Fina kläder :)

Usch de tog emot att gå upp från sängen när man titta på klockan och insåg att den var HALV 6!!!!!!!! Kom på att man skulle ta tillbax klockan 1 timme. Gäsp! Men de var bara till att gå upp för Linnéa strunta TOTALT i att man kanske skulle sova 1 timme till. Så jag gick igenom en massa kläder som är för små till Linnéa så Linnéas oföda kusin kan få låna lite. Så Emelie när du läser detta så är de bara och komma och kolla ;).

Många som sagt att Linnéas overall är fin. Mamma är GRYMT duktig på att sy. Har lite kläder som jag hade som barn som hon sytt som Linnéa kan ha på sig sen. Jag tycker att mamma ska hålla på med sånt istället för de hon gör. De tycker hon själv också. Men hon tror inte att de är någon som vill köpa av henne. Men då brukar jag säga till henne att de är bara trams. Jag kan nog till 100 % säga att jag lätt hade kunnat sälja minst 10 overaller till folk som velat ha. De är ju ingen annan som har en sån eftersom man själv kombinerar tyget. Den är lite dyrare än dom man köper i butik. För bara materialet blev de nästan 400 kr. Men de var de verkligen värt. För köper man en overall på HM, Lindex eller Kappahl så får man ta att 1000 andra har en sån. En overall är ju en ska man nästan alltid har på ungarna.

Bjuder på lite bilder av saker som mamma har gjort.





Som ni ser är de mest lila :)

Tack för att vi får ha världens bästa mamma/mormor





Så nöjd :D

Har varit hemma och hämtat overallen till Linnéa hos hennes mormor. Så fin den blev!!
Har redan beställt en till nästa höst ;).

Här är resultatet!!!







Tack så HEMSKT mycket mamma/mormor <3

Epidermolysis bullosa - en sjukdom i skuggan.

Linnéa har en kusin, Elly som har en skjukdom som heter Epidermolysis bullosa. Denna veckan är de EB AWERENESS WEEK, vilket är den vecka om året (25-31 oktober) då de globalt försöker sprida så mycket kunskap om EB som de bara kan.

Vill ni veta mer om sjukdomen och följa hur de går för Elly i sin kamp mot sin sjukdom. Gå in på www.lillaellyskampmotjeb.blogspot.com



Jag stödjer deras kamp!!


Julklappar

Många har frågat vad Linnéa ska ha i julklapp. Jag har nu kollat runt lite och hittat saker som kan vara bra. Självklart går de bra med andra saker också. Ibland kan de vara svårt att komma på så då kan de vara bra med lite hjälp.


Pris : á från 179 kr



Åhlens klänningar 99 kr                          Åhlens byxor 79 kr           Lindex body 79 kr




Leksaker från inreda.com



svenskabarnrum.se gungpyramid 165 kr  urbanliving.se BRIO 240 kr



Åhlens 65 kr                        trätamburin 55 kr


Åhlens 199 kr                          IKEA 99 kr
  1. Barnkammarböckerna (helst den vita eller den gyllene, är för åldrarna 0-2 och 0-6 år har den rosa och den silvriga)
  2. Kläder i stl 80 eller större OBS!! Tänk på årstid om de är större än stl 80 i skor och strumpor blir de bra med 20/21  (har 74 nu men bättre att köpa lite större så hon kan använda de längre)
  3. Nattlampa
  4. Badleksaker (ankor har vi redan men finns en massa annat kul)
  5. Klosar med tillhörande låda/fordon/mm att stoppa klosarna i.
  6. Andra saker som kan vara roliga. Som trumma eller marakas.
  7. Kulbana.
OBS!! De behöver inte tvunget vara dessa sakerna, hittar ni/du en nattlampa som är bättre så är de ju självklart att de blir bra också. La ut bilderna för att man skulle se vad jag ungefär menade. Hoppas man var till hjälp :)

Overallen är klar!!!

Ja nu är den klar. Mamma ringde och sa att de bara var till att hämta den nu. Vill hämta den nu så jag kan få se Linnéa i den.

