Så där äckligt ful??

Har ni någon gång kännt er så där äckligt ful?? Då fattar ni vad jag menar när jag säger att jag GÖR de nu!!! Jag har ALDRIG, verkligen ALDRIG haft finnar i ansiktet... ALDRIG!! Och nu... Har en massa små små små överallt som svider och gör jävligt ont runt munnen och på kinderna. KUL!!!!

Ovan på allt.... Så känns de som de inte händer ett SKIT med träningen..... Blir knäpp... Jag håller verkligen på för fullt... Sista saken är att sluta äta och bara dricka vatten...... Men hur bra är de för ens kropp.. Nä tack!! Då får jag helt enkelt se ut som en strandad val och skita i stranden i sommar. Behöver energi till barnen och alla i min omgivning.

Nu har vi fått sålt bilen så nu blir de till att gå överallt eller cykla med barnen. Så de skall väl sätta fart på de hela (hoppas jag....). Jag har mina små mål och de SKA göras. De som är tråkigt är att de försvinner 2 timmar/dag med mig och Wilton tid. Får hitta på en massa med honom nu när jag ändå är i stan och stadsparken nu när de är fint väder.

Wilton var på 6 månaderskontroll i torsdags. Han väger nu 8200 g och är 68 cm lång :) fin fina killen har kommit upp sig ;) nu går vi över till mat för en 6 månaders och de gillas STARKT!! :D

När vi ändå säger Wiltons läng och vikt kan jag säga att jag tycker att Linnéa har blivit så liten och small i kroppen. Hon är lång. Innan har hon haft en del att ta i men nu är de som de är väck. Hon har blivit en liten flicka på bara ett kort tag. De är inte så att hon inte äter för de gör hon!!! 3 stora portioner på dagis varje dag.... Hon har antagligen en växtperiod nu där hon skjuter iväg i längd. Alla byxor som satt tajt för ett år sen sitter lite löst nu. Tänk om man hade haft de så lätt ;)


Lilleman 6 månader och VI 4 år :)

Idag är de min älskade pojkes halvårsdag. Återigen... SHIT vart tar tiden vägen?? Lillemannen har fått ett par skor, en body, ny snutte, byxor. Så fin så <3



GRATTIS LILLKILLEN WILTON <3



Fina skorna :)



söta eller vad ;) ?!

De är inte bara lillkillen som vi skall fira idag :) de är även min och Robins årsdag. De är idag 4 år sen vi blev tillsammans i soffan hemma hos Robin i Trelleborg och bägge var så där lite osäkra på vad den andra tyckte. Men de blev bra ;). Idag är de även 3 år sen som Robin gick ner på knä. Känns som om allt var igår.. <3


Nu säger jag upp mig som mamma....

Har ni någon gång känt att nä nu säger jag upp mig som mamma och skiter i detta nu?? DE gjorde jag inatt!! Andra natten Wilton håller på och bara ligga och gnälla. Jag blir GALEN!! Har inte en aning om varför han håller på så... Inte förkyld och inget annat sjukdomsmässigt. Han kanske har en period nu?? På dagarna sover han hur bra som och NU när han fick ligga i vagnen så blev de också bättre. Får passa på att vila mig nu under dagen.

Jag älskar verkligen våren och allt därtill. Man nästan hör hur allt bara spricker och ploppar fram. Igår tog jag lillkillen och körde och köpte lite nya blommor här inne. Köpte lite fjädrar och satte i en buske på framsidan och några kycklingar och satte i krukorna. Linnéa flög ju över kycklingarna när hon kom hem. Wilton sov i sin vagn på baksidan och jag satte fram en stol och luta mig tillbaka och somna till. Hörde hur fåglarna sjöng och jag bara njöt till de kom en sopbil och sopa upp gruset i gångarna ;)


Kattfest och en helg i Trelleborg

Idag har de kattfest på Linnéas dagis. Alla barnen skulle vara utklädda till katter och de bjöd in barn från de andra dagiset. Jag åkte till mamma efter kursen i onsdags och sydde lite till Linnéa. Så här fin var hon när vi satte på henne grejerna.





