Idag är de ingen vanlig dag för de är Wiltons födelsedag!!!

Den 30 sept 2011 kl 05.02 kom våran älskade lille pojke. Vägde 4200 och var 53 lång. Detta året har bara susat förbi! Nu går han och "pratar" och busar på i 190! Grattis lillkillen <3


Gör de sista :)

Imorgon är de kalas för min lille pojke! Kan verkligen inte fatta att han blir 1 år!! Har fixat så tårtorna bara skall dekoreras, maten är redo att fixas till och bord och stolar, dukar och ballonger är framme. Wilton ska få ett kalas som han är värd :)

Här är en apa som jag fått gjort av en som jag känner! Tack så JÄTTE mycket Mariett!!


En natt i Gårdstånga :)

Mamma är utomlands denna veckan. Syrran har fått en fuktskada som dom håller på att fixa med så hon kommer bo hos mamma denna veckan. Ikväll åker jag och Wilton dit och sover över tillsammans med Malin och Gabriel. De blir taco och lite annat gott. Sen en massa snack väl ;)

Linnea stannar hemma med Robin och har lite pappa Linnea tid. Kan behövas då de inte är ofta bara dom två.

Först ska hela familjen gå till öppna förskolan efter dagis. Linnea tycker de är jätte kul. Många av hennes dagiskompisar som har småsyskon är också där. Sen många från mammagruppen med Wilton. Många man känner.


Cirkus :D

Nu är de snart dags :) Spännande!!


Nära men ändå inte :(

Jag hörde små steg komma mot sovrummet. Känner en liten hand mot foten sen går stegen igen. Efter en stund hör jag en liten röst som säger mamma! Jag kallar på rösten men ingen kommer. Går upp och hittar våran lilla tös på toan med nerkissade pyjamasbyxor. Hon hade inte hunnit komma på toan. Detta är första gången de blir en liten olycka på natten/ tidig morgon. Stackarn! Hon blev så ledsen. Sen kände jag på lillkillens blöja och ja en droppe till och den hade sprängts. Så upp och byta. Eftersom de var mörkt ute tänkte jag att klockan var typ 3. Men nä klockan var 7 och ingen av barnen ville sova mer. Jippii! Jag som ville ha sovmorgon.

Idag är de en full dag. Först ska jag hämta mamma och köra på barnloppis i Marieholm. Sen hem och fixa till wilton och fixa med saker till kvällens kalas. Wilton ska åka med mamma för vi andra tre skall gå på cirkus som i fått gratisbiljetter från dagis till. Sen kör vi direkt därifrån hem till min bror Johan som fyllt 39 och hans dotter som blev 13 igår. Får väl även ge min andra bror en liten kram eftersom jag inte kunde komma på hans 33 årsdag.

Vet ni i imorgon kommer jag bara ta de lugnt. Åka och träna lite kanske?


Wilton 1 år :)

Snart är de kalas för min lille pojke. Den 30 september skall vi fira med familjen. Bjuder på lite gott på lördagen för barnen på gården.

Vi hade tänkt att göra en massa panpizzor i olika smaker och sallad till dom som vill ha. Sen en tårta såklart! Pappa ville göra en och jag tänkte göra en. Tänkte göra en med choklad och vaniljfyllnig och göra den som en apa :). Wilton älskar apor!

Allt har lugnat ner sig igen här hemma. Tyvärr har inte jobbet satt igång för Robin igen och då har jag tagit en del extrapass. Jobbar varje helg denna månaden. Känns lite i huvudet faktiskt. Får ingen riktig paus iom en liten kille som håller på på nätterna eller ja tidig morgon. Försöker tänka att de snart är över och då kan man sova i lugn och ro. Brukar ändras när de börjar på dagis. Peppar peppar!!!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1328173/images/2012/pic_505833429606ee7ad79547e0.jpg" class="image">


Värmde verkligen

Efter de sista tråkiga inlägget fick jag ett mail av en tjej jag gick i mellan & högstadiet. Hon bad om ursäkt om hon någon gång gjort så jag mått dåligt och att hon har alltid gillat mig. De värmde otroligt mycket även om hon aldrig har gjort mig något ont. Tyckte de var riktigt gulligt av henne att skriva. Synd bara inte alla människor kan säga förlåt.

