försöker träna 4 gånger i veckan och som i torsdags var jag även ute och gick och hämta hem lillskruttan.

De var falskt alarm på lillan. De var bara då och sen har de inte hänt mer. Tror hon har en väldigt känslig mage. (som sin far. Minsta lilla fel så är de toan) Hon klagar vääldigt ofta på ont i magen och sen har jag fått hämta henne några gånger på dagis då hon sagt de och sen bara suttit och varit ledsen. Kommer sen hem och får sitta i lugn och ro och göra de hon ska. Sen är de bra.. Får kolla upp de.. Inte kul för henne.


Nya prinsessan..

Ja de kan väl inte någon ha missat?? Tycker verkligen synd om den lilla familjen som efter en dag ska behöva ha en sån press och visa upp flickan. Varför kan man inte vänta? Sån press bara på Victoria.. Måste se fräsch ut och allt de där. Alla som fått barn kan säkert hålla med mig om att man känner sig som ett vrak efter. Jag hade ALDRIG klarat av de. Kan dom inte bara få mysa som alla andra? Nu skall de skrivas papper på att hon är född till prinsessa och statsministern skall skriva under att hon finns??!! Men kan hon inte vara 1 vecka då??

Sen de här med namn.... Hon får ju inte döpas till vad som. Namnet får ju inte vara "smutsigt". Som Cecilia tex.. (hörde på nyheterna) de var Gustaf Wasas ena dotter och hon var lite "slampig" (mitt egna ord) och då får hon ABSOLUT inte heta de... Ja ja vi får se :)

Kanske blir samma namn som ett av Linnéas namn? Agnes Linnéa Lilian?? :P


Magsjuka & sömn?? Tack !!!

Ja då var de dags igen!! En vecka frisk.... Vakna 03.50 av att Robin säger att Linnéa spyr. De var bara till att hoppa upp och bädda om och tvätta av henne och allt annat.. KUL!!! Inga kalas för oss denna helgen :(.. Jag beeeer till gud att jag inte blir kass. Jag fick ju en släng förra fredagen. Mådde skit men inget hände och jag frös så jag höll på att dö. Men varför ska jag komma undan?? Tycker hon är sååå duktig som säger till att hon mår illa och sen ställer sig över toan/spannen. Hade de varit jag hade jag bölat och kallat på mamma ;) jag blir som ett litet barn när jag spyr. Vill nog helst att mamma håller upp mitt hår!! ;) ja jag är mammig :D!!

Klockan är nu 05.10 och inget tecknat på tvn så de fick bli lite filmer. Nicke nyfiken blev de. Lillan ligger nerbäddad i soffan bland handdukar och annat.

Bara för att Linnéa blir dålig och vi skulle upp och fixa så har Wilton sovit sen kl 19.30 till 03.50!!! Inte en enda gång som han vaknat och velat ha mat!! 8 ½ timme!!! Har de vänt nu eller de var bara för att vi sen skulle upp?? Han ligger just nu i sin vagn och leker med sin snutte ;).

Nu skall jag sätta mig i soffan med min STORA kopp med kaffe. Detta känns som de kommer bli en lååååång dag. Spola fram tiden till 17.00 hade inte varit HELT fel!!!! Men Robin får komma hem om de skulle vara alldeles hemskt hemma.

Lillmamman?

När jag inte är hemma så kommer lillmamman fram. Vårna lilla tös Linnéa hoppar in och agerar mamma till Wilton. De är inget som vi har bestämt utan hon bara gör de. Hon går och tystar Wilton, lägger på honom en filt om han somnat och tappat den, bestämmer vad han ska ha för pyjamas på sig. Hon är verkligen en super storasyster. Bättre kunde nog inte Wilton ha. Mitt hjärta smällter när hon går fram till honom på morgonen och säger - godmorgon Wiltor!



På morgonen är de inte så mycket jag behöver göra med Linnéa. De är att ta fram kläder och göra frukost och borsta tänderna på henne. Hon sköter allt själv annars. Jag får absolut inte hjälpa henne och hon klarar sig riktigt bra. Får de lära sig sånt på dagis eller?? Jag kanske får säga ibland att hon ska vända på kläderna eller nått. Så ja jag får dricka mitt kaffe i lugn och ro och tar hand om lillebror.

