Min nya mage ;)

Så här ser jag ut i min nya mage ;)



Snart går flytten.

En vecka kvar sen så går flytten. De ska bli så skönt! Komma ner på jorden. Samtidigt kommer jag sakna vår lägenhet. När man har gjort allt klart och trivs bra så ska man flytta. Men de är bara till att fixa i den nya så vi trivs i den också. De bästa är ju att vi får en trädgård. Idag ska vi sticka och fixa en gräsklippare (gammal hederlig handjagare) vi har en motordriven men kändes lite onödigt att ha en sån när trädgården inte är jätte stor. Så den säljer vi och köper bra utemöbler för pengarna vi får. När vi kommit lite i ordning så ska vi plantera lite godsaker som Linnéa kan få gå och äta av. De blir morötter, rädisor, olika salladssorter, jordgubbar, olika kryddor (kanske inte Linnéa ska äta) och så vill Robin ha potatis? Ja de blir väl två plantor haha. Finns inget godare än att kunna gå ut och plocka till stin egna sallad.

Idag blir de till att packa en del. Och städa upp. Inte kul att bo med en massa lådor. JAG HATAR DE!! Så jag har frågat syrran om hon kommer på lördag (nästa) när vi flyttat och hjälper till och packar upp så vi kommer iordning snabbt. Linnéas rums ska vara klart direkt så hon känner sig hemma.

Nä nu får jag sätta fart. Linnéa skall ju snart hämtas på dagis igen :)

Mattips till alla mammor ;) och andra

Gjorde en sjukt god pastasås idag. Linnéa åt nästan 3 portioner!! Tänkte jag skulle dela med mig av mitt egna lilla recept till alla mammor och andra :)

5 st skogschampinjoner (görs i tunna skivor)
1 pkt tärnad bacon
5-7 dl matlagningsgrädde (beroende på hur såsig du vill ha det)
1 knippe hackad persilja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
Lite vatten
6o g parmesanost
(riven)

  • Fräs baconen och svampen
  • Häll i matlagningsgrädden
  • Tillsätt vitlök, persiljan, salt och peppar. Smaka av!
  • koka upp ett par minuter
  • Tillsätt parmesanosten och låt koka
  • Häll i lite vatten för att dryga ut såsen
  • Serveras med valfri pasta
LYCKA TILL!! :D



Mina hjärtan

Idag kom den nya tiden till ultraljudet på lilleman. 12 maj kl 9.00 skall vi befinna oss på sjukhuset. Hoppas, hoppas, hoppas att allt är som de ska. Jag spricker snart av oro för denna lilla pojke. Jag vet att jag kanske inte ska tänka så mycket på att de är fel men som sagt de är väl typiskt en mamma. Känner jag annars efter så känns allt bra.

Denna graviditet känns lite lättare. Vid denna tiden när jag vänta Linnéa hade jag grymt ont i en muskel på ryggen. Nu känner jag absolut inget. Förutom att magen finns där ;)

Oron för Linnéa svävar också över mig. Hoppas hennes öga blir bra. Vet att de inte har med ögat att göra men hon sover OTROLIGT dåligt nu. De har aldrig varit så här. Visst hon har haft sina små perioder men då kunde man ta henne och krama om henne och säga att "mamma är här". Men nu.... Hon gråter och gråter. Slänger sig åt alla håll hon kan. Tar man henne blir hon helt förtvivlad. Tar Robin henne så blir de bara värre. 2 nätter i rad har jag varit vaken i 2 timmar för att få henne lugn. Jag har hört att de har en period där de får en riktig seperationsångest och då gäller de bara att finnas där. Jag sätter mig upp och tar henne i min famn och håller henne hårt intill mig. Pratar med henne som jag gör när hon är vaken. Säger att jag finns här och kommer alltid vara, att jag älskar henne, att de bara är en dum liten dröm som försvinner när hon är trygg. Sen får hon lite välling. Kan medge att under dessa 2 timmar har jag velat även slänga ut henne och ja allt man tänker när man är frustrerad.. Men de är inget konstigt. de konstiga är OM man skulle göra de man tänker.. Då är man inte frisk..

