Då var de dags..

... eller inte! Denna gången har jag inte turen att bebisen kommer på sin dag. Eller de vet jag inte ännu. Där finns ju några timmar kvar :). Känner inget mer än att jag har fått mycket foglossningar. Fy fan säger jag bara. De är främst på nätterna. Kan vakna av att de hörs som man knäcker en pinne i mig. Rätt obehagligt kan jag säga.

Har inte lillen behagat att komma ut till imorgon så är de den omtalade hinnesvepningen.. Man får väl hoppas att jag ger svar på de och att han sen vill komma.

De här med tips på att komma igång med förlossningen.... Ja jag har gjort allt! Utom en sak... Ha sex! Kan säga att varken jag eller Robin är speciellt intresserade av de för tillfället. Robin är väl som alla killar i vanligt  fall ;) men efter jag berätta att jag var öppen 1 cm förra veckan och att hon då kände hans huvud gjorde att han typ skulle dö hellre än att" sätta ett blåmärke i huvudet på lillen ;)". Jag kan hålla med honom där. Sen hallå HUR sexig känner man sig nu i slutet? Jag skrattar varje gång jag ser mig i spegeln utan kläder. WOW vilken läckerbit man är :) tur man inte ser ut så här alltid. Jag känner mig liten jämnfört med Robin i vanligt fall men nu... Hallå Robin försvinner ju i min närhet.. Kanske inte riktigt men inte långt ifrån.

Denna gången har jag ökat i vikt med 15,3 kg. Känns helt ok. Får se vad de slutar på :)

Snälla håll tummarna på att de blir idag eller imorgon min lille unge kommer :)

Känns som.....

.. jag bara vill spy... Dagarna går rätt bra nu fram till typ 16-17 tiden sen kommer de som ett brev på posten. Jag går som jag har en stor jäkla fotboll nä vänta BADBOLL mellan benen och skall jag sätta mig ner andas jag som om jag skulle kunna dö. Magen är bara ivägen och sura uppstöttningar komme om jag lägger mig minsta lilla mm fel!! Nä nu får han faktiskt behaga att komma ut. Ska försöka gå en runda sen men eftersom badbollen sitter där den sitter är de inte så lätt längre eller så blir man akut kissnödig.... HATAR den sista månaden. Spec denna gången....

Linnéa blev fotad på dagis igår. De hade fått henne att skratta men så fort kameramannen skulle klicka kom hennes allvarliga min (som sin far ;)) Men hon hade inte varit ledsen allafall. 2 veckor sen får vi se bilderna och välja vilka vi vill ha. Spännande!!!!

Nu ska jag försöka driva ut en unge :D


När som....

Idag är de den 26 september. Alltså är de endast 2 dagar kvar till BF. Men för mig kan han få komma NU! Tänker inte göra ett dugg tills han kommit. Många har gett mig tips och jag har en del sen med Linnéa. Men syrran hade hört annat. Tar man de bara lugnt och inte kör på i 100 så känner barnet av att de är en bra tid att komma ut på. Är man för aktiv så kan barnet känna att de inte riktigt är ok att komma nu. Alltså så ska jag bara ta de lugnt och vänta. Vila mycket och samla kraft. Onödigt att springa upp all energi på att leta upp saker som sägs skall sätta igång allt. Inom 2 veckor kommer han vilket fall :).

Linnéa följde med min mamma hem till min bror Johan och kusinen Matilda som bägge har fyllt år och nu skulle ha lite firande. Vi ville inte bege oss ner till Sjöbo (Blentarp) nu när de är så nära. Tur var väl de. Hade såååå ont i ljumskarna hela kvällen och mådde inte så prima. Gjorde som jag gjorde när de var dags med Linnéa. Tog ett bad med massa skum och massa tända ljus. Bädda ner mig i soffan bredvid Robin och somna till en stund. Vakna av att jag mådde fruktansvärt illa. Efter ett tag sluta de.

Natten inatt har INTE varit kul. Vakna vid 1 när jag ska vända mig i sängen av en sån "smäll" nertill i magen. Trodde först de var vattnet som gick men inget kom. Jävlar vilken smärta sen. Kunde knappt ta mig upp från sängen. Väl uppe gunga jag runt här hemma och bad till högra makter att de fan får vara dags nu. Beslöt mig för att ta 2 panodil och ta fram min elektriska värmedyna. Sagt och gjort. Gick och la mig igen och med en massa kuddar. Tog även amningskudden som är HELT underbar i slutet av graviditeten och la huvudet på och sedan längst med magen ner mellan benen. Somna till ett par gånger men vakna med jämna mellanrum antingen av samma smärta som tidigare eller så var de en värk/sammadragning. Närmare 6 tiden lugna de ner sig och jag kröp tättintill Linnéa och borra ner min näsa i hennes hår. Somna till en kvart sen var de till att gå upp.

Idag ska min lilla loppa fotograferas. Hoppas de blir bra och dom lyckas få till en bra bild ;)



v 39+0

Min lilla sessa <3

Blir att bilderna talar lite fr sig själv idag :)



Söt som socker <3



Kolla så fint hennes vänstar öga har blivit :)



Testar mammas skor


Känslig hud

Skönt att ha fixat med ögat nu. Då kan man släppa de för ett tag nu. Linnéa var väldigt trött hela kvällen igår. Men de är ju inte så konstigt. Hon var även hungrig som en varg. Hon åt och hon åt. Hade ju inte fått i sig de hon brukar under dagen. Hon sov väldigt oroligt och ville gärna hålla i en och känna att man var där hos henne. För er som undrar så ja hon sover inne hos oss. Varken jag eller Robin har magen att gå in och lägga henne i sin säng när snart lillebror kommer och då ska vi tre ligga tillsammans och mysa medan hon ligger själv därinne. Sover hon bättre på sitt rum sen så är de klart att hon ska få sova där. De får vi se då.

Ögat ser bra ut. De enda man ser är lite blod i ena näsborren och lite blod inne vid tårkanalen. Men läkaren sa att de kan komma lite rosa tårar när hon gråter nu någon dag. De är ju lite irriterat. Linnéa pillar sig i bägge ögonen sen säger hon något som jag absolut inte kan förstå. Men de har säkert med gårdagen att göra. Pekar även på sitt plåster på handen och säger aj.

Jag har konstaterat att Linnéa har en väldigt känslig hud. Hon tål bara Liberos blöjor, natusans neutrala våtservetter (har testat med lite doft då de var 6 för 100 kr) och vissa salvor och puder. Har även sett en gång tidigare när hon fick ett plåster att hon fick som små prickar nästan små små blåsor där plåstret suttit. Så blev de även denna gången. När de satte EKG på henne på akuten blev de märken direkt och nu även med plåstret på handen. Mamma är känslig mot plåster så de har hon kanske fått från henne. Jag har ju sen min hud som är KATASTROF torr. Många som sagt att jag har sån persikohud och inga finnar eller något, men när de sen får känna på den så förstår de vad jag menar. Sen har jag min psoriasis (i hårbotten men har lugnat ner sig väldigt) så vi har lite känslig hud. Haft mycket exem och annat. Är ju inte konstigt då att Linnéa även har lite problem.

