Natt 3

Då har den tredje och sista natten varit. Var hos Robins bror Daniel och hade lite julfirande. Linnéa ska ju sova 20.00 men var då så pigg så de blev 21.00 istället. Men fick kämpa en del innan hon gav upp. När de var dags att köra hem kläddes hon på sin overall men var lite gnällig. Sattes i bilen och efter 5 min somna hon igen. Halvvägs hem vakna hon igen en stund och kolla på de tre knäppisarna där bak. Pappa Robin, farbror Hampus och farbror Johan. Somna efter 5 min igen. Brukar vakna när man stanna bilen men icke denna gången. Hon tryckte in sitt huvud mot min hals och sov vidare. Väl uppe i lägenheten trodde jag att hon skulle vakna för då skulle ju overallen av. La henne i sin säng och utan konstigheter tog jag av henne overallen och allt därtill. Kom att tänka på att hon inte hade någon nattblöja men tänkte att de får jag ta imorgon. Sov till klockan 7 innan hon ville ha välling. Sen var de upp och hoppa. Men de gör inget för de är ju mysfaktor 100 idag.

Lite bilder från helgen med lussebak och mys med släkten.



Linnéa bakar :)



Resultatet :D



Farfar och Linnéa



Farbror Hampus och Linnéa



Mamma och Linnéa



Farbror Johan, Emelie och Elly



Elly öppnar julklappar :)



Farbror Johan och Linnéa

Senare idag ska vi bege oss in till stan och se på julskyltning och dricka glögg och äta något mumsigt.

Ha en trevlig advent.

Natt 2

Denna natten var väl inte lika bra. Men nu tog Robin henne. Vet inte riktigt hur de gott men hon vakna vid 1 och ville ha sin välling men fick bara tråkigt vatten så hon blev JÄTTE arg!!! Robin fick gå runt med henne i en timme. Somna sen och vakna igen halv 7 och då fick hon sin välling. Somna inte om sen utan hon skulle leka med mamma och pappa. Efter ett tag krypandes runt på oss gick jag upp och värmde lussebullar och satte på kaffe. Härlig morgon.
 Får se hur de blir inatt.

Just nu jobbar jag ;) jobbar och jobbar jag sitter ju här :)

Ikväll blir de middag och lite tidig julfirande med brödrarna Roslind och svärfar. Mumsigt.

Håll tummarna på att Linnéa somnar och sover gott hela natten

Kramar

Natt 1.

Det har gått jätte bra hela natten. Hon hostar en del när hon sover. Har hon gjort ett tag nu. Så jag var inne 2 ggr inatt och gav henne vatten! Hon somna direkt igen och har varit super duktig. Fick välling nu när hon vakna 7. Helt ok att vakna då. Hoppas de blir lika inatt. Då är vi ju hemma bägge två så då kan vi hjälpas åt. Jag ska jobba imorgon kl 9 så de får nog mest bli Robin som får gå upp.

Idag är de mys. Först ska jag och Andrea ner till Nova och handla lite julklappar. När Robin kommer hem ska vi baka lussekatter och lite godis till imorgon.

Imorgon blir de lite julfriande uppe i Bjuv med Robins pappa och syskon.

Söndag är de julskyltning i stan så då ska vi gå och mysa hela familjen. När vi kommer hem så är de till att tända alla stjärnor och annat ljus. LÄNGTAR!!!

Nattning

Att natta ett barn är inte alltid så lätt. Alla har vi olika saker som skall göras innan, under och efter. Man vänjer barnet rätt fort med olika rutiner. När Linnéa var riktigt liten så somna hon alltid vid bröstet och sov rätt bra från 20.00 till 24.00. Sen blev hon äldre och ville att man gick runt och studsa och sjöng för henne. Hälst skulle de vara krokodilen i bilen. Men eftersom denna lilla dam inte blir lättare för varje dag så får man hitta på annat. Ett tag la vi henne i sängen och mata henne med flaskan. De har fungerat ett tag nu. Men helt plötsligt har hon blivit så orolig. Så nu är de dags igen.

