En korkad långben eller en smart Musse????

Linnéa.. Sur unge?? Ja de säger en del att hon är. Hon skrattar inte så mycket, hör jag ofta. Min unge skrattar bara man säger hej, är också en stående mening.  Jag tycker visst att Linnéa är en glad unge. Hon är ju inte korkad! Hon läser av personen och ser om denna är en falsk eller en rolig person. Vissa som intensivt försöker få henne att skratta misslyckas duktigt. Hon råglor på dom och ser ut att tänka "tror du att du är rolig nu". Med vissa personer som hon känner att de är något (behöver inte ha träffat dom innan) räcker de att dom säger hej eller något annat. Som jag brukar säga, hon är ingen korkad långben som skrattar åt minsta lilla. Hon är en smart Musse. Nämnde detta för en annan mamma som jag träffat 2 gånger igår. Både hennes man och hon sa att Linnéa visst var en glad unge. Just då höll hon på att busa och ha sig. Som pappan sa ; alla barn är olika och man ska ALDRIG jämnföra barn. Ibland känns de som att vissa kan "tävla" om vem som har sötast, gladast mm unge. Sånt är bara så löjligt. Linnéa är Linnéa och utvecklas och allt annat i sin takt och är de någon som tycker hon är en ful/sur/tråkig unge så får dom väl tycka de, men håll de för dig/er själva och sluta dömma mitt barn. Hon är den hon är.

Idag är de mammaträff på Petersgården i Lund. Man är där inne en timme och sen sitter vi och fikar 2 timmar ;). Fika är gott. Efter de tror jag att de blir en runda på Nova för att spilla lite tid. Ska vara hos Cajjan halv 5. Mysigt. Blir en motionsrunda i stan då.

Nu varje dag som vi har bott hos min mamma har jag varit ute och gått en runda mellan halv 8 och 8. Linnéa somna gott. Hon är påväg att komma tillbaka från sin dimp av seperationsångest. Sov hela natten är glad och pigg igen. Sover gott nu i sin vagn därute. Sovit en timme nu.

Robin är hemma och renoverar för fullt. Nu väntar vi på gubbarns ska komma och fixa avloppet. Sen blir de flytning och efter de så ska Robin sätta fuktspärr (ja de får han göra, han har gjort utbildningen) sen så!!! Då får jag komma hem och städa ur lägenheten på allt damm. Tänker inte ta hem lillan där innan de är väck. Jag längtar!!!

Psst! Måste bara säga att jag är sjukt såld på Robyns nya låt!!!! Dancing on my own. Blir knäpp när den kommer på radion ;)


Linnéa ska ta SIN plats!!

Att vi fått en liten flicka känns som störande för många människor. Varför inte vara glada för våran skull?? Bara för att man kanske inte  trycker om mig eller Robin behöver man väl inte tycka illa om en liten flicka som knappt vet vad hon heter? Kan man inte glädjas åt/med oss kan man inte ta förgivet att jag/vi kommer göra de tillbaka. Jag tycker detta är sjukt jobbigt. Känner att jag själv kan dra mig tillbaka för att inte vi ska stå ut för mycket så folk kan irritera sig på oss. Jag gjorde de även som gravid. Jag vet att detta är sååååå fel och Robin säger ofta de till mig men de sitter i mig. De är en sak jag måste jobba med innan Linnéa börjar inse och känna de. De är Linnéa som gäller för mig/oss!!!!! Har pratat med en person och hon tycker att de är dags att jag låter Linnéa ta mer "plats" ute bland folk. Och vi ska absolut inte gå till sidan för denna lilla tös är lika mycket värd som vem som helst. Hon ska få visa sin personlighet. Linnéa ska ta SIN plats!! Tror denna personen kommer hjälpa mig med mycket av mina tankar.

Nu över till annat. Jag har verkligen varit en hemmafru dessa dagarna. Bakade en massa biskvier och sytt en massa. Känns rätt bra faktiskt. Lite kul att få göra lite saker.

Har börjat fixa vårat badrum nu. Allt är nerrivet och nu är de bara till att fixa till allt sen är de till att sätta tillbaks allt. Robin bor själv hemma där nu och vi bor hos mamma. Jag har de jätte bra här men borta bra men hemma bäst!! De kommer bli så fint när de är klart. Var och köpte kakel uppe i Ekeby på en höganäs outlet och vi hitta en snygg platta som kosta en del i butik, typ 300 kvm, men nu fick vi 23 kvm för 990 kr !!!! De ni! :)

De här med olika faser i ett litet barns liv är verkligen upp och ner. Nu är linnea inne i en fas där hon får seprationsångest. Har varit inne i de ett tag nu och jag hoppas att de snart går över. Sover mindre bra om nätterna och blir så ledsen när man går från henne. Sover bäst hos mig, på mig! Men de går nog snart över.

Lördag ska vi på hennes kompis Julias 1 års kalas. Vi har redan köpt present ;).