Idag är de en hemmadag för lillan och mig. Ville inte skicka henne på dagis pga gårdagen. Även om de inte är något öppet sår så känns de lite utsatt eftersom de ändå har rotat lite i tårkanalen. Så vi ska bara ta de lugnt idag. Klippa lite i Linnéas hår. Ha blivit lite slitet i nacken. Borstar de och sånt men eftersom de är så tunt så blir de lätt lite tovigt. Så lite lite skall klippas.

För min del har de varit lugnt på bebisfronten. Har känt en del men inget som man reagerar så på. Men snart väldigt snart har vi lilleman här :D. Längtar så jag håller på att dö ;)


Operationen gick jätte bra :)

Innan vi åkte hemifrån fick Linnéa EMLA på bägge händerna. Sen satte vi på tummvantar. Trodde ALDRIG att hon skulle behålla dom på men de gjorde hon. Kom till sjukhuset kl 8.15. Satt ner i väntrummet en stund. Blev inkallade och fick rum och kläder som Linnéa skulle ha under operationen. Sedan skulle de bli lite lugnande och då togs vantarna av (alltså ca 2 timmar efter) Linnéa lugnades ner efter ca 5 min. Låg jätte fint i sängen tillsammans med Robin. Efter ca 10 min kom dom in och hämta henne och jag följde med. Robin stack och fixa något till oss att äta. Kom in ett rum där jag fick sätta på mig en rock, skoskydd och ett hårnät. Följde sedan med in i operationssalen. Där fick hon sitta i mitt knä och sedan få en nål i handen. Sa inte ett ljud. Allt gick jätte bra och hon somna snabbt sen var de att lägga ner henne och gå ut och upp på avdelningen igen. Där vänta Robin med mat. De satt fint ;)



Vänta ca 30 min sen var de att komma ner till uppvaknet. Där låg hon så fint och sov. Så underbart söt var hon i denna stora sjukhussäng. Lite blod hade hon vid ögat annars såg hon helt orörd ut. Läkaren kom in och berätta hur dem hade gjort. De hade sondat de vänstra ögat (de dåliga) och sedan sköljt igenom och de hade varit igentäppt så de fick ut allt och öppna upp kanalen. De körde även en sköljning i de högra ögat för säkerhetsskull. Sedan var de bara för oss att vänta och se om de blir bättre, 9/10 barn blir helt "friska" medan 1/10 får göra om de.. Men vi skulle ge de någon vecka. 

Sedan skulle bara Linnéa vakna igen. Kan säga att de var hemskt att se. Hon vakna först lugnt och de första hon sa var mormor ;) (va då älskar sin mormor ;)?). Sen...... Hon var HELT okontrollbar... Slängde sig vilt omkring i sängen och var otröstbar. Robin fick så klart ta henne för hon är GRYMT stark i vanligt fall då kan ni tänka henne när hon var sån här.. Kom upp på rummet och vi bägge höll på att försöka lugna henne med dricka,macka, glass, dockan ja allt!! Inget gick.. Tillsist gick Robin med henne i på toan och där börja hon plaska med vatten och fick i sig en macka. Kom ut i rummet igen och fortsatte att plaska med vattnet och drack sin saft och fick syn på min coca cola och drack upp den och sen blev de några kex ;). Sen var de att springa efter henne. Eller ja Robin fick de ;). Hon fick åka hem efter 3 timmar efter operationen och om hon hade kissat. Vi kom hem 13.15. Då var hon slut igen och somna i sin vagn och sov i 2 timmar.



Lite suddig bild men detta är ca 1 ½ timme efter operation.

Medan Robin somna Linnéa så åkte jag till MVC. Där berätta jag om händelsen för 2 veckor sen. Alla värden såg bra ut och måtten var bra. Hon kolla även om jag hade öppnat mig.... Japp de hade jag :) 1 cm!! Så de är en bra början ;) Då är de bara till att vänta och se om de blir någon bebis i helgen ;) kan ju även vara så att man går ett tag. Men skulle de inte blivit någon bebis till på onsdag nästa vecka blir de en hinnesvepning på torsdagen. Så de är ju bra :)

Måste även tillägga att när vi var på sjukhuset träffa jag världens rövhål (ursäkta) till mamma... Hon sa till sin pojke som också blivit operarad för samma sak som Linnéa att hålla tyst annars fick hon ont i huvudet. Tog tag i pojkens arm och sa med VÄLDIGT bestämd röst "NU RÄCKER DE".. Stackars pojken var ju helt förvirrad så som Linnéa var och de är inget ovanligt. Man kan ju säga att dom är lite i chock. Hon satt hela tiden och höll på så. Jag kände hur ilskan bara växte i mig. Jag skulle kunna gå fram och ge kärringen (ja hon var säkert 40) en sån smäll så hon satt i väggen. När de skulle gå blev han lite gnällig och då slänger hon ner honom i sängen och säger bestämt. NU RÄCKER DE OCH SLÙTAR DU INTE FÅR DU INTE ÅKA I BILEN. JÄVLA kärring!!! Jag ville bara springa fram och ta pojken från henne och springa därifrån. Sådana jävla idioter borde fan inte ha barn. Man kan inte låta bli att tänka på hur den lille pojken har de hemma... Detta var kanske inget om man jämnför med hemma :(. Blir så ledsen av att se barn fara illa. Ångrar mig lite att jag inte gav henne en liiiiten smäll eller något.....


Vakna hemma hos Roslind/Axelsson kl 05.00!!!!

Idag är de dags för operation. Linnéa ska fasta från kl 24.00. Hon får inte dricka efter kl 6.30 och vi ska vara på ögonkliniken 8.30!! De menas med att vi föräldrar få gå upp kl 5.00 för att sedan ge henne lite att dricka. Robin beslöt sig för att sticka och träna kl 5.00 (frisk? NÄÄÄ.) Linnéa kommer inte vara nådig då hon är väldigt hungrig på morgonen. Men de ska nog gå.

Innan vi kör hemifrån ska vi sätta 1 plåster EMLA på bägge händerna på ovansidan. Hur de sen ska kunna sitta ifred sen tills de är dags. Tips från läkaren.... Använd vantar?! Men är de lite varmt för de? Ja vi får se.

Undrar hur länge vi kommer sen få sitta och vänta tills de är dags? Vi ska ta med lite av hennes egna saker som hon kan leka medoch lite att rita med.

Jag följer med henne när hon sövs ner och sen får jag gå ut. Vet inte hur lång tid själva operationen tar men  efter så kommer Robin sitta hos henne när hon sen ska vakna. Vi kommer turas om eftersom där kommer hon ligga i 3 timmar. Men så fort hon börjar vakna till så tar Robin över helt då de är lite jobbigt för mig att lyfta och hålla henne.

Medans vi är där kommer de rörläggare hit och fixar. Tur man har en bra granne som ställer upp och öppnar till dom. Hon har även erbjudit sig att ta Linnéa om de skulle bli så akut så vi inte hinner vänta på någon när de är dags. Hon har två flickor 7 och 5 år som verkligen gillar Linnéa så de ska nog inte vara några problem så fall.