Men.... jag kan inte hämta den. Jag har fått så jäkla ont i halsen och upp i öronen så jag kan knappt svälja. Linnéa tar sig för ena örat. Tycker de är konstigt om hon fått öroninflamation. Hon har alltid för sina öron när vi är ute. Men ha upptäckt ett litet sår bakom hennes högra öra. Hoppas de är de som trilsknas med henne. Så jag vi kan inte åka.

fick ställa in träffen med Emma och Ebba igår för jag vill verkligen inte smitta den lilla. Vet hur drygt de är när de är så små och blir sjuka.

Så idag blir de till att gå till vårdcentralen och kolla om de finns något för detta är sjukt. Har aldrig haft så ont i min hals. Hoppas, hoppas, hoppas att de inte smittar så lätt.

Nu till lite annat som är skojigt. Linnéa flyttar sig nu riktigt bra. Hon ställer sig i krypläge och håller på. Sätter sig ner från krypläget och hasar sig fram lite smått. Tror hon skiter i att krypa, tror hon blir en hasare. Sitter man på golvet så tar hon sig till en rätt snabbt.

nä nu ska jag kurera mig.

Mjukisbyxor som har varit på idag.

Idag har de varit en sån dag då man sätter på sig något mjukt och skönt. Helst så stort som möjligt. Filmer har de gått på tvn ikväll. Linnéa är samma goa unge som alltid. Eller ja inte när hon är sjuk. Men de ska vi inte vara på ett bra tag nu. i utvecklinge med att krypa går de lite sakta igen. Hon får inte till de med ena benet. Men hon flyttar sig på sitt sätt. Ser bara lite roligt ut.

Hitta en gammal bild på min prinsessa. Här är hon nog 1 månad. I en klänning som hennes mormor sytt.



Denna veckan är fullbokad.
Måndag: Handla med Robin efter jobb, städa undan i lägenheten. Skjutdörrarna till hallen kommer.
Tisdag: Min gamla granne Emma och hennes dotter Ebba som är ca 1 månad kommer på besök. Kvällen är de träning med Cajjan och sedan blir de Desperate Housewives hemma hos mig.
Onsdag: Den dagen som där inte är något inbokat. Blir en vilodag om de inte kommer in något.
Torsdag: Rytmik på Petersgården med de andra mammorna och bebisarna (kan man snart inte säga om dom längre)
Fredag: LUUUUGNT och skönt om de är någon som vill komma och mysa med oss så är de heeelt ok :)

Tycker de är VÄLDIGT dåligt med kommentarer här nu. Ni kan väl skriva lite vad ni vill att jag ska dela med mig av. Ser faktiskt att där är en del som läser. Du kan väl bara berätta att du läser bloggen. Lite kul att veta ;)


Han är min prins på sin vita häst..

Ibland kan jag bara sitta och tänka tillbaka på hur mitt liv såg ut innan jag träffa Robin och fick Linnéa. Många tror jag har haft en uppväxt som varit smärtfri. Där har dom fel!! Jag hade de rätt bra tills den dagen mina föräldrar skildes. Då var jag 11. Jag, mamma och min bror flytta till Gårdstånga till ett radhus. Från en gård till ett litet radhus!! Börja skolan i Flyinge och där hade jag inte alltid de så lätt. Kom aldrig in bland de andra. Jag kan fortfarande känna känslan av hur jag mådde i den jävla skolan. Kanske dem som jag mådde mest dåligt av läser detta. Men tycker de ska veta att jag mådde verkligen skit. Kom till högstadiet i Löberöd och där blev de inte bättre.... Jag gick till skolan med VÄRLDENS ångest varje dag. Var hela tiden på min vakt. Nian brast de för mig! Då var de min tur att visa vem jag var. De gjorde ju inte saken bättre.
Fick börja gymnasiet i Lund, Katedralskolan. Trivdes jätte bra. Allt var bra under hela tiden. Men sluta gymnasiet och träffa en kille som har satt djupa spår i mig som jag än idag jobbar hårt med. Men tack vare denna person så är jag den jag är idag. Ingen kommer kunna trampa på mig som han igen. Många sa till mig att de verkar som jag hade en bra självkänsla.. Ack va fel dom hade. Inombords mådde jag MÖG!!! Vägde endast 48 kg. Hälsosamt?? ABSOLUT INTE!!!  Sökte efter saker som jag inte visste vad de var. Var så fruktansvärt naiv! Trodde jag hitta vad jag ville ha när jag fått min lägenhet och en kille som jag trodde fanns för mig. Men nä... Visades även att han bara gjorde saker för sin egna skull. Träffade Robin som verkligen fanns direkt för mig. Trodde dock först att han var som alla andra som jag träffat. Såg rätt fort att jag hade så fel!! Första gången jag träffa Robin "in real life" tog han hand om mig som om de var hans uppgift. Säger ofta att han såg på mig att jag behövde honom. Han höll stenkoll på mig så jag inte skulle bli sårad eller något liknande efter de. Glömmer aldrig när jag sov över hos honom i Trelleborg. Jag börja stor gråta och skaka som ett löv mitt under matlagningen. Sa att jag orkar inte mer och att jag ville bara försvinna. Han tog tag i mig och krama mig så hårt han kunde och viska till mig att jag behöver inte vara rädd de kommer aldrig hända mig något igen. Då kände jag mig trygg för första gången sen jag var liten. När vi sen var "tillsammans" första gången fick jag panik efter och sa "nu är du en av dom". Då mena jag som en av de som utnyttja min situation. Han blev så arg och sa att jag aldrig skulle ta honom som en person som skulle utnyttja mig. Dom känslorna han hade för mig var sanna. Han lova mig en sak från den dagen vi blev tillsammans och varje gång jag blir osäker så säger han samma mening än idag. JAG KOMMER ALDRIG ATT SVIKA DIG!! DE ÄR DE SISTA JAG GÖR..