Tack för mig :)


Tisdag.... Sitter ensam ikväll

Ja idag är de tisdag och en helt vanlig dag. Har gjort en del. Ta hand om lillan så klart. Städa undan lite för imorgon åker jag hem till mamma ett tag för att toan åker nu. Badkaret åkte i lördags och jag som innan tyck att toan var jätte liten blev plötsligt mycket större. Tror vi struntar i att sätta in ett nytt. Lillan kan bada i en balja. Vi var även ute och gick en lång runda (måste fixa figuren lite). Linnéa somna direkt. Laga till en riktig "höstsoppa" som bara blev SÅ god.

Jag fick hem min film från förlossningen (delar av den, precis innan och precis efter) igår och shit vad tiden går och jag önskar jag kunde spela tillbaka tiden bara för att få känna denna känslan igen när man får upp denna lilla varelsen och höra henne och känna henne. Titta på henne. Jag älskar fortfarande att ha henne i min famn. Hon blir så glad när hon ser en. Denna fina lilla flicka med en sån personlighet :)

Ikväll så är Robin och hjälper någon att lägga golv, så jag får sitta hemma ensam med lillis, men de är mysigt.

Imorgon ska vi till Burlöv Center och träffa en mamma och hennes dotter som också är född i mars. Första gången vi träffas. Ska bli trevligt.

Tack för mig

VAL, VAL, VAL

Ja då kom Sverigedemokraterna in. Är man rasist bara för att man la en röst på dom?? Jag vet många som la sin röst på dom för att de är fruktansvärt trötta på hur de ser ut. Förståligt ibland. Jag dömmer verkligen inte någon för vad de har valt. Man är inte sämre person för man valt SD eller Moderaterna eller centern, ja vad man nu gjorde. Ja ja jag är inte alls insatt i detta. Men som sagt jag kommer aldrig dömma någon för sitt val. Bara löjligt. Då ska jag säga upp min bekantskap med halva mitt umgänge.

Nu är vi snart tillbaka från sjukdomar. Denna veckan kommer rörläggaren och tar bort vattnet på toan. Då flyttar jag och familjen hem till mamma ett tag.

MIN blogg!

Vad jag skriver här eller någon annanstans är helt upp till mig själv så länge jag inte skadar eller sårar någon annan. Detta är en blogg där jag skriver lite om vår vardag och lite annat. Vill du inte läsa så strunta i de. Jag tvingar ingen.
Vill bara påpeka att de finns folk som jag inte träffar så ofta som tycker de är kul att läsa lite.

Men är de någon som stör sig så, FÖRLÅT men jag tänker skriva vad jag vill.

Super duper dunder förkyld.

Linnéa är sjukare än sjukast just nu. Hade inatt 39 grader feber. Hon sov jätte dåligt. Somna hon till var de på möt mitt bröst. Ögonen är svulna,röda och kladdiga. Hostig som tusan. Näsan rinner som en kran och upp på allt så är hon dålig i magen. Hon somna på mig i soffan igår och när jag lägger henne vaknar hon efter 20 min och hostar och är jätte ledsen. Tröstar henne och somnar henne igen. Vaknar. Trösta. Somna. Sen helt plötsligt ville hon inte somna om så då fick hon komma upp en stund. Klockan var då 11. Sen somna hon ett tag. Då fick jag sova mina 2 timmar!! Upp tog tempen. 39 grader! Tvätta ögonen och tömde näsan. Fick en tablett. Efter ca 1 min bajsar hon ner sig. Jaha då var de till att starta om igen. Gjorde lite välling och gick och satte oss i våran säng och efter en bra stund somna hon mot mitt bröst och sen sov hon till halv 7. Jag sov 1 timme till, eller ja sov och sov. Var halvt vaken. Nu ska jag bädda ner oss i soffan och sova en bra stund. Hoppas jag.





1. Pappa och Linnéa sitter och gosar i soffan. Här ser man hur sjuk hon är.
2. Morgon 2. Så här är hon aldrig på morgonen. Låg så här i 30 min.
3. Stackars liten <3
4. Allt som jag använder nu. Blöjor i massor, koksaltlösning till näsan, babyolja till rådnaden runt ögonen, salva till rumpan, panodil, nässug, våtservetter, bomullstussar, temp och en massa, massa kärlek!

Förkylda :(

Jag och Linnéa är förkylda. De slog på oss igår/natt. Linnéa somna redan halv 8 (somnar annars 8) sov väldigt oroligt. Kl blev 12 och hon vakna och var supergnällig. Var uppe med henne till kl 4!!! Jag höll på att dö. De enda stället hon somna på var på mig. Men hur skulle jag kunna sova ståendes med henne i famnen?? Trodde att hon skulle sova längre eftersom att hon var vaken så länge på natten. Men nä då!! Halv 7 skulle hon upp. Min hjärna var inte alls redo. Men de var bara till att gå upp. Denna dagen blir till att sova och bara ta de lugnt när man är vaken. Tänker man på hur förkylningen tar på mig så måste ju lillan också må ungefär så. Halsen känns som en stor klump och öronen spränger. Även ögonen tåras. Bara till att bädda ner oss. Linnéa har precis sovit i 2 timmar. Jag la mig också men jag fick inte sovit mer än en halvtimme. Sen börja hon gny i sömnen så de var till att gå upp och ta hand om henne. När Robin kommer hem ska jag lägga mig inför natten.