   

Till helgen är de en massa kalas som vi ska på. Först ut är min systers på lördag. God mat som alltid och träffa alla syskon och familjer. Gillar vi :)
Söndag är de en färd till Bjuv. Linnéas kusiner Noelle och Elly skall firas. Blir lite firande av Daniel också. Sen på kvällen blir de jobb för min del.

Var på COOP igår och hitta dessa två för 10 kr st. Får se om de håller ;)



Bjuder på en lite extra bild på min lille pojk som nu har börjat äta riktig mat :D


Ähh, skitsamma ;)

Linnéa fråga mig häromdagen om hon kunde få en napp?? Jag sprang runt och leta men hitta ingen som vanligt.. Hennes svar blev - ähhh skitsamma! Sprang vidare med världens flin. Jäkla unge ;) skratta så jag höll på att dö. Hon har en sån massa skit för sig just nu. Kan komma fram och fråga - mamma lite kaffe kanske?? Mmmm kaffe kanske? Ja jo kanske de :D

Wilton, lillekillen, han tränar för fullt att sitta. De går bra. Lite ringlig men snart väldigt snart sitter han själv. Älskar att sitta och "leka" med sina saker och sitta med när Linnéa leker. Ibland får han tag i henne och då hör man AJJ WILTORR inte slåss. Inte världens lättaste att förklara för en 2 åring att han inte menar de. För man får ju inte slåss!!!

Träningen går bra. Robin var med och träna med mig i söndags. De var kul så de får hända fler gånger :).

Idag ska jag åka till Linnéas dagis och baka fastlagsbullar med henne och de andra barnen och deras föräldrar. Ska bli mysigt :D. Åker sen hem till pappa som kommit hem från sjukhuset efter en magoperation. Sen är de mys här hemma. Har blivit en del mys nu. De gillar vi. Barnen gillar de också.

Hej svej ;)

Hmm??

Inget mer hände efter gårnattens händelser. Endast 2 blöjor extra under hela dagen... Är de redan över? Vågar vi hoppas? Från Linnéas sida är de nog de.. Vem står på tur??

Robin kom hem vid 9 eftersom de fortfarande var lite dåligt i magen på Linnéa då. Jag kände mig inte som jag skulle heller så han beslöt sig för att komma hem innan de brött ut helt.

Förra året blev jag dålig 2 gånger!! INTE kul när ens barn bara vill vara hos en och man känner att man håller på att dö. Robin tog ju klart henne då men man hörde hur ledsen hon var och ville bara till mig. Är sjukt nervös att bli dålig nu. Då är de både Linnéa och Wilton. Linnéa blir bara ledsen om jag går in i duschen själv och stänger dörren... Wilton accepterar inte Robin helt. Tror bestämt att han är mammas pojke ;).

Jag har kommit på att Wilton är en "taffsare"... Han skall så fort han sitter hos en dra med sina händer i ansiktet, halsen, armarna ja allt uppe till på mig. :D Han ska mysa och hålla på.

Vår framtid har blivit liiiite ändrad. Vi hade tänkt gifta oss till nästa sommar. Tyvärr blir de inte så. De finns en annan som får ta de året istället. Syrran skulle ju gifta sig detta året men de har kommit en massa ivägen för dom. Så jag är snäll och ställer in mitt och väntar till de årets som vi sagt hela tiden. Så nu hör och ser alla ÅRET 2015 ÄR VÅRAT ÅR!! Då kommer jag ha med bägge barnen fram. Så jag har ett par år nu som jag kan planera under. Jag har hittat min klänning och vad de ska vara för färger.



Jag vet att jag vill ha den i tyll :). Mamma skall sy syrrans så vi får se om de blir att hon syr min med..


Magsjuk.

Ja då var de dags för magsjuka... Kul!! Märkte inte ett dugg på Linnéa under hela kvällen. Spendera första delen hos syrran med hennes Gabriel och mamma. Lite alla <3 dag fika. Sen hem till Robin och fortsätta mysa. Gick och la oss och jag vaknar i vanlig ordning till att Wilton vill ha mat. Ger honom de och han somnar om. Hör då hur Linnéa ligger och gnäller.... Sen brakar de loss... Kul!! ALLT fick åka i tvätten. Jag sprita in HELA mig och Linnéa fick också en del på sig. Vill ABSOLUT inte att Wilton också får de. Eller någon av oss andra för den delen. Tittar man på henne nu är hon som om inget har hänt.... Men blir inget dagis resten av veckan.