Robin säger ofta till mig att jag var extremt osäker och svag när vi träffades. Än idag kan den sidan av mig komma fram. Då brukar Robin säga; nu är du så igen. Du behöver inte fråga. Men tro mig jag jobbar med de varje dag och har verkligen kommit upp mig. Tex så frågar jag inte Robin om de är tex OK om jag går till Netto och handlar. Jag har inte telefonen med mig precis överallt och blir inte helt panikslagen när jag inte hinner svara i telefonen inom 2 singnaler.

Allt som hänt mig har stärkt mig! De är aldrig någon som kommer kunna trycka ner mig som de gjorde i skolan. Ingen kille kommer kunna linda mig runt sitt finger igen och misshandla mig på alla sätt. Jag har lärt mig av mina misstag och de är något jag är fruktansvärt stolt över. Idag vågar jag öppna min mun om de är något. Låt de bära eller brista. Men har jag fel och gör något som jag ångrar så är jag absolut inte sen med att säga förlåt. Tack vare Robin orkar jag stå på mina egna ben igen.

"Han är min prins på sin vita häst."

Då var de dags :)


Då ska ni få se våran fina förvandling av toan

Före




EFTER



Visst blev de fint? Jag gillar de starkt!! Så mysigt.

Idag har vi varit på BVC och gjort ett BOEL test. Allt gick super bra och lillan var så duktig. Nu väger hon 9485 g och är 72 cm lång.

Nu börjar vi göra vid oss för att sedan åka upp och hälsa på Robins bror och hans familj. Var ett tag sen Linnéa och hennes kusin Elly träffades. Men innan vi ska åka så är de dags för mellis beståenda av yoggi med bär i och leverpastejsmacka :) mums tycker vi :)

Mina ny jeans :)

Låter bilden tala för sig själv :D


Nu är vi hemma igen :)

Borta bra men hemma bäst!! De stämmer verkligen. Vi flytta hem i fredags. Rorläggaren kom i måndags så vi fick hjälpas åt med Linnéa när vi skulle gå på toa eller duscha nere i källaren. Men de funka jätte bra. Jag är så JÄVLA stolt över Robin som har verkligen gjort de fint.

Robin har fått nytt jobb på SKANSKA!! Riktigt skönt eftersom där han jobba innan var bara ett enda stort SKÄMT!! Han visste inte om han hade jobb eller inte. Så de blev till att köpa en ny bil till robin. Måste ju ha två annars kommer jag ingenstans i vinter. De ska ju bli den kallaste vintern på 150 år eller va de var. Och med tanke på hur de var förra året så är de inte ens lönt att ta vagnen. Köper iof inte bilen bara därför. Jag måste ju ha en sen när jag börjar jobba.

