Kusiner :)

Blev lite påskmiddag för våran del ändå! Trevligt! Min mormor från Klippan var också med. Kul att hon kunde komma med. Ser ju inte henne så ofta då man inte är på de hållet.

Kusin Gabriel var där och de blev en del bus och när vi skulle hem gick ögonen runt i huvudet på alla tre.

Gullungar :)


Liten blir stor :D

Wilton är nu 18 månader. Lika gammal var Linnea när han föddes. Helt galet! Jag tycke han är så liten. Men de är han inte längre. Idag kasta vi ut den extremt fula, klumpiga, tråkiga matstolen. Den fick åka ner i källaren och vänta på nästa bebis ;). Wilton kan nu få lov att sitta på en vanlig stol som vi övriga gör. Han var stolt som en tupp!!

Wilton är lite sen med att prata, om man tänker på när Linnea börjar. Han har inte gjort så mycket läten för sig förutom skrik, skratt och sånt. Ja mamma, pappa, titta, hej då. Nu så har de plötsligt bara börjat komma en massa olika ord. Bajs, piiiii. Liiiilaa= Linnea, vovve, dricka. Pappa kom sattes ihop. Så nu så är de också igång.




GALET trött på detta nu!!!!

Efter en vecka med kraftig förkylning och börjar nu känna att de är över så börjar de om från början!!! Fast nu med MAGSJUKA!!

Robin och Linnea gick till affären. När de kommer tillbaka står Linnea bara i hallen och tittar konstigt på mig medan jag hjälper henne av med kläderna. Efter en stund rusar hon in på toan och sätter sig. jJag går in för att hjälpa henne och då tittar hon på mig där hon sitter på toan, och säger - mamma hjälp, jag måste kräka!!! Som tur är så står de en spann i badkaret så jag, snabbt som tusan, kastar mig dit och tar den och fram till henne och de kommer som kaskad!! Jiiiipppii!

Efter toabesöket kommer Linnea och säger - mamma jag mådde faktiskt dåligt i affären men våga inte säga något. Men lilla tösen :(. Hon kände sig inte säker då hon inte visste var hon skulle kräka antagligen.

Hände inte mer på resten av kvällen. La mig i sängen efter att jag haft en tuff nattning av wilton då jag hör henne hosta från sitt rum. Hördes som Robin sprang in men efter en del hostande och konstig ljud tyckte jag de var konstigt han inte kalla. Springer in och ser Linnea hålla sitt täcke under munnen och de kom som bara den!! Springer ut i vardagsrummet och ser att Robin står och röker där ute. Hoppar och vinkar som en galning och han rusar in. Sen var de bara till att hjälpas åt att tvätta av henne och allt så gott de gick.

Måste verkligen berömma henne när de gäller att hon är magsjuk. Hon springer på toa och ser till som nu ett täcke eller en filt är under om hon inte hinner springa in på toan.

Jag fattar inte var vi får allt ifrån!!?? Vi har inte träffat någon på hela veckan och barnen har varit hemma från dagis. Men likt förbannat så blir vi dåliga och inte lite heller.. Måste fått de från affären eller nått. Där har vi ju varit några gånger denna veckan. SNÄLLA människor TVÄTTA HÄNDERNA ORDENTLIGT!!!!!
Jag blir så, ursäkta, in i helvetes trött på detta!!!!


Glad påsk :)

Glad påsk alla där ute! Nu hoppas vi på fint väder så man kan vara ute mycket. Barnen fick hem sitt påskpyssel från dagis. Så fint så :)

Dagen idag har jag spenderat hos läkaren, eller ja förmiddagen. Massa tester och koll. Stick i armen blev de klart också.

Jag har haft en längre tid en sån huvudvärk och tjut i öronen. Mått illa och nämnt mig väldigt yr. Bara ville sova hela tiden. Jag ringde efter tjat från många håll, till doktorn.

Mmmmm som jag anat så är de stress. Kul!! Eller ja läkaren skulle kontakta mig igen på tisdag. Men troligt stress.... Han sa att de var vanligt när man har småbarn,så tätt dessutom, och jobbar och står i, ska hinna med allt.

Matten har jag fått lägga på hyllan. Den får jag ta till hösten. De blev för mycket. 2 jobb, 2 barn, gärna ha ett liv mellan, vara alla tillags och nä men jag tror jag slår till med lite jobbig tråkig matte. Nä ni de får vänta tills detta är över.. Hälsan är ändå prio 1!!!


Sin egen lilla göra-sig-fin hörna

Är man en liten tjej så är de väl klart att man ska ha en liten hörna med sina hårsnoddar, klämmor, halsband, armband och ringar mm:). De har ju mamman.



Påskpyssel

Igår var vi alla och påskpyssla hos moster Malin. De var trevligt förutom att jag hade så grym huvudvärk. Mycket att pyssla med och de blev en och en annan kyckling ;) även påskharen var på besök.