Ordet förlåt är starkt. Vissa kan inte säga de ordet, vissa kanske inte säger de rätt ut men säger de på ett annat sätt. Vissa säger de verkligen med hela sitt hjärta och vissa utnyttjar de. Jag tycker de är viktigt att man säger förlåt om man vet att man gjort/sagt fel. Självklart så ska de vara helhjärtat.


Gör mig glad

När man är nere så lyfts man upp när man ser sina barn. Mitt hjärta blir varmt.


Panikångest

Anledningen till att jag inte sovit på drygt 2 veckor har inte enbart med lille Willy att göra. Mitt huvud har snurrat, snurrat och snurrat. Jag har varit spyfärdig flera gånger. Gick och lade mig tidigt igår men huvudet snurra mer än vanligt. Jag kände hur hjärtat klappa fortare och fortare. Svetten börja pärla sig på hela kroppen. Tårarna kom som en tsunami på min kind. Rusar upp och ut till Robin som sitter i soffan och kollar på fotbollen. Han tar mig i sin famn innan jag ens hinner säga något. Han blev så klart skit rädd av att se mig i detta tillstånd. Han höll om mig länge och bara fanns för mig.

De är svårt att förklara för någon annan hur man upplevt saker. Hur mycket vissa saker i ens liv som har satt otroligt djupa spår som aldrig någonsin kommer slätas över.

Tyvärr kunde jag inte göra som jag sa i förra inlägget. Vända mig om och gå. Jag föll!! Jag föll som en stor sten. Han har lyckats ta itu mig. Jag hatar mig själv för att jag inte är starkare. Detta var droppen efter en tids oroande. De räckte alltså att se hans familj. Hur blir de när jag ser honom då?

Allt sluta med att vi sätter barnen på jollen där Linnéa redan går. Jag behöver inte börja med något nytt. Jag har så fruktansvärt mycket nu framför mig. Linnéa trivs på dagiset så varför inte offra sig för något man mår bra av.

Tack vare min mellan och högstadietid och mest, ursäkta, rövhållets 3.5 åriga helvete får jag sån fruktansvärd panikångest. Som tur är har jag inte haft de som igår sen jag lämna aset halvt påklädd en tidig lördagsmorgon i augusti efter han nästan krossat min käke.

Robin sa tröstande att de aldrig mer kommer vara så och ingen kommer gör mig illa igen. De lova han.

Förlåt för så tråkiga inlägg men kände att de behövdes komma ut. Ingen är perfekt och har de perfekta livet hela tiden. Ibland kommer de ett oväder framför solen.


Vissa människor

Har ni någon gång träffat på ert förflutna på stan eller liknande? Idag gjorde jag de! Vissa människor är så man typ vill radera från sitt minne. Bara synen av dessa fick mig att rysa.

Dessa var familj med en jag tyvärr var tillsammans med. Han var inte speciellt snäll om man säger så. Jag kom inte från honom i den tid jag egentligen ville. Tänker jag på den tiden vill jag spy. Jag känner som en våg fara över mig och allt jag kände under den tiden gör sig påmind. Nu tänker nog många att de är ju inte familjen som gjort något..... Jo så är de i detta fall. Dom märkte mycket väl vad som hände men tog sin sons parti. Hade wilton behandlat någon tjej så illa hade jag gett honom en sån jävel som han aldrig glömt. Att bryta ner en person till inget är fruktansvärt. Som tur är slipper jag den skiten nu. Men HATAR när den gör sig påmind. Jag ångrar inga jag varit tillsammans med för dom har gett mig vissa saker som gjort mig. Men denna vill jag helst glömma. Önskar nästan all olycka till denna person. Samtidigt har han lärt mig en sak.... Att ALDRIG hitta ett sånt svin igen.

Just nu sitter jag och tittar ut över min helt underbara familj som jag älskar och finns för hela tiden. Men som sagt gör dom något mot någon annan så dom nästan vill ta sitt liv kommer jag ställa mig mot dom. Iof kommer jag uppfostra mina barn så dom visar respekt och omtanke för alla hur dom än är. Göra så dom mår bra i sig själva så dom inte tar ut de på någon annan.

