Mycket idag ;)

Ja idag är de Robins och min årsdag. 2 år sen vi blev tillsammans och 1 sen vi förlovade oss. Så de firar vi med lite extra mys.

Vi har även varit på BVC och allt var jätte bra och hon tycker Linnéa är så fin. Linnéa kan nu fokusera sin blick när man rör ett förmål framför henne. Är så stolt!! Hon har blivit en cm längre (57 lång) Var på jobb idag och hälsa på och alla ville klämma och känna på henne. Linnéa verka verkligen trivas för hon sov hela tiden. Fick höra att hon var väldigt likt sin pappa som vanligt ;) och att hon hade pianofingrar. Fick en hängsleklänning i jeans och en tröja och ett par skor med HELLO KITTY. Super gulligt.

När vi kom hem så satte vi oss och åt lite innan min faster Christina och hennes man PM kom. Fick massa dressar av dem och mina kusiner med familjer. Allt i lila och rosa så klart, de gillar vi :)

Nu ska vi ut en runda i de fina vädret.

hej så länge

Sov till 8.30

Vi 2 vakna 8.30 idag. kan de vara för att man satte fram klockan? Skönt alla fall. Vi behövde sova lite. Linnéa somna på mig i soffan igår så jag gick in och la henne i sin säng. Kände att de var ett tag sen jag kröp upp till Robin så de gjordes och de tog nog inte 5 min så somna jag. Vakna av att han skulle bära in mig. Så gulligt.

Idag ska vi bara ligga här på soffan hela dagen. Har ju gjort något varje dag denna helgen. Imorgon ska vi först till BVC sen ska jag åka till mitt jobb och visa upp lilltösen. På kvällen kommer min faster och kanke kusin med barn.

För varje dag so går tycker jag att stumpan blir större och större. Varje liten sak hon gör blir man överlycklig för. Längtar tills man kan få henne att le.


Dålig uppdatering jag vet....

Ja här har man inte varit inne på ett par dagar. Har faktist inte någon anledning varför, men men så kan de vara ibland. I fredags var vädret så underbart. Jag var övarallt och ingenstans. Jag gick även en liten runda på Nova med mamma och de var mysigt.

Igår var vi hos min syster och mös. Lillan hade jätte ont i magen så hon var inte på världens bästa humör men de är man ju inte alltid. Men Malin lyckades få henne att somna en liten stund. Blev bjuden på jätte god mat som vanligt.

Idag åkte jag tidigt till mamma för Robin skulle ta ner en sak i köket och de var inte bra om vi var hemma då. Jag var super trött efter natten så mamma sa att jag skulle gå och sova en stund så tar hon hand om Linnéa så länge. Jag vakna av att Linnéa och mamma kom in i mitt gamla rum och väckte mig med deras kärlek. Fick reda på att mamma hade varit ute och gått med henne. Skönt att lillan fick komma ut lite. Bilen behövdes städas så de gjorde jag medans mamma tog lillan. Hon hade varit ledsen hela tiden men mamma gav sig inte och tillsist hade lillan gett sig och fick helt enkelt gilla läget. Jag fanns bara ute på gården om de var något. Då kom jag in och då satt dom och mös i soffan halvsovandes. Så gulligt.

Snart är de påsk och då kommer verkligen våren. Ja och den är mer än välkommen. Händer ju lite saker då också.

Fredag = bad för Linnéa

Det ska bli kul och se om hon fortfarande HATAR att bada. Jag fick ett tips av en vän att jag skulle bada med Linnéa. Får testa de ikväll. Vill ha Robin hemma så han kan ta henne när jag ska upp från badet. Vill ju inte ha henne i famnen om man skulle halka eller nått.

Annars idag ska vi åka och luncha med Cajjan på ICA-tuna (hon jobbar där i posten) sen ska vi inhandla lite mys till ikväll. Tvätta ska vi också göra idag. Så när vi tvättar ska jag gå en liten runda med lilltösen.

Imorgon ska vi hem till min underbara syster. Missa ju hennes dag för lillan höll på i magen. Så imorgon ska vi ta igen de. Mysigt :)

Blev så arg och rädd igår. Du måste vara rädd om dig. Vill ha kvar dig länge ännu!! Älskar dig!

En helt underbar dag.

Vi var ju på BVC idag Lillan och jag. Hon väger nu 4612 g (sist var de 4384 g) barnmorskans kommentar: ja de är ingen tvekan på att där inte finns mat i dig, och så titta hon på mig.. HAHA va då ko? Nä de är jätte skönt att man har de och att allt ser bra ut för lillan. Prata med henne om lillans framsteg och de var väldigt bra. Hon är en väldigt livlig liten flicka.

Vi åkte och handla lite på maxi på center syd idag. Kände att jag ville till min farmors grav som ligger i barsebäcks by. Så vi tog inhandlingen där idag. Gick en runda i hamnen där man är uppväxt. Min farmor och farfar hade ett hus där. Jag vill så gärna ha ett hus där. Så mysigt. Sen kan de vara att man har så många minnen därifrån.

Vädret idag har ju varit HELT UNDERBART! Älskar denna årstiden. Allt känns som de får liv igen. Man nästan hör allt som händer. Jag kunde inte låta bli att handla mini påskliljor som skall vara på balkongen. Jag njuter!!!