Denna höna/tupp gjorde jag :)




Dagens fynd!!

Vi begav oss till Marieholm för att gå på barnloppisen där. Många fina kläder och man kunde ju handla hur mycket som. Där handlades det mesta av kläderna. Där blev summan 570 kr.

Sen fick vi nys om en annan barnloppis i Kävlinge som vi åkte till. Där blev de lite också men. Mycket fint men vi behövde inte mer.

Under tiden som jag var där med syrran och hennes familj var Linnea med mormor och åkte pulka i skurup. Möttes sedan hemma hos mamma och där bjöds de på kålpudding med tillbehör (MUMS). När vi skulle hem körde vi inom där jag bodde som liten och hälsa på en kollega och där var de huset fullt med barn och Linnea fann en liten tjej att leka med.

Nu sitter jag hemma och ska ta en varm choklad ;)

Jag kom hem med 9 par byxor, 3 par shorts, 1 pyjamas, 12 tröjor/linnen till wilton och 3 kjolar, 5 tunikor/klänningar 5 byxor och 10 tröjor/linnen till Linnea. Hitta även ett pussel till Linnea för 15 kr ;) Allt stanna på ca 630 kr :D




Linnea på Bronsåldergatan= Lotta på bråkmakargatan.

Vår tjej är verkligen envis. Hon har svar på tal nästan alltid. Hon känns ett steg före. Jag vet en tjej som Linnea liknar ,förutom kanske de dåliga humöret. Denna lilla tjej är Lotta på bråkmakargatan. Jag har alltid gillat Lotta och tycker fortfarande att hon är en härlig unge trots sina utbrott.

Idag följde Linnea ned och handla efter dagis. Hon gick runt med sin kundvagn och prata med sig själv. Plötsligt stannar hon framför en tjej som tittar efter något att dricka.
Linnea: Hej!
Tjejen: hej hej!
Linnea: vet du vad min pappa tycker om??
Tjejen skrattar till: nä du de vet jag inte
Linnea: han älskar faktiskt öl!!!
Sen går hon precis som inget och både jag och tjejen börja skratta ;)

En dag när Robin hämta barnen från dagis och är ute vid bilen, säger Linnea att hon måste kissa. De sprang in på toa och Linnea fick kissa. Hon går sen och tittar in till personalen och säger- hej då, nu går jag igen. Måste ju in och kissa på toan för man kan ju inte kissa över sig på gatan. Sen gick hon bestämt till dörren ;)

Hon har ofta så rätt ;)


Sjukdomar!

Allt var som vanligt när jag lämna barnen på dagis. Efter en timme ringer dagis och säger att wilton inte är sig själv. Kör dit och ja han var helt utslagen. Kör hem och lägger mig med honom och ser att han har 40 graders feber...... SUCK! Varför får vi inte vara friska?

Jag sticker på barnloppis imorgon och letar fynd! De är så sjukt kul att gå på loppis. Visst man kan köpa via blocket och tradera men detta är mycket roligare. De är väldigt fina kläder och leksaker som säljs. Får visa er mina fynd imorgon.

Söndag är de en pysseldag inför påsken. Kusin Gabriel har bjudit in oss alla för en heldag. Hoppas bara wilton blir bra igen :(.


Yes!!!! :D

Att lyckas få barnen nappfria trodde jag skulle vara sjukt svårt. Speciellt med Linnea. Wilton är jätte lätt och de gick fort. Linnea har också varit jätte duktig även om de tagit lite längre tid. Hon fick ett sammanbrott i fredags när hon blev lite trött vid 12 tiden på dagen. Men efter de nämnde hon inte ens att hon ville ha napp.

Barnen har sovit bra de sista två nätterna. Wilton ville inte ens ha sin välling som han så envist ska behöva ha på nätterna annars. Sen att denna mamman ha sovit riktigt dåligt pga en jävla huvudvärk och spänning i hela pannan och i öronen, är ju en annan femma ;)

Så nu slipper vi ha tankarna på att nappar ska finnas med oss överallt för denna gång ;)

Nu förstår jag att ingenting är omöjligt ;) kan vi få Linnea att sluta med napp så funkar nog de mesta ;)


Nattning nr 2

Linnea gnällde lite men somna snabbt. Var lite ledsen när vi kom hem men fick hon mysa lite med mig och titta på Pippi och följa med och handla så glömdes nappen bort.

Nu är de bara lille Willy som ska somna. Han förstår inte att han ska sova om inte nappen är i munnen. Han är glad alla fall ;)


Tänder och nappar

Wilton slog av en bit av sin framtand och med de är de tandläkaren som gäller.