Nu släpper jag detta för denna gång och sträcker mig och vänder mig om från dessa personer och går ifrån med hedern och styrkan i behåll och önskar mig slippa se dom igen!


Systrar

Idag kommer syrran med sin lille Gabriel. Vi tre ska till Nova en sväng och kolla läget. Wilton får stanna hemma med Robin. Linnéa kommer bli så glad när hon kommer hem från dagis. Är de något hon älskar så är de småkillarna.

Jag fattar inte vad som händer om nätterna här hemma. Wilton är helt omöjlig. Inatt låg jag i 4 timmar och massera honom om magen. Jag är mer eller mindre helt slut nu. Linnéa har fortfarande mardrömmar så hon håller på på sitt sätt.

Jag älskar mina barn verkligen. Men ibland är de jäkligt tufft. Vi får hoppas på att detta inte är så långdraget. Sova är A & O.


Sjukt jobbigt

Att gå på mötet idag var väldigt känslosamt. Jag älskar dagiset men de är för långt bort. Personalen är underbar och är så skämtsamma och alltid glada. Nu under hösten och vintern skall dom göra en massa och lära sig lite saker om vardagsmatematik och lite annat. Jag märker hur Linnea utvecklas och får vara den hon är. Jag ska ge de nya dagiset en chans och höra lite under inskolningen nu när jag att lite grunder på vad gamla dagiset skulle göra. Trivs vi inte så var vi välkomna tillbaka ned båda barnen. De känns väldigt skönt att veta. Man känner nog rätt fort om man inte riktigt känner att de är rätt för våra barn. Men en chans är ett måste.


Föräldramöte

Idag är de Föräldramöte på Linneas nuvarande dagis. Knappt lönt att gå dit men jag kände att jag ville typ säga hej då till alla. Träffar inte alla föräldrar så ofta då vi hämtar och lämnar olika nu efter jag fått wilton.

Linnea börjar på sitt nya dagis den 24 september och wilton den 15 oktober. Ska bli rätt skönt att ha de nära. Bara vi kommer trivas lika bra där.




Barnens rum

Slänger in 2 bilder från nya möbleringen i barnens rum. Verkligen en flick-& pojkhörna.


En helg med jobb

Denna helgen har varit tuff. Torsdag stack Robin till sin bror i Bjuv och jag var själv med barnen över natten. Jag trodde jag skulle få en kväll för mig själv men både Linnea och wilton var vakna halva natten. Linnea har mardrömmar och wilton... De är väl tänder som spökar. Men de gick bra efter en stund då jag kände att nu pallar jag inte springa runt mer så ungarna fick komma in och sova i våran säng.

Fredagen kom och så Robin. Även hans lillebror kom och hälsa på med en vän. Trevlig kväll med lite vin. Killarna sover över. Sen var de bara för mig att hoppa in i duschen och iväg mot jobb. Sen hem sova lite och då menar jag lite. Wilton sov inte när jag kom hem vid 22. Jag tog honom en stund men så vakna Linnea och jag skulle upp igen och jobba så Robin tog över. Jag vakna vid 2 av att wilton verkligen vråla. Jag gick ut och kolla läget och då hade wilton och Robin varit vakna hela tiden. Jag tog wilton och lugna ner honom och gav honom lite välling. Sen sov han till 7. Jag har varit helt slut under dagen. Jag gick hem lite tidigare för de fanns inte så mycket att göra och jag höll på att somna. Jag vill vara 100 om jag ska ta ansvar över en annan människa. Som tur är var vi 2 under dagen.

Nästa helg blir samma fast då jobbar jag fredag kväll och lördag-söndag dag. Just för tillfället har vi lite tufft då en som jobbar heltid är sjukskriven hela denna månaden. Då får man hjälpas åt på bästa sätt.

Sjukt bra arbetsplats kan jag säga. Till julen får vi alltid en liten julbonus, julbord på hurva gästis, julklapp. Till påsken för vi påskägg. När vi fyller år får vi en present. Sommaren för vi en sommarpresent. Och när jag fått barn har jag fått en present. Ställer upp till 100 för en och har man frågor eller problem fixar dom de lätt. Rabatt på massage får icke glömmas. Jag gillar verkligen mitt jobb. Men jag känner att jag vill utvecklas och gå vidare.