Lillan var lite grinig när vi kom hem så jag satte mig med henne i soffan och vira in henne i en filt och hon somna på 3 sekunder. Så söt var hon.




Sen har vi kunnat börja använda koftan och mössan som min mamma stickat till henne. Blev jätte söt i de.


STOLT är bara förnamnet!!!!!

Ja jag är så stolt över Linnéa. Igår la vi henne så hon kunde lufta rumpan lite och helt plötsligt är hon halvvägs över på magen!!!! Är inte hon lite liten?? Robin sa att hon hade försökt en gång under dagen då hon låg i sitt gym. Sen la vi henne 9 igår och hon sov till 2.40 och då låg hon och "prata" och då vakna jag och gick och byta blöja sen fick hon lite mat sen somna hon igen. Hon sov till kl var 7!!!!!! Jag är mer än nöjd och stolt. Hon har en vilja och styrka som är grym.

På tisdag nästa vecka har jag och Robin varit tillsammmans i 2 år och på onsdagen är Linnéa 1 månad! Det går fort :)

Nu ska vi ut i de fina vädret och sen gå till BVC och kolla om Linnéa följer sina streck!!

Tack för oss!!!

Sydsvenskan

Igår var våran lilla Linnéa med i sydsvenskan och jag GLÖMDE bort de!!!!!!!! Men jag har fixat så jag får annonsen ändå.

När vi köpte vårat kök så glömde vi en lucka! SMART??? NÄÄÄ!! Så nu har vi inte haft tid eller ork att fixa de. Idag hade vi lust så vi ringde in och då sa dom att de fanns luckor kvar så jag satte mig i bilen och körde till IKEA. Men när jag kommer fram så fanns där inga. HALLÅ!! Så på söndag skulle vi ditt igen för då kom där in fler. Gick runt och kolla läget och jag hitta utemöbler som vi bara måste köpa. Skulle vara riktigt snyggt på balkongen.



De börjar se ljust ut :)

Ja, Linnéa och jag börjar reda ut våra förkylningar medans Robin blir sämre. Vi är bara lite täppta och hostan är kvar.

Igår kom mamma och hälsa på. De var ett tag sen hon såg Linnéa nu och hon började sakna henne. Jag gjorde köttfärslimpa, potatis och hemmagjord sås (mamma gjorde såsen) super gott blev de!!! Mamma hade sytt en liten klänning till Linnéa men de är lite stor ännu. Längtar tills hon kan ha den.


Mamma gick runt och mös med Linnéa så fort inte lillan åt. Linnéa somna men så fort jag gick förbi (behövde inte säga något) så vakna hon och titta på mamma med sina stora ögon. Hon kände av min doft och vakna. Sen kom Robin hem och vi skulle äta och då blev lillan ledsen och först hade Robin henne och sen när mamma hade ätit så tog hon henne, och gjorde en massa för att lillan skulle bli lugn. Lite lugnare blev hon, men inget hjälpte helt. Då kom mamma Ida och fick ta henne och då somna hon direkt. Hon kände sig trygg mellan sina "matbomber" hahaha. Hon har sovit jätte bra hela natten. Så skönt. Bara vaknat 2 gånger och inget gnäll alls. Utan de var halvsovandes blöjbyte och sedan var de mat sen sov hon igen. Hon är så duktig. Säger inte ett ljud när vi ska ta och rensa hennes näsa med nässugen och koksaltlösning. Första gångerna blev hon riktigt ledsen men nu går de jätte bra. Likadant är de med att byta blöja. Först var hon helt förstörd när vi byta på henne men nu ligger hon och bara tittar runt och myser på sitt skötbord. Inte ens när hon var lite röd i rumpan blev hon ledsen när man skulle smörja. Men de ändras säkert igen.

Jag går och tänker mycket på framtiden. Jag är så sugen på att börja läsa till hudterapeft. Jag skulle egentligen ha sökt in där nu som i februari men de kom en liten tös mellan. Jag funderar på att börja läsa när Linnéa börjar på dagis. Om inget annat är jag super sugen på att göra något annat än de jag jobbar med nu, men jag vet inte alls vad de skulle vara. Tips kanske?

Lugn natt :)

Linnéa har sovit jätte bra inatt. Ingen panikhosta här inte!! Vakna imorse av att hon låg och "prata" och var allmänt glad. Hon är kanske också glad att hon fick sova ordentligt inatt. Linnéa har börjat använda napp. Jag har mer eller mindre tvingat henne för att jag kom på henne suga på TUMMEN!!!!!!!! BIG NO!!! En tumme kan man ju inte bara ta sen när hon ska sluta. Så nä napp fick de bli. Sen är de rätt skönt för att nu räcker de med att man ger henne den när hon ska sova så slipper jag känna mig som en ko hela tiden. Finns bara en typ av napp som hon gillar, den andra typen är inte kvar länge i munnen. Men igår lyckades jag få den sistnämnda att sitta kvar och de var inte vilken napp som helst utan AIK-nappen. Gissa om Robin blev stolt!!!

Idag har jag en del att fixa. Jag tänkte kolla upp lite angående dopet och sen ska jag fylla i lite papper om lillan (har fått personnummer till henne, känns konstigt ;)) sen ska de tvättas en del kläder. Vi har bestämt vem vi ska ha som faddrar och vilken dopklänning Linnéa ska ha. De blir en som är sydd till min mormor när hon skulle döpas sen har min mamma och hennes bror haft den och mina kusiner från mammas sida och mina syskon, men de är inget barnbarns barn som har haft den så där är Linnéa först. Jag var den som hade den sist.