Kl 15.00 har jag en tid hos min barnmorska.. Ringde henne igår och fråga om hon hade en senare tid eller om en tid på fredag? Nä tyvärr hade hon inte de. Jag tycker de är rätt viktigt att jag kommer dit eftersom de varit lite strul. Så jag beslöt mig för att åka till henne. Hon har flyttat sin mottagning så den är mitt emot Domkyrkan. Så de är nära och bra om vi fortfarande är kvar.
Min barnmorska är en sån liten "tant" (mellan 50 och 60 är man iof inte tant men kom inte på något annat) som man skulle kunna stoppa ner i en liten ask och ta upp när man behöver någon som är go och glad och bara allmänt kär. Sa de till Robin igår och han tyckte de lät som jag vore en massmördare ;) men hon gör mig så lugn och glad. En sån man vi ta fram när man är lite deppig.

Så nu är de dags att fixa inför idag.


Ögonoperation

Satt i soffan och mös med Linnéa då telefonen ringer. De är från ögonkliniken. De frågar om Linnéa fortfarande behöver fixa till sin tårkanal?. Ja jo de behöver hon... De fråga om jag kunde komma in och ha ett samtal med en narkosläkare idag (21/9) kl 13.00. Absolut blev svaret. Sen kom de.. Då blir de operation så fall på torsdag (22/9). SHIT! Redan? Nu? Men? Jaha? Ja de får vi ju ta eftersom vi nu väntat i snart 7 månader..

Alltså skall min lilla tös bli opererad i ögat imorgon.. Bli nersövd... Tur man har Robin med!! Vet att de kommer gå bra men man är ändå fruktansvärt nervös.

De är nu 4 saken som ska/skulle skett den 22 september.. Sprutan för Linnéas 18 månaderskontroll (har tagits redan) MVC besök kl 15,00 och sen skall de vara rörläggare här under dagen.... SNÄLLA LILLEN KOM INTE UT!!!!!! De fattas bara de.. Vill att de ska vara avklarat med Linnéa först. Vill ju klart vara med henne.
Men om de skulle vara så (vilket vi INTE hoppas) så skall Robin åka själv med henne till ögonkliniken för operation medan jag och mamma åker till förlossningen. Sen om de tar tid för mig så avlöser Robin och mamma varann. De är när Linnéa vaknat och känner sig trygg igen. Så de kan vara så att Robin missar födslen med Wilton... Men som vi prata om igår så sa vi att de är viktigare att Linnéa känner sig trygg och har sin mamma eller pappa hos sig. Visst hon känner trygghet hos min mamma men när de är en sån här sak så känns de ändå bättre om någon av oss är med henne. Mycket för min lilla flicka denna veckan :(..

Här hemma går de undan. Vi har nu målat hallen och köket (var en del strul då de bara var spån under tapeten) och igår när Linnéa somnat kom tapeten upp. Jag är mer för de här enkla inte så utåtstickande mönster och ljusa färger, som vitt och begie. Robin är tvärtom! Han vill ha mörka färger med mycket mönster! Så.. Hur gör vi då? Ja han fick välja tapeten och färg i köket och jag i resten av hemmet ;) lika va?? De är bara en liten vägg som skall tapetseras. Jag tyckte först inte alls om tapeten. Men nu får jag erkänna att den blev faktiskt bra där. Har kollat ut tapet och färg till sovrummet också. De blir ett annat projekt!! Toan kommer nog först. Där de även blir jag som bestämmer. Jag tänker ut ideerna och Robin utför dom. Så vi gillar de. Lägger ut bilder på köket när vi är klara, hallen med men vi letar efter en vit trä byrå..

De är inte många dagar kvar nu till BF. Om man inte räknar med idag (vilket jag aldrig gör) så är de 6 dagar kvar!! 6!!! Ja klart +/- någon dag kan de ju bli. Men som sagt inte tidigare än söndag.

Skyddsängel

Japp då var vi uppe kl 05,30 för att sedan åka in till akuten igen. Linnéa fick lite välling på vägen och ha sin pyjamas på. Blev mottagna direkt och då sattes på EKG vilket inte lillan ville direkt men efter lite avledning med färger på plåsterna och sång från sköterskan så gick de bra. Satt fint i Robins knä. Sen.... Kom vi till stick i fingret... De gick ju inte fullt lika bra. Hon satt fint tills sticket kom. Försökte med lite dricka medans sköterskan skulle trycka ut några droppar. Linnéa var väldigt ledsen men både jag och Robin höll i henne och försökte med allt. Sen fick hon en välja en leksak i lådan och de gillades och sticket glömdes bort. Satt 1 timme och vänta på provresultatet. Exkat en timme efter kommer läkaren ut och säger att han inte fått svar men återkommer igen om 20 min. Samma där exakt 20 min efter komma han och ropa lite glatt "de är ingen fara, ni får åka hem!!" Klappa Linnéa på huvudet. Alla sköterskorna som var inne igår var kvar nu på morgonen och önska oss lycka till med lillen i magen och sa hejdå till Linnéa.

Kan säga att detta var VÄRSTA natten jag varit med om. Robin har hela natten haft sin hand mot hennes bröst och jag mot hennes rygg (ingen av oss visste att den andra gjorde de) och för minsta lilla har man satt sig upp för att kolla så de är bra. Tårarna rann och tankarna flög på en. Tänk om... Tänk om... Mår fortfarnade väldigt dåligt och känner mig usel. Känns som man fick en stämpel i pannan. Så de var inte mycket sömn för mig och Robin. Linnéa är sig själv och busar på i 100. Vi stanna hemma från dagis idag då jag kände att hon varit med om en massa nya saker och kan kanske bli lite för mycket intryck. Men imorgon blir de dagis igen.

Vet att man inte ska klandra sig själv, men de gör man.. Vet att detta säkerligen inte är sista gången vi åker in på akuten. Alla föräldrar kommer antagligen gå igenom detta. Om de är att dom bryter armen eller bränner sig på något, så kommer man alltid klandra sig själv. Men nu är de till att rycka upp sig och tänka på att alla barn har sina små skyddsänglar <3

Barnakuten

Robin håller ju som sagt på att fixa hallen och köket. Vi kopplar av dosan till ett elutag i hallen bara för en stund och vi bägge sa att vi nu fick hålla extra koll på Linnéa så hon inte tar där. Då händer de som ABSOLUT inte får hända. Jag och Robin kollar alltså bort MAX 4 sekunder. Jag hör hur de är något som sprakar och sen verkligen vrålar Linnéa (som annars inte brukar säga något om de inte verkligen är de.) Vänder mig om och där ligger hon raklång på golvet och en massa nappar nedanför eluttaget. Jag springer fram dom 4 stegen, som kändes som en mil, och tar upp henne och hon fortsätter att vråla och viftar med händerna. Jag trodde jag skulle dö...... Stod ett tag och bara krama om henne medans hon grät. Har aldrig kännt mig så värdelös :´(. Börja känna tårarna komma och jag fick svårt för att andas..

Beslöt mig för att ringa 1177. De ringde upp barnakuten om råd och vi blev direkt inskickade där. Jag åkte in med Linnéa medan Robin stanna hemma för att fixa ordning (trodde inte de var något jätte allvarligt då) så min pappa åkte med. Vi var inne i 4 ½ timme och de ville egentligen att Linnéa skulle läggas in för observation. Men... Vad tror ni händer undertiden vi är där???? Jo jag fick värkar. Inte tätt men de var ändå tillräckligt för att jag skulle må dåligt och ha ont. Linnéa ville ju klart bara vara hos mig eftersom de var en massa saker som hände.