Så idag är jag hemma med en magsjuk Linnéa och en liten Wilton. Skulle faktiskt vilja klona upp mig i tre stycken. En mamma till Wilton, en mamma till Linnéa stackarn och en som bara kan lägga sig i sängen och sova hela dagen. Detta kommer bli tufft!! Önska mig lycka till!! Och håll tummarna på att jag håller mig frisk...

Pulka och snögubbe

Gårdagen var trevlig med en massa snack och melodifestivalen. Rätt eniga om vem som skulle vidare ;). Blev seeent! Kl 02,40 lägger jag mig på kudden... Vakna 3 gånger sen upp vid 7!! Jippiiii vad pigg jag känner mig.. Men men de är bara till att le och vara glad ;). Baka bullar och fixa frukost till alla. De uppskattades :).

 

När farmor och Dan hade åkt så klädde vi på oss och begav oss ut i backen. Åkte en del men sen ville Linnéa bara leka i snön så vi gick hem. Väl hemma byggde jag en snölykta och en snögubbe ( med liiite "hjälp" av Linnéa) Linnéa börja tugga på snögubbens näsa (morrot). Vi hade en mysig förmiddag tillsammans.












Nu bär de snar av till jobb för min del. Jobbepass mellan 16.00-22.00. Så Robin får lägga först Linnéa och sedan vara uppe med Wilton tills jag kommer hem. Då tar jag över och myser.

Ha en underbart snöig dag/kväll :D

Träning och besök

Idag kommer Robins mamma och hennes Dan till oss och ska sova över. Linnéa är överlycklig. Farmor kommer snart springer hon runt och säger. Vi ska även fira Linnéa lite för tidigt, då farmor jobbar när vi ska fira henne. Så Linnéa kommer väl bli helt till sig senare.

Eftersom farmor kommer så tänkte jag och Robin sticka och passa på att träna tillsammans. Vi sticker bort där jag tränar. Där får man träna 2 gånger gratis, testa på. Ska bli kul :). När barnen är stora nog, ska vi träna tillsammans. Robin tjatar om de hela tiden. Men deeee dröjer måååånga år, därför tar vi allt tillfällen i ackt.

Jag har nu fått en liten djävulunge (Wilton)!! Han sover bra på dagar och första delen av natten.. SEN!! Då vid 4 tiden ska han vara vaken!! Jag tror jag dör!! Efter 3 nätter så här orka jag inte mer. Robin var helt underbar och gick upp med honom när jag försökt få honom sova i 1 timme. Som Robin sa - jag är ju van vid denna tiden så jag tar honom, vila du istället. Jag kröp tätt tätt intil min lilla kicka som sov som en stock. HEEELT underbart. Jag förstår att Robin inte kan ta Wilton i veckorna, på nätterna. Men helgen hjälper han till. Sitter uppe med honom. Ofta tills han ska ha mat då vi 1-2 tiden. Han behöver inte alls samma timmar som jag att sova.. Han behöver max 5-6 timmar medan jag behöver 8! Annars hade han ALDRIG erbjudit sig att träna kl 5 på morgonen.

Igår var vi och hälsa på Linnéas bästis Ebba. Hennes mamma Emma och jag träffades på föräldrargruppen när flickorna var 6 månader. Sen dess har vi träffats lite då och då. Igår var de en massa bus och flickorna sprang runt och busa medans vi satt och snacka i soffan. Lite synd att flickorna inte går på samma dagis. Men blir kanske skolan sen. De följer varandra som tvillingar.

 

Kämpar, kämpar och kämpar!!

Ja de är vad jag gör för att komma i form. Trivs INTE ALLS med mig själv som de ser ut nu.... Men men jag kan ju inte mer än fortsätta kämpa. På med mitt leende så ser man inte min mammafigur ;). Har ju ett mål till den sista mars..