De händer så mycket i min familj nu i sommar. De är dop, bröllop och min mamma fyller 60. Så de är en massa festligheter. Jag har redan hittat en klänning som jag ska ha på dopet så de är BARA 2 klänningar till som ska hittas eller ja de kan ju vara annat  plagg också.

Lite bilder skall ni få idag.



Fick med ett leende när hon ligger och sover :)

Akuten!

Ja inte har de blivit bättre hos hos. Nu var de andra natten som Linnéa vaknat med en hosta som är så grym. Jag har fått kasta mig upp och ta henne för att sen göra så hon får luft. Hon hosta så mycket så hon kräkte. Tycker så synd om henne. Nu imorse fick jag nog och  ringde till rådgivningen och där fick jag som svar att jag skulle åka in och de gjordes. Robin följde med och de var skönt. Kom in och fick inte sitta länge utan jag och Linnéa fick komma in i ett litet rum där de kolla syresättningen, feber, hjärta och lungorna. Hon var så duktig hela tiden. Låg där och titta med sina stora ögon på sköterskan. Sen fick vi komma in i ett annat rum där vi fick vänta på doktorn, och de var inte länge vi fick vänta. Han kolla i öronen på henne och även halsen och de gick också jätte bra. Hon var lite irriterad i halsen men de såg ändå bra ut. Hon hade bara en förkylning och så små barn kan inte komplitera sin andning från näsan med munnen så de är därför som hon får svårt så de enda var att ta koksaltlösning och rensa hennes näsa ofta. Så skönt att de inte var något annat. Men som doktorn sa så ser hon verkligen pigg ut och de är hon.

Idag blir Linnéa 3 veckor. Kan fortfarande inte förstå att hon finns. Hon har börjat se lite och de märker man på ögonen för ibland kan ögonen gå på olika håll. Sen har hon börjat "snacka" och göra små gulliga ljud.

Igår åkte vi hem till Linnéas farmor och mös hela dagen/kvällen. Fixa även facebook till farmorn ;). Linnéa sov nästan hela tiden så hon trivdes som fisken i vattnet. Men sen blev hon ju omhändetagen av sin farmor hela tiden så de är ju inte så konstigt. Lilla mysungen. Så både Linnéa och farmor var nöjda igår när vi åkte hem. Jag tycker de är jätte skönt att andra kan ha henne utan att hon blir ledsen, men de kommer kanske senare.. Vi grilla för första gången detta året och de var så gott!!!!!

Nu ska vi tre lägga oss framför tvn och bli friska!!!

psst! Linnéa fick en liten kompis i fredags.. Lilla Chelsy. Välkommen lilla vän och grattis till Jenny & Thomas..

host, prosit, hick!

Ja här hemma är vi fortfarande dåliga. Ringde BVC igår och fick lite tips. Koksaltlösning i näsan. Ja de funkar väl så där. Jag ska mata henne små stunder och sedan göra så hon får luft och en stund efter så ska hon ha mat igen. Så denna natten har varit riktigt jobbig. Får hon för mycket mat och luft spyr hon upp allt igen. Så ja natten har jag spenderat åt att få i henne rätt mängd utan att få upp allt igen. Vi sov i soffan eftersom vi inte ville väcka Robin. Så ja sömn har man inte fått men de bjuder jag på för att Linnéa ska må bra. Får sova lite när hon sover. De hela börja med att jag blev förkyld och jag kan ju inte hålla mig på avstånd från henne. Så de är jag som är boven. Nu har Robin tagit henne en stund och försöker få henne att somna men hon kämpar emot att inte somna. Hade behövt städa undan lite här hemma men väljer att lägga mig en stund istället. Eller?

Förlossning, fortsättning. Sakna Robin dag

Ja vi åkte in och då kunde jag knappt gå. Vi blir insläppta och fick rum nr 2. De undersökte mig och jag var öppen 3 cm. De var dags!!! Jag bestämde mig för att ta ett bad. Så skönt de var. Börja skaka så då begav vi oss tillbaka till rummet. Då satte de hela igång. Gud vad ont de gjorde. Jag hade ont i mina lår mellan värkarna så jag hade ont hela tiden. Fick värmedyner och de hjälpte lite. Sen kom vattnet och de var som en befrielse. Men de vara inte länge. Då bestämde vi oss för att ta Epidural. Allt försvann och där låg jag och vilade mig medans Robin höll koll på värkarna. Han var verkligen helt underbar HELA tiden. Fick lite skäll men jag sa förlåt direkt efter och då log han bara åt mig och sa tänk inte på de nu gumman. Sen sattes allt igång och de gick fort. jag hade krystvärkar i 1 timme och 20 min. Jag fick sköta de mesta själv och de kändes jätte bra. Robin höll sin arm bakom min nacke och en kall handduk på pannan. Så skönt. Jag hade ju en önskan om att få själv fånga henne när hon kom och de fick jag. Vilken upplevelse!! Trodde de skulle vara kladdigt och äckligt men de var de absolut inte. Hon var varm och fosterfettet kändes som ett puder. Hon var så himla fin. Man kunde ju inte hålla in sina tårar för de var verkligen helt obeskrivligt. Titta på Robin och säger- nu är hon HÄR!!! Såg på Robin att han var verkligen rörd. Han log med hela ansiktet. Sen fick han klippa navelsträngen ;). De hela gick på 8 ½ timme och allt gick hur bra som helst. De är verkligen som dom säger- De är värt all smärta. Jag minns att de gjorde fruktansvärt ont men hur ont kan jag inte säga. Efter 4 timmar så fick vi åka till patienthotellet. Där mös vi alla tre.