Så här såg hon ut när hon var färdig och var på dagis ;)





Idag åker vi till Trelleborg till Robins mamma och sover ver till imorgon. Skönt att behöva känna att man ska sätta sig i bilen och köra hem ikväll. Så min uppgift idag är att packa ihopa alla saker och ut i bilen och hämta Robin på jobb i Limhamn. Han tog sig till jobb imorse utan sin bil. Onödigt att köra först halvvägs till trelleborg och sen bara köra hem och hämta oss. De löste sig bra :).

Nu blir de frukost till mig :)

Kompetensutveckling

Igår spenderade jag min dag i Eslöv på en kompetensutveckling för personliga assisteter. SJUKT roligt och intressant. Man tänkte verkligen efter. Jag gillar att gå på kurser speciellt när kursledarna verkligen brinner för de och är skämtsamma och roliga. Vi satt inte bara i 8 timmar utan fick göra en massa uppgifter i grupper.

Vi var 3 assistenter från mitt ställe. Se var där en massa andra från olika brukare men inom samma arbetsgivare. Kul att träffa de andra brukarnas assistenter.

Robin var hemma med lilleman Wilton och skötte "mina syslor i vardagen". Lämna och hämta Linnéa, ta hand om Wilton och fixa här hemma. De hade gått bra och Robins bror Daniel kom med kusinen Noelle.



En liten bild på min badflicka <3

Första gungningen och gåstolen framme

Igår kom gåstolen fram. Wilton tyckte de var roligt att sitta där och pyssla med sitt. Linnéa tyckte också den var rolig.... Hon drar honom i den och han får snällt följa med stackarn. Självklart får hon egentligen inte göra de. Men han tyckte de var kul och så länge han tycker de så får de vara ok.



När Linnéa ska duscha blir de alltid lite bad innan. Ofta badar Robin med henne och leker med alla ankor och annat som är i badkaret. Jag tar alltid Wilton oh badar med honom. Igår kom kritorna till badet fram. Sluta med att Linnéa hade ritat ner hela Robins ansikte. Kul hade dom :)





Efter de var de dags för match på tv. Då fick bägge barnen på sig sina matchtröjor. Så Robin och barnen satt och kolla fotbollen tillsammans i likadanna kläder. Söta :)



Efter en stund var inte de kul så vi målade oss som katter :) eller ja Robin TOTAL vägrade (förstår jag inte alls hahaha) Denna bjuder jag på :D



Wilton premiärgungade idag. Tyvärr är de så blåsigt ute så de blev inte alls länge. Men han tyckte de var spännande. Varje måndag kl 9.00 träffas alla barnen på våran gård och de andra gårdarna på våran stora gemensamma lekplats. Lite kul faktiskt :)




En bra period! :D

Just nu är vi inne i en bra period där alla är nöjda och glada. Allt går som smort. Skönt!! Wilton är lugn och go (vilket han ofta är) Linnéa leker och är lugn och snäll. Inga "trotsattaker" från hennes sida. Har verkligen blivit en helt annan unge.

Mycket som händer med henne nu också. Jag var ute i tvättstugan och kommer in och där står en potta mitt i hallen med kiss i... Varför??? Tittar in på toa och där är Linnéa och Robin och fixar med ny blöja. Då hade Linnéa tagit av sig sina kläder tagit ut pottan i hallen och satt sig och kissa.. Framför Robin som prata i telefon.. Hon har länge hållt på att dra i blöjan och satt sig på pottan, men inget som har hänt. Nu har de hänt självmant. Sååå duktig. Fick ringa sin mormor och berätta händelsen. Linnéa var så mallig.

Vi har alltid haft Linnéa i våran säng för de är sååå mysigt att ha hela familjen samlad tycker vi bägge. Men eftersom Linnéa sovit lite smått dåligt pga att lillebror vaknar och ska ha mat så tyckte vi de var dags att hon fick komma in i sin egen säng och sova ordentligt. De gick hur bra som. Jag la mig med henne i sängen och läste några böcker sen fick hon släcka sin lampa vid sängen. De tog 5 min sen sov hon som en stock.. Hela natten utan något gnäll eller något annat. Vakna som vanligt vid 8.00 och var mallig för hon hade sovit på sitt rum. Fick åter ringa sin mormor och berätta. Linnéa fnittra och sa de och sa sen duktig flicka.