Igår fick jag fixat en del julklappar till folk :) skönt :). Bara barnen och någon vuxen kvar.

Imorgon blir de att jag åker med mamma till Svågertorp till Stoff & Stil för att handla tyg till overallen som hon ska sy. Har verkligen kollat runt men hittar inget i min smak. Bestämde mig för att vi ska ha samma som förra overallen hon sydde, fast med annat tyg. Kanske mer ett som tål lite lek.





Så här ser den overallen ut som hon hade innan. Den är i stl 63 så den är lite liten :(
Ska även ner i källaren och hitta kläder som jag fått ärva av min brors dotter. Där finns nog något ytterplag. Kan vara bra att ha något extra.

Nä nu ska jag kolla igenom lite bilder så vi kan skicka till framkallning.

Tack för oss sjuklingar ;)



Liten semester på landet.

Ja nu är vi hemma igen efter en vecka ute hos mamma. Hon och hennes sambo har varit i Kroatien 1 vecka och vi passa på att bo där så vi kunde få vårat vardagsrumsgolv slipat. Denna veckan har verkligen bara sprungit iväg.
Vi har njutigt lite av landets skönhet.

 

Ja nu har Linnéa lärt sig att sitta själv. Ja man kan inte riktigt lämna henne helt ännu. Hon har även börjat dra sig upp på alla fyra. Ja de går sakta framåt.



Blir helt knäpp!! Linnéa har som nämnt problem med sitt vänsteröga med en trång tårkanal. De blir bara sämre och sämre. Men de gör inte så mycket åt de. Men nu har de även gått över till de andra ögat. Hon är alltid kladdig och lite röd runt ögat så man får hela tiden torka bort kladdet och smörja med babyolja runt ögat där de är irriterat. Hon har lite problem när hon sover med att de kliar. Så ibland sover hon inte så bra. Jag får nog ta och gå till vårdcentralen igen.

Nu i 2 nätter har hon sovit sjukt dåligt. Eller ja hon sover men gnäller. Jag går upp så där 5 gånger för att ge henne nappen och klappa hennes panna. Lägger mig igen sen samma sak igen efter 1 timme. Så jag är ganska så trött. Kan kanske vara att vi har varit borta nu ett tag. Hoppas de snart vänder för hon har ju varit jätte duktigt på att sova innan. Men de har ju olika perioder i sitt liv.


 

 


Linnéas 6 månaders dag :)

Idag är ingen vanlig dag för idag är de Linnéas 6 månaders dag, hurra, hurra, hurra :)

Ja tiden bara försvinner. För varje dag som går så kommer Linnéa på mer och mer. Igår kom hon ålandes ut i köket. Vi titta på varandra och log. Blev så chockad av att hon kom fram så fort. Jag hinner inte riktigt med hennes utveckling. Hon spelar redan ut sina föräldrar.
Linnéa fick lite presenter av oss. En Hello Kitty outfit, en haklapp, en jätte rolig leksak (fick hon iof för någon vecka sen men vi kunde inte hålla oss)





Bollen gör ljud och rör sig själv runt i cirklar. Kostar 280 kr på BR



Baksidan av outfiten. Robins val. Tycker den är rätt häftig :)

Vi har beställt lite saker från hm till Linnéa. Ja till oss andra också. Men inte så mycket som till henne.
Vi fick ett av paketen i måndags.



2 pack pyjamas, tyckte att de inte behövde vara rosa eller lila så vi tog neutral, 149 kr

1 par byxor (beställde 2, ett par svarta, men de kommer en annan gång), 49,50 kr



1 prickig höstklänning i rosa, 99 kr

Klänning & leggings set i lila, 99 kr

2 par raggsockor i grå & rosa á 29,50

Sen i fredags var vi och handla en mössa och en liten jacka för vi skulle vara ute hela dagen i Trelleborg och vi hade inget bra att ha på henne så då fick de bli en Hello Kitty jacka för 149 kr
och en mössa till de för 39,50



Linnéa har även bytt storlek på napparna.



Från den lilla till vänster till de lite större till höger.

Jag var även ute och kolla runt efter en overall. Men hallå de var ju inget snyggt. Hm hade ingen och lindex.... Ja de hade overaller men hur såg dom ut?? Antingen var de helt rosa och tråkiga eller så var de gröna och rosa eller svarta och blåa. Hmmm?? Kunde de inte varit svart och rosa eller lila till flickor?? Eller kanske en anna rolig färg med de svarta tex orange.. Nä men vi tar rosa och grönt?!! Nä jag ska kolla med mamma om hon är intresserad av att sy en ny. Hon gjorde ju Linnéas andra overall med lite roligt tyg i fodret och mörklila yttertyg. Annars får de väl bli en grön och rosa :S

RSS 2.0