Idag har jag verkligen en "sakna Robin dag". Vill bara att kl ska bli halv 5 så jag kan få springa till dörren och kasta mig i hans famn och säga hur mycket jag älskar honom. När vi hade fått Linnéa sa jag till Robin att jag har älskat honom så mycket under hela vårat förhållande men nu kan jag verkligen inte beskriva med ord hur mycket jag älskar honom. Detta har verkligen fört oss närmare varandra. De tyckte Robin med. Jag kan inte tänka mig ett liv utan Robin och Linnéa. Jag gör verkligen allt för dom två nu. Min lilla familj.



VÅRAN DOTTER!!


Host, host!!

Ingen rolig natt för mig och Linnéa. Hon har inte alls mått bra. Kolla tempen ett par gånger men de var lugnt, de var ju skönt. Men hon var så ledsen och hosta och nös som bara den. Efter en och en halv timme av detta inne i sängen beslöt jag mig för att gå ut i soffan och sitta där med henne. De blev lite bättre. Men hon var väldigt gnällig fortfarande. La henne på mitt bröst och känner hur magen rör sig på henne och hon lyfter huvudet och kräker ner först sig själv och sen mig. Hon börjar hosta ordentligt igen och efter en stund kommer de mer kräk. Jag torka henne så gott jag kunde och tog av henne dressen hon hade på sig. La henne på bröstet igen och strök med min hand längst hennes rygg och sjöng lite för henne och lugna ner henne. Tillslut somna hon och där låg vi i soffan helt utslagna bägge två när Robin gick upp imorse. Han hjälpte oss in i sängen igen. Där la vi oss i samma ställning som i soffan. Hon låg ju så bra på mig. Hon kände sig säker. Själv mår jag inte heller 100. Har ont i halsen och känner mig fruktansvärt trött. Ska passa på att sova lite nu när hon ska sova. Inte lätt att koppla av när man hela tiden ligger och lyssnar om hon andas och mår bra. Typisk "mammasyndromet"..

Äntligen är de snart helg och Robin ska vara hemma. Skönt att ha honom hemma. Saknar honom jätte mycket om dagarna, så de blir väl en myshelg för oss tre.

Nä nu ska jag vila lite.

Tack för mig :)

Sov gott!

Ja nu är alla tre helt utslagna. Trötta som tusan. Så nu säger vi godnatt!!!


Känns lite bättre.

Ja dagen har varit lugn. Linnéa har mest sovit och de har varit jätte skönt för både henne och mig. Hon mår nog lite bättre nu. Skönt.

Emelie har precis gått och vi hade jätte trevligt. Tog en fika och snacka en massa. Linnéa fick en sån fin present. Ett par äkta converse skor. Rosa såklart!!! Sjukt häftiga. Tack Emelie <3





En väldigt trött mamma och Linnéa.
Emelie och lillan

Sjuka :(

Ja nu har alla tre här hemma blivit förkylda. Jag har ont i halsen och är allmänt trött, Robin känner inte heller sig 100 och lillan nyser och hostar och är lite gnällig. Stackarn :(
Så de blir att vara inne ett tag nu och bli friska. Men de är ändå inget roligt väder så de gör inget.

Idag kommer ju Emelie :) ska bli riktigt skoj. Honfår dock hjälpa mig att passa lillan när jag springer med tvätten. Perfekt!! Sen ska jag börja tvätta hos pappa. Lillans kläder. Man använder sååå mycket kläder eftersom spyr hon inte så är de något annat. Så sa pappa att vi kan komma och tvätta hennes kläder hos honom (man har ju sina favoritkläder även hos henne)

Nä nu ska jag passa på och vila medans Linnéa gör de.

Liten blir STOR

Ja då har vi varit på BVC med lillan och hon hatar att vara där. Hon skricker inte mycket när man bytar på henne hemma eller ja hos någon annan men just där skriker hon grymt mycket. Så när vi var klara så var de bara att sätta sig och amma henne. När hon somnat och jag hade plockat ihopa mig kom de fram en liten kille på 1 år som ville titta på lillan och även ha hennes napp. Han tyckte väl inte att hon skulle ha den mer för han behövde den. Så söt han var.

Linnéa är nu 56 cm lång och väger 4384 g, så 2 cm längre har hon blivit och nästan 1 kg tyngre. Min/vår lilla tös.

Vi begav oss efter besöket på BVC till City Gross och inhandla lite mat. Tänkte på Robin som inte hade någon lunch (han åt den till frukost) så jag köpte en hotdog och körde och lämna den, han håller på i ett hus på Gunnesbo. Han blev så glad :)

Imorgon får jag och Linnéa besök från Trelleborg. Emelie som är Robins brors ex (Johan) ville så gärna komma och hälsa på. Vi har jätte bra kontakt fortfarande och de är jätte kul. Vi är så lika men ändå inte ;), vi är lika tramsiga :D

Nä nu är de mat som gäller. Min super goda fiskgryta.