Testa idag att göra henne klar för nattning 30 min innan läggning. Byta om på henne och nattblöjan sattes på. Satte mig i soffan och läste Max balja och Max kaka ett par gånger. Efter de satt vi kvar och sjöng om lampan i taket. Efter en liten stund gick vi in på hennes rum och mös och sjöng lite nattvisor. Började gnugga i ögonen och pilla mig i håret. Efter en stund kom Robin in och tog över och gav henne flaskan. Efter flaskan så låg hon och smågnydde ca 5 min. Gick in och kolla efter 20 min och hon sover så gott. Mitt lilla hjärta.

Prata med en annan mamma idag om matning på natten. Hon hade börjat ta bort maten på natten. De hade varit tufft med lite sömn men hon sa att alla hon pratat med har haft de tufft mellan 2-3 nätter. Sen sov barnet bra hela natten. Jag tänkte att jag skulle börja med de inatt. Får se hur de går. Håll tummarna för mig :). Har verkligen tryckt i henne ordentligt med mat hela dagen så hon kan stå sig ;)

Snön har äntligen kommit till Skåneland

Vi hade inte byttat till vinterdäck när snön kom så Robin fick stanna hemma och sätta på dem. Jag passa på att ta lite sovmorgon när han ändå var hemma. Vakna av ett sms där de stog " titta ut". Helt tyst var de i lägenheten. Titta ut och såg Linnéa i sin pulka. Naw gullungen. Kasta på mig kläderna och sprang ner. Lillan försökte samla in snö med sin ena hand medans vi drog henne. Hon verkar gilla snön. Men ser lite skeptisk ut :)





Kan inte fatta att hon är nio månader om en vecka. Snart är de jul och sen nyår. Sen är de lillans 1 års dag med en massa kalas!! Mys <3 Tiden springer iväg!!! Saknar bebis bebis tiden. Vårat andra barn kommer man nog ta vara mer på den tiden. Då vet man att de går fort. Nu försöker jag ta vara på denna lilla tiden som är kvar.

Ha en mysig, snö dag :)

Tänk vad lite snö kan göra ;)

Då har man börjat jobba lite. Tycker faktiskt de är helt OK. Jobba på detta stället för ca 2 år sen. Jobbar lite där nu för de är kvällar och helger så de passar ju för oss, sen behövde dom lite folk. Men fr.om mars ska jag jobba på ett annat ställe 2 dagar/veckan. Linnéa skötte sig bra när Robin hade henne. Skönt. Somna som hon skulle och fick sin mat och sina rutiner.

Nämnde i ett inlägg att Linnéa hade börjat sova till 8 på morgonen. MM där fick jag!! Nu vaknar hon 6!! Nä de är inte mänskligt för mig. Inte innan 7!! Ska försöka få ordning på hennes rutiner igen.

Den första snön kom igår (inte så mycket dock) och de var så mysigt. Hoppas, hoppas, hoppas de blir en vit jul. Robin kom hem med två presenter. En till mig och en till Linnéa. Hon fick en babypulka och jag sex and the city 2 filmen. Hmm?? varför nu detta?? Hans svar var : tänk vad lite snö kan göra ;)

Glad unge :)

Var hos tandläkaren igår och Linnéa var ju såklart med. Hon var så duktig hela tiden och lekte så fint med tandsköterskan. Fick en god tandborste att leka lite med. Hon var så go och glad unge.

Efter de fick vi besök av våran gamle granne och hennes lilla bebis Ebba som är 2 månader. Shit vad jag saknar när hon var så liten. Blev sjukt sugen på en till. Men ska vänta absolut. Vill ju ha Linnéa lite äldre. Hon blev lite svartsjuk när jag höll Ebba medans hennes mamma packa ihopa. Är ju trotsallt hennes mamma ju ;)

Varje kväll när vi nattar Linnéa så går vi in med henne i sin säng och ger henne flaskan. Oftast somnar hon direkt när hon ätit upp allt. Men ibland är de lite svårare. Då brukar vi köra "5-minutersmetoden". Faste de går inte 5 min utan kanske 2-3. Oftast gråter hon mycket de första 10 min som man håller på sen blir de lite snyftande. Känns jobbigt att göra så men hon sover faktiskt mycket bättre. Hon vaknar inte och blir hysteriskt ledsen utan små gnäller lite. Sen är de skönt att slippa hålla på för länge med henne. Innan gick vi ju runt med henne en stund så hon somna så vi sen la ner henne i sängen. Men nu är de för tungt att göra de.