De som även spökar för min lilla sessa är väl fler tänder. Hon har inte så många och de är jag tacksam för. För ju längre dom inte "ploppar" upp så skadas dom inte. Visst hon äter inget konstigt men de blir ändå skyddade ett tag till. Borsta tänderna är ju inte de roligaste hon vet. Hon vill göra de själv så de blir väl sä där.

Avslutar med en magbild och en bild på min lilla cooling som verkligen älskar sina solglasögon



Blev ju flyttad 2 veckor bak. Så nu är jag enl UL i vecka 17+1



Borstar tänderna med brillorna på :)



Ögonoperation..

Många tankar går runt i mitt huvud. Är de nödvändigt? Finns de inte andra sett? Kommer de bli bra? NÄR? Hur kommer hon ta de? Gör vi rätt? De är lite onödiga tankar men de finns där. Robin är nervös för att hon inte ska vakna igen.. Men de är något jag inte alls har i tankarna.

De kommer bli en liten operation där de går in och "sköljer" tårkanalerna som går ner i näsan. Själva operationen skulle ta ca 15 min men nersövningen skulle ta ca en timme med allt som hör till. Jag måste medge att de skänns tungt. De är inget stort men ändå. Man vill inte att sitt barn ska bli nersövd. Jag vet att de kommer bli bra sen. Men ändå. De är väl typiskt "mammatankar."

Skam den som ger sig!!!

Nu får de vara nog!! Linnéas öga blir inte bättre och nu börjar de andra också. Ringde min nya underbara BVC sköterska. Hon sa direkt att hon skulle ringa ögonkliniken och försöka snabba på lite. Efter en halvtimme ringer de igen och de var ögonkliniken. De hade fått ett återbud idag kl 9.30! JAG TAR DEN!! Efter en stund ringde min BVC sköterska igen och fråga hur de hade gått och hoppades på att de var en tid som passa. Hon ville att jag skulle ringa igen och säga hur de gått när vi varit där. Skönt att ha en som verkligen tar tag i saker.

Så nu sitter vi här och väntar på att kl ska bli 9.00 så vi kan köra.

Bjuder här på några mysbilder från påskhelgen :)


Nu är de PÅSK!!! :D

Hämta Linnéa på dagis i onsdags och fick med mig hem dessa små konstverk. Lilla Kycklingen fick hon hjälp med att sätta ihop, men teckningen fick hon själv doppa och röra runt. Gulligt va? ;)



Linnéa fick såpbubblor att leka med igår :)



GLAD PÅSK
önskar familjen Roslind/Axelsson

Wilton Roslind <3

Ja de blir en liten pojke!!! Så glada är vi :D en av varje!! Då är man ju hur nöjd som helst.

Låg där och titta på den lille envise bebisen som först absolut inte ville visa vad han var. Kände att de kommer bli en pojke. Tillsist så visa han sig! Hon fråga mig om jag kunde se vad de var? Japp en pojke!!

Hon titta så allt var ok.. Han var bara väldigt liten... Så jag ska dit igen om 3 veckor. Men de skulle inte vara någon fara. Hon berätta att bebisen var lite mindre än vad vi trodde. Jag är bara i vecka 16+1. Därför ville hon att vi kom tillbaka om tre veckor så vi såg lite bättre i utvecklingen.