Stackarn..

Lillan har haft lite problem med magen inatt och har varit väldigt orolig. Usch inte alls kul för henne. Har fått sitta med henne och vaggat. Hon har ätit lite dåligt under natten men de är ju inte så konsitgt. Nu på morgonen så vakna jag av att hon var hur glad som helst och låg och "träna" sina ben och armar. Lite ljud kom där också. Jag var svin trött emn där låg hon och var glad. Så upp och hoppa mamma!!!!! Så nu ligger vi i soffan och tittar på "vakna med the voice"

Linnéa har börjat använda sina nappar nu och de är så skönt. Innan hade hon mitt bröst till napp och de var mindre roligt. Nu äter hon när hon ska äta och nappen när hon bara vill nutta.

Idag ska vi till BVC och mäta och väga lillan. Få se hur stor hon blivit.

Vi bada ju henne igår och det gillades VERKLIGEN inte. Hon skrek. Men när hon fick en handduk runt sig blev hon lugn igen och då gick vi och smörjde in hela hennes kropp. Hennes fötter och händer är jätte fina nu. Bara lite, lite kvar som skall skrubbas bort, skönt.

Satt och titta igenom alla kläder vi har till lillan och herre gud så mycket vi har. Fick en stor säck med kläder från Linnéas kusin Izabella. Så fina kläder. Tack så mycket!! Små klänningar som skall börja användas nu. Så kul.

NU BLIR DE BILDER!! ;)


Mysig dag.

Har varit hos pappa och Ann-Mari idag och bara tagit de lugnt. Linnéa har sovit nästan hela tiden. Men de småstunder som hon var vaken var hon helt underbar. Så snäll och go. Hon låg och lufta gumpen lite och de gillades stort!! Sen var jag och pappa ute och gick en lång runda i de sköna vädret.

Ikväll ska Linnéa få bada för andra gången. Får se om de gillas denna gången. Sist skrek hon som om vi skulle dränka henne. Usch gilla jag inte. Men de måste ju göras.



Jag vägde mig i fredags och jag hade gått ner 9 kg!!!! Gick sammanlagt upp 13 kg under graviditeten. Så med andra ord är där 4 kg kvar att gå ner. Amningen och promenaderna gör sig. Äter ordentligt för de är viktigt nu under amningen. Får på mina byxor men inte knäppa dom, men de kommer. Me like!!!!

Jag älskar att vara mamma!! Robin älskar att vara pappa. Alla säger att vi tar föräldrarrollen jätte bra. Kul att höra!

Jag är lycklig och de tänker jag fortsätta med :)

Tack för oss!!!

psst hitta just batteriladdaren till kameran ;)

Njuter!

Ja njuter är de jag gör. Lillan är så snäll. Hon gråter inte mycket. Hon ligger mest och bara tittar runt och rör sig en massa. Tyvärr har hon blivit lite för mammig. Som igår när Robin kom hem ville jag bara att hon skulle vara hos honom en stund så jag fick gjort några saker men nä de ville inte hon. Stackars Robin. Han fråga henne om hon inte gilla honom mer. KLART hon gör men du har inga bröst.. Kan vara de.. Sa jag och log :) Men han gav sig inte och inte hon heller.

Snart ska vi gå och göra vid oss så vi kan åka hem till min pappa och Ann-Mari och äta frukost och busa en massa.
Ikväll kommer Cajjan och kollar på Desperate housewives och lite annat. Tisdagar = cajjan kväll... WIIIEEEE

Har fortfarande inte hittat så jag kan ladda min kamera. ska verkligen försöka hitta den idag.

14 dagar idag..

Idag är lillan 14 dagar gammal. Hon har verkligen utvecklats. Hon verkligen hata att byta blöja och klä på sig kläder innan men nu ligger och så snällt och accepterar läget. Hon sov från kl 22.00 till 02.00 inatt utan att vakna och vara ledsen utan jag vakna av att hon rörde sig och lät väldigt mycket. Sen när maten var intagen och blöjan bytt så somna hon och sov till kl var halv 7. Samma då, låg bara och rörde på sig och "prata". Så mysigt. Vet att hon inte vet vad hon gör men munnen kan få sig ett litet leende ibland. Längtar tills man kan göra så hon skrattar.
Nu ligger hon här i min famn och håller på att träna sina ben och armar. Så söt :)

Snart kommer Robin och hans kollega och käkar, dom är i Lund och jobbar idag. Så tråkigt att han har börjat jobba igen. Så mysigt de var att få vara hemma alla tre och bara njuta. Tycker synd om papporna som inte kan vara med så mycket i utvecklingen om dagarna. Men jag ska försöka filma och fota när sånt händer.

Idag ska jag ut i de fina vädret med lillan.

Bilder får komma in senare för jag hittar inte laddaren till kameran, helt sten död.

