En lyckad dag :)

Igår blev de som sagt en tur till Agdas nere vid Gislöv (Trelleborg) Jag, syrran, mamma, och 2 svärgerskorna satt först i Smyge och tog oss vars en skaldjurs/lax bakelse. Var lite kallt men de var mysigt. Sen blev de Agdas. Där gick man runt ett par gånger och titta på allt. Slutsumman sluta på 550 kr ;)




Ett stort fat, 79 kr.



Lycktor till uteplatsen, 39 kr st.



Plåtburkar tror de var 35 kr de kosta st.



4 st små gratängskålar 15 kr st, 6 servettringar 10 kr st
och 3 små kort för 5 kr st



2 kuddar 98 kr st ;)

Sen blev de en tur till Fridas gård som ligger en bit utanför Trelleborg mot Lund. Där hitta jag en ljuvlig liten godsak ;)



Parfymflaska ;) 150 kr. Ska göra mitt egna rosenvatten och ha i :)

Klockan var inte så mycket så vi körde in till Tirups trädgård som ligger mellan Staffanstorp och Malmö.
Där blev de lite blommer till framsidan. Eftersom de är mycket skugga där så blev de blommor som klara de.



1 blomsterfunkia för 45 kr och 2 st taklökar för 25 kr st.

Efter den turen blev de hem till oss där killarna fixat maten. Riktigt gott!! Tack ;)!!! När sen fotbollen börja så drog vi tjejer med barnen hem till mamma och satt och mumsa godis och annat mums. Tyvärr kom man hem till ett mindre glatt gäng (eller halva alla fall :))

Dagen bjuder på lite plantering och sen en runda ner med svågern till Trelleborg :)



Agdas och lite inredning

Imorgon bär de av till Agdas nere vid Trelleborg med mamma, min syster och mina 2 svärgerskor. Inga barn!! Sen efter de blir de en godbit nere i Smyge. Så dagen blir en tjejdag :) sen på kvällen är de grillning hemma hos oss. där kommer killarna att vara senare och kolla fotboll. Då blir dom barnfria ;).

www.agdas.se

Jag har lämnat in min bil nu för reperation av skadan sen julafton då en lagom stressig gubbe backa in i oss på en parkering. Så idag fick de bli bussen till dagis. Först trodde jag att Linnéa skulle skrika hela turen men när hon kom på bussen satt hon och titta och krama om sin docka. Fan va lat man har blivit sen man fick körkort. Innan satt man och vänta snällt på bussen i ur och skur. Nu blir man helt knäpp. Bussen stanna en bit från dagis så de blev en promenad också. Väl på dagis hoppa Linnéa upp i famnen på en av lärarna och vinka hejdå. Fick med mig en lite lapp hem :)



Vi har inte riktigt hunnit med att fixa till i lgh. Blir så när man har barn ;). Men vi tyckte att Linnéa skulle få känna sig hemma rätt snabbt. Så hennes rum har vi gjort vid. Bara lite lister och ny karm och dörr. Jag är faktiskt rätt nöjd :). Ska bara byta ut sängen till en vanlig. En som jag hade som liten flicka. En riktig prinsessäng.



Påväg hem från dagis kom jag på en sak jag kunde göra med en ram som vi fick i doppresent till Linnéa. De är så små bilder som skall sättas in och jag har inte hittat några bra. Så jag plocka lite olika små söta blommor och satte in. Även i vardagsrummet har jag fått två antika ramar av min mormor som jag inte riktigt visste vad jag skulle sätta i. Så sa Carro häromdagen att jag kunde ju sätta lavendel i den ena. Sen spann jag på den iden :) så här blev resultatet. Jag älskar att inreda och pyssla :)



Linnéas ram



Mina :)

Har inte tiden.

Ja så är de.. Jag har inte haft tiden att sitta vid datorn. Känner att jag har en del som är lite viktigare än att sitta här. Men ibland är de verkligen kul att bara kolla läget med alla.

Har under tiden som gått nu köpt oss utemöbler. Hitta ett par bra billiga på Jysk. Kanske inte de vi verkligen vill ha men de vi vill ha är lite väl dyrt. Väntar tills vi skaffat hus.