Nä nu ska man hoppa in i duschen så vi kan gå på rutmiken idag. Sen kommer Emma och Ebba med hem och leker lite. Ikväll blir de jobb för min del :D. Ska in och uppdatera mig lite. Ska bli lite skönt att komma iväg.

Händelserik vecka och mycket sömn

Denna veckan händer de något hela tiden. Skönt :). I måndags var de mammaträff på biblioteket och även säkerhetssamtal. Eftee de bevag jag och Emma och småflickorna oss bort till Nova för lite matintag. Alltid lika trevligt. Igår var Jenny och Chelsy här och lekte lite. Gick sen en runda och hämta ut lite paket till mig och Linnéa.

Idag är de tandläkaren för min del. Efter de kommer våran gammla granne Emma och hennes lilla tös Ebba. Inget lekande eftersom Ebba är lite för liten. Men de ska bli mysigt med en liten liten bebis. Var ju ett litet tag sen.
Ikväll ska man hem till mamma och hjälpa henne få ihop foton till en almenacka.

Imorgon är de rytmik och efter de ska Emma och Ebba (inte bebisen) leka av sig lite hemma hos oss. Brukar kalla dom Bill och Bull. Är lite lika ;). Kvällen ska jag gå och uppdatera mitt gamla jobb lite så jag kan jobba på söndag. Ska bli rätt skönt faktist. Lite roligt för Linnéa och Robin också. Kan de få lite tid tillsammans. Nyttigt ;) om inget annat.

Fredag.... hm tvätta?? Sen blir de ju mys såklart.

Lördag ska Robin vara iväg hela dagen så då får man ta och hitta på något själv. Och söndag är de dags för mig att jobba kväll. :)

Inatt och natten till igår har Linnéa sovit i 12 timmar. Skönt. Då har man energi till att busa och ha de lite mysigt. Man kan ju hoppas att de fortsätter ;)

Kusiner

Ja de har jag nämnt att Linnéa har en del kusiner i alla åldrar
Cecilia 21
Jessika 19
Matilda 11
Oskar 9
Izabella 4
Ludvig 2
Elly snart 2
Neo 1½
och en liten på G ;)

Igår mös hon lite med Izabella.
Låter bilderna tala för sig själv :)

Kramas ;)



De är skojigt att busa



Bus bus



Kusin Izabella visar hur man gör


Hinner inte med i takterna!!

Linnéa fick äntligen träffa sin kompis Chelsy igår. Vi har varit sjuka och så har dom varit sjuka. Lekte jätte fint men efter en stund blev Linnéa lite trött och mammig så då fick hon sova en stund. Sen vakna hon upp till en liten solstråle. Då var de Chelsys tur, men då var de dags för oss att åka hem. Eller ja hem blev de inte. Vi åkte och hämta våra glas sen bort till Burlövs Centrum för inhandling av lite mys.


Linnéa visar Chelsy hur man kryper ;)


Du får smaka på min leksak om jag får smaka på din :D



Utvecklingen bara springer iväg. Hinner inte med i takterna. Igår satt jag på golvet och prata i telefon och Robin i soffan och titta på tv. Jag vänder mig mot Linnéa och ser att hon reser sig från huk och reser sig upp till stående utan att hålla i sig i något. Robin ser de hela och springer fram så hon inte ska ramla och slå sig. Men då sätter hon sig fint på gumpen igen. Snacka om att få hjärtat i halsgropen. Så ja nu väntar vi bara på att hon ska komma gående ;)




Idag kommer Linnéas kompis Julia med föräldrar och hälsar på och leker av sig lite. Så vi får planera in så att Linnéa har sovit bra så hon är pigg ett tag ;)

Nu är helgen kommen :)

Idag är de fredag och de är sååå skönt. Inte för att jag egentligen märker av de så stort mer än att Robin ska vara hemma och de blir lite extra mysigt ikväll. Denna helgen blir ändå inte riktigt som helg. Robin ska jobba i morgon och vet inte när han kommer hem :( så jag får underhålla mig själv imorgon. Men de ska nog bli bra. Söndag är de ju Fars dag och då får man göra de extra extra mysigt ;)