Allt såg bra ut och de behövdes inte göra något för de skulle fixa sig själv. Men.... De blir ingen napp!!! Hmm med wilton funkar de men eftersom vi tar bort den hos wilton tar vi den från Linnea också.. Ni som känner henne vet att de är som att ta alla cigg från en rökare och tvinga dom att aldrig mer röka.

Vi sluta med nappen igår och de gick bra under kvällen. Men när de var sängdags så blev de jobbigt. Robin och jag körde med att vi gav dom till små små barn som behövde dom mer än Linnea och wilton. Som alltid har ju Linnea svar på tal.. Men mamma jag kan ju bara få en ju!

Efter en stund bar vi in bägge barnen i våran säng och jag la mig med dom. Linnea somna på 5 min och wilton 10, utan napp i munnen!!!

Bägge vakna några gånger och ville ha napp men de blev ingen men de fick dricka lite. Får se hur denna natten går då. Behöver jag säga att ögonlocken är lite tunga idag ;)?

Imorgon är barnen och jag lediga. Då blir de en ru sa till Eslöv för att hälsa på en kompis och hennes två flickor. Sen får vi se vad dagen bjuder på :)

Lördag åker vi ner till svärfar för han ville umgås lite med oss alla 4. Blir en heldag i Trelleborg :) alltid kul och kolla läget. Söndag är de jobb som gäller för mig :)


Livet kan vara så fruktansvärt orättvist!!!!

Som förälder så ser du hela tiden till att dina barn inte ska skadas eller de händer något med dom så länge man lever. Man ser hela tiden till att de är försiktiga.

Jag vet en som nästan nyligen fick reda på att sin 18 åriga son har fått cancer i skelettet. Att se denna människa som alltid varit super glad och skämtat mycket se sliten och fruktansvärt sårad ut gjorde mig så berörd. Han sa flera gånger att han hade gjort vad som för att byta plats.

Om inte nog med att killen fått cancer så har familjen förlorat 2 barn innan. Ett i magen och ett som blev 14 dagar. Jag ryser bara av tanken. Vad har dessa människor gjort för att få de så här? Så orättvist!!!

När denna människa fråga ang min framtid och utbildning berätta jag om mina planer och han blev så berörd och fick tårar i ögonen. Han titta på mig och log och sa att de tyckte han verkligen att jag skulle passa som. Att jag var en tröstande och varm person. Att höra honom säga dessa ord gjorde mig väldigt rörd och jag fick hålla tillbaka mina tårar. Fast vi inte känner varandra mer än att vi vet vem vi är så kändes de som vi var i varandras huvud.

Innan vi lämna varandra gav vi varandra en kram och jag sa att jag verkligen kommer hålla tummarna att allt går bra och tänka på dom. Han log och sa tack Ida de värmer! Jag kommer tänka på dig med och lova att du gör din utbildning! Sånna som du behövs!!

Mina kinder är blöta av tårar som rinner längst min kind. Jag känner verkligen att jag måste nå mitt mål för att kunna hjälpa människor i deras situation så gott jag kan. Kanske inte just med cancer men de finns så mycket annat.

Jag har även börjat tänka på om jag ska bli barnsjuksköterska och jobba på neonatal och dom avdelningarna. Vilket fall som blir de sjuksköterska först sen får vi se vart vägen går.

Ta vara på vad ni har. Ni vet aldrig när ni förlorar de!!


Utslag ett längre tag

Nu när de är sånt hör hemskt väder blir de katastrof i mitt ansikte och händer. De svider och jag är röd. Ser ut som jag solat för mycket. Smörjer mig för att lindra och göra så att jag inte får utslag.

Lillis har ärft de av mig. Hennes kropp är full av utslag och vi smörjer och smörjer med olika krämer. Läpparna är illröda och kinderna likaså. Men de är väl bara till att fortsättasmörja smörja smörja och hoppas att sommarn snart är här!

Detta är under ena armen och bak mot ryggen. Finare idag än för en månad sen.


Då var de dags :)

 
Nu sitter jag vid datorn och de känns lite ovant eftersom jag oftast gör inläggen via iphonen.
Kalaset blev jätte bra och folk har påpekat hur god min tårta var :D. Barnens lilla kusin Molly hade tyckt maten var super god då hon bara hade velat ha mer och mer.
 
Vi bjöd på lite mer lyxig chilli con carne. En utan lök och lite mild i smaken medan den andra var med lök och med lite sting i (piri piri) gott grekiskt lantbröd och sallad. Även de uppskattades då de var väldigt lite kvar av den milda grytan.
De är svårt att göra mat till så många. Därför tycker jag att grytor och gratänger är perfekta. Gott bröd och sallad till.
 
