En dag på Ven.

Idag begav vi oss till Ven med barnens förskola. Den ena läraren har ett hus. Precis vid den stora lekplatsen.

Vi börjar dagen med att åka ner med bussen till den ena hamnen som heter Norreborg. Där fika vi och lekte en massa och leta snäckor. Efter någon timme grilla vi. På vägen upp till lekplatsen fick vi gå en tipspromenad.

Lek och fika fick vi när vi kom fram. Alla barnen hade så kul!

Linnea stod upp och nästan somna när vi vänta på båten. Somna sen i Robins famn och sover ännu (kl är 19.40)

En lyckad dag med fint väder och glatt humör :)


Nattligt ljus

Igår när jag va i stan så blev de en liten runda i butiken Tiger. Den butiken med mest krims krams. Hitta två super söta kaniner till barnen. De är en slags nattlampa som går i olika behagliga färger. Kosta 20 kr st. Wilton somna efter 5 min med den igång.

Super söta om man frågar mig :)



Vårfin

Var inne själv i Lund och gick runt efter jobb. Köpte presenter till morgondagens kalas. Och klart kunde jag inte låta bli till mig själv.

Nu till våren måste man ju ha ett nagellack och något fint armband eller liknande. Blev även lite nytt till ögonbrynen ;) någon liten tjej har ju tagit sönder de gamla..


Rusta

Jag tycker de är så roligt att gå runt på Rusta, ÖB, Chilli , Hönan Agda och andra sånna butiker. Man hittar alltid något smått och gott till bra pris, fast de slår inte loppis ;)!

Igår damp de ner en tidning från Rusta i brevlådan. Där hitta man några saker som man ville ha i våran söta lilla trädgård.

Har lite planer för bänken Robin byggde förra sommaren. Nu skall de bara verkställas.

Såg äntligen hemma i måndags (?) och där måla den ena tjejen om ett par gamla trästolar. Färgen blev gammelrosa eller nått åt de hållet. Tänkte att de hade varit fint i vårt kök men kom att tänka på att jag bor ju inte själv ;). Men Robin köpte de. Så de kommer köpas in sån färg och en ny tapet i köket kommer sättas upp (skönt för den vi har, har jag aldrig gillat) tapeten har vi haft i källaren i typ 100 år men har liksom inte hittat stället för den. Men nu ska de komma upp :)




VIP Frukost

I fredags var de VIP frukost på Lindex med min syster. De var i sammarbete med tidnignen Mama och märket Littlephant. När man kom dit var de kaffe och en baguette. Vi shopa lite och fick 20% på hela köpet och en tidning och en fin påse av märket Littelphant.
 
 
 
 

Långt, kort, rakt, lockigt, mörkt eller ljust????

Är så trött på mitt hår just nu! Har länge tänkt på att gå till frisören. Stora fråga är bara HUR ska jag ha de? Robin tycker om detta långa men jag själv känner mig som en 17 åring...


Barns fantasi

De är roligt att sitta och lyssna på ens barn när de leker. De är så uppe i sin egna värld. Ibland kan man känna igen vissa saker som de säger.

Linnea kom hem med en teckning till att hänga upp på väggen i vårt teckningssnöre.
Jag: åhhhh så fin flicka du ritat.
Linnea: de är ingen flicka (sur min) de är ju Pippi Långstrump!!!!! Hon har ju prickar överallt i ansiktet!
Jag: oj ja de ser jag ju nu! Så fin!

De kunde väl alla se att de var Pippi Långstrump


Händelserik helg!

I fredags hade jag och syrran bokat upp en helkväll. Börja med sushi och vitt vin. Jag hade "kastat" ut familjen. Robin och Linnea åkte till Trelleborg till barnens farfar, wilton fick vara med sin mormor och ha lite ensamtid med henne.