På tal om hus..... Jag sitter och funderar mycket på hur jag vill ha vårat hus.. Samtidigt som jag vill att vi bygger ett nytt men med mer personlighet och charm än de husen som byggs nu, så hade de varit kul med ett gammalt hus som redan har sin egen charm. Sitter med en liten ritning i huvudet, men den kommer tidigast fram när de är dags ;) Jag vill ABSOLUT inte ha något pråligt stort och allmänt skryt utan ett trivsamt tryggt, mysigt hem. Jag vill att den som kommer hem till oss ska känna sig hemma. Inget "kataloghus".

Hoppas jag en dag kan visa er mitt lilla "vanliga" drömhus :)

Mvc besök

Nu har vi varit och lyssnat på lillen också. Linnéa och Robin var med. Skönt att ha samma barnmorska som med Linnéa. Hon kommer ihåg en och tycker de är så kul att se Linnéa växa och allt hon kan. Jag gillar att gå på mvc och lyssna och kolla hur mycket man gått upp och allt annat. Har ju ingen våg hemma så man har ju ingen aning. Jag trodde jag hade gått upp som med Linnéa vid denna tiden, alltså 5 kg men nääää... Jag hade endast gått upp 1,7 kg!!! Jag blev lite rädd först och tänkte är de verkligen rätt? Men så sa hon att de är fullt ok. Hon sa att jag nog mer hade gått ner i mig själv och sen har magen blivit till :) för magen var som den skulle på alla mått :) sen kanske jag kommer gå upp en massa senare istället :S..... Men snälla inte mer än med Linnéa (12,5 kg)

Branden på dagis var anlagd.

Idag kl 09.00 så ringer min telefon och de är från Linnéas dagis. De var chefen. Tänkte först shit har jag glömt en räkning? Men nä då. Hon fråga om jag läst tidiningen eller hört på nyheterna om branden som var precis i mitten av Linnéas inskolning. Nä de hade jag inte. Då förklarar hon som de ligger till. Hon sa att hon inte fått säga något ang branden till någon pga att polisen rätt fort ansåg att branden var anlagd. Så de sas att de var en dator som tagit fyr.
Nu kom de fram i tidningen idag att de är en som är misstänkt för att ha anlagt branden. Denna personen var den som tog emot oss samma dag som inskolningen börja för Linnéa. Men de var bara en dag sen sas de att hon var sjuk och annat. Så vi fick en annan. Fredagen efter så blev denna personen uppsagd av olika anledningar. Branden var på lördagsmorgonen.

Detta står de om i tidningen idag.

http://www.skanskan.se/article/20110518/LUND/705179832/1012/-/avskedshalsning-kan-falla-mordbrannare

Jag kan inte alls fatta att man som människa kan göra så. Nu är hon ju inte dömd men ändå! Hon har själv barn hemma. Jag tycker de är hemskt att man inte kan lita på folk. Jag gillar verkligen Linnéas dagis och alla där är helt underbara. Men så kan en sån här sak bara hända. Man hade ju ingen aning om att de fanns en sån i bilden. De är ju inte så att man kan läsa de i pannan direkt. Chefen på dagis bad om ursäkt och att hon hoppas på att vi fortfarnade kände oss säkra att lämna Linnéa där. Ska jag vara ärlig så är jag vekligen säker när jag lämnar henne. Jag menar att den person ska ju inte skrämma upp en så man tycker illa om de andra. Vem säger att alla är lämpliga på andra förskolor?? Kolla kanske bara där du har ditt barn..  5 av 5 i personalen kan ju inte vara störda utan att man hade märkt de. Vi tänker ha kvar Linnéa där för vi trivs och de gör lillis också. Att de sen har varit en idiot med i bilden kan igen dom hjälpa.  Vissa kan ju verkligen spela. Hon är allafall inte kvar och de är skönt. Dom märkte ju snabbt själva att hon inte var den rätta i "teamet".


Att förstå.