På tal om sista mars... Då har jag och Robin varit tillsammans i 4 år! Så mycket som hänt på dom åren. Både bra och dåliga saker. Ibland kan Robin reta gallfeber på en (samma gör väl jag). Man får sina utbrott ibland. Men lika snabbt blit vi vänner. Vi bägge har en del att jobba med och ändra oss lite. Men jag tänker samtidigt att man måste ibland "rensa luften".

Nu blir de en dejt med dammvippan och dammsugaren ;)

Skönt att ha lillstintan på dagis 5 timmar om dagen, får man lite gjort :D



Min lilla Pippi Långstrump <3



Min lilla Glader <3



Min lilla underbara, älskade familj <3 :D

Bygga själv.

Vi har kollat runt lite på olika leksakskök.. Många olika till olika priser. Men nu vill inte jag ha ett plastigt som går sönder bara man tittar på de. Hitta ett kök när jag googlade, ett som de hade byggt själv. Så ja nu ska vi bygga ett själv. Roligare för då kan man göra de som man vill. Har lite material hemma och sen fixar vi resten sen när de skall byggas. Men först skall vi byta rum med barnen. Onödigt att vi har de stora när de enda man gör där inne är att sova ;).

Såg äntligen hemma förra tisdagen. Där gjorde dom ett dockskåp som man kunde hänga på väggen. Lätt att göra och urgulligt. Även de kan man ju göra som man vill med färger och annat. Så här skall de pysslas.

 Bilder från tv4.se

Har även tänkt måla om mina tråkiga galgar till jackorna i hallen. Är nu i tråkig trä..

När barnen har fått vårat rum skall vi få ett gammalt klädskåp av Robins mamma som vi ska ha Linnéas klänningar och andra kläder i. Även detta skall målas om i vit.

Jag har stora planer i huvudet och stackars Robin får jobba ;)

Vi har beslutat oss för att bo här ett tag till. Jag ska studera mina 3 år sen får vi se vart vi gör. Om vi bygger de hus som vi vill ha eller om vi hittar de. De är ju ändå några år som vi kan spara en massa pengar. Vi kände även att vi hellre gifter oss än skaffar hus just nu. Japp ni läste rätt!! De vankas bröllop ;) Redan nästa sommar kanske. Vi är ju inte så gamla (26 & snart 27 år) och har hela livet framför oss, så om vi väntar några år med hus är inte hela världen. Kan vara vårat slutmål :D. Vi har de bra som vi har de nu med våran lilla täppa till trädgård.

    Så här såg de ut när vi flytta in. Och då har vi röjt en HEL del.

   Så här ser de ut just nu. Kallt och inte alls kul att vara ut i trädgården nu.

Ja så nu kommer bloggen även handla om lite planering och annat med bröllop, inredning av rummen och så klart våran familj <3


Mamma & Linnéa dag

I helgen blev de gymmet och sen lite jobb. Skönt att komma iväg själv ibland. Kom hem till ett mörkt hem där alla sov (22.15) Satte mig och slappna av i soffan med en kopp te.

Jag hörde på ett program på radion om de här med svartsjuka när ett nytt barn kommer in i familjen. Barnpsykologen gav ett råd att man skulle först ge den lille mat och närehet ett tag sen skulle man ta den stora och hitta på saker med ett par timmar. ALL energi och uppmärksamhet på denna. Läsa, rita, leka, dansa, kramas m.m, m.m.
Nu har ju inte vi haft så stora problem med de. Men tänkte att de var kanske ändå en bra grej att göra. Ofta när jag sticker någonstans så tar jag med mig bägge barnen och Robin gör vad han vill, hemma eller borta. Men denna helgen har jag umgåtts mycket själv med Linnéa. Lördagen stack vi och köpte varma goa skor till henne 3 par för priset av ett!! PERFEKT!! Hon gick fint från bilen och höll mig i handen och sprang runt med mig i skobutiken och sa; titta mamma, fina skor. Och där och där. Vill ha!! Hon är precis som mig! Jag ÄLSKAR skor och de gör hon också! Skulle tvunget bära kassen med skorna själv och samtidigt säga, hem och visa pappa. Nya skor!! Och ett JÄTTE leende på läpparna.