Medan jag gjorde tårtan satt Linnéa och Robin och gjorde Linnéas favorit, kokosbollar. Vissa blev med lite jordgubbsströssel ;)
 
Nu lämnar jag över till bilder från tre dagar med kalas :)
 
Börjar med fredagen den 1 mars då de var hennes dag och skulle vara lite extra fin och  farmor och Dan kom.
En något yrvaken Linnéa med sin lille kanin Markus. Hon fick döpa honom själv ;)
 
Markus fick snabbt ett hem :)
 
Har gjort sig fin inför dagis :). Bara något arg för mamma skulle ju ta bild och de ville man ju klart inte.
 
Jag hade fixat fint till hon kom hem
Födelsedagståget kom fram med rätt siffra och tre ljus.
 
Farmor följde med och hämta barnen på dagis och kolla in hur de hade det. Sen blev de presentöppning när vi kom hem
 
Halsband och morgonrock blev de.
 
Sen kom dagen då de var stora kalaset. Kokosbollar rullades.
 
Tårtan gjordes. Toppen är format som ett hjärta.
 
Kalaset :D med alla gästerna
 
Andra delen av gänget.
 
Kompisen Alma blev inbjuden :)
 
Gabriel var självklart med på kalaset
 
Kalastjejen
 
Lillebror var även med ;)
 
Minsta kusinen Julius fick smaka på presenterna
 
Molly hitta en docka att leka med mitt i all röra.
 
Slutresultatet på tårtan med tre ljus och en mimmi som vi lova att ha på tårtan.
 
Klart skulle ju kalasprinsessan börja ta tårta. Efter fick kusin Izabella ta en bit.
 
 
Mmmmmmums!! Tyvärr blev denna lite suddig men den gör sig ändå ;)
 
Söndagen kom och farfar, Yam, gammelfarmor och gammelfarfar kom. Linnéa var iklädd kläder som hon fick av sin mormor i present.
 
Kaffe och kakor är mumsigt.
 
 Lite soffhäng och mys med farfar och Yam.
 
Gammelfarmor och gammelfarfar
 
Dessa två finner varandra direkt varje gång de ses :)
 
Efter en helg med en massa kalas och de var trötta och skitiga blev de ett mysigt bad och puss på lillebror.

Mello

Träff med alla syskon med familj. De blev jag som fick dricka lite vitt, eller ja några glas ;). Trevligt som vanlig och vi satt och såklart kommentera en del ;).

Barnen lekte på och hade skoj på övervåningen. Linnea och min bror Johan kom väldigt bra överens och hade hemlisar.

Blev bara en bild för jag hade inte någon lust att springa runt och ta bilder, trevligare att dricka lite vin och vara social ;)

Här är de fullt igång med legobygge på kusin Oskars rum med izabella och Ludvig ;)



När man var liten

Kommer ni ihåg när man var liten och börja få sitta uppe med de andra en fredagskväll? Kolla på fångarna på fortet eller Bingolotto ;). Oftast satt vi framför TVn och åt och ofta något lite lyxigare. De är så grymt mysigt att samlas hela familjen och bara ta de lugnt och ha en mysig kväll. Även som tonåring tyckte jag de var mysigt ibland.

Nu är de vår lilla tjej som sitter uppe lite längre. Vardagarna lägger hon sig vid 19 men fredagar och lördagar blir de lite längre. Vi har fixat morötter och doppa som Linnea säger.

Jag har tagit mig ett glas vit och sjunker ner i soffan med lite tunga ögonlock framför gladiatorerna. Fredag är att somna på soffan ;)

Imorgon bär de av med syskonen och alla barnen för en umgängeskväll med melodifestivalen, eller de man hör alla fall ;).


Över för denna gång!!

Alla kalas är över. I söndags kom de sista i gänget :). De var svärfar hans Yam, Robins farmor och farfar. Barnen tyckte de var kul och wilton och Robins farmor satt och mös en del. Linnea var övertrött och med de på lite dåligt humör. Men men man kan inte vara solstråle alltid ;). Jag får sätta mig vid datorn och göra ett inlägg med alla härliga kalasbilder en dag :D

Robin fick jobb idag!! Två månader på NCC.. Sjukt bra!!! Får vi hoppas att han får fortsätta sen :). Med de firar vi med att jag är hemma med en febrig wilton! Så de blir vab vab vab för resten av veckan.

Satt ute och plugga matte innan. Våren ÄR här och de var så skönt i solen. Jag älskar denna tiden på året!


Resultatet!!

Jag brukar göra barnens tårtor själv. Så blev de även denna gången. Linnea blev väldigt glad :).

De blev en med jordgubbsylt och vaniljkräm och jordgubbsmarsipan och jordgubbsströssel. Den uppskakades väldigt mycket av alla :)


Grattis min älskade tös!

Solen strålade och fåglarna kvittra och de var skönt att vara ute. Exakt som de var när Linnea föddes. Hon var på bra humör och var stolt att hon nu fyllde 3 år.


RSS 2.0