Läkaren kolla allt han kunde på allt EKG och blodprover. Sa att vi kunde åka hem eftersom allt såg ändå bra ut och skulle de vara något så var vi nära och då var de bara att ringa ambulans. Sen skulle vi komma in på akuten igen mellan 6.00-7.00 imorgon för uppföljning av blodprov och annat.

Jag har VERKLIGEN ALDRIG kännt mig så värdelös och dålig. Har sån ångest. Tänk om de hade gått på ett annat vis? Jag hade ALDRIG förlåtit mig själv. Sitter med blötta kinder och mår otroligt dåligt... Fick ringa mamma och prata ut med henne. Hon tycker absolut inte att vi ska trycka ner oss själva så. De var en klantig sak men som tur var slutar bra. Med små barn hände de olyckor på 1 sekund. Genom hela livet kommer de hända sånna här saker, kvittar hur gamla dom är så är man orolig.

Nu sover mitt lilla hjärta så gott i sängen. Ska krypa ner till henne och bara andas in hennes doft och känna hennes värme och höra henne andas. Kommer nog inte kunna sova något inatt. Vågar inte..

Ber verkligen om förlåtelse till....... ja vem de nu än är. Kommer ALDRIG att vara en sån här dålig förälder ingen. Eller jag ska verkligen göra ALLT för att inte vara de...

9 dagar kvar..

.. ja mindre eller mer de får vi se.. Inte innan torsdag tack!

Linnéa åkte hem till sin mormor och fick leka lite och sov i nästan 3 timmar. Så de var inte mycket barnpassning för mammas del.

Medans lillan var där höll Robin på här hemma. Jag småpyssla i min takt. Beslöt mig för att tvätta lillens sängkläder (spjälskyddet och lakanet) igen då de är en liten loppa som klättrar från vår säng ner i hans med allt möjligt skit hon hittar. När Robin målat taket tänkte vi bägge hoppa in i duschen för att sen åka hem och äta middags hos mamma. Jag hade så fruktansvärt ont i revbenen och ryggen så jag tyckte de hade varit skönt med ett bad. Fyllde badkaret och tyckte Robin kunde komma med. Lugnt och fridfullt var de att bara ligga där och bara vara. Utan någon liten tös som höll låda. En aningen trångt då jag tog den mesta platsen med magen. Ämnena vi prata om var så klart lillen och renoveringen.

Imorgon har jag en uppgift. Hitta en tapet till köket. Ska ha en ljus fondtapet på en liten bit vägg. Se om jag hittar något som passar. Sen ska jag bara ta de lugnt. Fortsätta stryka lite möjligtvis.

Nu blir de sängen för denna tjejen. Trött är bara förnamnet....


Lite renovering...... IGEN!!!

Jag är lite rastlös nu när de snart är dags. Vill ha en massa små saker gjorda så man bara kan koppla av alla 4 sen. MEN..... De är någon som är ÄNNU mer rastlös än vad jag är...... Nämligen Robin. När jag vänta Linnéa (1 vecka kvar) får han för sig att sänka taket och sätta lampor i de!! Kan säga att de hann precis klart innan hon behaga att komma ut. Denna gången har han fått för sig att fixa hallen och köket!!! Inga nya luckor och sånt utan väggarna. De andra får faktiskt vänta. Bara de att de är inte bara till att måla över utan vi måste gipsa på de eftersom de bara är spån!!! Hallen är klar så den ska bara målas. Nu är de köket som har en del. Så här ser ut som F#N!! Om jag känner mig stressad???? OM jag gör!! Jag vill ha ordning nu så man kan bara koppla av den sista tiden.. Men inte då. På torsdag och fredag kommer de killar från YIT hit och ska hålla på. Då kan man ju inte bara vara och ta de lugnt. Sen detta.. Jaja jag klara de ju förra gången så de går väl nu också ;)

Idag ska jag försöka stryka lite sängkläder (HATAR när de inte är slätt när man bäddar om) Får ta lite i taget. Sen ska jag bara ta hand om lillan. Ja medan Robin fixar klart sitt. Sen blir de middag hemma hos mamma. GÖÖÖÖTT!! Ska se om hon kan ta Linnéa en stund så jag kan fixa med de jag vill ha gjort innan. Har min lilla lista i huvudet (lilla och lilla)

Har lärt Linnéa att säga ordet mycket! Frågar man henne om hon älskar sin mamma så svarar hon Ja med ett stort leende och sen frågar man hur mycket? MYCKET MYCKET MYCKEEEEET säger hon då även med ett leende och skrattar till ;). Många ord som ploppar ur munnen nu. Hon upprepar väääldigt de man säger. Blir inte alltid rätt men då brukar jag säga ordet igen så hon hör hela. R är en bokstav som är svår. Men de kommer.

Nä nu får jag börja så smått med "min lilla lista" :D

Vecka 38+1

Bjuder på en bild på mig och magen <3


Med stormsteg.

Även om de känns väldigt drygt just nu så närmar sig bf med stormsteg. Har fått packa om min väska så nu är den redo och uppsatt högt. Kamerorna är laddade. Choklad till mig och coca cola till Robin. Vagnen står redo. Bilbarnstolen isatt i bilen. Allt är redo för lilleman nu. Allt utom jag.... Ja de låter konstigt men så är de. Med Linnéa var de likadant. Man blir nog aldrig riktigt redo. Denna gången vet man exakt hur JÄKLA ont de gör men sen minns man hur UNDERBART de var att få upp miraklet på bröstet. Samtidigt så vill jag bara ha ut honom nu.

Min lilla stora flicka ska bli fotograferad på måndag. Tog med hennes kläder som hon ska ha på sig då så de ligger på dagis om de skulle vara något på G här hemma så Robin eller mamma slipper tänka på de. Hoppas bara att hon sitter stilla ;) för hon är busig!! Men de har säkert något trick ;)

Igår var de 18 månaderskontroll på BVC för Linnéas del. En spruta fick hon och så kolla dom hur mycket hon gått upp och hur lång hon blivit. Allt var som de skulle. Men... Ögat!!! De tyckte de var konstigt vi inte fått någon tid för ingrepp. De tog även ett prov på ögat så de inte blivit angripet av annat.

När vi kom hem blev de glass och mys i soffan. När klockan börja närma sig 11 tänkte jag att hon fick äta lite innan hon skulle sova. Fixa mat och satte Linnéa i sin stol. Hon ville ABSOLUT inte äta. Satt bara och var jäääätte ledsen. Ville komma till mig. Fråga om hon var trött och svaret var  JA! Gick och la henne i våran säng och hon somna på 1 min med armen runt mig. Även jag somna efter en stund (var ju så mysigt) och vi sov i 3 timmar!! Sen var de full fart igen på min lilla loppa. Åt en massa och lekte fint.

Tredje saken den 22 sept

Ja nu har de varit tre saker som skulle/ska ske den 22 september. Först fick jag en tid för lillan att får sin spruta + 18 månaderskontrollen. Avboka den eftersom jag känner att de är de datumet lillen kommer. Så på torsdag har jag fått en tid istället. Sen när jag var hos bm så fick jag en tid hos henne de datumet. Tänkte först om jag skulle be om ett annat datum men sen samtidigt har jag fått honom då så har jag, eller om jag åker/åkt in så vet hon att fallet är så och jag behövde inte höra av mig då.