Jag kan inte riktigt förstå att de ska bli en pojke. Hur ska man nu ta hand om en sån liten krabbat?? De är ju samma som med Linnéa fast man kanske inte ska sätta på klänningar ;)

Linnéa är verkligen en flicka med söta klänningar så de är ju tur att Robin får sin lille fotbollsspelare :)

Här har vi första bilden på vår lille Wilton (Wille) Roslind



Hej hej :)

Pojke VS Flicka

Ja då är de knappt ett dygn kvar nu då tills vi kanske får veta vad som kommer komma i september.
Blir de en pojke så blir de inte fler sen. Men blir de en flicka så kanske, kanske de blir en till, men inte på ett bra tag.
Både jag och Robin kommer från familjer med många syskon. Jag har 4 och Robin 3. Så att om de skulle bli fler efter Linnéa var de ingen tvekan om. Vi vet båda att de är kul (för de mesta) att ha ett syskon.

För Robins del så hoppas jag på en pojke, så kan han göra allt "pojkigt" med honom och lära honom att bygga mm ja allt som killar ska kunna ;).

För Linnéas del hoppas jag på en flicka. Tänk att ha en syster som är 1½ år yngre. Man kan ut och shopa och snacka killar och allt de roliga som man har med en syster. Iof så kvittar åldern, har ju själv 10 år mellan mig och min syster och de har varit mycket snack och shoping där också. Men man kan nog räkna med en del bråk också ;) men de hör de till.

För min egen del så spelar de ingen roll. Blir de en pojke så är de ju roligt att testa på att ha en pojke, se hur de är att sköta om honom och köpa små coola kläder. Men jag ska inte krypa under stolen med att en flicka till inte hade varit fel. Packa ner Linnéas finklänningar (både som mamma sytt till henne och som är köpta.) Kom nästan en liten tår då jag tänkte att dessa kommer Linnéa inte att kunna ha igen. Trösta mig lite själv med att de kanske blir en flicka till och då kan ju hon ha dom :). Men annars sparar jag dom till Linnéa tills hon själv ska få barn.

Men som sagt. Imorgon så kanske vi får veta ;)

Mycket nu..

De är mycket nu för Linnéa. Först har de varit ögat, sen fick hon svamp i munnen, och nu är de fler tänder. Fast de är lika bra att köra allt på en och samma gång. Att droppa i ögonen har gått väldigt bra. Man ger henne något mumsigt att äta sen är de bara till att droppa. Ögat ser mycket bättre ut. Rinner lite tårar men inget kladdigt. Skönt!

Idag har jag en ensamdag. Linnéa var ju inte på dagis i måndags så hon fick gå dit idag. De menas med att jag bara kan vara. Vet inte riktigt var jag ska börja :) blir nog lite slapp i soffan. Hoppas att paketet från HM kommer idag så kan man hämta de. Sen ikväll blir de jobb för min del. Så de blir inte mycket "mamma-Ida-dag" utan BARA Ida-Ida-dag. Behövs ibland. Ny energi= mycket bättre humör och piggare.

Igår fick jag dra iväg från jobb ett tag för att få komma in i vår nya lägenhet. Skulle mäta en del och kolla in lite saker inför flytten. Hade glömt att bilderna ljög lite. De är mycket större än vad de såg ut på bilderna. De är ju bra så de inte är tvärtom. Trädgården har jag inte varit inne i innan men igår gick jag in och den är också större än vi trodde. SKÖÖÖNT!! Men de är rätt mycket att göra vid i trädgården men de är bara kul. Att ha en lägenhet högt upp eller bara med balkong är ABSOLUT inget jag vill ha igen. Även om man kan gå ner på gården så är de ju inte alls detsamma. Nu kan man bara öppna dörren ut och låta barnen gå in och ut hur som utan att man ska behöva följa med. Tänk bara att få ha en egen liten pool. Känns som jag kommer tillbringa mycket tid där. Känns inte super kul att vara höggravid och själv ta med Linnéa till stranden. Men absolut så ska vi göra de också. Men då får andra följa med.

Imorgon är de dags för UL!! Spännande!!

Linnéas öga!