Jag kan inte förstå att Linnéa har varit en liten liten bebis som inte kunde gå, äta själv, prata, skratta. Bara låg där. Idag titta jag på henne när jag skulle hämta henne på dagis. Hon satt i hallen och vänta på att de skulle få gå ut. Hon satt och klappa sig på fötterna och sen kinden. Förstod först inte vad hon gjorde men dagisläraren berätta att de just hade sjungit huvud, axlar,knä och tå. Jag kan inte förstå att hon kan sånt ännu. Jag blir lika förvånad varje gång som jag säger gå och hämta dina skor eller dockan eller gå och ge de till pappa. Blir lika förvånad varje gång. Är ju inte helt onormalt att man kan de som 14 snart 15 månaders flicka. Men att förstå att hon är en liten person nu med egen vilja och tankar är helt obegripligt. Hon förstår när man säger nu ska vi byta blöjan eller borsta tänderna. Tänk att man har fått följa henne i sin utveckling. Så här tänker jag säkert när hon en dag ska ta studenten, skaffa egna barn, eller ska gifta sig.

Idag kände jag att jag verkligen börjar läääängta efter den lille. På onsdag är de dags att gå till MVC och lyssna på honom. Sjukt spännande!!

Fråga Robin för ett tag sen om vi skulle vara nöjda med 2 barn. Han bara va då?? Ska vi BARA ha 2??? Jaha oj då förlåt fick jag då lite snällt säga ;). Sa sen att vi får först veta hur de är att ha 2 och de SKA VARA ett par år mellan dom så fall. Typ 5 eller mer!!! Som alla nog redan förstått så har ju inte någon av våra graviditeter varit planerade. Så jag ska inte säga för mycket. Sa ju så mellan Linnéa och denna..... Men ska försöka använda alla preventivmedel i världen :D!! Har fruktansvärt lätt för att bli gravid. Både till gott och ont. Men de ska absolut inte vara så här tätt nästa gång.......

Min lille påg

Idag var de dags för oss att befinna oss på ultraljudsmottagningen igen. Vi bägge var lite nervösa men de släppte rätt snart. Barnmorskan vi hade var mycket bättre än sist. Hon sa att han såg ut att må väldigt bra. Hon mätte och kolla alla saker. Hon fick de till att vi skulle gå tillbaka en vecka. Så istället för den 4 oktober blir de den 28 september som är bf. Spelar ingen roll när han kommer bara han kommer och mår bra.

Dagen har fortsatt varit bra förutom att jag varit mega trött. Men de har hela lilla familjen varit. Igår var jag på bio med min underbara Carro och en annan tjejkompis och hennes kille. Carro hade vunnit 10 biobiljetter till.... Håll i er nu..... SCREAM 4!!!! hahahaha ja ja tänkte att de är inte så ofta man kommer ut så då kan jag väl följa med. Sjukt rolig kväll blev de. Börja med att vi kolla på skärmen där filmerna kommer upp och kolla hur mycket plats de fanns. 149 gick in i salen och vi skulle varit 5 så 144 var då lediga. HAHAHA ja ja detta kommer bli kul. Sätter oss på våra bokade plater men kommer snart fram till att vi skulle sätta oss på lite bättre platser om de nu bara var vi 4. Sen kommer de in 3st till. Sen börja bion. Kan väl säga att jag sett mycket bättre filmer. MEN... Carro och jag hade tagit med oss en screammask som vi skulle skrämma vår tjejkompis med under filmen. Halva filmen gick och de kom en perfekt sekfrens och Carro och jag titta på varandra och nicka. Carro tog fram den och hoppa på henne. HAHAHAHA fy fan va rädd hon blev och som vi skratta ;). Även om filmen var RIKTIGT kass så var de nog den bästa bioupplevelsen någonsin!!! Tack Carro!!! :D Så vi kom inte hem förrän halv 12 och sen då ha en liten tös som sov lite halvt dåligt inatt (börjar nog bli förkyld :() gör att man känner sig rätt trött dagen efter.

Sitter just nu på jobb och hitta en bild på Linnéa sen va hade lite möte här. Man ser helt plötsligt att hon har blivit större :)



Pennorna är en favorit när man hälsar på.



Gullunge <3

Alla har vi vårat smultronställe....

... detta är Linnéas ;)





Här har hon bäddat ner sin docka (golligoll, som hon själv har döpt ;)) Strumporna är skitiga för varför ska man behöva har skor på sig utomhus? Inte vill vi ta av strumporna heller ;)

Sen bjudes de på en lite bilder från trädäcket där Linnéas sitter och solar



Ingen får hjälpa till att sätta på mössan därav blev de detta resultat :D





Farbror Hampus är en favorit :D



Tack för oss :). Nu blir de till att fortsätta packa upp..