Sen idag fick jag en lapp i brevlådan. De var från ett företag (YIT) som håller på med våra rör i föreningen. Dom ville ha tillgång till vår lgh JUST den 22 och 23 september även 28-30 september. Jag tror jag dör! De menas alltså med att jag ska ha tre killar här hemma och kanske får värkar eller nått. Inget vatten. Kan inte koppla av. Hmm jag tror definitivt att han kommer den 22 nu. Allt pekar på de! Men Robin skulle ringa dom och kolla om dom kunde komma tidigare eller hur de skulle göra.

Upptäckte idag att jag får packa om min bb-väska. De är nämligen en liten söt tös som har packat den med dom saker som hon tyckte. Och sedan plockat ur lillebrors saker...... Hur skulle de se ut om man kom till förlossningen med en massa leksaker ;). Så de är bara för mig att packa om och sedan sätta väskan på en högre höjd.

Linnéa fortsätter vara trotsig och enivs.... Men idag har de varit rätt lugnt. Kom hem och hon mös lite och fick lite frukt att smaska på. Sen var de dags för mig att fixa maten inför kvällen. Idag blev de lasagne. Linnéa tog en stol och drog fram till vasken och klättra upp och stod där och skulle hjälpa till. Hon mosa mer eller mindre ner allt som skulle ner och så var de kranen som skulle testas. Hon stod fint där och pyssla med sitt medans jag gjorde lasagnen. De gick hur bra som helst. Lite mer vatten överallt än vad de annars hade varit men hon var nöjd och även jag. Jäkligt god blev lasagnen också. Nog tack vare att hon mosa svampen ;) och mjukna upp löken och kladda ;)


Huskurer ;)

Jag har haft ett litet tag nu halsbränna/sura uppstöttningar eller vad de är. Har inte kunnat sova vissa nätter då de verkligen tryckt på. Har fått vara uppe och gå tills de lagt sig. Men så igår fick jag lite smått panik och fråga på facebook om de var någon som hade ett bra tips förutom tabletter, vilket jag redan knaprar. Då var de en som tipsa om knäckebröd utan något på. Mmm låter ju gott ;) men jag och Linnéa tog och knapra på varsitt innan hon skulle lägga sig. SHIT de hjälpte!! Jag har sovit hela natten!! Har fortfarande inte haft något (vilket jag brukar ha så här dags) Så de var ett riktigt bra tips ;)

Då har jag även satt igång med hallonbladsteet. Denna gången tog jag i lösvikt. Höll på att dö så surt/sött de var sist jag drack de (köpte i färdiga påsar). Men de blev rätt gott denna gången. Köpte en till syrran också ;). Får se hur de går för henne.

Bristningar på magen har hållt sig väck även denna gången (peppar peppar) Jag är noga med att smörja in mig. Jag fick när jag vänta Linnéa en olja mot åldrande hud (?) japp de stämmer! Har smörjt på lite då och då och den mjukar verkligen upp huden. De finns ju särskild havandeskapsolja men denna tror jag faktiskt fungerar precis lika bra, dock kostar den lite mer. Så den ska man nog fortsätta med hädanefter lite var stanns ;). Sen badar jag ibland med Linnéa och då har jag i babyolja i badet så bägge får mjuk hud.



Oljan är den längst till höger ;) de andra är duschkräm och bröst olja.

Idag kommer syrran. Hon ska komma in och hämta teet och sen ska hon få med sig påsar med kläder till sin bebis. Vet ju inte va de blir så hon får till både pojk och flicka. 4 plastkassar med kläder till en flicka och 1 pappkasse och en plastpåse med kläder till en pojke.  

Bjuder här på bilder från imorse innan vi åker till dagis. Dagens outfit ;)



Ropar HEJ HEJ och upp med händerna i taket ;)



Mitt lilla busfrö ;)


Pappas flicka

Eftersom jag har blivit nedsatt i rörligheten pga många faktorer så kan jag inte ta Linnéa så mycket som jag vill. Hoppas att lilleman kommer snart så jag kan bli jag igen.

Ta bara hämtningen på dagis... Hon älskar sitt dagis jätte mycket de märks. Hon blir absolut glad när man kommer men sen springer hon bort till gungorna och vill gunga. Men jag kan inte lyfta henne och stå där och putta henne. Hon blir sååå ledsen på mig och vill absolut inte hem. Då får jag ta henne när hon ligger på marken och skriker och lyfta upp henne. Då kan jag säga att skulle kunna gråta av smärtan men får bita ihopa. Förra veckan var chefen för dagiset där och hon var underbar som bar ut Linnéa till bilen åt mig. Sen sitter Linnéa och små snyftar hela vägen hem. Blir tokig om jag inte tar loss henne direkt när jag går ut ur bilen. Sätter henne i vagnen och går hem.

Hon har även blivit pappas flicka.. Så fort hon slår sig eller om Robin går ut från dörren stor gråter hon. Brukar gå fram till henne och krama om henne och säga att jag är ju här. Ibland funkar de och ibland inte. Kan säga att de känns i hjärtat. När vi kommer hem från dagis bruka vi alltid sätta oss en liten stund i soffan för att mysa innan de blir mat och allt annat. Nu vill hon inte sitta hos en mer utan går till Robin och vill bara vara hos honom. Idag satte vi oss alla tre i soffan men hon totalt vägra komma till mig. Pussa kunde hon men inte mer. Hon satt som ett plåster på Robin..

Detta gör mig så ont. Detta var de jag var rädd för. Hoppas att de blir bättre när lillebror kommer. Vill att de ska vara lika. Ska inte krypa under stolen med att jag är väldigt ledsen och mår dåligt pga de. Försöker verkligen med allt. Sitta ner på golvet en stund när hon leker med sina dockor men sen skriker kroppen på mig. Sitter i soffan med henne och läser böcker men detsamma gäller där. Vill krama om henne när hon somnar men då håller jag på att spy pga av trycket.

Så nu har jag införskaffat lite saker så vi kan hoppas på att lillebror kan tänka sig att komma ut. Drack hallonbladste när jag vänta Linnéa. Börja dricka de på torsdagen och på måndagen kom hon. Värkarna satte igång betydligt mer efter bara 2 koppen. Sen om de var pga de eller hon kommit vilket fall som helst de vet man inte. Annars får vi ta till med lite andra metoder :) Håll tummarna för nu börjar jag blir RIKTIGT trött på detta :)

16 dagar kvar!!!!!!! kom igen nu lillen KOOOOOOOM!!



Linnéa har börjat få lite mer hår så man kan samla ihopa till två små små toffsar :D


Fullt igång, men inte jag..

Denna helgen har spenderats hemma. Jag har gått och småpysslat med Linnéa och Robin har hållt på som en ångvält här hemma. Golvet i hallen är nu helt, alla lister i hallen och vardagsrummet är på plats, nytt skötbord är fixat. Man har som tur är en händig man. Han byggde ett skötbord av ett toaskåp? Blev riktigt bra. Bara lister i köket också. så han är fullt igång medans jag ska ta de lugnt. Ni som känner mig vet att jag är blir riktigt lätt rastlös och ska jag bara sitta still blir jag på rikitgt dåligt humör, men denna gången MÅSTE jag. Så jag tog tvätten och vek den ;) och sen gick jag och grannens dotter (6 år) och Linnéa bort och gunga.