Igår när Robin kom hem efter att ha varit iväg och tränat och annat i flera timmar så beslöt jag mig för att hitta på något (då hade jag städat HELA lägenheten, vikt tvätt och haft barnen hela dagen) Ringde min pappa och fråga om jag och Linnéa kunde komma och hälsa på? Japp de gick ju bra. Så då stack vi iväg till Åkarp och hade de trevligt.

En sak som jag lagt märke till nu när jag har varit själv med Linnéa är att de är såå enkelt!! Innan när man hade bara henne var de så sjukt mycket som man skulle ha med och man höll på en massa, jaga henne och höll på. Men nu... Ja hon är ju samma unge som innan men jag är ju inte van vid att inte ha en unge som inte sitter hos mig medans jag jagar den andra. Så jag kunde sitta själv och bara ta de lugnt. Hon klara sig ju fint. Inte behöva bry sig om en liten plutt som behöver matas eller byta blöja. Jag fick andas lite och de var skönt. Robin hade haft de bra hemma med Wilton och fått lite tid med honom.

Nu är de ju inte så att jag inte vill ha min lille pojke för DE vill jag!! Han är så underbar och de verkligen sprudlar om honom. Längtar lite tills han är i Linnéas ålder nu eller typ 1½ år. De är så SJUKT roligt med dom då.
Men sen samtidgit vill jag inte att han skall bli stor för att ha en bebis är underbart mysigt (för de mesta ;))

 


Kunde inte låta bli :D

http://www.youtube.com/watch?v=mos0dNxAiQA&feature=context&context=G2b7ee8cAUAAAAAAAAAA 

Känns som en AFV :) Skratta så jag höll på att dö!! Snäll mamma Linnéa har va ;)??

(vet inte hur man lägger in så man ser filmen här; någon som vet??)

Livet på BB

När jag ser någon som föder barn på tv får jag en sån känsla av at jag bara vill göra om de.. NÄÄ inga fler barn just nu! Men känslan och allt runt om. Denna lilla varma varelse som läggs upp på en. När jag tog emot dem med mina egna händer och la upp dom. Mysiga natten när man ligger och bara tittar på detta lilla barn. De gör ont som F#N men de är de verkligen värt.

Är så sporrad av min utbildning som väntar!! Vill börja nu nu nu!!! Vet att jag kommer fullkomligt ÄLSKA jobbet sen :)

Två dagar i rad har jag nu tagit bägge barnen i vagnen och bäddat ner óch gjort de mysigt för dom och sedan begett mig till dagis (á 30 min) Idag var de RIKTIGT kallt men de gick hur bra som förutom att jag höll på att dö eftersom jag fick gå och sjunga för Linnéa HELA vägen. Så fort jag sluta börja hon IGEN IGEN IGEN. Och jag är ju en sån mamma som bara OKEJ allt för dig även om jag själv håller på att dö ;). Folk trodde inte jag var klok där jag kom med mina barn och sjöng högt och tydligt- JAG ÄR EN LITEN UNDULAT..... För de var BARA den som skulle sjungas på. Eller ja lilla sillen som var sjuk fick jag sjunga 2 gånger... Men de bjuder jag på :D

Ryggskottet är VÄCK!! Bara försvann!! Har varit på gymmet nu 3 gånger denna veckan ( à 1½ timme) Känns sjukt bra i kroppen och jag känner ett GO GO GO!! På lördag innan jobb blir de igen. Får se om de blir innan Robin drar till gymmet eller efter.. Vilket fall som så SKA jag dit.

Wilton, min underbaring, har hittat sin röst. Låter så mysigt när han ligger där och pratar med sina "vänner i gymmet". Han är en liten flörtis för så fort han ser någon annan så ler han med HELA ansiktet och får fram sina smilgropar :D. Gullunge.

Linnéa, lilla sessan, hon är så rolig nu så de är sjukt. Hon säger sånna saker som gör att man tappar hakan. När mamma passa henne för 2 veckor sen skulle mamma somna henne inför vila på dagen. De tog en tid och de låg där. Plötsligt sätter sig Linnéa upp och säger- skita i detta, mormor pallar inte mer!! Tar sina saker hon hade med sig i sängen och hoppar ner och går ut. Mamma höll på att dö av skratt. Min lilla fisalisa. Hon är så lillgammal :D

Nä nu skall jag fortsätta kolla lite på tv och njuta av kvällen!!

RSS 2.0