PUH, nu kan jag andas ut igen.

Nu har jag landat efter dopet igår. De gick jätte bra. Kom till kyrkan i tid så jag fick bytat blöjan och ammat lillisen först. Fick hjälp av min syster att klä lillan. Skulle egentligen haft en dopmössa på henne men hon blev så arg när hon fick den på så de fick vi strunta i. Linnéa var så duktig i kyrkan, sa inte mycket. Hon t.o.m sjöng när de spelades psalmer. Allt gick bra efteråt också. Många fina presenter. Tack alla!!!!








En väldigt trött Linnéa

De är mycket nu ;)

Igår hände de mycket för oss. Dagen börja halv 8 med en frukost för både mamman och Linnéa. Mums tyckte vi bägge. Efter de var de en massa mys och sen somna Linnéa så då passa jag på att duscha och göra vid mig inför dagens bravader. Begav mig mot Petersgården till rytmik och dans träffen med mammagruppen. Vi träffas alltid en stund innan och äter och fikar och pratar en massa om allt mellan himmel och jord. Sen är de dags för oss att sjunga med bebisarna. Linnéa verka tycka de är jätte kul för hon gav så mycket ljud ifrån sig. De ekar ju en del i kyrklokalen.
Sen begav vi oss till mitt gamla jobb och då somna lillan ett tag och då passa jag på att springa bort till Netto och handla lite. Kom tillbaka så var hon pigg och låg och prata en massa. Rusa sedan bort med lillan till BVC för kontroll och lite snack om hur jag mår och om allt är som de ska. Det tycker jag att de är. Hem snabbt och in i bilen med lillan som sover gott och bort till Willys och handla inför dopet med mamma. Bra att ha henne med för hon har en del tips till maten. Hem och planera dessa dagarna och testa dopklänningen så den passar, satt perfekt!!!

Tillsist slängde jag mig på soffan med 4 stora vattenblåser på mina fötter. Var helt slut efter dagen medan en liten tös var piggare än piggast!! Jag beslöt mig för att gå och lägga mig redan kl 9 så Robin var underbar och tog hand om Linnéa. Jag vakna av att Robin kommer in med henne och lägger henne i hennes säng. Då var kl 10. Sen sov hon till halv 5 imorse och då fick hon lite mat i våran säng och somna om igen.

Ja då är de dop för Linnéa imorgon. Hur kunde jag pricka såå fel? Lundakarnevalen är vart 4 år och då stängs stan av i ett par timmar på dagen och mitt i de så ska vi ha dop. Ja ja man kan inte tänka på allt.
Min syster Malin och Robins bror Daniel ska vara faddrar. Får se vem som bär in och ut.

Återkommer när dopet är över så ni får se lite bilder och höra hur allt gick.

Tack för oss nu ska vi baka de sista :)

Utveckligen går framåt.

För varje dag som går händer de mer och mer saker i denna lilla familj. Linnéa skrattar och är go och glad för de mesta. Men har börjat bli super gnällig på kvällen. Inatt så gick jag och la mig på soffan med henne och hon somna halv 1. De händer så mycket i hennes liv nu som gör henne orolig. De är bara till att gilla läget. Det är ju synd om henne. Hon tycker verkligen inte om att sitta ner när man har henne utan hon SKA stå!! ställer man henne upp så blir hon som en solstråle och viftar med armarna.

Läste en saga för Linnéa häromdagen och gud va hon höll på. Hon beklaga sig och berätta en massa för mig. Jag fatta ju så klart inget.

Kan inte alls förstå att hon är 10 veckor. Känns som hon alltid har varit hos oss. Våran lilla solstråle.

Idag kommer min kusin och hennes familj och hälsar på. Har varit en del sjukdomar hos dom därför de har tagit lite tid att få träffa dom. Då ska hon visa mig hur man använder en bärsjal. Har ju en babybjörn bärsele men får så ont i ryggen efter ett tag. En bärsjal ska vara bättre har jag hört.

Har fullt upp med palneringen av dopet på lördag. Hur kan jag pricka in så Lundakarnevalen är då?? Jag menar de är vart 4 år och just den helgen så ska vi döpa Linnéa. Ja ja de var den enda helgen som passa på alla sätt.
Har inte så mycket kvar nu att planera. De är mest dukningen och allt i lokalen. Men de fixar vi på fredag. Maten görs på torsdag och kakor och annat har jag redan fixat.

Nu ska jag ta och mysa med solstrålen nr 1!!

Vet ni vad??

Nu skiter jag verkligen i de!! Nu gör jag som jag vill och tar hand om mina.


Ingen Robin hemma :(

Ja då är man ensam. Robin ska upp till sin bror i Bjuv och hjälpa honom. Så sa jag att han kunde sova där istället för att behöva åka hem och sova och sen dit imorron igen. Lite onödigt kan jag tycka. Men jag passar på att åka hem till mamma och sova där istället.

Vi var ju på banken igår och vi fick lånet!!! Så nu ska vi bara bestämma oss för vad vi ska ha.

Cajjan är ju här på tisdagar och kollar Desperate Housewives med mig och Linnéa. Linnéa brukar vara lite gnällig undertiden som vi ser på tvn, men igår..... Hon var så go!!! Hon skratta och höll på. Sjöng jag på trollmorsvisan så skratta hon när jag sjöng "aj aj buff". Hon är bara så mysig nu. Mer och mer börjar hon bli en liten människa med personlighet. Hon t.o.m gick med på att Cajjan höll henne. Hon försökte få Cajjans uppmärksamhet hela tiden. Rå glode ut cajjan.

