Lillan har hicka :)

När jag har ätit så brukar lillan ofta få hicka. Det känns så roligt, man känner det direkt eftersom att de kommer med jämna mellanrum.

Igår hade jag så fruktansvärt ont i min rygg och ner så jag fick gå hem halv två från jobb. När jag kom hem la jag mig under täcket och somna direkt. Jag var helt slut. När jag senare vakna så hade jag ont i både mage och rygg. Det enda jag tänkte på var att hon ABSOLUT inte får komma nu. Får se på måndag hur det känns att jobba. Det är ju bara 4 veckor kvar.

Jag har frågat när folk tror att hon ska komma:

Robin tror den 28 februari (samma dag som min syster fyller år och min brors dotter)                
Ann-Mari (pappas sambo) 28 februari
Pappa den 2 mars
Min syster den 3 mars
Jag den 5 mars
Mamma tror jag åker in på natten den 5 mars men föder den 6 mars på förmiddagen

Vad tror du??




En liten bild på mig 1 vecka gammal. Jag föddes lördagen den 25 januari 1986 på förmiddagen.

Jag fick namnet Ida Johanna Axelsson


MVC

Jag var på mvc igår och prata ut med henne. Hon fråga om allt var bra med mig och allt de vanliga. Jag har börjat få SÅNNA förvärkar och de kommer rätt många per dag. Detta var barnmorskan lite bekymrad över. Eftersom att dom är så kraftiga. Och lillans huvud ligger nästan fixerat nu.
Hon fråga om jag fortfarande jobba.. Hmm... Japp!! Och jag hade tänkt jobba heltid denna veckan ut och sedan gå ner till halvtid nästa vecka och en vecka till. Hon fråga om jag körde på mycket som jag gjorde innan jag blev gravid och ja mycket har jag inte lugnat mig.
Så hon tyckte verkligen att jag skulle sluta denna veckan. Men de vill ju inte jag. Hon sa att jag borde känna efter lite och tillåta mig få hjälp av folk runt mig. Annars kan de bli att jag föder tidigare.

Så idag har jag verkligen tagit det lugnt. Eftersom jag jobbar ihop med min manma så håller hon ett öga på mig och skäller på mig om jag gör något jag inte ska göra.

Fick även en tid till UL igår av barnmorskan. Så nästa torsdag 4/2 kl 15. 30 så ska Robin få följa med och se henne. Han var ju magsjuk förra gången, stackarn. Men nu ska han se henne och han kommer säkert släppa en liten tår, det är jag 100 på. Han längtar så efter henne, säger ofta att nu vill han ha ut henne så han kan lära henne allt han kan. :P

Tack för oss :D

Uppdatering när jag kommer hem.

Var på MVC igår och prata en hel del. Saker som hon var lite orolig för. Måste åka och jobba LUGNT nu så jag får skriva när jag kommer hem.

Babyland

Jag och Robin var på Babyland på Svågertorp igår och inhandla lite till lillan. Jag hade även gått in på deras sida och beställt ett newborn paket. Där var en blöjhink, napp, blöjor, våttservetter, lite info, lite saker till mig. Så det kan jag verkligen tipsa om. Sen köpte vi en babysitter och en skötbäd. Hinner inte skriva så mycket mer idag. Ska lägga ut bilder på magen från det att jag fick reda på att vi skulle få en liten tills nu. Men det får bli en annan dag.



Robin fick välja, blev ett bra val. babysittern spelar musik och vibrerar så att barnet kan bli lugnt (om det nu hjälper)

Mår illa

Idag mår jag inte alls bra. Jag mår jätte illa. Bara det inte är någon magsjuka på gång. Har sovit mycket idag och när jag vaknat har jag haft ont i hela kroppen. Jaja kommer de så kommer de.

Jag och pappa var ju på ikea i måndags och köpte ett skötbord som vi fick av honom. Jag satte upp de i tisdags men som vanligt när det gäller ikea så kan det fattas lite saker. I vårat fall var det spik till baksidan eller ja den ena delen. Så typiskt. Men det fixar sig.




Som ni kanske ser så har jag redan packat ner lite inför vår dag. En blöjväska & en där vi ska ha lite kläder och annat i. Jag hade tänkt mig att vi skulle köpa 4 stora korgar som man kan sätta på hyllerna under skötdelen där man kan ha lite saker och annat. Hyllerna över kommer där nog också vara någon korg där vi har salvor och blöjor m.m. Sen blir det nog lite foton och någon nalle.