Imorse när vi skulle upp fick jag hålla på att tvätta Linnéas öga i ca 30 min!! Inte blev de helt bra heller. Åkte till dagis som tar 3 min med bil (var försenad) och när vi kom in så ögat ut som F#N igen! Sa till personalen att ha ett extra öga på de idag och om de blev värre skulle dom ringa. Hörde inget från dom så jag tänkte att de hade blivit bättre. Kom och hämta henne och då hade hon just vaknat och fått ny blöja och den ena tjejen hade stått och försökt få ögat fint. Men när jag kom igen så såg ögat ut som F#N igen. De hade hållit på så hela dagen men eftersom de var en kort dag tyckte dom inte att hon behövde åka hem. Tänkte var fan blir remisen av till ögonkliniken? Gick in till min BVC sköterska men hon hade gått för dagen. Knacka på hos en annan och fick hjälp. Hon titta på vad vi hade fått för ögondroppar och de var samma alla tre gångerna (fucithalmic) och de tyckte hon var jätte konstigt för den skulle inte ta vissa ögonbaciller. Så hon skrev ut en annan som skulle ta över ett bredare område. Vi tacka så hemskt mycket för hjälpen och gick hem. Väl hemma så ringer telefonen och de är BVC sköterskan igen. Hon hade gått mer in på Linnéas dokument och sett att de togs en odling samtidigt som vi var på ett läkarbesök och att de fått svaret och fråga om jag hade fått reda på resultatet. Nopp!! Då säger hon att de är en bacill som är vanlig hos barn och som dessa droppar (fucihalmic) INTE skulle ta dom utan de var de droppar som hon skrev ut till oss. Men hon tyckte inte att vi skulle avbeställa tiden på ögonkliniken tills de hade varit helt fritt från kladd ett bra tag helst över en månad. Hon tyckte de var SUPER konstigt att detta inte gjorts tidigare. Så man kan ju hoppas att de inte blir någon operation!!!

Så här ser ögat ut just nu! Behöver väl knappast säga vilket de är av dom :(



Rengjordes för ca 15 min sen, men syns inte direkt!

Är de så att de andra dropparna funkar ska jag byta BVC sköterska DIREKT!!! Har ändå sagt ifån nu i 1 år om att vi vill ha hjälp!

Toabesök för första gången

Har inte skaffat en potta till Linnéa ännu men när vi flyttar så blir de en eftersom då ska vi potträna, då hon kan vara helt blöjfri och sen kunna springa ute i vår lilla trädgård och göra lite "olyckor". Vi har redan börjat lite smått men på den riktiga toalettstolen ;) som hon satt och fnissa. Kom inget kiss dock. Men nu är de testat. 




Om en vecka är de dags för UL. Är lite nervös. Inte för vad de blir utan bara allmämnt. Men de är säkert bra därinne. Mamma kommer och passar Linnéa medans vi andra åker in. <3


Redan saknad!!!

Linnéa ska följa med Robin ner till Trelleborg idag. Jag ska jobba kväll och de är inte säkert att Robin hinner hem innan jag börja så hon fick följa med. Men hon hinner inte gå utanför dörren förrän saknaden kommer. De ska bli jätte skönt att vara själv och packa och städa undan innan jobb. Men saknaden finns där. Så är du ju alltid.

Igår fick inte Robin träffat lillan på hela dagen eftersom han var i Trelleborg och jobba. Vi var först på hennes dagis och hade fixardag. De är ju som sagt ett föräldrarkoperativ och då får föräldrarna hjälpa till 2 gånger om året. Finns ingen vaktmästare som tar hand om gården. Så jag och lillan fick skruva ihop en sån parkbänk som sitter ihop med bordet som barnen skulle sitta ute och äta sin fika vid. Sen blev de grillad korv och bullar och kakor som barnen hade gjort. Super mysigt var de. Finns en liten flicka på dagiset som verkligen är jätte förtjust i Linnéa. Hon var hos sin pappa och när hon såg Linnéa hörde man henne nästa skricka NINEA, NINEA! Pappan förstod ju inte va de var men mamman visa och kom bort med henne till oss och hon ville kramas och pussas :). Dom två brukar ligga sidan om varandra och kramas när de ska sova. Har bett personalen att försöka ta en bild så man kan få se.