Något som är mindre mysigt är att Linnéa sover JÄTTE dåligt. Somna redan vid halv 8, MEN vakna halv 11!!! Var super ledsen. Märkte rätt fort att hon hade ont i magen. Fick komma in till oss och mysa och känna sig trygg. sen börja de komma lite vindar ;) somna sedan gott. Men har ändå inte legat stilla och sovit utan bara virvlat runt och över oss och ja överallt. Undrar om de är vällingen som gör de? Gör inte behov 2 så ofta och då är de väldigt ansträngande för henne. Har aldrig haft problem med hennes mage och hon har varit duktig med blöjan. Vi får avvakta och se vad som händer. Kan även vara yoggin jag ger henne på dagen. Ska testa först att ta bort de.

Nästa helg börjar jag jobba lite extra som personlig assistent. Har varit där innan så jag vet vad som skall göras. Ska bara uppdatera lite. Var ändå 2 år sen jag sluta där. Sparar man lite mammadagar till framtiden. Kan vara lite mysigt att ta ut när Linnéa blivit äldre.

Linnéa håller på att utvecklas som tusan nu. Hon kan nu ställa sig upp utan problem, sätta sig från olika lägen, krypa, stå upp i några sekunder utan att hålla i sig. Nu är de bara att gå kvar. Så som hon håller på när man håller henne i händerna så kan de ju inte vara långt kvar. Hon är så stark och och framåt. Bara balansen som fattas lite sen så.

Blev inget lek med kusin Elly igår. Hon hade inte mått så bra natten till igår. Stackarn!! Men de kommer fler gånger. Var lite synd för de var ett tag sen dom lekte pga av sjukdomar. Hoppas hon snart blir bra så de kan leka lite.

Förändring och nygammal vänskap

Nä nu är de dags för lite förändringar i livet. Exakt vad får ni reda på senare ;)

Igår när jag logga in på facebook hade jag en vänförfrågan. Tänkte väl att de var ännu ett pervo som ville bli vän. Men jag blev positivt överraskad. De var min barndomsvän även bästis från barnsben. Jag har försökt leta upp henne men har inte lyckats. Men nu har hon hittat mig ;)

Vi har gjort såå mycket skit tillsammans. Hon var dagbarn hos min mamma så vi var ju varje dag. Hon blev tillsist som en syster. Vi gjorde allt från att spela in oss själva som ett radioprogram till att öppna en affär på gatan (vi bodde på en gård mitt ute på landet, kom liksom inte så mycket folk)

Men som alltid så är där en tid då man växer ifrån varandra. Dom flytta in till Malmö. Men vi försökte ha kontakt. Skicka brev till varandra.  Vi fick nya vänner i skolan. Men alltid alltid har man haft denna vännen i tankarna.



Jag och Lotta. Jag var blond och hon mörk. Nu är de tvärtom ;)

Idag är de ju torsdag så då är de rytmik som gäller. Sen kommer Linnéas kusin Elly och hälsar på och leker av sig lite. Så de blir en massa bus och lek idag för lillstintan ;) De gillar vi :)

En bra mammadag ;)

Som sagt är de mest underbart att vara mamma. Idag är en sån dag. Men de trodde man aldrig inatt. Efter Deseperate Housewives vakna Linnéa igen och var jätte ledsen. Kände inte alls för att kämpa med henne så jag tog in henne i våran säng och där somna hon direkt. Mysigt :). Men hon kunde inte ligga stilla en sekund ;) sparka på mig och boxa Robin. Så sova har vi inte fått så mycket inatt.

Linnéa har varit go och glad hela dagen. Inga problem att somna henne vid 9.40. Sov sen 1 timme och då passa jag på att vila lite. Sen har vi lekt väldigt mycket och så klart tittat på Payhouse Disney ;). Nu är de snart dags för lillan att sova en stund.
Bilder tagna igår





Linnéa har helt plötsligt lärt sig att krypa fram. Inte helt 100 för ibland hasar hon sig. Men de går undan nu. Reser sig mot ALLT!! Och kryper efter en nu. Sitter fint här sidan om mig och tittar på "leka kurragömma med Pluto".

Tyvärr vet jag inte hur man lägger ut filmer här. Har en söt video där Linnéa kryper. Får lära mig hur man gör tillen annan gång.