Vi har ett skötbord på Linnéas rum men eftersom de är hennes rum så känns de inte bra att gå in där mitt i natten med den lille och byta blöjan där och riskera att väcka henne. Så jag kom på en bra idé. Vi har en toamöbel (som stått där sen innan vi flytta in) som jag länge tänkt på vad vi ska göra med. Nu hade jag fått en ritning i huvudet. Sa till Robin hur jag tänkt och han gjorde så gott han kunde. Blev Faktiskt riktigt bra. Detta ska vi ha till vi ska renovera toan typ i mars/april. Sen får vi se..

Hur går de då för mig och magen??? Ja den sitter kvar ;). Har haft en del värkar i helgen. Men de kan man ju ha ett bra tag innan. Andra gången man är gravid känner man igen allt. Första gången trodde man ju att de var dags varje gång, men nu känner man att de är inte "den riktiga" värken.

De jag tycker är jätte jobbigt just nu är att jag missar så mycket med Linnéa. Kan ju inte alls ta henne på samma sätt som innan. När jag åkte in förra tisdagen så fick jag såååån ångest pga att jag skulle åka in och därav lämna henne hemma. Hon hade de bra med min mamma och de tvekar jag aldrig på. Så fort jag fått ut lillen ska jag ta min lilla flicka och krama om så hårt som jag inte kunnat på ett tag. Sitta ner på golvet med henne och leka. Busa.

4 timmar!!!!!

Efter vad som hände i tisdagsnatt så fick jag som order av läkaren att bara ligga still. De första jag tänkte på var att jag har ju Linnéa hemma en dag i veckan. Denna veckan fick de bli torsdagen eftersom hon var på dagis på onsdagen. Hur skulle jag klara av att ta de lugnt med det lilla busfröet? Torsdagen kom och jag vakna av en liten hand som låg och klappa mig på ryggen och en liten morgon sång. Vänder mig om och där ligger lillan och tittar med sina stora ögon och säger "Hej". Jag log tillbaka och sa hej hej du lilla gullunge. Tänkte att kl var väl 7-7.30. Men till min förvåning var kl 9.00!!!! Herregud upp och hoppa! Linnéa gick runt och lekte så fint själv och jag la mig på soffan (som en sunkig mamma ;))

Klockan närmade sig 12.00 och då är de dags för Linnéa att sova middag. Men tänkte att de skulle vara omöjligt att somna henne redan då men senare kunde hon ju inte sova. Men jag fråga henne om vi skulle sova lite och hon säger ja och reser sig och går in till sängen. Vad bra tänkte jag och gick efter.

Efter en stund hade vi bägge somnat!!! Vakna av att Linnéa rulla runt i sömnen och tänkte vad tusan är klockan. Den var 16.00!!!! Vi hade alltså sovit tillsammans i 4 timmar!!


Små saker som gör min värld så stor och mäktig.

De är vad som verkligen gäller. Inget jag ska bara fixa.... Ska hålla mig hemma tills de är dags. Robin fixar verkligen så vi ska må bra alla tre. Tycker lite synd om honom men jag får gottgöra honom en dag :).

Dagen idag har fortsatt vara lugn för min del. Har haft lite ont eller mer öm i magen. Men de är inte så konstigt med tanke på att jag hade en sån värk. Har varit fruktansvärt trött både psykiskt och fysiskt. Har bara varit med Linnéa och tagit allt lugnt medan Robin fått tvättat, satt lister, tagit bort akvariet och fixat maten för kvällen.

Om jag ska vara ärlig vet jag inte riktigt vad jag gjort utan honom i detta läge. Visst man kan vara stark ensam också men de finns en gräns för vad man orkar med. Robin har liksom ALLA sina brister. De har varit en del gnabb och ledsamheter absolut. Jag har ju mina brister också. Som pappa till Linnéa hade jag inte kunnat hitta någon bättre. Han verkligen älskar sin lilla tös. Hans positiva sidor lyser så mycket skarpare.

Sitter ofta och tänker på hur mitt liv såg ut innan jag träffa Robin och fått Linnéa. Då levde man bara och strunta i allt runt om en. Allt kändes ändå bara jobbigt och onödigt. Fanns liksom inte riktigt något "att leva för". Man festa, träffa killar, tänkte på hur man såg ut och bara va. Nu... ja festa? Visst känner man för de ibland men sen tänker man efter en snabb sekund och känner att de är lugnt coh skönt som de är (låter som en gammal pensionär ;)).

Träffa killar?
Nja de är inget jag är så särskilt sugen på, visst kul när man kan få en blick på stan även om man är upptagen. De är de ju alltid. Men de är absolut inget jag jagar efter längre.

Tänka på hur man ser ut? Ja jo visst de är väl bra att trivas i sig själv och må bra av hur man ser ut. Men är de livsviktigt för mig? Svar NEJ! När jag träffa Robin vägde jag 49-50 kg. Försökte se så slim ut som möjligt. Gick upp ca 5 kg (nyförälskelsen ;)) och de trivdes jag ok med. Blev gravid med Linnéa, gick upp 13 kg. Hade 3 kg kvar som sedan ökade till 5 kg. Då hade jag alltså gått upp 10kg mer än när jag och Robin träffades. Han stanna kvar och tyckte att jag ändå var de finaste han visste. Har gått upp ännu mer (13,5 kg) nu pga graviditeten och han älskar mig ändå och ser på mig med samma blick som för 3 ½ år sen även skillnaden på 23,5 kg ;). Säger ofta att han älskar mig och att jag är fin. Behöver jag då vara så fruktansvärt insnöad på att vara perfekt? Nä faktiskt inte.. Men jag kommer garanterat att gå ner själva gravid kg för att själv må bra och de är inte fel. De som är skillnaden är att jag gör de för min egen del och inte för att de är så killar vill ha en. Nu skiter jag faktiskt lite smått i om någon tycker jag fått lite större rumpa eller blivit lite mer "muffig". Bara Robin älskar mig fortfarande och ger mig samma blick, så länge jag är den som utstrålar något för honom.

Nu har jag fått reda på meningen med mitt liv alla fall. Nu har jag något jag lever och dör för. Robin, Linnéa och lillen i magen. Allt man höll på med innan spelar inte någon större roll längre. Många erfarenheter dock. Min dotter visar mig saker som jag aldrig lagt märke till innan. Känslor och saker. Små saker som gör min värld så stor och mäktig.

Förlossningen..

Igår hade vi en helt vanlig kväll. Fast jag ställde mig och strök!!! Ja ni löste rätt... Men jag minns när jag vänta Linnéa att jag strök allt!! Robin skulle se fotboll och jag tänkte krypa ner och kolla idol inne i sängen och ta hand om Linnéa. Men först skulle jag duscha. Har ju inget vatten här hemma mellan 8.00-17.00 på vardagarna nu fram till den 1 okt då de håller på med rören i föreningen. Kommer in i duschen och står där då jag känner hur de sakta kommer en smärta som känns som en värk. Tänkte fröst oj redan? Men den fortsatte och fortsatte. Tillsist fick jag ställa mig på alla fyra för benen höll inte. Blev skit nervös och tänkte va fan är detta?? Gjorde mig klar så gott jag kunde och tog mig ur duschen. Robin fick hjälpa mig att lägga mig på sängen. Tårarna rann som en kran på kinden. Linnéa kom som vanligt med sin lilla napp och prata en massa och såg vääldigt bekymrad ut. Robin tog lillan och somna henne. Han sa att hon hade sett lite rädd ut och han säger Linnéa du behöver inte vara rädd och kramar henne och hon svarar nää och somnar efter en stund.