När vi ätit upp och fått i oss vars 2,5 glas vin satte vi oss på tåget och begav oss till Malmö. Förr förra julen så fick jag av syrrans man ett teaterbesök på vilken teater jag ville. Den blev av i fredags. De blev Fanny och Alexander. Shit vad teater kan vara mäktigt. Den var jätte bra. 2 glas vin fick även göra oss sällskap.

Sen begav vi oss hem till mig igen och där kom en liten ostbricka och ännu mer vin fram. Vi satt uppe till 2!!

Dagen efter blev de en loppisrunda. Jag hitta inte så mycket denna gången. Men trevligt hade vi. Tack syrran för ett trevligt dygn ;)

Sen har resten av helgen handlat om jobb. Men de kan vara trevligt de också :)


Svinalängorna

I lördags låg jag i sängen och kolla på tv. Såg en film som hette svinalängorna. Det är en svensk film med Noomi Rapace och Ola Rapace.

Handling.
Lena (Noomi) lever i en kärnfamilj med man (Ola) och två barn. När hon en dag får ett samtal från ett sjukhus om att hennes mor, som hon inte träffat på länge, är svårt sjuk ger hon sig motvilligt iväg för att träffa henne. Hennes resa blir också en resa tillbaka till barndomen där hon vuxit upp i en alkoholistfamilj med rötter i Finland. Hennes minnen kring sin utsatta situation blandas med sorgen över en bortgången bror och ilskan över den maktlöshet hon känt.

Den berörde mig väldigt mycket. Jag grät en del och ville bara ta mina barn i famnen och krama hårt hårt hårt!

De som är så sjukt med detta är att de är många barn som lever i sånt skit. Bara tanken gör att jag ryser och får svälja en extra gång :(

Jag tycker verkligen att den var sevärd! Bra skådespelare och sen fick man vilat ögonen på Ola lite ;) vilket är en grymt snygg man!!


suuuuuuuck!

Sitter här med en liten sovandes kille i min famn. Han spydde som en gris inatt och två blöjor med brunt vatten....... JAG ORKAR INTE!!!!!! Detta blir väl 5 eller 6 gången för honom sen julas!!! Ni anar inte hur mycket jag städar och håller på. Skurar av ALLT!! Handtag, dörrar, varje millimeter av hemmet, men likt förbannat blir han dålig.. Har inte träffat någon som är dålig heller.
blir lite samtal imorgon!!!

Pensionär vs dagisbarn

Var i affären och ställde mig i kassan. Bakom mig står en äldre tant med en man. Hon berätta att på Coop har dom så man kan få en kanelbulle och en kaffe för 10 kr och de var så trevligt att gå och sätta sig där för man träffa så många man känner. Tyckte de var lite gulligt :)! Lite tråkig miljö kanske.

Framför mig står de en massa barn från ett dagis. Tycker jag känner igen en liten kille och en ljus liten flicka ;), tror bestämt de är mina små ungar. Gömde mig så gott jag kunde tills jag blir upptäckt av en av barnen. Linnea fick en puss men wilton försökte jag inte visa mig för.

Jag undrar ibland hur man blir som pensionär?! Ja alltså när man är runt 80. Kommer barnen och hälsar på ofta? Kommer man vara en som försöker göra mycket av sin dag? Jag vill bli en liten tant med humor. En sån tant som kommer med sin lilla tygväska till affären och gillar att sitta och fika på Coop ;)

Så här söt kommer jag vara år 2046 ;)



Vårdag!

Denna dagen har varit helt underbar. Sovit ok för att vara vi. Lite sovmorgon. Jag har hunnit städa bilen. Varit ute och lekt med barnen med de andra på gården. Fick då en tanke att vi skulle göra pannkakor till alla barnen. Någon hämta stormkök medan någon hämta något annat. Riktigt mysigt att sitta i vårsolen och äta. Barnen var glada och lekte.

Efter några timmar gick vi in och städa hela hemmet. Under tiden hade vi satt in en tupp i ugnen som skulle stå sina timmar.

Nu har vi myst ner oss i sängen framför TVn och en film.


RSS 2.0