Lite rapport om nuläget :)

Ja då har vi flyttat. Sitter just nu i vår nya lgh. Ser lite ut som en storm har varit här men de börjar reda upp sig. Lite av flyttlastet gick i fredags. Igår kom mycket. Då var min syster här och hjälpte till. Även min bror. Robins lillebror Hampus var med hela helgen. Tack så HEMSKT mycket! Guld värt! Igår revs de en hel del i trädgården. Jag och syrran gjorde vid lillans rum och fixa lite annat. Skönt sen på kvällen att de inte var sååå mycket överallt. Linnéa har blivit passad. Idag var pappa här och hjälpte till lite mer i trädgården. Så mycket finare de blev nu. Han som bott här innan har inte brytt sig så mycket så de var ogräs ÖVERALLT! Robin fixar så vi kan hänga upp våra kläder och jag tar nu en liten paus.

Linnéa trivs som fisken i vattnet. In och ut hela tiden. Hon är smutsig överallt. Men de gör absolut inget för man ser att hon är glad och lycklig :)

Inte utan min syster!!

Jag kan nog aldrig berömma min syster för mycket! Hon är bara en helt underbar syster som alltid finns där för mig. Jag finns så klart för henne också! Hoppas bara hon vet de..

När hon var liten kasta hon en peng i domkyrkans önskebrunn och önska att hon fick en lillasyster. Hoppas jag har varit den hon ville jag skulle vara.

Hon är verkligen en vän för livet. Med henne kan man alltid prata ut om precis allt utan att bli dömd. Hon ger en alltid bra råd. Som nu när man blivit "lite" irriterad på någon. Sa rätt tidigt att de verkar inte vara en sann sådan ändå. Hon är en otrolig människa som jag uppskattar väldigt mycket. Jag önskar verkligen henne allt gott som finns.

Hade jag haft en önskan som absolut hade slagit in och kunnat ge henne den så hade jag de! Finns inget bra nog enligt mig som jag kan göra för att visa att hon är underbar!!

Älskar min storasyster Malin! Min förebild <3

Utvecklingssamtal :)

Idag var de dags för ett utvecklingssamtal ang hur de gått för Linnéa på dagis. Jag kan faktiskt säga att jag var lite nervös ;). De dom hade att säga var:

  • Hon är verkligen en bestämd liten tjej. Minst men har ändå visat de andra att jag må vara minst men jag är lika tuff som er ;)
  • Envis till 1000.
  • Humör ibland men går lätt att få glad och go igen.
  • Blir som jag vet ledsen när jag lämnar henne men efter knappt 3 minuter så är hon glad och sitter gärna med alla tre dockorna dom har på dagis.
  • När antingen vi precis lämnat henne eller de har fri lek är de dockorna hon går till. ställer sig en liten bit från suckar djupt och sen kämpar hon med att få upp ALLA tre dockorna tillsammans. Tittar sen på någon av lärarna precis som att "detta är faktiskt väldigt jobbigt"!
  • Skulle någon av de andra barnen ta någon av dockorna så blir hon inte arg men tittar på dem och skulle barnet gå går hon efter och nästan "flåsar" dom i nacken tills dom släpper dockan. Sen blir hon glad och tar den ;)
  • De ord som hon springer runt och säger mest är NÄÄÄ eller NÄHÄ. De är ju inget nytt för oss, men dom tycker de är så kul att busa med henne.
  • Hon är väldigt självgående och gillar att gå på upptäcktsfärd på egenhand.
  • De sa även att när jag hade nämnt att hon är fruktansvärt strk tog dom inte riktigt de på allvar förrän de märkte de själva. Läraren berätta att när hon stått och pratat med någon kommer gärna Linnéa fram och tar i handen och nästan dra henne från platsen. Hon skoja om att ibland bruka dom ha lite dragkamp ;)
  • Hon var väldigt kamratlig då hon gärna kommer med mössor eller skor till sina vänner när de ska gå ut. Sen att de inte alltid är rätt sko till rätt barn gör ju inget. De är ju tanken som räknas.
  • Hennes bästa vän är Naima :)
Kul att höra lite hur ens barn är på dagis. Dom tycker att hon har en väldigt skön personlighet och är en riktig liten pärla. Men de visste jag redan ;) man får skryta ibland ;)

Så jag gick därifrån lite stolt över min lilla tös :)

...............