Jag har smört min mage ordentligt eftersom att den växer en del nu. Jag fick en bra olja av Andrea i julklapp och den känns skön och luktar riktigt gott. Produkterna kommer från Weleda.



1. Bröstolja som sätter igång mjölkbildningen och mjölkflödet. Skall inte användas förrän vecka 38.
2. Duschcreme med granatäpple, rik på antioxidanter.
3. Body oil.




1. Första kläderna.
2. Lite mössor. De 2 vita hade jag som bebis.
3. Mjukis
4. Lite strumpor.
5. En lite tjockare gosefilt och en lite tunnare gosefilt-
6. Om de andra kläderna skulle bli smutsiga.
7. Kofta och mössa som mamma har gjort.

Mvc. Inte långt kvar ;)

Då har vi varit och tagit lite tester och hört hjärtljud. Det är så mysigt och lillan rör sig mycket när man är där så man hör henne jätte tydligt. Jag kan inte fatta att det snart är 6 veckor kvar (tisdag) jag var i vecka 6 när jag fick reda på att vi skulle ha barn. Kommer ihåg det som om det vore igår.

Jag hade så jäkla ont i mina äggstockar i ca 1 månad och det kändes som mensvärk gånger 10. Tyckte det var jätte konstigt att det vara så länge så jag ringde min gynmottagning och fråga. Som svar fick jag att jag drack för lite eller att jag hade fått en nysta? EEE va??? Jag var och tog cellförändringsprover i jan och detta var i juni. Hon sa helt lugnt att om det inte gått över efter en vecka så skulle jag komma in. Jag trodde inte ett skit på henne så jag gick in på google och sökte på de. Det kom fram säkert 50 länkar där det stog "tecken på att du är gravid!!"  HAHAHA tänkte jag och skicka ett sms till Robin om att vi fick köpa ett test men jag var 100 på att det inte var något. Vi åkte till Center Syd och skulle handla lite och hitta en present till Robins lillebror. Köpte då ett test. Kommer hem och jag går in på toa och gör det som skulle göras. Det hann inte ens gå halva stickan förrän jag såg svaret och det riktigt lös om svaret. Jag var gravid.

Just vid detta tillfälle hade vi inga dörrar i lägenheten eftersom att vi skulle byta dom. Så jag kallar på Robin som sticker fram huvudet i dörröppningen och jag börjar storgråta och tittar på honom och säger "du ska bli pappa"!! Han kramar om mig och säger efter en stund nä jag måste ta mig en whiskey så jag kan lugna ner mig. Så går han iväg med värsta leendet på läpparna och tror inte att jag ser. Jag blev så himla chockad av de hela eftersom att vi inte alls planera att skaffa barn ännu. Jag gick ju på p-piller. Men eftersom att jag fick magkatarr månaden innan och åt några tabletter (som inte skulle påverka p-piller) så kunde de ha slagit ut dom. Men efter ett tag när jag fick känna på det så kändes det HELT rätt!!

Sen några dagar efter kom illamåendet och jag tålde inte vitlök,ciggdoft och öl/spritdofter. Som tur var så var Robin väldigt förstående så han kom med frukost varje morgon på sängen och försökte inte röka när jag var i närheten. Sen kom muskeln i ryggen som jag hade från månad 3-6 då min "svärfar" (som är idrottsmassör) gick in och gjorde lite under för ryggen. Sen var det bra igen.

Nu när jag är inne i månad 8 så mår jag hur bra som helst. Har gått upp ca 11 kg och det är inte mycket och de är bra för min del sen.

Nu blir det lite vila innan de är dags att åka till min kära, underbara syster.


Vill även ge en liten tanke till några därute som verkligen inte mår bra nu.
Jag kan verkligen inte sätta mig in i vad ni går igenom och allt runtom. Hade jag/vi kunnat göra så det blir bra igen så hade vi verkligen gjort de. Det smärtar mig och Robin så mycket. Ni ska veta att vi finns om det behövs. Tycker om er så mycket! Menar det verkligen! Tänker på er

Angående min bild :)

Har hört att det är många som tror att bilden på mig och Robin är fejkad. Det är den faktiskt inte. Den är tagen vid en sjö uppe i Kisa där min faster och hennes man har ett sommarställe, såå fint är där. Min kusin gifte sig där. Eller ja hade festen. Tänkte jag skulle lägga ut lite bilder så ni kan se ;)







Bild 1: Huset.
Bild 2: Den är faktiskt riktig.
Bild 3: Min kusin och hennes man och dotter Alma.
Bild 4: ja det kan ni se ;)
Bild 5: Dagenefter dopp vid deras brygga.
Bild 6 & 7: bilder från deras trådgård ner till vattnet.
Bild 8: ja?
Bild 9: Bastun.