Massa bilder :)



Bild 1: Robins farfar och Robins pappas fru
Bild 2: Robins pappa och hans fru
Bild 3: Robins bror Daniel med Linnéa
Bild 4: Min bror Johan
Bild 5: Linnéas kusiner Ludvig och Izabella
Bild 6: Izabella och Linnéa OBS! De gör samma sak med händerna ;)
Bild 7 & 8: Linnéa ;)

Våran låt

JAAAA!!!! Anna Bergendahl vann!! Som jag tidigare nämnt så har jag en otrolig händelse förknippad till denna låt. Jag ligger och har ont inne på förlossningen tänker jag på denna lilla tjej med en röst som är grym och försöker få in lugnet som hon har. Bara jag tänker på den får jag gåshud och blir rörd. För mig är de en låt jag ALDRIG kommer glömma. Denna låt är lillans och min!! Min älskade lilla dotter. Så fin och underbar på alla vis. Vet att de finns folk
som inte gillar att jag säger min dotter men denna låten är verkligen till min dotter, eftersom de var hon och jag som kämpade tillsammmans så hon kunde få se världen (ja Robin var ett JÄTTE stöd men ja ni fattar!) Ahh jag ska inte behöva förklara mig för att jag säger min dotter på min blogg, så är de med de!!

Hade Robins pappa &  fru, farmor & farfar och 2 brödrar här idag. Jätte mysigt och dom tyckte lillan var söt. Fast hon var inget rolig för hon sov nästan hela tiden. Men när hon var vaken så fick hon flyttas runt lite tills hon tyckte de var jobbigt. Robins pappas fru Yam var helt förälskad och kunde inte låta bli Linnéa en sekund men de brydde sig inte Linnéa sig om. Hon sov så gott ändå :). Robins bror Daniel höll också henne men de andra var för fega (tyckte hon var för liten ;)) Hon fick en massa fina kläder som hon ska använda när hon blir lite äldre.

Var även hos min bror Johan och fira hans Camilla. Bjöd på god mat och en super god efterrätt. Väldigt trevlig kväll med melodifestivalen på tvn. Johan är så j#vla gullig. Han  kom fram till mig och Robin när vi skulle gå och krama om oss och sa att han älskar våran dotter och krama om oss tre sen titta han på oss igen och sa att han älskade OSS två och så fick vi en kram till sen tog han tag i mitt ansikte och gav mig en stor puss på kinden och sa att han var stolt över sin lilla lillasyster. Naw de tyckte jag var väldigt gulligt. Han verkligen gillar min lilla familj.

Nä nu kallar min underbara säng på mig.

Tack för oss!!

psst: ANNA VANN!!!!!!!!!!!! ;)

Huvudet sprängs.

Ja idag har mitt huvud inte alls velat som jag velat. Har så ont i huvudet. Men men de är bara till att ta en tablett och vila medans lillan vilar. Måste säga att hon är jätte lätt. Hon sover, äter, gör sina behov, sover, äter, gör sina behov och så fortsätter de. Nätterna går jätte bra. Hon sover i sin egen säng och hon sover från de vi lägger henne för kvällen vid 10 tiden då man har ätit och fått ny blöja till ca 1-2 på natten då de ska vara lite mat och ny blöja sen somnar hon igen utan konstigheter och vaknar vid 6 tiden och då även mat och blöja. Så hon är verkligen jätte duktig. Inget strul här inte. Robin tar henne alltid efter maten vid 8 halv 9 så jag kan sova en liten stund till. Jätte skönt. Så får han lite ensamtid med henne också. Lillan är så sjukt kelig. Hon ska pussas och mysas och allt!!! Så go unge. Men bestämd, men de kommer hon inte långt med för jag ger mig inte och de har hon börjat inse. Min lilla mysunge.

Ikväll blir de Let´s dance och såklart SOLSIDAN! Har faktiskt unnat oss en liten ostbricka ikväll, var ju ändå 9 månader sen man fick äta sånt. Bakpotatis blir de först med en massa gott som hör där till.

Imorgon kommer Robins pappa, hans fru, farmorn, farfarn, Hampus och Daniel, Robins brödrar. De vill så klart se de lilla miraklet. Kul :). Sen blir de hem till min bror då hans fru fyller år. Då ska de även ses på melodifestivalen, de är en tradition. HEJA ANNA BERGENDAHL!!!!!!!!!!!!!!!




Alla presenter vi fått (eller ja några av dom)

Nu är de Let´s dance! Heja Willy!! :P hahaha

BVC för första gången

Ja idag var vi på BVC och kolla så att lilla Linnéa har växt och de har hon. Hon vägde 3680 g när hon föddes, när vi åkte hem så vägde hon 3415 g, och nu när vi vägde henne igen så vägde hon 4144 g. Så hon har lagt på sig lite. Men de känns för hon fyller ut sin hud nu. Så gulligt.

Igår var vi hos min mormor och hälsa på. Vill inte att hon ska köra så långt själv. Bor utanför Klippan.  Vi blev som vanligt bjudna på god mat och en massa därtill. Hon verka tycka att de var trevligt att vi kom och visa upp Linnéa. Hon tyckte att hon var så himla söt och välskapt. Gulligt ;).


Vi körde via Åstorp hem och då kör man förbi Robins bror Daniel som bor i Bjuv. Jag gav förslaget att om Robin ville så kunde han köra inom och visa upp lillan för sin bror och familjen. Då lös Robin upp och fick ett jätte leende på läpparna och körde in. När han tog ut lillan från bilen kunde han inte sluta le. Sen begav han sig in medans jag satt kvar i bilen (lång historia.) Han var lika glad när han kom ut igen. Tror dom tyckte att hon var söt. Sen körde vi hem.

Sista dagen som Robin är hemma. Lite tråkigt faktiskt för visst de kommer vara mysigt med lillan också men roligare om Robin varit hemma också. Man kan ju inte direkt prata vuxet med lillan ;). Men jag ska bara mysa, mysa och åter mysa.