Lilla prinsessan <3



Lille prinsen <3

Igår var vi i Bjuv och hälsa på Robins bror Daniel och hans Emelie och kusinerna Elly och Noelle. Blev en massa lek och stoj som vanligt :)



Flickorna cyklar



Lite lek med lera



Sitt där så puttar jag dig



Lillkillen




Flickorna passar Wilton medans jag hämtar kameran

Idag har vi varit ute och pysslat lite i trädgården. Börja med lite mulet sen kom solen och lös på oss och vi grilla lite korv. Sen gick vi in och kolla "umpa umpa faleralera" filmen (nicke nyficken)







De är söndag men lördagsgodiset glömdes igår så de fick vi äta medans vi kolla på film



Muuuuums

Bjuder på en härlig bild på mormor och Wilton en underbar vårdag. Mormor ska med och hämta Linnéa på dagis. Sen skulle de planteras inför våren.



Älskade mamma och Wilton <3



Resulatet som mormor och Linnéa gjort



Voila!! Fint blev de :)

NÄÄÄÄÄÄ, jag vill INTE!!!

En bra morgon med tecknat, macka, dricka och kaffe. De går bra med alla rutiner inför dagis. Jag packa in barnen i bilen och kör dit. Öppnar dörren och möts av en lärare som kommer med ett leende. JAAAA ni kommer idag!! Min tanke var - Oj har jag sagt att vi ska vara lediga idag?? Nää.. Vi har ALLTID oturen att vara en av dom som blir dåliga först efter att smittan spridit sig på dagis. 3 barn var där när vi kom. Så de skulle bara vara 4 idag. De är 11 annars... De tyckte de var så kul att Linnéa inte hade blivit dålig under natten som alla andra hade. Jag håller med!!! Jag vill INTE ha de igen!!! Tycker vi har varit dåliga tillräckligt här hemma. Men de säger inom 24 timmar så vi får se vad som händer. Har hon inte blivit kass till imorgon så är de ju lugnt.

Träningen går USELT just nu!! Först var de en massa inför Linnéas dag och sen var vi dåliga en vecka och denna veckan ska Robin fixa med bilen så den blir såld och då har jag ingen som kan ta barnen så jag kan dra iväg (har iof inte frågat någon) Men men de får bli lite träning här hemma och sen gå en riktigt låååång runda. Hoppas att vädret blir som igår.

Stod framför spegeln för ett tag sen i bara underkläder. Titta på hur kroppen hade ändrats, de är inte mycket men jag känner de och jag trivs som sagt INTE. Då kom Robin förbi. Jag vänder mig om och säger skrattandes. Lämna ALDRIG mig Robin för de är ingen som kommer vilja ha mig ;) han höll på att dö av skratt. Hans svar de är väl klart de är. Du är så fin tycker jag alla fall :)

Ja man ska kanske inte gräva ner sig för mycket på hur jag ser ut kroppsligt? Har ju min utstrålning som många tycker är underbar. Hör ofta att de sprudlar om mig och jag ser så busig ut. Sån är jag :D Inte ofta jag går och hänger läpp. Man måste helt enkelt se de positiva i de hela.

Vårkänslor.

Jag har sånna vårkänslor. De sprudlar inom mig och jag tycker de är HELT underbart att de är vår och allt som hör till. Ut med de gamla och in med de nya ;). Rensa ut och frächa upp. Jag ÄLSKAR DE!! Jag väcks till liv efter ett halvt år av regn/rusk/blåst/snö.