Tror ni mig nu då? ;)

Jobba imorgon :( hoppas det blir 27 dagar till dock)

Ja då var det slut på de lediga nu då. Men det är inte långt kvar att jobba nu. Har satt mina mål som jag ska jobba till (pga min rygg). Första målet är 15 jan men de tror jag inte är några problem, har ju fått havandeskapspenning då om jag behöver gå hem. Sen är det den 29 jan. Men jag hoppas jag kan jobba till den 12 februari. För gud va tiden kommer gå långsamt annars. Så två veckor innan hon är planerad tänkte jag jobba till.
Vi har ju allt fixat redan till henne. Eller ja hennes rum är inte klart men vad ska hon med ett rum när hon är så liten? Hon kommer ändå sova inne hos oss. Sängen har jag ju fått av min granne vid mamma och den var knappt använd, två vagnar har vi, en gammal som vi ska ha uppe i lägenheten och en ny som vi ska ha när vi är ute. Bilstol har vi. Skötbord köper vi på måndag och kläder har jag. Det som vi behöver är en skötväska och en bärsele. Men hon har ju inte kommit ännu så det är lugnt. Så Robin får ha kvar sitt "hobbyrum" ett tag till, det är inte alla killar som får ett helt rum att ha sitt gym i och fotbollssaker/spel ;).

Jag hatar när man gör barnrum alldeles rosa eller blått. Vi har bestämt att ha en ljus ljus rosa tapet med glittriga fjärilar på en vägg, sen försöka ta upp den färgen som fjärilarna är i på de övriga väggarna. Vita möbler ja och något rosa i gardinerna. Enkelt vill jag ha det. Ja Robin med såklart.

Nä nu ska jag njuta av det lilla lediga kvar på denna dagen :P




Mitt jobb :D (innan jag blev gravid och allt de med ryggen)

Hmm??

Robin kom hem idag vid halv ett. Helt plötsligt börjar han dra upp en bit av golvet i hallen. Hmmm varför detta ryck? Vi har pratat om att vi skulle byta ut den delen, men just då? Ja fint blir de alla fall. Han blev inte klar för han behövde låta lite och vi vill inte störa grannarna.

Plattorna är lite glittriga med guld




Så här såg Robin ut efteråt. Han tog min plats i soffan :(


Robin.

Idag har jag verkligen saknat Robin här hemma. Jag är ju som sagt dålig. När jag är dålig vill jag bara krypa upp hos Robin och känna hans värme och kärlek. Så när han kom hem fick han verkligen en JÄTTE puss. Tror nog jag har smittat honom efter den :P.

Robin är en sån kille som jag länge har letat efter. Behöver någon som kunde ta upp mig efter ett VÄLDIGT misslyckat förhållande på tre år. Jag visste inte ens var jag hade mig sj. Jag har leta och leta efter en famn som gjorde mig tryg och som jag kunde krypa upp i. Men ingen såg vad jag behövde. Jag hittade någon som jag trodde var rätt men fick ingen respons. När jag sedan börja tappa allt så kommer Robin in i bilden. Vi starta som väldigt bra vänner. Vi prata jätte mycket om både tjejer och killar. Han förklara för mig hur dom tänkte och jag för hur tjejer tänker. Inga känslor alls fanns mellan oss. Vi bägge hade någon annan. Den första kommentaren jag fick av Robin var, -Oj så liten och söt du är :) (då hade vi pratat i ca en månad och inte träffats) jag tittar på honom med en liten blyg blick och säger, -Är det negativt? Han skratta till och krama om mig. Väl hemma hos honom bjöd han mig på mat och vi prata om allt som vanligt. Senare kom några av hans vänner för han skulle nämligen ha fest. Jag var vid detta tillfället så förälskad i en annan kille men som sagt så fick jag ingen respons. När vi festat klart skulle jag sova över hos robin och han skulle lägga sig i soffan för respekt för mig och den andra killen. Så jag skulle sova i hans säng ensam. Då brast allt för mig och robin höll om mig hela natten medans jag grät. Detta hände sen några gånger till och Robin fanns verkligen där för mig. Han var verkligen ingen som ville försöka med något annat för han såg hur dåligt jag mådde. Jag kände hela tiden att denna killen kommer vara något specielt i mitt liv. Efter ett par veckor hade det vuxit fram något mellan oss och det blev vi!!