Linnéa har börjat gymma. Hon ska ju bli som sin far ;) kan hon bli mer likt sin far än vad hon är?? Jag har hittat en sak som är likt mig. HUMÖRET!!! Kunde hon inte fått något annat?? Stakars tös. Hon har även börjat bli väldigt mammig. Speciellt på kvällarna.



Tack för oss/// familjen Axelsson/Roslind

1 vecka gammal!!!

Ja igår blev lillan 1 vecka, wiiee. Vi börja dagen med en underbar frukost bestående av mjölk. Sedan ett underbart blöjbyte av pappa Robin och vad hitta vi i blöjan om inte navel-pi-blä-saken. JAAAA!!! Nu är den väck!! sedan bestämde sig mamma Ida att vi skulle till hennes gamla jobb (som personligassistent) och hälsa på där. Men inte ville Linnéa vakna och visa sina små ögon. Så vi får väl gå dit en annan gång och testa igen. Sen kom pappas "chef" och hans sambo och ville klämma lite på lillan. När de gått kom pappa Robin med en idé om att åka till Trelleborg och göra de osäkert! Japp så de var att packa ihopa sig och åka ner. Gick runt på stan och kolla in läget och sedan var de mat som gällde för föräldrarna. Hem till farmor och Dan blev de också så att lillan kunde bli lite bortskämd. Väl hemma satt vi alla tre och mös i soffan.

Har ju glömt berätta att vi var hos lillans mormor och bada för första gången. Vilket inte ALLS var populärt. Men mormor kompliterade allt med en massa mys efter. Linnéa njöt verkligen av att bli ompysslad med en massagoa saker och all upmärksamhet från mormorn. Innan vi bada skulle vi gå vår vanliga dagspromenad och få lite frisk luft. Där gick vi och mormor visa stolt upp oss. Så mysigt att se folk bli så stolta över ens lilla sessa!!!!!

När vi var på patienthotellet så var där små tavlor som var så sjukt fina. De var avgytningar av små barns händer och fötter. Jag MÅSTE bara ha!!! Fick telefonnummer av personalen till killen som gör dom. Vi hade tänkt oss en fot och en hand från lillan på svart bakgrund och silver i avgjutningarna. Verkligen ett fint minne.
Hans hemsida www.replikakonsult.se




Bilden är tagen från sedan www.replikakonsult.se

Lillan är idag lite grinig och de är mamma som gäller. Undra om hon är lite förkyld? Iof har hon sovit lite dåligt inatt och då är man ju lite trött. Hon sover som en stock i sin vagn. Bästa att låta henne sova ut. Kan ju vara därför. Mamma sa att de var normalt.

På fredag är de dags att gå på BVC för första gången. Trevligt! Vill helst ha Gunilla men hon är bara på MVC. Får gå in och säga hej till henne också. Hoppas man blir lika bra mött av dom.

Blir tyvärr inga bilder av Linnéa idag, ju fler få där bli imorgon :)

Tack för oss!!!!


Jag fattar ingenting...

Idag är de 5 dagar sen jag fick upp våran lilla tös på bröstet. Jag fattar de inte.
Det känns som att hon har varit hos oss hela tiden. Var som Robin sa, vad gjorde vi innan vi hade henne? Jag minns faktiskt inte. Jag är så fruktansvärt lycklig över denna lilla människa som kommit in i vårat liv. Kan inte tänka mig ett liv utan Robin och Linnéa. Jag vet vad lycka betyder! Men vet inte alls vad lycka är förrän man verkligen har fått känna av den. Det betyder ju inte att man behöver skaffa sig ett barn så klart. Man kan hitta sin lycka i annat med.

Vi har kommit bra in i rutinerna med lillan. Känns jätte skönt!!!! Jag älskar mitt liv som mamma!! Nätterna går jätte bra. Vaknar och vill ha mat 2 ggr och då bytas även lilla blöjan. Sen är de att lägga sig och mysa lite. Sa att jag skulle ha henne i sin egna säng men de går inte. Hon vill helst ligga och nutta mot mig. Gör mig inget nu men de får inte bli till en vana.

Jag har blivit så förälskad i en låt - Anna Bergendahl, This is my life, från melodifestivalen 2010. De räckte att jag hörde 3 sek i låten så kände jag att denna är sjukt bra. Jag hade rätt!! De sitter i mitt huvud. Jag nyna på den när jag var på förlossningen för att tänka på annat! Idag när jag hade min underbara dotter sovandes i knäet, lyssnade jag på låten och tårarna rann som i ett vattenfall och lyckan flög över mig. Där låg min prinsessa och sov så söt och oskyldigt. Robin undra va de var och jag titta på honom och tittar ner på henne igen och han fatta va jag mena och krama om mig och pussa på mig och sa att jag älskar mig och lillan. Bara doften av henne gör mig så stolt och förälskad. Kan man bli mer än kär i denna lilla varelse??

 

 

Idag har vi haft lite folk som har velat titta och klämma lite på Linnéa. Först kom Robins bror johan vi var ute en liten runda med lillan sen kom kompisar till Robin ,från trelleborg, Micke och Lotta och lilla tuffa Sigge. Så trevligt!!