Vi hoppas på en fin helg så hela familjen kan vara ute i trädgården och pyssla och leka en massa. De behöver kanske inte vara sol hela helgen men de kan ju vara skönt ändå. Blir de inte bra väder så kanske vi beger oss ut i bilen och iväg till släkt och vänner. Vi får se :)

Efter sjukdomstiden så har Linnéa extremt mammig. Så fort jag har Wilton hos mig säger hon, min mamma inte Wiltons. Då brukar jag lyfta upp henne så hon sitter med oss. Kan ju inte lägga honom åt sidan för då lär hon sig de. Hämtar henne på dagis och då hör man genom hela dagiset att hon skricker DE ÄR MIN MAMMA, JAAAA!! Springer och kollar om de är jag sen springer hon till sina vänner och säger de igen. De känns mysigt även om de är liite jobbigt ibland.

Idag kommer pappa och hans sambo och tar lille Wilton ut på en runda medans jag hämtar Linnéa själv. Ville komma hem och träffa barnen och mysa lite. De är alla välkomna till att göra. De är bara trevligt!

Nya gaderober??

Nu så är vi på benen helt igen. Eller ja näsorna håller fortfarande på.. Men Linnéa på dagis och jag har fått i mig kaffe som jag inte druckit sen i lördags. Wilton sover och jag sitter och tittar på tv och bara kopplar av efter en intensiv vecka.

Att få ett barn påverkade ekonomin men de var inte så farligt. Att få sitt andra!!! SHIT!!! De har ju inte att göra så med att han kostar mer utan de blir ju dubbelt med blöjor och annat. Alla dessa pengar som går till barnen.. Men de bästa är nu att Linnéa har slutat HELT med välling nu och har inte nämnt de en enda gång. Inte ens när hon ser flaskorna. Skönt. Blöjorna försvinner nog snart. Ibland kommer Linnéa utan blöja och säger kissa mamma kissa pottan. Sen sitter hon där. Inget händer, men de är på G. Springer ofta runt utan blöja nu. Kommer väl snart hända en liten olycka, men de hör de till. Kläder behöver man inte förnya från strumpor till tröjor på ett bra tag till henne. Hon har fortfarande stl 92. Lite nya kläder dimper in men man behöver inte en helt ny gaderob efter en månad.

Wilton har nu gått över till stl 68. Så ja där blev de en ny gaderob. Har iof fått en massa från min brors pojke Ludvig. Men lite nytt vill man ju klart ha. En själv ska inte köpa ett skit förrän de är som de ska vara.

Håller på för fullt att planera bröllop för min syster. Hon ska gifta sig ändå i sommar. Jag ska vara huvudtärna och är nu med och planerar in min klänning. Kommer bli väldigt fint :). Bara fr mamma att sy nu ;) stackarn!

Att inte räcka till....

Nämner de igen... Jag skulle vilja kunna klona mig ibland. Till tre hade varit bra.. Nu när bägge barnen mått väldigt dåligt har de mest bara varit mamma som gäller. Linnéa ville sova på mig och så fort jag gick ifrån henne eller tog Wilton så blev hon jätte ledsen. Wilton blev ledsen så fort han kom till stackars Robin eller fick ligga själv en sekund. Ovan på allt detta var jag själv riktigt kass.... Hur skall man lyckas?? När kommer de bli som vanligt igen? Jag var lite halvt död där ett tag. De är helt enkelt SJUKT jobbigt att inte räcka till.. SKulle kunna sätta mig i ett hörn och bara gråta..

Linnéa sov en stor del av dagen. När hon vakna mådde hon ändå ok. Drack en del och var pigg ett tag. Solen sken och jag kände att hon behövde lite frisk luft.. Vem har dött av de?? Så vi klädde på oss alla 4 och gick ut i trädgården och kolla lite på va som väntas inför våren/sommaren. Var ute ca 10 min och sen var de in igen. Barnen somna direkt igen och sov lääänge.. Sen vakna Linnéa och var nästan som sig själv. Hon satte sig och sjöng- Alalala kan vi klappa, alalala kan vi stampa alalala kan vi knäppa nuuuuuu. De är en sång som dom sjunger på samlingen för att säga hej till alla barnen.

Alla: Linnéa och Wilton?? Var är ni??
L & W: HÄR ÄR VI, HÄR ÄR VI!!!
Alla: Alla kan vi klappa, alla kan vi stampa, alla kan vi knäppa nu.
       Alla kan vi blinka, alla kan vi vinka alla kan vi hojta nu, HEJ HEJ!!!