När vi varit tillsammans ett tag så säger Robin, -Vet du när jag blev kär i dig? -Nä, svara jag. -När du kliver ur bilen och jag säger oj så liten och söt du är. Jag fatta ingenting. Jag hade ju pratat om den här andra killen och allt. Jag fråga om han inte tyckte det var jobbigt. Jo men vad skulle han göra?

Nu har han mig!!!! Han gick ner på knä den 30 mars 09, hade valt ringen själv och köpt champange.
Nu sitter vi här i vår nya lägenhet och ska ha vårat lilla barn om mindre är 2 månader, 1 mars.
30 mars har vi varit tillsammans i 2 år och förlovade i 1 år..

Älskar honom lika mycket nu som då. Han är verkligen min bästa vän.





Inte på humör riktigt...

Ja jag blev ju lite smått förkyld efter nyårsafton men igår kväll konm bomben som ett brev med posten. "PANG", nu ligger jag och har feber och mår riktigt skit. För min egen del är det ändå lugnt men det är inte bra att ha feber när man har en liten vän i magen. Hon är kanske också lite kass där inne för hon är jätte lugn idag. Någon liten fot som sticker ut ibland. Ja ha då är det 8 veckor kvar imorgon. Längtar såå mycket nu. Satt och kolla på en dokumentär för en stund sen om en tjej som förlorat sin kille (dom var gifta) men beslöt sig föda hans barn. Som jag grät när den lille pojken kom ut. Börja genast tänka på min stund då jag och lillan möts. Jag har hela tiden sagt att jag vill ta henne sj när hon kommer. Det gjorde denna tjejen också. Fan börjar nästan gråta nu med :). Så fint.

Nä nu ska jag lägga mig under täcket och vila.


Vinterpromenad i Lomma.

Så underbart skönt att vara ute även om det är RIKTIGT kallt!!

 

 


Så ja.

Då har man fått sova och lugnat ner sig en del från gårdagen. Så arg har jag inte varit på länge. Jag mår vara liten men när jag blir arg så blir jag RIKTIGT arg. Fattas bara hornen i pannan och röken från näsan och öronen. Kan dock fortfarande inte fatta att man kan komma hem till någon annan och bara svina sig. Specielt när jag springer runt och har lagat trerätters och är trevlig och gör så alla är nöjda. Är det tacken liksom?? Nä det var första och sista gången jag bjöd hem på nyår. Eller ja han alla fall. Tycker verkligen synd om hans flickvän som får ta allt skit från honom. Han är verkligen en MANSGRIS. Så förnedrande saker han sa!! Nä ska man vara vän med mig så ska man visa respekt, för det gör jag!!

Ah nog pratat om de svinet, han får väl tillbaks någon gång Vad är det man säger.... Synden straffar sig själv!!!!

Jag vakna av att den bleka vintersolen försökte lysa sig in. Jag hör hur Robin springer runt och pysslar med saker. jag sätter mig upp på sängkanten och lillan säger godmorgon med en jävla smäll. Mysigt :)!!! Sen tar jag allt som skulle tvättas sen igår och går ner och kollar om där är någon tid, och vilken tur, fanns en direkt. Ställer mig utanför dörren och bara njuter av den bleka solen. Så underbart. Gillar när det är kallt och solen skiner så mycket den kan. Det blir en sån känsla inombords. Funderar starkt på att kanske ta bilen och köra till Skrylle och vara ute eller kanske ut till Lomma strand och andas lite havsluft. Sugen på att hänga med??? Hör av dig ;)

Bild på vasen. Var rätt mycket i den :D



Vet att den ligger på fel håll men den ville verkligen inte lägga sig rätt.

Fy fan. Så gör man fan inte!!!!!!