Igår var ju min bror Johan och  hans fru Camilla och lillans kusiner här och hälsa på. Tyvärr sov lillan nästan hela tiden så de blev ingen bild på min bror med lillan :(.. Men de kommer fler gånger. Ska ju hem till dom på lördag. Senare kom min andra bror Ola och hans sambo Carola och kusinerna därifrån där blev de någon liten bild.

 

Nu är de Melodifestivalen så tack och adjö för ikväll!!!

 

Kram från en VÄLDIGT lycklig mamma ;)


NU FINNS HON !!!! Exakt på dagen 1 mars 2010!!!!! kl 06.32.......

Ja vem kunde ana att lillan skulle komma exakt på dagen? Inte jag allafall.. Fick som sagt rätt starka värkar redan på torsdagsnatten. Sen höll de på från och till hela helgen. Söndagen 28 feb var bara pest! Fy va ont jag hade. men nä kunde inte åka in för att de var inte regelbundna. Ringde in och fråga om de fanns något att göra. Ta ett varmt bad och tänd lite ljus och koppla av en stund. Drick vatten. Bädda ner dig i sängen med värmedyner och ta 2 panodil. Gjort, gjort och gjort!!! Vakna av en GRYM smärta!! Kalla in Robin som fick hjälpa mig i på toa. Kl var då ca 19.00. Robin hade lagat mat så vi satte oss och åt. Då kom värkarna..... Sen avtog dom lite och jag tog de lite lugnt. Vid 21.00 kom värkarna med mellan 2½-3 min. Men jag mitt dumma nöt vänta att ringa. jag ringde när kl var 21.20. Då sa hon vänta en halvtimme max och sen ring. Jag höll på att DÖÖÖÖÖ!! Robin blev förbannad och börja dra ihopa sakerna som skulle med sen begav han sig ner och skulle hämta bilen. Nääää Robin vi skulle ju vänta snyftade jag ur mig medans jag ringer mamma. Hon hör att jag säger så till Robin och säger till mig ordentligt att låt honom göra de och åk in fort!!! Robin vet vad han ska göra.. Jo tack utan honom hade inte denna lilla tös kommit in på förlossningen....... Fortsättning följer.......

Linnéa var 54 cm lång och vägde 3680 g. Så otroligt fin hon var när hon föddes. Lite avlång i bakhuvudet men ack så fin.

Jag kan verkligen inte förstå att jag har henne... Hon ligger just nu uppe på mitt bröst och sover. Har ju just ätit och då får man ju sova en liten stund. Jag är så fruktansvärt stolt över Robin!!! Han är en sån bra pappa. Gnäller inte ett dugg och kommer och pussar mig ofta och säger att han älskar oss och jag är den starkaste han vet! Bättre pappa enligt mig får man leta efter. Tar verkligen sitt ansvar.

Eftersom att endast pappan får besöka patienthotellet så är de ju många som vill komma nu när vi är hemma. Vi försöker dela upp de så gott de går. Alla kan ju inte komma samtidigt. Först ut blev en stolt farmor. Så skönt att få träffa henne. Fick jätte fina saker av henne. En super fin nalle ett par underbara skor en liten klänning och en jätte fin blombukett! Sen fick hon gå ut en liten runda med Linnéa. Så skönt att komma ut i friska luften.
Senare kom en stolt mormor, moster och bonus morfar. Och de vill jag säga.. MAMMA!!!!!!! Tårarna rann ner från mina kinder när jag såg henne. Så skönt att få krama om henne. Av mormor och bonus morfar har lillan fått overallen och så har mamma fixat med täcke och kudde och lite annat. Sytt en massa och mer kommer har jag hört! Moster Malin och Joacim gav lillan ett par sjukt fina mjuka skor och en liten body och en skallra. Så fina saker. Sen torsdagen blev de besök av morfar och bonus mormor. 2 jätte fina uppsättningar kläder och 4 par strumpor och en liten nalle och en bok om lillans första år. Sen begav lilla familjen Roslind/Axelsson sig in till jättekul (leksaks/mamma/bebis affär) och handla lite till mig. Efter de blev de Nova och HM för inhandlig av fler amningsbh och ett gulligt pannband till lillan, Nuttan tuttan som jag även kallar henne. Sen kom mina underbara vänner Cajjan och Andrea. Så skönt att se dom. UNDERBART!!!! Cajjan gav lillan en bok om Bockarna Bruse och ett par PUMA skor som var riktigt coola (kommer bilder på allt senare) och av Andrea en super fin filt, en tavla som var riktigt söt, en namnskylt och en liten elefant. Sen kom helt plötsligt en gammal granne med lite saker. 2 par söta strumpor och en riktigt fin mjukisdress. Hoppas jag nu fått med allt.... Ja just de fick en jätte fin bukett från mitt jobb, riktigt flickig och min mormor hade skickat ner pengar till skruttan (ännu ett litet namn, kärt barn har många namn!) Idag kommer mina brödra med familjer. Ja de kommer olika tider så klart. Alltså SÅÅÅÅ fina saker vi fått till lillan. ps sorry om jag glömt nämna något men jag/vi gillade verkligen allt så känn inte att vi inte gilla de, för de gjorde vi verlkigen!!!!! Tack så HEMSKT mycket!!!!

Nä nu måste jag ta tag i lite saker..... Hörs kanske senare ;)




Tack för oss = SUPER lyckliga familjen Roslind/Axelsson



RSS 2.0