Efter någon timma så satte vi oss och pyssla lite medan Wilton och Robin kolla på film. Blev inte riktigt klara men ska försöka så fort som möjligt få de klart. Så vissa ska hålla koll i sin brevlåda ;) Linnéa höll i limstiftet medans jag i värsta stressen fick lägga på alla sakerna som skulle fast så hon inte hade lim överallt ;) Kul hade vi alla fall :D




Bara till att stå ut..

Den 29 februari tog Linnéas välling slut. Hon har endast frågat efter de en gång och de var inför nattningen dagen efter. Då svara Robin - den är tyvärr slut men du klara dig väl utan de nu?? Hennes svar var - jaaa :).

Den natten ville hon dock ha lite vatten och de fick hon. Sen kom allt de här med febern och då har hon inte velat ha något. Inte ens välling. Lite vatten har vi fått ner men de är inte mycket. Kanske ca 4 dl på hela dagen igår. Jag börja känna hur paniken i mig kom och Linnéa blev slöare och slöare. Kissa inget.. Ringde 1177, vårdcentralen, och tillsist efter att ha pratat med alla och gjort som de sagt ringde jag till jourvårdcentralen (som de andra tipsat om) Då tyckte dom att vi skulle in med henne till akuten och se om hon behövde vätska. Jag packa ihopa lite saker som behövdes och tog Linnéa i min famn och körde till akuten. Kom på att akutmottagningens vanliga ingång stänger kl 18 så man får ta den andra på andra sidan... Sprang runt allt med henne i famnen och själv inte mådde de bästa. Men hon blev så ledsen när jag satte henne i vagnen så jag tänkte jag fick ju stå ut för hennes skull. Så vagnen fick bli hemma. Den som säger att jag inte gör allt för mina barn kan slänga sig i väggen!!!! Jag försöker göra allt och de jag tror är bäst för dom..
 
Innan vi åkte fick hon alvdon. När vi satte oss i väntrummet börja den värka. Men hon satt bara i mitt knä och titta runt (INTE vanligt för att vara Linnéa) vi satt där i ca 20 min sen fick vi komma in och prata med en sköterska. Hon skicka oss vidare till en annan del av akuten och då tänkte jag att detta kommer ta tid.. Men jag hann bara in på toan och skölja nappen sen var de våran tur. Doktorn titta på henne och konstaterade att de inte var någon nöd med vätskan. Hon var röd i ögonen och även i halsen men han tyckte att allt var lugnt och att hon inte såg så dålig ut (???) Jag kan säga att detta VERKLIGEN inte är Linnéa. Hennes ögon var sååå små och titta på en och de var helt tomma. Jaja vi får ju göra som han säger. Allt detta tog 2 timmar från de att vi lämna hemmet... Bra jobbat där ;)

Kom hem och hon somna som en stock. Då fick jag ta lille Wilton som också är dålig. Han fick också lite alvedon då hans feber steg och lite näsdroppar så han kunde sova lugnt och såklart fick han ligga hos mig på min kudde så han kom upp lite.

Linnéa har velat ha vatten ett par gånger inatt. Nu ligger hon helt utslagen igen... Samma feber... Vill inte ha något att dricka eller äta... Ja de är väl bara till att stå ut...


BOOOM!

Skrev förra inlägget helt frisk när jag sedan stänger ner datorn känner jag hur de kryper i hela kroppen.. Sen sa de BOOOM!! Så nu ligger jag.. Slänger in bilderna från kalaset. Blev ändå några bra trots nästan 40grader..









Robins fina upplägg av korvbröden ;)



10 min innan alla kom :(



Lite glad blev man :)



Lite pet i maten och en massa dricka :(



Istället för en tårta blev de en massa annat :)



Cakepops a la Ida




Inte alls som vi tänkt oss :( men bra ändå!