De var inte de enda som inhandlades idag. Linnéa fick sina första tuffa jeans. Så sjukt söt blev hon. När vi står och ska ta ut en storlek till henne så tog jag först en i 74. Men kom på att hon snart är 8 månader och 74 är mellan 6-9 månader. Hon hade haft dom i 1 månad sen hade man fått lägga undan dom till nästa barn. Då flög tanken på mig!! Linnéa ÄR stor!!! Tiden susar verkligen iväg. Tyckte inte alls de var längesen jag fick upp henne. Eller när vi satte oss i bilen och skulle köra hem och jag börja stor böla för de var första gången hon åkte bil hahaha, hormonerna verkligen sprudla. När vi skulle sen till kassan så gick vi förbi stl 50! Herregud har Lillan varit såååå liten??

Imorgon är de dags för BOEL test för Linnéa. Kommer nog gå bra. Se hur mycket min lilla klump väger nu.

Tänkte jag skulle lägga ut lite bilder på Linnéa i sina nya jeans men hon vill verkligen inte. Får se om jag kan fixa till imorgon.

Håll i er!!!

Håll i er nu... Rörläggaren har varit hos oss!!! Jaaaa då får man flytta hem denna veckan då. Jaaaa!!!!

Igår när jag satt med Linnéa på golvet börja hon ta några krypsteg fram. Satt upp och plötsligt luta hon sig fram och kom i krypställningen och hasa sig fram. Så kul!! Snart väldigt väldigt snart kommer de gå undan här.

Var på IKEA innan idag och jag säger bara JÄVLA MÖG!! Gillar inte alls de nya ikea. Ska man ha en sak måste man gå igeonom hela skiten. Ja där finns genvägar men WAOW vad de hjälpte!!! Hissar hit och dit! nä gillar inte de alls. Rörigt också för den delen.

Längtar till vi får komma hem så ska jag ta ett bad i de nya fräscha badkaret. Får ägga utt lite före och efterbilder.

tack för mig. nu ska vi ut i de fina vädret!!!


Hösten är helt underbar!!

Tredje dagen då de är helt underbart väder. Satt ute och lekte med Linnéa i alla löven. Hon tyckte de var jätte spännande och kul. Åt mellisen ute. Skönt med frisk luft. Hon sover ute på dagarna och de mår hon gott av. Glad och pigg unge.

Andra morgonen som hon sover till halv 9. Skönt. Hitta henne i en sån underbar ställning. Fick komma över i min säng vid 4 tiden inatt och fick då lite mat. Sen somna hon om helt utslagen. Hon har börjat mysa som tusan när hon somnar om. Ligger och smeker mig på armen och ibland "klappar" hon året. Gör hon även när hon börjar bli trött. Då kan man känna en liten hand som drar igenom håret.

Igår satt jag med henne på golvet så hon fick leka lite. Helt plötsligt hade hon intagit krypställning (från sittande till krypställningen) Så glad man kan bli då ;) Hon kan bara krypa bakåt men snart så kommer hon väl på hur man gör så man kommer framåt. Vill inte stressa fram något. Bäst att de tar de i sin egna takt. Så fort hon lärt sig de tror jag inte de tar lång tid förrän hon går. Hon är så fruktansvärt strak i benen och ryggen. Så man behöver knappt hålla i henne när hon står. Har en gåvagn hemma som hon kan få gå med sen. Så sabbar jag inte ryggen helt ;).

Imorgon blir de till att åka hem och röja lite igen. Hatar att vänta på något som tar 15 min när de väl görs. Och de får man inte göra själv. Så nu ska vi får ordning så vi kan komma hem så frot de är klart. Blir en runda inom till IKEA för ett skåp till handdukar och dyligt. Får ha en liten fest när vi är klara.

Har inte lagt upp bilder här på ett tag. Får lägga in en massa när jag kommer hem :)


Tillbaka i sitt rätta jag

Linnéa har nu ett tag inte riktigt varit sig själv. De har varit förkylningar och lite annan utveckling som har varit lite störande. Men nu så. Andra morgonen som hon sover till ca halv nio (21.00-ca 8.30). Jätte skönt. Ett tag visste jag inte vad jag skulle ta vägen. Under den perioden var de många som fråga mig om hur de är att vara mamma. Hmmm, tänkte jag och sa ärligt, ja för de mesta är de HELT underbart men ibland är man i helvetet och vänder ;) och så är de ju. De är inte dans på rosor att ha en barn alltid.

