En månad..

Om en månad är de dags för UL!! Vi längtar otroligt mycket. Vi får frågan om vi ska ta reda på de även denna gången? Svar: Ja! Med Linnéa sa jag att jag ville att de skulle bli en överraskning så vi skulle inte ta reda på de. Men eftersom Robin var magsjuk (och han ville veta) så bestämde jag mig för att vara lite snäll och ta reda på de. Jag fick ringa honom från UL-rummet så vi fick reda på de samtidigt. Jag var HELT säker på en pojke så när de sa att de skulle bli en flicka blev jag helt paff! Även denna gången tror jag en liten pojke. Men vi får se om en månad får man hoppas :)

Jag rekommenderar...

Jag måste bara föra vidare min rekommendation på inneskor. Jag älskar dom!! De sitter jätte bra på barnets fot och de "flyger" inte av så lätt. Linnéa fick dessa underbaringar när hon fyllde 1 år av sin kompis Axel. Kostar 199 kr. De blir till att köpa ett par till nu att ha på dagis :)



En annan sak som Linnéa gillar starkt är sina nya Barbapapa böcker. De är väldigt lättlästa och direkt när man sätter sig med dom kommer hon och ska titta och lyssna. Mjuka och i roliga färger. Köptes på Coop för 29 kr/st. Finns i 4 olika berättelser vad jag vet.



Brand på dagis!

Japp ni läste rätt!! De var en brand på Linnéas dagis i fredagsnatt. Jag fick ett samtal igår på jobb om att de hade hänt. De var en dator som hade tagit fyr. Som tur är så var den i ett skåp som var inne i ett stängt rum. Men de är lite rökskador. Så imorgon ska inte Linnéa vara på dagis. De andra skulle gå över till det andra dagiset och lärarna tyckte att de var väldigt dumt att dra in Linnéa bland nya barn, lokaler, vuxna och annat nu när hon börjat känna sig säker på dagis. Helt rätt tyckte jag, så imorgon blir de att hitta på lite med min lillis. Hör av er om ni hänger på med något kul.

Efter jobb idag så beslöt jag och Robin oss att bege oss ut i de underbara vädret. De blev en lång tur på ca 2 timmar runt om i staden Lund! Kan faktiskt säga att de är en mysig, fin stad om man tittar sig runt. Robins ord var att han ÄLSKAR denna staden och vill inte flytta härifrån. Skönt att vi delar den känslan :). Vi gick en runda till stadsparken och OJ vad folk där var. Lekplatsen var full av massa ungar som sprang runt och busa och njöt. Vi kände att vi inte riktigt orka stå och vänta på en gunga så vi gick bort till ankorna istället. Där finns lite andra fåglar som fanns i stora burar också. Undulater, påfåglar, zebrafinkar, höns och tuppar. Linnéa verkar gilla de strakt. Ett problem!! Hon ville stoppa in fingrarna. INTE bra!!

Nu till lite bilder från dagen ;)



Säger hej till hönsen och tuppen



Man har så bråttom till ankorna så att inte benen hänger med ;)



Matar ankorna. (har nog blivit matade mycket för de var riktigt tjocka)



Ett säkert vårtecken

Slut på denna veckan

Ja då var första inskolningsveckan slut för Linnéa. De har gått bra tycker jag. Lite ledsen när man ska gå en stund men de hade gått snabbt över. Igår och idag var hon där mellan 9.30-11.40. De menas med att hon skulle äta där. De hade gått SUPER bra (jag fick lova att gå en runda undertiden) När jag sedan kom och skulle hämta henne så satt hon glad och mumsa maten. De gjorde hon även idag. Sen blir hon överlycklig när man kommer och sätter sig sidan om henne. Igår när vi skulle lägga oss och sova middag efter dagis så låg hon och fnittra säkert i 15 min och var så glad samtidigt som ögonen rulla runt i huvudet på henne ;) sen sov hon i 3 timmar!!! Idag sov hon i 2 ½ timme. Så dagis tar ut på henne ;)

Idag blir de goa räckmackor här hemma till kvällsmat. Robin hade lyx att få smörgåstårta på jobb så han ville inte ha någon mat ikväll. Men jag då?? Så jag ska göra mumsiga mackor till mig och Linnéa ;) Kanske blir en skål med godis också.




Lite bilder och musik innan de är dags att gå till dagis :)



Vi sjunger :D

Ha en trevlig fredag för de ska jag!!