När vi börja med inskolningen fick vi en uppgift i familjen att fixa ett kollage med bilder på familjen med mormor/morfar och farmor/farfar. Så här blev resultatet!

För att färgerna skulle vara bra så var jag tvungen att ha blixt därav de snygga blänket på bild 1.

 

Sen efter så åkte vi hem och gjorde vid oss och sen var de dags att åka på 5 års kalas (och 31) Kan inte förstå att Linnéas kusin Izabella fyller 5 år! Som tiden går. Tyckte inte de var så längesen som hon var hos mig och kunde knappt gå :) Detta fick hon av våran familj.



Bilden blev suddig eftersom de var dåligt batteri.
Hon fick ett doftspray som lukta vanilj, nagellack, läppglans, armband, 3 ringar, och klämmor.
Så mycket roligt sånt smått de finns att köpa till småtjejer. Längtar tills man kan göra de med Linnéa. Iof så springer hon redan runt med mitt smink och smycken :)
Hon blev jätte glad :)

Kroppen

När jag är gravid känner jag mig inte speciellt snygg. Med Linnéa blev håret konstigt och huden var absolut inte som de bruka. Jag har ALDRIG haft finnar i ansiktet med fick en massa små då. Jag kände mig allmänt stor och att göra sig snygg var inget roligt då verkligen inget satt som man egentligen ville. Denna graviditeten är likadan. Jag har tom fått ännu mer finnar och stora! Jippiii :(!!

Jag var rätt fast besluten på att träna en del nu innan jag fick reda på att jag var gravid igen. Jag hade verkligen motivationen till att vilja gå. Längtade till nästa gång jag skulle iväg. MEN! Sen fick jag reda på att jag var gravid och allt bara föll samman. Har beslutat mig för att börja träna lite igen. Skadar ju inte. Jag kommer ju vara gravid under sommaren så jag kommer väl se mer eller mindre ut som en flodhäst. De bästa är att jag verkligen kan skylla på att man är gravid ;)

När bebis är ute ska jag vänta tills de är ok att börja träna igen så man får tillbaka sin kropp till sommar 2012 :) eller nästan allafall. Men jag ska försöka :). De jag känner jag vill ha tillbaka är benen och armarna ja och magen såklart. Men jag vill absolut inte träna så jag ser ut som en planka. Former vill jag verkligen ha. Även när jag vägde 48 kg för 3 år sen hade jag ändå rumpa och bröst. Men jag ska inte väga så lite igen. De lovar jag. Men typ 52-55 kanske.

Jag kan ju redan nu börja träna benen och armarna. Så de inte blir så mycket senare :)

Önska mig lycka till :D

Tänkte ni ville ha en liten bild på bebisen i magen, eller ja en bild på hur magen ser ut nu!

Gravid med Linnéa i vecka 16+4                   Gravid med bebis nr 2 i vecka 16+2


Lite skillnad är de :) men de har ju med att göra att man redan är "uttöjd" :D



Bebisprat

Denna gången går graviditeten snabbt. Lite för snabbt för min del. Vill mysa så mycket de går med Linnéa innan hon blir storasyster. Låter helt sjukt att hon den lilla flickan ska bli storasyster. Eftersom hon kommer vara 1 år 6 månader när bebisen kommer så ska jag ta vara på tiden själv med henne. Har en massa idéer när bebisen kommer om hur de ska gå till med allt. Ska försöka amma i 6 månader men går de inte så ska jag ha något mål med flaskan. Jag kommer aldrig sätta något av barnen åt sidan. När jag ammar bebisen så ska jag försöka läsa eller något annat roligt samtidigt med Linnéa om hon nu vill de så klart :)

Nu är jag i vecka 16+1 (17) så om 2 veckor så ska vi få veta vad som sprallar runt i magen.
Vad tror ni att de blir denna gången?