Jag sprang runt som en idiot i lägenheten av smärta. Den var lika ilsken som när den starta och då hade de gått 30 min. Nä detta är fel.. Ringde mamma och sa att hon nog får komma in och sa som de var. Hon tyckte absolut att jag skulle åka in. Så jag ringde och dom sa att jag skulle komma genast. Mamma kom så fort hon kunde. Lillan sov och jag hade packat så de bara var att åka in. Mamma krama om mig hårt hårt när hon kom och hon kände på magen som då var JÄTTE hård och jag hade inte känt lillen på 1 timme då och smärtan var fortfarande lika stark. Hade vid detta tillfälle en fruktansvärd panik. Kom in och fick ett rum direkt. Kopplades till CTG och fick ligga ner en bra stund så skulle de hålla koll.

När de gått nästan 40 min kom dom in igen och då hade jag inte alls den smärtan längre. De syntes även på CTG:et. Lillen rörde sig som om de vore storm därinne. Har aldrig känt honom så mycket. Robin satt och titta och bara såg helt paff ut. Såg nästan ut som ungen tänkte komma ut genom magen. Låg och vänta sedan 2 timmar på läkaren. När hon äntligen kom så gjordes de ett ultraljud och allt såg bra ut. Magen var stenhård när hon kände och sa, OJ ja han förbereder sig verkligen. Efter en stund säger hon att hon vill helst att jag stannar över natten då de kan vara så att moderkakan håller på att lossna och då är de bråttom. NEEEEEJ kände jag.. Jag ville vid detta tillfälle bara åka hem till min lilla tös.

Fråga lite snällt om jag inte kunde åka hem då jag kände att jag inte kommer få någon vila där. Hon fråga vart vi bor och de var ändå så pass nära så om de skulle vara något så kom jag in snabbt. MEN på ett vilkor... Att så fort jag kände minsta lilla eller fick en blödning skulle jag komma direkt. Ja de lova jag. Och att jag även skulle besöka specialistmödrarvården akut kl 8.00 som idag, så dom kunde följa upp de hela lite där. Så vi åkte hem och kröp ner till vår lilla tös som sov så gott. Kl var då 02.00.

Upp halv 7 och klä på Linnéa kläder så hon kunde åka till dagis. Ringde dagis och sa att vi var påväg. Och de var inga problem. Kom in till specialistmödrarvården där jag var först i kön. Blev kopplad åter till ett CTG och satt i 30 min. Allt såg bra ut med lillen. Sen var de bara till att vänta på en läkare. Vi vänta och vänta och vänta. Efter ca 1.30 timme kom han. Han sa inte så mycket mer än att dom skickat iväg urinprov och skulle få svar på de senast fredag och var de något då så hörde dom av sig. Han trodde att lillen höll på att förbereda sig och att de är inte helt omöjligt att han kan komma tidigare eftersom Linnéa kom som hon kom. Men han sa även att de kunde vara en urinvägsinfektion igen. Men han sa likadant som läkaren kvällen innan att minsta lilla blod eller smärta skulle jag höra av mig direkt.

Så vi körde hem. Först blev de en runda till Mc Donalds för vi var riktigt hungriga. Sen åkte vi hem och jag gick och la mig.

Nu sitter jag här och har lite ont på de vanliga ställena ryggen, revbenen och magmunnen ;). Så med andra ord mår jag bra ;).  Passar på att koppla av innan de är dags att hämta min solstråle på dagis. Längtar såååååå efter henne <3





Lite fixat..

När jag skrivit de förra inlägget somna jag på soffan och sov till kl var 12.00!!! Kan säga att de var riktigt skönt. Men..... Fick så fruktanvärt ont i sidan och ner mot jumsken. Jag höll på att dö kändes de som. Detta hände även i lördags natt. Vakna av en fruktansvärd smärta i sidan (denna gången på min högra) Gick upp för att kolla så jag inte bara behövde gå på toa och kissa. Men de blev inte bättre. Sprang runt här hemma och försökte med allt. Verkligen ALLT!!! När kl var halv sju kom Robin ut. Undra vart jag tagit vägen och då kom tårarna. Då hade de släppt en del, men hade fortfarande lite ont. Gick in och la mig hos Linnéa och fick sov i 2 timmar. Sen har jag inte kännt de föränn idag. Kanske de är foglossning som är på G?? Ska till MVC imorgon så då får vi väl se. 

I söndags blev de hem till min mormor i Klippan. Där blev man som vanligt matade med de mesta. Såg ut som en flock flodhästar när vi åkte hem :)








När de släppt tänkte jag att de var kanske lite bra att röra sig lite. Tänkte att jag skulle dra ner till Nova och handla något till Linnéa att ha på fotograferinngen på dagis. De är något som JAG ska bestämma ;). Jag gick runt där som en liten vaggande anka. Tur att alla de affärerna som jag skulle in i ligger nära varandra. Men hitta verkligen inget som jag kände var något. Antingen var de för korta ärmar eller så kändes de inte som något kul att ha på henne. Tillsist så gick jag verkligen igenom allt inne på HM. Där hitta jag tillsist en sån söt liten klänning.  Hitta även två par byxor och två tunikor. Kunde inte låta bli. Sen var de till att hämta Linnéa på dagis och åka hem och bara vara. Fick även inhandlat mitt kexchoklad som skall ner i väskan ;)







Tror hon kommer vara riktigt söt och flickig i denna :)


Fotografering

Snart är de dags för fotografering på dagis. När de prata om de så kändes de verkligen att hon är en liten tjej nu och ingen bebis (har hon iof inte varit på länge enl papper men enl mig ;)) Kommer nog alltid vara min lilla bebis hur gammal hon än är tyvärr ;). Nu kommer man då till den stora frågan.... Vad ska hon ha på sig?? Visst hon har en massa fina kläder men nä inget av de blir bra enl mig. Så de får bli en liten liten runda till Nova så de är färdigt om de nu skulle krocka med lillebrors födsel. Så vet Robin och mamma vad hon ska ha så behöver dom inte tänka så mycket på de. Så den 19 september är de dags för lillis att bli fotad på dagis :). Spännande!

Jaha då gick denna helgen. Hade ju en känsla av att han skulle komma på lördagen. Men så blev inte fallet. Så nu är de nästa känsla. Robin har känslan av att jag kommer åka in på onsdag. Vi får väl se :)

De har gått rätt bra att gå fram tills nu. Nu känns de som en MEGA boll som man har mellan knäna. Man är inte alls lika vikbar som för en vecka sen. Så tyvärr får lilla Linnéa klara sig själv liiiite mer. Men de går nog bra för hennes del bara man finns i rummet.

Med pottan går de fortfarande bra. De är ju inte hela tiden vi kör på den men vi tar de försiktigt så hon inte blir rädd. Frågar henne ibland om vi ska gå in och prova. Så vi får se när de är helt torrt.