Just nu är de mysigt att vara mamma. Se alla framsteg hon gör. Hon kör stenhårt med "titta" och klappar händerna. Vinkar man hejdå eller hej så viftar hon för fullt med bägge händerna.



Många funderingar

Var och fika med en gammal klasskompis i Lomma idag. Linnéa och hennes dotter Ronja lekte lite. Men Linnéa var nog inte på så gott humör för hon tyckte mest Ronja var jobbig hahaha. Men lite lek blev de. Tog en runda i Lomma också. Linnéa somna efter ett tag men Ronja ville vara vaken.

Flickorna



Linnéas favoleksak: hennes gula gummianka ;)



Fotograf: Camilla Lohmann

Vi gick som sagt en runda i Lomma. Snacka lite om allt möjligt. Kom in på de här med att bli mamma. De är helt underbart, MEN!! De är inte alls som en dans på roser alltid. Kom rätt snabbt överens om att de första månaderna var man rätt bölig och man mådde inte så bra alltid. De är en sån STOR skillnad att helt plötsligt inte få sova som man ska, äta, eller bara så lätt som att gå på toa ostört. Många sömnlösa nätter. Alla mammor måste ju tänka att de är jobbigt ibland. Kan tycka att de är så dumt att de nästan är lite förbjudet att säga att man är trött och lite ledsen som mamma. Sätter ju ännu mer press på alla nyblivna mammor. Man är absolut inte en sämre mamma bara för man säger att man är trött och tycker de är jobbigt ibland.

Som jag brukar säga till de flesta när de frågar om hur de är att ha blivit mamma,
för de mesta är de underbart men ibland är man i helvetet och vänder.

För kom inte och säg att de är UNDERBART att bara få sova i 5 timmar på 2 dagar och ha en unge som knappt kan sova och bara hostar och har feber.

Jag älskar verkligen min dotter och är lycklig, men de är tufft att vara mamma så är de :)


Lite närhet som behövdes ;)

Natten har inte varit en av de bästa. Robin somna Linnéa 19.30 igår och de tog lite tid innan hon somna. Sov sen lugnt till kl var 22.00. DÅÅÅÅ!! Ja då börja hon med allt. Tappa nappen sjukt många gånger och hosta. Tillsist orka jag bara inte längre så då fick hon komma in till oss. Fick lite välling och somna om, kl var då 01.30. Sen sov hon utan problem. De var nog bara som hon ville vara hos oss. Men de får absolut inte bli en vana. Visst de är jätte mysigt att ha henne mellan oss men man sover inte som man ska. Hon ligger ju absolut inte still när hon sover heller.





Så här mysig är lillis när hon sover gott :)
Var ute och shoppa med min svärgerska och linnéas kusiner, Matilda och Oskar. De var trevligt :). Linnéa var super duktig i vagnen hela tiden. Blev lite grinig ett tag men fick sin snutte och la sig bekvämt och somna. När hon sen vakna var de dags för Mc Donalds. MUMS. Jga smacka den nya M burgaren. Den var riktigt god. Kan verkligen rekommenderas. Linnéa fick nöja sig med rån och jordgubbspuré. Fick smaka en pommes utan salt också. Tugga på som bara den.


Nya accossiarer ;)

Kunde inte låta bli ;)









Har inte hittat lite roliga pannband innan. MEN på Glitter hitta jag de 2 översta 39 kr st och den sista är från HM för 19 Kr

Visst blev hon söt? Ser ut som ett litet paket ;)

Nya rutiner :)

Då har man kommit in i nya rutiner igen :). Efter jag sluta amma Linnéa för ca 1½ månad sen så har vi kört NAN 2 (ibland har hon fått de när jag inte haft så mycket innan de också) Nu den sista tiden har vi kört NAN 2 inför natten och hon somnar gott på de. Lägger henne mellan 20.00-21.00. MEN... Har vaknat många gånger och velat ha nappen och nästan alltid mellan 1 och 3 så vill hon komma upp och ha lite mat.  Men i onsdags byta vi till Sempers välling inför natten. Hon somnar jätte fort. Vakna ett fåtal gånger igår och ville ha nappen och kom in till mig vid 5. Inatt sov hon HELA natten utan att jag behövde gå in och ge henne nappen. Robin kom in med henne till mig vid 5 när han hade gått upp. Fick mat (NAN 2) och somna igen efter halva flaskan och sov till 07.00. Helt underbart!! Har även lagt typ 10 nappar i sängen som hon själv kan ta om hon vill. Dessa 2 nätterna har hon haft olika nappar när hon somnat och vaknat. De är ett TIPS till alla mammor/pappor där ute!!