Själv tycker jag de är svårt att gissa. Eftersom att jag var så säker på att Linnéa var en pojke så vet jag inte denna gången. Jag tror de nog är en pojke. Vi får se vi får se :)
Men som jag sa när jag vänta Linnéa så bryr jag mig inte så mycket. Men de är kul.
Många säger att vi inte ska ta reda på de för de blir ingen överraskning. Men de blir de faktiskt ändå. Man är ju änndå inte 100 förrän man ligger där med bebisen på magen. Man vet ju inte hur "den" kommer se ut eller vara. Jag har bara en sån känsla att denna bebisen kommer bli lite jobbigare än vad Linnéa var. Hon var ändå rätt lätt.
När jag berätta för min mormor att jag var gravid så sa hon att hon inte var förvånad, hon nästan hade väntat de. Jaså?? Ja för att när de första barnet är självgående så dröjer de inte länge till nästa. Och det stämde :). Hon förklarar att de var så man sa förr.

Har ju glömmt att mamma hämta Linnéa på dagis i tisdags. Trodde ungen skulle få hjärtinfarkt!! Hon börja skrika och åmma sig i stolen som hon satt i. När hon väl kom i mammas famn pussa lillan mamma på munnen 2 gånger!!
Hon strunta mer eller mindre att jag var där ;)

En "besök dag"

Var och hälsa på pappa och hans sambo. Har inte träffat dem nu på ett tag. Hans sambo har blivit opererad. Så de var trevligt. Var inte där så länge men de räckte. Linnéa busa på som vanligt.

Kvällen kom Robins bror med familj. Trevligt med lite besök :)

Flickorna tycker mer och mer att de är kul att leka tillsammans.



Lek på Linnéas rum







Minstingen i gänget :)



jag läser lite för Elly innan hon ska åka hem

Att "släppa väder"???

Personen: Att "släppa väder" är viktigt!! BRAK!!!
Jag: jaså?? Men bland folk (skrattar)
Personen: Ja annars får man ju ont i magen ;)

Ja ha där fick man reda på de :) ibland är pensionärer allt härliga ;)


Helgen spenderade vi i Bjuv hos Robins bror med familj. Mysigt hade vi. Vi matade ankor som inte ALLS var hungriga. Låg mest och sov. Sen var de en massa bus och lek. God grillad mat. En riktigt skön lördag.
Här bjuds de på lite bilder :)



Komsi komsi ankorna



Titta vad är de??



Kusin Elly :)




Måste ju se till så att Noelle har de bra :)



Finns där en dockvagn är alltid Linnéa glad
Elly går runt med sin mamma och pappa



Lite mys hos farbror Daniel och Elly



Sovandes Noelle

Händer en del :)

Linnéa har varit på dagis måndag och tisdag och de hade gått jätte bra. Robin följde med och hämta henne i måndags. Hon blev så glad att både mamma och pappa var med. Tisdagen fick hon sluta lite tidigare. Då var de dags för läkarbesök på BVC med hennes öga. De tog ett prov sen skulle de skicka de till ett labb och vi skulle bli skickade till ögonklinicken. Där får vi sen se om de blir en liten operation eller ej.

Igår var jag och en vän i den nya barnaffären på Burlöv center. Barnens hus. Hitta en del som var till bra pris. Så när vi väl vet vad de är för något i magen åker vi dit en liten runda och ser om de är något kul :)

Idag är Linnéa på dagis mellan 9-14. Hon skulle egentligen bara vara där måndag-tisdag men jag tyckte de var för långt mellan gångerna så vi sa en kort dag på fredagar också skulle bli lite bättre.

Denna helgen ska vi bara vara hemma och börja packa lite. Är ju snart bara en månad kvar tills vi flyttar. Så man får börja lite smått. Men är de någon som vill träffas så är de bara till att säga till ;) för så upptagna är vi inte :D

RSS 2.0