Nu ska denna mamma och Linnea gå och lägga oss


Blöjfritt dygn

Jag bestämde mig för att inte sätta på Linnea en blöja inför natten. Hon kissa innan läggdags och sen i säng. Inga olyckor under natten. Upp och direkt på toa. Fortsatte att vara utan blöja när hon skulle sova middag. Olycksfritt dygn. Så skönt att slippa de nu. Bara lille Wilton kvar men han får vänta till nästa sommar.

Ikväll är de jobb för min del. Mycket jobb nu ett tag framöver men de är bara bra.

Jag sitter en massa nu och planerar en massa inför studierna. Ska bli sjukt spännande och intressant. Jag har bestämt mig för att jobba nu till årsskiftet sen blir de att läsa upp matte b sen högskoleprovet i april. Sen blir de till att söka till hösten. Får man arbetat in lite tills dess. Jag längtar sjukt mycket!!!

Bjuder på en lite bild från världens underbaraste barn


Var är linnea?

Jag somna wilton i sin säng och linnea behövde sova efter en natt med mardrömmar, så jag la mig med henne i våran säng tills hon somna. Gick ut och kolla på tv. Wilton vakna och vi myste en stund. Sen hörde jag en dörr öppnas. Trodde de var robins bror hampe som kom och skulle smyga in. Men ingen kom... Jag gick in för att kolla linnea. Men hon var inte där. Inte i sin egen säng heller. Inte under köksbordet. Hon var ingenstans. Ytterdörren var låst. Var va linnea? Gick in på toan och där sitter hon. Halv sovandes. Jag fråga vad hon gjorde och hon sa - jag bajsar till tomten (en historia jag kan ta en annan gång ;-)) mycket riktigt! De gjorde hon. Jag hade glömt sätta på en blöja när hon skulle sova. Brukar inte vara något i den men man får ta en sak i taget. Hon hade vaknat av att hon behövde gå på toa. Duktiga lilla tjej. Så de är kanske dags att ta den nu också. Får ju bli någon olycka nu.

Snart har de gått 2 veckor efter operationen. Jag har bestämt mig för att börja så smått när de gått 3 veckor att träna. Denna gången tänker jag ta de jävligt lugnt.

Idag när robin var iväg börja jag och barnen (till viss del) möblera om på barnens rum. Barnen rev ut alla böcker så lite hjälpte dom, även om de skulle in på samma plats. Jag är lite sån att jag tycker barn ska få vara med när man gör saker. Tex göra sina egna köttbullar eller blöta ner potatisen, eller blanda pannkakssmet. Jätte fint blev de alla fall. Jag får ju säga att de blev mycket bättre nu. När datorn kommer igång tar jag en före och efter bild.

Så skönt

Inte för att de är fel att ha robin hemma men ibland är de skönt att ligga i soffan alldeles själv. Barnen somnar vid 19 så jag kan själv välja vilka program jag vill se. Jag är en sån person som ibland bara behöver vara. Idag är de en sån kväll.

Jag hade grannens flicka inne här idag. Föräldrarna skulle iväg och hon ville inte med och hon tycker de är roligt att hjälpa mig med barnen. Hon är nog 10 år. De är wiltons favorit. Fick en massa hjälp av henne.

Nu ligger jag i sängen och tänker krypa långt ner under täcket.

Sov gott!

mysigt

Vi hade en riktigt mysig helg uppe i frostavallen. Vi grilla och snacka och drack lite vin på fredagen. Barnen sprang runt och lekte länge.

Lördagen stack killarna ut och fiska och vi andra bada och gick och kolla på fåglarna i fågelparken. Senare blev de kräftskiva. Linnea fick sitt första getingstick och de var på halsen. Tur man packat ner salva mot stick mm. Stackarn var så ledsen sen somna hon helt utmattad i min famn.

Var så kul att se alla barnen springa runt och leka och ha kul. Spela lite fotboll och sen låg alla tillsammans i farmor/mormors säng och åt lite godis. De andra barnen tog bra hand om linnea och hon fick vara med på allt dom gjorde. Hjälpte henne med saker som hon inte riktigt kunde.

Tyvärr kan jag inte bjuda på bilder för tillfället. Vår dator funkar inte riktigt som den ska.

RSS 2.0