TILL 


Hon sover inte mycket på dagarna heller. Även nya rutiner där efter dessa 2 dagarna. Hon sover mellan 10 och 11.30 och sover igen vid 16 till 17.

Imorgon ska jag och min syster åka till våran farmor och farfars gravar och lägga blommor från pappa. Saknar min farmor så oerhört mycket. Hon gick bort på julafton för 8 år sen. Hör jag låten som spelades på hennes begravning så storgråter jag ännu. Linnéa är döpt efter henne, Lilian. Skrev ett brev till farmor som jag la på kistan i graven och där skrev jag att om jag skulle få en flicka någon gång så ska jag döpa henne efter henne. Ja och då tänkte jag kanske inte så mycket på vad hon hette. Hon hette Majken Palla Lilian (vilken ordning vet jag inte) tilltalsnamnet var Majken. De två första namnen passa ju inte direkt till Linnéa, så Lilian fick de bli. Agnes fick hon från min mormor Agnes Viola Edith, (kan inte ordningen där heller) tilltalsnamnet är Edith. Ville egentligen Viola men då hete Linnéa bara en massa blommor! Viola Linnéa Lilian Roslind. Viola = viol, Linnéa - Linnéa, Lilian- lilja och roslind- ros och lind. Kanske inte så kul :)


När vi varit på graven ska vi hem till mamma och gå till den lilla butiken med en massa små inredningssaker. de är ett år sen som hon öppnade butiken. Så de skulle vara lite erbjudanden och annat skoj.

http://www.gardstangabostalle.se/

Halsfluss och annat.

Ja här var de dålig uppdatering. Men de ska vi försöka ta igen nu. Vi har varit rätt dåliga här hemma. Jag fick som sagt riktigt ont i halsen upp i öronen. Så förra fredagen gick jag till vårdcentralen för att ta lite tester på mig och boka in Linnéa också. Men när vi kommer dit så är de bara mig dom testar för hon ser ju inte dålig ut och de är så komplicerat att ta tester på henne. Hmmm?? Ok ja hon var ju inte dålig. Fick reda på att jag hade halsfluss. Hur smittosamt är inte de då?? Kom hem och då ringer Robin och säger att han inte alls mår bra och har sjukt ont i halsen. Så ja han hade också halsfluss. Då är de bara Linnéa kvar!! Samtidigt som jag fick ont fick Linnéa ett stort sår bakom örat. Samma dag som jag var på vårdcentralen så gick jag till BVC för att få lite hjälp. Då trodde hon att de var svamp hon hade fått. Såret växte och växte! Blev ett stort köttsår! Nä detta funka inte. Ringde och prata med BVC och jag fick komma in i måndags. Doktorn kom in och kolla på henne. Jag sa efter en stund att jag har haft halsfluss och håller på att gå på penicillin. Kan de inte vara så att de var bakterier i de såret?? Samma som jag hade i halsen. Doktorn svara att ja de kanske de är men att de inte var så jätte vanligt att de skulle visa sig så. Tog tester som tog 10 min!!!! Komplicerat??? Nääää.. Och mycket riktigt så hade hon hela såret fullt av bakterier. Så nu går hela familjen på penicillin. Efter detta så ska vi väl få vara friska. Så man kan få träffa lite folk.

Igår var vi ute en liten runda och gick. Blev en liten runda till Nova och apoteket där. Sen blev de bort till Mobilia och ta ut ett paket och handla lite mat till Linnéa. Hon var så mysig :). Efter de så gick vi och hämta bilen och körde hem till mamma och skulle hämta ett par byxor hon hade sytt. Så söta :). Hem igen och hämta Robin sen till Arlöv och hämta glas som vi betällt. Hem till Lund igen och köka pizza!! Mums!! Sen var de dags för sängen.

Bilder från dagen :)












RSS 2.0