Är bara så fruktansvärt irriterad! Jag kan inte ens prata om de utan att bli riktigt jävla arg.
Jag försökte. Nu skiter jag i vilket.

Nu är de dags att gå till Linnéas dagis för lite utvecklingssamtal :D

pssst: Nä jag och robin är inte ovänner ;) <3

För varje dag som går..

..så känner jag lilleman mer och mer. Känslan att känna ett barn i magen är helt otrolig. Man får som ett lyckorus genom kroppen och så säger man HEJSAN!!

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag var fruktansvärt nervös över att han var "liten". Har pratat med massa i min närhet som verkligen stöttat mig och de är jag jätte taksam för. De har hjälpt mig att koppla bort lite och släppa och bara tänka på att allt är bra med vår lille Wilton.

Många frågar var vi fick namnet Wilton ifrån. Jag vet inte vart jag hörde de eller om jag såg de men en dag så kom de bara upp i mitt huvud. Har skickat en massa sms till Robin ang namn och blivit nekad de flesta ;). Men så ringde jag denna gången och sa de. Han sa ja direkt! Jag blev så paff!! Sen berättar han att de är en fotbollsspelare som varit i AIK som numera är i MFF. Wilton Figueiredo. DÅ fatta jag! Han är ju en AIKare. Och vad jag fattat så är de en bra spelare. Nu skämtas de lite vilt om att de kommer bli en ny Wilton på planen ;).

Får ju inte glömma att berätta en liten rolig grej som hände igår. När Robin sitter i soffan och kollar fotboll och dricker en öl, sätter jag mig vid sidan om honom och Linnéa kryper upp i min famn. Linnéa tittar på ölburken i Robins hand och böjer sig mot den och pekar och säger "PAPPA"! HAHAHA vet inte riktigt hur man ska ta de ;) om de är en liten pik mot Robin eller om hon menar att de var pappas :D (tror de sistnämnda då vi alltid säger aj aj de är pappas eller mammas) vilket som var de riktigt gulligt :D

Valborg :)

Vi hade en lugn och mysig valborg. Dagen börja med lite jobb. När jag begav mig till jobbet vid 8.45 så var de fullt med människor ute. Alla skulle till stadsparken. Gick och tänkte för mig själv om jag saknar de.. Nä faktiskt inte. Valborg för mig har egentligen inte haft någon betydelse mer än att man skulle festa HÅRT! Och de saknar jag faktiskt inte alls. Jag, Robin och Linnéa åkte till Odarslöv där jag växte upp och hade en perfekt valborg. Vi grilla korv, mös farmför bålet och Linnéa sprang runt och busa med andra barn. Mamma och hennes sambo var också där. Kom hem 22.30 och gick in och la mig med Linnéa.

När man blir mamma så inser man en hel del. Ja jag vet många som säger de och man tycker bara de är löjligt (om man inte har barn) Men de är faktiskt sant. Visst jag skulle kunna gå ut och festa loss men den stora frågan är om jag verkligen vill?? Känner mig sugenn ibland. Men är de på att festa loss? Tror de bara handlar om att jag vill hitta på något med mina vänner och andra. Visst jag har haft kul när de varit men tankarna går till familjen. De pengarna man festa upp kunde man hitta på något kul med de andra. Skapa minnen. Nu kan jag lika väl bara åka runt på en massa olika ställen. Allt smått och gammalt man gått och bekymrat sig över finns inte längre. Den dagen jag födde vår dotter försvann allt. Men visst har allt man gjort i sitt liv haft en mening och man har lärt sig mycket. Att man sen har träffat på mindre begåvade killar och andra är ju bara till att skratta åt nu :D

De enda som de känns som man lever för nu är sin familj. Att skapa minnen. <3



Linnéa skulle ABSOLUT äta sin korv hos sin mormor ;)



MUUUUMS!



Men mamma får gärna mata mig med godsaker



Mormor busar



Man måste ju se ett bål. Linnéa verka gilla de då hon mest bara stod och gapa ;)


RSS 2.0