Linnéa har nu slutat att bli ammad :( hon typ bojkottar mig. Så tråkigt. Jag hade velat amma henne ett tag till men vill hon inte så vill hon inte. Så nu är de flaskan som gäller för henne nu. Hon får den bara en gång på kvällen innan hon somnar och en på morgonen. En av dessa gånger hade jag velat amma henne.

Igår var jag och Robin och fixa toastol och badkar. Efter de begav vi oss hem och börja röja undan. Jag fixa till sovrummet och köket så där var nåttsånär fint. Har ju satt in stora gaderober i sovrummet nu och min gamla klädkammare ska nu bli städ/förvarring. Så allt de jag hade i min gaderob (skit och annat) var över hela sängen ja överallt. Konstaterade att jag hade VÄLDIGT många skor. Undertiden vi var hemma så var linnéa hemma hos sin mormor. De hade bakat bröd, plockat äpplen, fixat till kött till middag och varit ute i sandlådan och gått mycket. Verkar som en helmysig dag. Tyvärr så glömde mamma bort att ta bilder på Linnéa när hon sitter med en degklump och ska baka. Men men de blir fler gånger. Så när jag kom hem var hon skitig från topp till tå och kissar ner hela sig, så de var bara till att hoppa ner i badet. I början HATA hon att bada men nu vill hon sitta där och leka med sina ankor.

Jag har nu blivit utan bil. Robin ska byta jobb och då åker ju firmabilen. Men så fort han har kommit igång med de andra jobbet så fixar vi en skruttibangbang till honom. En sån som min gamla goa ford. Den höll 1½ år längre än vad hon egentligen skulle och kunde. HAHAHA varje gång jag kom in med henne så skratta dom på verkstaden. Men jag gav mig inte förren jag fick reda på att vi skulle ha barn och då var den för liten.

Jaha vad bjuder nu denna veckan på?  Hemfärd? Dagisbesök? Mammaträffa? De får vi se ;)

Nu vill jag bara hem.....

Snart har jag bott hos mamma i 2 veckor. Jag har de jätte bra här men man vill ändå hem till sina egna saker. De tar sån tid när de gäller toan. Massa saker som ska ha sin torkningstid. Men fint kommer de bli. Hoppas att de bli så vi flyttar in mitten nästa vecka. Robin den stackaren jobbar på som tusan.

 Nu är vi inne på förkylning nummer 2 denna månaden!!! Jag fattar inget! Hur kan hon ha blivit förkyld igen? Jag klär på henne när vi är ute och jag har inte träffat någon som är dålig (inte vad jag vet alla fall) och har varit mest hemma. Ja ja de är inget man kan styra över ändå. Hon blir väl "härdad" :). Peppar peppar ta i trä, så är hon ännu inte så dålig som sist De är bara näsan som håller på. Ingen hosta och ögonen är som de ska. Nyser en hel del gör hon dock. Men efter hon nyst klart så skrattar hon. De är för Robin säker PROSIT och skrattar med henne när hon är klar, så nu tror hon att de är så de ska gå till.

Igår fylde min vän Andrea 24. Blev bjuden på god mat och trevligt sällskap. Mina vänner är helt underbara. Jag nämnde att tyvärr så får ni dras med lillan också ikväll. De bara TYVÄRR???? De är ju henne vi vill träffa. Och mer unge i centrum än henne de har jag nog aldrig sett. Där börja hon nysa och direkt efter så skratta hon och de tyckte alla var så sjukt kul. Tycker om att träffa mina vänner även om de bara är för en stund. Ger mig så mycket stöd och gör mig så glad. Nu har ju Desperate Housewives börjat och då är de jag och Cajjan som sitter tillsammans hela tisdaggskvällen. Gud nåde den som stör hahahahaha.

Har även ringt ang dagisplats för Linnéa. Har inte riktigt bestämt om jag ska vara hemma till nästa höst eller om jag ska börja halvtid i mars? Ja vilket fall som så ska jag få komma och kolla lokalerna som dagiset ska vara i. Jollen heter den och ska öppnas nu i årsskiftet. De är ett annat dagis som ska öppna upp ett till. Så nytt och frächt kommer de bli. Eller ja de ska jag se nästa torsdag innan vi ska på musik och rytmik i församlingshemmet.

Tack för mig :)


RSS 2.0