Jag tar de fortfarande lugnt och tar allt i min takt. Känns faktiskt mycket bättre. Planerar i lugn och ro inför allt nytt. Ska fixa de sista i bb väskan idag hade jag tänkt. Så de bara är för Robin att ta den medans jag vaggar iväg mot bilen. De är en massa smått som man ska tänka på. Ta bara kameran.... Batteriet laddat och minne nog så man slipper hålla på med de mitt i allt. Alla papper och annat som skall med. Eller bara något så litet som ett läppsyl... De behövde man efter all lustgas och framförallt KEXCHOKLAD! De är något som jag ätit lite mer av under denna graviditet. Inte överdrivet men lite mer. Så de är kanske bäst att ha med de så man inte ligger där och känner ett litet sug. Skulle jag sen behöva något mer så kan ju Robin fixa de när de är färdigt. Mest bara så man har de absolut nödvändigaste.

Då är de 23 dagar kvar :) +/-

Pottan ;)

Igår var Linnéa som sagt på 4 H gården. Allt hade gått jätte bra. Men.... När de skulle på bussen hem fattades de pengar på JoJo kortet så de fick klydda lite med en smsbiljett. Busschaffören hade blivit väldigt irriterad. Väl på bussen så hade där redan varit en barnvagn på (får plats med 2 st) så de menades att den ena vagnen hade dom fått ställa på handikapsplatsen. Dom såg hela tiden att busschaffören var riktigt irriterad. När de åkt en bit skulle mamman ta sin vagn och gå av. Busschaffören  hinner inte stänga dörrarna innan han blev förbannad på dagsifröknarna och sa åt dom att dom inte fick stå där med barnvagnen ( handikapsplatsen) så han tvinga dom till att flytta sig under färden. Kommer till "Nova rondellen" och kör så fort att nästan hela bussen välter. Då hade inte dagispersonalen hunnit säkra vagnen så hela vagnen tippar med 2 barn i!!!! Busschafören verkar inte bry sig men blev tvungen till att stanna fortast möjligt. 2 av barnen kom ikläm under vagnen. De andra barnen blev jätte rädda och vissa börja ju klart gråta. Dagispersonalen hoppa av och begav sig till vårdcentralen med de 2 barnen. Som tur är så blev dom inte jätte skadade. Men ändå!!!!
Detta har hänt så jävla många gånger. Jag själv har varit nära på att ramla gravid och med Linnéa i vagn på en av bussarna. Men inte fan bryr dom sig. Chefen för dagiset ringde omgående till Skånetrafiken och klaga och sa att detta var fruktansvärt!! Dom skulle kolla upp vem de var och ta itu med de. Jag har sett många gamla tanter som ramlat eller blivit klämda i bussarna. Har dom de nu så pressat så får dom ju lösa de. Människor ska ju inte behöva nästan sätta sina liv till  för att åka bussarna och att bussanra sen ska komma i tid. Då får dom ju fixa så där är mer marginal. Hoppas han får något för de!!!!!!!

Nä nu till en positiv sak :).. Berätta tidigare att Linnéa är väldigt med när de gäller att gå på toa. Imorse när vi gick upp så var jag som vanligt nu sista tiden MEGA kissnödig. Sa till Linnéa kom så går vi och kissar på toan. Linnéa kom springandes och sa potta, potta, potta och drog i sina kläder. Av med pyjamasen och blöjan. Satte sig på pottan. Men inget resultat. Peka på toan och jag lyfte upp henne. Även där utan reslutat. Skulle in och hämta en blöja då de råka komma lite kiss på golvet och fort fram med pottan och där kom kiss. Linnéa sken som en sol och sa POTTA!!!! Jag berömde henne och visa hur duktig hon varit. Efter en stund då hon fått på sig blöjan och skulle börja få kläder på sig, säger hon bajch! Så snabbt in på toan och fram med pottan. Och mycket riktigt där kom lite. Óch åter sken hon som en sol och sa POTTA!

Nä vi kom till dagis sa hon potta direkt. Och då fick jag förklara hur duktig hon varit och dagsipersonalen berömde henne och sa till dom andra barnen hur duktig hon varit som suttit på pottan. Sa till dom att dom gärna fick fortsätta sätta Linnéa på toan så hon vänjer sig vid de även på dagis. Gullungen börjar verkligen bli stor nu.

27 dagar kvar..

Nu är de inte många dagra kvar till BF. Känns konstigt. Tiden har gått mycket snabbare denna gången än med Linnéa. Jag har bara en känsla att han kommer tidigare. Typ mellan den 22-25 sept. Vi får se..

Sen samtidigt fick jag en känsla att han kommer nu denna helgen... Robin fråga i måndags om vi kunde fixa barnvakt och kolla på bio och bara ha en lördag för oss själva. Jovisst. Ringde mamma och kolla om hon var ledig men hon skulle redan sitta barnvakt till min brors barn. När jag sedan lagt på luren kom känslan.. Hon kommer få passa henne ändå... Ringde tillbaka till Robin och berätta och de sjuka var att han också fått den känslan efter vi pratat.

Men skulle de vara så att vi åker in lördag/söndag så kom mamma hit med de andra barnen. Hon står alltid redo att ta henne.
Nu börjar nedräkningen för lillen :)



Igår var jag och Robin på föräldrarmöte på Linnéas dagis. De var en del som man fick klarspråk på. Linnéa springer ofta runt och viftar med armarna och snackar på som hon har jääääätte  mycket att berätta. Gör så jätte ofta och nu kom vi på de. Hon sjunger om en stor elefant och en liten myra. En stor ballong och en liten ballong som sedan smäller, BAM! Har också tyckt att hon är väldigt med en när man ska gå på toan och själv drar i sin blöja en del. Kommer ofta och säger att hon har något i blöjan och springer in för att vi ska byta den. De är mycket prat om blöjan och toan på dagis. Några barn har börjat gå utan blöja. Då brukar vissa barn vilja följa med när dessa barn går på toa för att de är nyfikna. Vissa har dom tom satt på toan bara för att de ska få testa, men utan reslutat. Så vi kan kanske hoppas att våran lilla loppa kommer snart utan blöja.

På min front gäller sjukskrivning fram till den 13 september. Sen är de mammadagar som skall tas ut. Jag blir sååå rastlös av att bara gå hemma. Har blivit tillsagd att vila mycket och helst bara ligga i soffan. Men de är inte lätt. Speciellt om man har Linnéa hemma på onsdagar. Tänkte vi fick göra något igår så de fick bli att vi satt i köket och baka kanelbullar och chokladsnittar. Tog sin lilla tid men de gick lugnt och bra. Så fick hon bli lite stimulerad annars klättrar hon på väggarna.

I eftermiddag kommer Linnéas bästis Ebba och hennes mamma och hälsar på. Dom har säkert träffats nu under dagen då Linnéa skulle åka till hennes dagis (Ebba går på 4 H dagis) och kolla på alla djuren. Vi var nära på att missa de hela. Vi sov till 8,25 och vi skulle komma lite tidigare till dagis idag (8,30) så de blev till att ringa och säga hur de låg till och sedan upp och göra vid sig och sedan släppa av henne på 4 H gården istället för på dagis. Får se senare om de har träffats :). Tänkte jag skulle göra lite trolldeg så barnen kunde leka lite med de och måla lite med vattenfärger. Så kan mammorna ta de lugnt medans dom pysslar :). 


RSS 2.0