Inskolning på dagis

Så då sitter man själv i lugn och ro och kan uppdatera er där ute om hur vi har haft de i veckan. I måndags så var vi på första inskolningsdagen. Vi skulle vara där mellan 10 och 11. De gick jätte bra och Linnéa sprang runt och titta och undersökte. När vi sedan kom hem var de dags för mat sen var Linnéa HELT slut och somna direkt. Händer inte så ofta på dagarna. Sov i 1 timme så de var skönt.
Dag 2 skulle vi vara mellan 9-11 de gick också jätte bra och jag satt mycket själv i köket medan Linnéa bekanta sig med allt och alla. MEN!! Idag skulle vi också vara där mellan 9-11. Men inatt sov varken jag eller Linnéa särskilt bra. Så dagens dagis gick väl inte så bra. Mycket gnäll och skulle bara sitta hos mig och kramas. Hoppas de blir bättre imorgon då hon ska dit igen och då ska hon äta där. Undertiden ska jag lämna dagis och se hur de fungerar. Fredag är de dags att testa på att sova på dagis. Men tror inte de kommer bli några problem då säkert Linnéa är riktigt trött efter en hel dag med en massa kompisar.
Dagiset hon går på är ett föräldrarkomperativ. JÄTTE mysigt och jag kan verkligen rekommendera dom. Man behöver inte tänka på att ta med blöjor för de står dom för. HUR bra är inte de!!?? Personalen är jätte gulliga och sjunger mycket och spelar på gitarr ofta. Så med andra ord är både jag och Linnéa nöjda. Robin har bara varit där en gång på föräldrarmöte och han tyckte direkt att de verkar vara ett bra dagis för Linnéa.

Nu till något annat! Den 21 april kl 11,30 är de dags för oss att befinna oss på kvinnoklinicken i Lund för ett litet ultraljud. Då ska vi se vad de är för en liten spillevink som finns där inne. :) Nu är de spännande på riktigt :)

Little One..

Little one, little love, little hands, look how they hold the world.
Stay a while, little smile, little eyes, soon they will know the world.

But there’s know rush in getting old and know you sit wishing to be young?
Live every part of it, you’re at the hot of it little one.

Little one, where did you go, once so small, look at the way you’ve grown.
Dress up dolls, playing house, those days are gone, now you’ve got a house of your own.

But there’s know rush in getting old and know you sit wishing to be young?
Live every part of it, you’re at the hot of it little one.



Sessans fötter <3


Ute i de fina vädret

I söndags ville jag bara inte sitta inne. Men Robin skulle se på fotboll så han ville inte göra något. Därför åkte jag ut en runda till mamma och hälsa på. Gick ävne bort till den lilla inredningsbutiken som ligger där. Som vanligt kom jag hem med väldoftande badkullor som jag knappt får använda själv förrän dem är slut.
Linnéa lekte lite i sandlådan och hjälpte till att samla grenar i mammas trädgård. Somna skönt i vagnen sen och sov i 2 timmar. Sjukt skönt väder va de. Jag satt i solen en stund och njöt medans mamma körde iväg och fixa fika.
När hon kom tillbaka så gjorde vi varm choklad och bredde mackorna med lite gott.

Låter bilderna tala för sig själv om hur mysig dag vi hade :)



Hej hej



Hmm var ska jag börja??



Undra om de är gott?



Nä jag struntar nog i de!!



Mormor och jag plockar grenar.



Goda mackor.

Linnéa 1 år :)

De har varit fullt upp här. Massa kalas och annat. Linnéas dag blev jätte bra. God Hello Kitty tårta och god mat och trevligt sällskap. Låter bilderna tala lite för sig själva :)


















Idag kl 13.00 ska jag gå bort till MVC och skrivas in och ta lite prover inför bebis nr 2. Så kul nu när man vet vad man har framför sig. Robin sa till mig att jag ABSOLUT inte får glömma att säga till honom när de är dags att lyssna på hjärtat. Hallå tror inte jag glömmer en sån sak ;)

Jag är nu i vecka 12+6 så de är inte långt kvar till UL!! De är sååååå spännande. Har spikat namn helt nu. Men de kan ju ändras när barnet är fött.

Linnéa går jätte bra nu. Även när man är ute. Skönt att kunna släppa henne så hon blir lite mer självständig. Skönt att hon kan gå nu när de är dags för dagis nästa vecka. Jag tror de kommer gå jätte bra. Hon älskar ju andra barn.

Återkommer efter dagens besök på MVC

RSS 2.0