Hade som sagt nyårsfest och en person gick runt och "skämta" om att han hade pissat i våra blommor på toan. Jag tog inte det på allvar då men när jag imorse titta på blommorna (glasvaser med växter i) så ser det jävligt skumt ut. Denna killen kom tillbak idag och börja nästan direkt skämta om de. Det tar ett par timmar och jag får för mig att lukta på de och det lukta riktigt piss!!! Jag blev riktigt förbannad och gick ut och fråga honom och han neka till allt. Jag går in igen och spolar av vasen och växten och kollar på den andra vasen och då ser jag att där är snus i den. Då smäller jag!!!! Går ut och häller skiten över honom och slänger ut honom. Jag har verkligen lång stubin men vissa saker tar jag inte!!! Han fortsätter och nekar de men vem skulle det annars vara?? Mina andra vänner som var här på nyår skulle ALDRIG göra så för dom har mycket mer i huvudet. Är man hembjuden till någon så sköter man sig kan jag tycka. Vill även tillägga att killen är 30 år!!! Mansgris och tror allmänt att han är störst, bäst och vackrast!!! Kommer man hem till mig får man fan sköta sig!!! Bad även denna killen på nyår att inte slänga sina jävla snusskitar i papperskorgen och inte i köksvasken (vi har inte ens en lucka för slasken) och tar ut en prilla och slänger den mitt framför ögonen på mig och tittar på mig och går. Ikväll gick han även in och fes mig och sin tjej i huvet. Jävla as!!!!!! Säger att man är tjock och håller på. Men HALLÅ OM DU INTE HAR MÄRKT NÅGOT SÅ ÄR JAG GRAVID!!!! Men allvarligt han sitter och visar bilder på sig sj från gymmet där han lyfter en hantel på 12 kg och säger att visst är jag snygg?? EEE nää!!! Du är FET!

Ursäkta mina utbrott men jag tar inte sånt här!!

Lite bilder på magen!

Ja på tisdag går man in i vecka 32+. Inte så långt kvar nu! Än så länge är det bara magen på mig som har växt (eller ja lite på två andra med) så det är rätt skönt att man inte rusar iväg i vikten. Men det kommer säkert nu. Jag tror jag slutar på + 16 kg. Vad tror du???

Här är ett foto från 17/11-09. Vecka 25+0


Här är från 2/1-10 i vecka 31+5





Nyår 2009, VÄLKOMMEN 2010!!!

Jaha då var det nytt år nu då? Mycket som kommer hända i ens liv. Livet kommer verkligen ta sig en törn för mig. Undrar hur jag kommer vara och hur allt kommer gå? Är det en liten Linnea där inne eller det blir en "annan" liten tös. Det ska bli väldigt mysigt alla fall.

Nyår bestod av många goa vänner.
Det var Carro, Jimmie, Tina, David, Bork, Andrea, Patrik och så vi två små tomtar.

Kvällen börja med att vi hade gjort en smarrig förrätt-

Räktoast.

Toast med avokadoskivor, en klick cream fraiche (blandat med vitlök, salt och peppar)
räkor, röd rom, citron "trekant" och sist en liten dillkvist.


Sen var det huvudrätt som Carro (ja och de andra) gilla VÄLDIGT mycket för hon sa nyår 2009= GOOOD mat!!

Enbärskyckling med rostade grönsaker.

Kycklingfileér inlindade i parmaskinka kryddade med salt, peppar och hackade enbär, såsen gjord på mellangrädde, vilt-& kantarellfond, lite salt och peppar, enbär. Blandades som en gratäng i ugnen. Rostad potatis och morötter och sallad med fetaost och oliver.

Sen fick man vänta lite med efterrätten för dom var så mätta!!

Glass a la Ida

Hallonsorbet och riktigt god chokladglass med egenplockade hallon och björnbär.

Kan säga att alla är riktigt nöjda med maten och framförallt JAG!!
Det blev verkligen en lyckad kväll.
Jag fick en del hjälp av Tina i köket. Tack så HEMSKT mycket gumman. Tyvärr hann jag aldrig fotografera rätterna men Carro ska ha gjort det så jag får lägga ut senare.

Kvällen sluta kl 03.40 då min älskade Carro och Jimmie gick hem.

Jag gick och la mig med ett STORT leende :D


HEJ DÅ 2009, VÄLKOMMEN 2010!!!!!







(Jag ville HELST inte vara med på bild för jag känner mig väldigt pösig nu! Så denna är den enda ni får.)


RSS 2.0