Dagen börja bra. Linnéa lekte på som vanligt med liiiite liiiite feber. Vi satte fram allt som skulle fram och gjorde fint. Linnéa skulle få sova lite middag så vi gick och la henne utan en enda febergrad. Vaknar efter 2 timmar och är HELT utslagen av febern som är då 39.9!! Då skulle folket komma om 30 min... Oj vad gör vi?? Linnéa fick lite alvedon och jag satte mig med henne i soffan och lät den värka. Då ringer de på dörren och gästerna kommer. Sa direkt att hon är dålig så de blir kanske inget. Linnéa fick sina saker och vi beslöt oss för att fixa till så vi kunde äta de vi fixat. Då gick Linnéa och la sig. Så då kunde vi lika bra fortsätta med de andra.

På allt så fick Wilton sin spruta i fredags..... Linnéa har aldrig visat något av sprutorna. Men han!!! SHIT!! Vet iof inte om de har med sprutan att göra men hans lår var helt svullna och blåa på ett område av en femma, och feber på de, också så där 39.9!!

Kalaset gick ändå bra. Familjen var förstående. Hjälpte till med allt från att fixa de vi skulle äta till att plocka undan de mesta. Jag har helt underbara syskon och mamma med respektive och familjer.

Min andra bror ringde och sa att dom inte kom då Linnéas kusin Izabella hade blivit magsjuk. Efter typ 2 timmar ringer de igen och de är min brors fru. Hon ringde för Izabella var helt förkrossad för att hon inte kunde komma och fira Linnéa och leka med henne. Hon hade sagt att hon behövde inte äta något bara hon fick leka med Linnéa och ge henne sin fina present. Men lilla hjärtat. Vi bestämde att de fick komma på fredag och fira henne då. Jag lova att spara godispåsarna som vi hade gjort.  Fick pratat med henne och hoppas hon blev på bättre humör. Sa ju att de var ju bara bra för då får ju Linnéa fler kalas ;)

Robin satt uppe till 07.00 imorse för han var så rädd att de skulle hända barnen något. Han hade Wilton i vagnen och jag tog Linnéa och skötte henne med vätska och annat i sovrummet. En jobbig natt för alla fyra. Sa till Robin att vi kunde lösa av varandra eftersom jag somna mellan varven med Linnéa. Han kommer in och ser helt förstörd ut med Wilton i famnen. MEN ROBIN du skulle ju väcka mig! Han kände att han ville ta ansvar för Wilton. Underbara Robin. Du gör allt för dina barn <3 Så idag ska jag låta han sova så mycket de bara går. Linnéa mår ju bra igen (????) leker på som ingenting och inte ett spår av feber...

Har en massa bilder men de får komma upp lite senare ;)

Kalaset

Igår hade vi lite kalas för lillan. De var min pappa och hans Ann-Mari som kom. Dom hade köpt bord och stolar till Linnéa. Hon blev såååå glad. Sen hade morfar med en annan överraskning.... En barbietårta som han själv hade gjort!! Fin och god var den!!

Lite bilder från den stora dagen.





Hon verkligen slet upp allt!!



Ser nöjd ut ;)



Överraskningen!!



Så fin och sååå god!! Riktig prinsesstårta :D



Kan själv mamma!! Nä mamma hjälpa lite..

Fick ha Linnéa hemma idag då hon hade lite feber imorse. De är en tand på G.. Så vi bestämde oss för en mysdag hemma med alla nya sakerna.
De blev tebjudning med ballerina kladdkaka.



En kaka kanske??



Tyckte de var så kul att sitta och pyssla.



Sakerna hon fick av oss :)

Jag har inte ställt mig på vågen sen jag börja träna. Tänkte att idag fick de vara en sån dag. -2½ kg :D de gillar vi starkt. De är på rätt väg. 2½ kvar till den sista mars så har jag klarat de första målet :D GO GO GO mamma duktig mamma duktig - som Linnéa säger när man är ute och går sina PW rundor ;)

De är ingen vanlig dag för de är Linnéas födelsedag, HURRA HURRA HURRA!!

Slänger in ett litet inlägg så här på den stooora dagen :D
Grattis lilla sessan Nea på din 2 års dag!!
Älskar dig otroligt mycket!!



Du är en av de tre bästa som har hänt mig.


RSS 2.0