Nä nu ska jag passa på att bada medans lillan sover ;)

Då var de tisdag. Äntligen!!!!

Ja då är de banken som gäller idag. Jag är 100 på att vi får ta ett litet lån och fixa toan. Jag är bara så glad att få de vidgjort. Den är såååååååååå ful. Frågan är bara om vi ska sätta in tvättmaskin eller om vi ska behålla badkaret? Det får vi se. Så helgen blir väl att vi spenderar på olika byggvaruhus.



Flytta ifrån denna fina toa



Köket när vi köpte vår lägenhet



RESULTATET!!!


Linnéa sover jätte bra och har gjort de ett tag nu. De som är lite störigt är att hon vill att man ska ligga hos henne när hon ska sova inför natten. Men men jag brukar vara rätt trött då så de brukar gå bra. Hon läggs mellan 21.00 och 22.00 sen sover hon till halv 6 och då tar jag henne så hon får mat, sen somnar hon igen och sover till halv 9. Ligger och snackar lite och myser sen är de mat igen och byte av blöjan och upp en stund. Somnar sen igen efter en timme och då får hon mat innan. Sover sen i 2-3 timmar. Blir då ombytt till vanliga kläder och får ny blöja och blir tvättad sen MAT!! Leka leka och leka. Efter 3 timmar så är de mat och sova igen. Då passar alltid jag på att göra mina hemmasysslor. Idag blir de städning av sovrummet.

Lördagskväll, sova och djur...

Var hos Martina och Peter och deras lilla tjej Julia. Jätte trevligt och god mat. Tyvärr fick vi gå tidigare än vad vi velat för de hände en sak. Men de kommer fler gånger.

Inatt är de andra natten som Linnéa sov i 11 timmar. Så skönt för då är man glad och utvilad under dagen. Dessa dagarna är de jag som vaknat före henne och då ligger hon med armarna rakt ut och suger som bara den på sin lilla napp. Sen när man reser sig upp slår hon upp sina små blå och tittar på en. Efter en stund får man ett litet leende som säger glöm inte lilla mig!!!!! Då lägger man sig hos henne igen och pratar lite. När Robin hör oss kommer han alltid inrusande (vaknar alltid MYCKET tidigare än oss andra) och börja leka med Linnéa och hon skrattar och tycker de är toppen.

Idag ska man iväg och kolla på lite djur. Kanske inte Linnéa tycker de är så kul ännu men ut kommer man allafall. Skönt med frisk luft.

Vad ska ni andra hitta på idag?

Vuxen?? Jag??

Har nu bokat tid med banken om ett litet lån så vi kan renovera våran toa sen 1965!!!!!! Man får ångest varje gång man går in där. Så på tisdag är de dags. Skönt!!!

Robin sa en sak häromdagen som jag fortfarande går och tänker på. Han sa; Ida, känner du dig vuxen? (Jag titta på honom med ett stort frågetecken framför.) Ja du vet så som man ser sina föräldrar eller andra "vuxna"? Satt en stund och fundera över de.... Kom fram till ett svar.... Nä!! Men jag kan fortfarande tänka på de ibland. När man var 10 år tyckte man att dom som var 30 år var så vuxna och visste allt om allt och var någon 50 så var de snart dags att lämna in för då var man nästan död. Nu är man 24 år och tycker precis att ens liv har börjat och jag har såååååå mycket framför mig. Min syster är 10 år äldre än mig och jag har alltid sett henne som en förebild och så himla vuxen och häftig (tycker de fortfarande :P) men nu känner jag knappt någon åldersskillnad alls. Kul att man har kommit mer in bland sina syskon. Tror dock att dom alltid kommer se mig som den lilla som man måste ta hand om, men de gillar jag på ett sätt.

Linnéas utveckling går verkligen framåt. Hon skrattar som bara den. Hon har börjat få syn på sina händer. Hon verkligen ÄLSKAR att ligga nära sin mamma och råglo och "klappa" henne på kinden. De är verkligen hon och jag. Hon har även blivit OTROLIGT mammig. De var även jag (ja ja är lite fortfarande då :)) när jag var liten. Så nu får jag väl igen allt som jag utsatte min mamma för. Vi prova även att ta ett mål med flaskan idag. Gick super bra. Kan vara bra om man måste iväg på något och hon inte kan vara med. Men jag ska amma henne ett bra tag till. Bättre för oss båda. Har alltid maten med oss.

Jag har kommit på att jag är en väldigt upptagen "kvinna". Har verkligen mycket inplanerat. Känner att jag inte har hunnit med personer som jag hade velat hinna med. Men måndag är jag din Andrea!!!

Nu ska vi snart köra till Marieholm och hälsa på en kompis till mig. Äta och snacka lite skit ;)

Ha en riktigt trevlig lördagskväll.

Familjen Roslind/Axelsson

Mammaträff i kyrkan

Idag var de andra gången vi träffades i Petersgården. Vi sjunger för de små och dansar med dom. Linnéa tycker de är såååå mysigt. Sen fick ju mamman en promenad också. Vi träffas alltid en stund innan och sitter och fikar eller äter middag som man kan köpa där för 50 kr. Jätte mysigt.

Robin kommer snart hem och myser med oss. Linnéa verkligen älskar när hennes pappa pratar med henne. Hon blir som en "snackemaskin".

Idag har jag haft mina tankar på en liten flicka. Hoppas verkligen att allt går så bra som de kan.

En underbar känsla....

Jag har en så underbar känsla i min kropp. Jag känner att allt kommer bli bra och typ "go for it". Jag känner mig super GLAD. Vet egentligen inte riktigt varför. Vill så mycket och de kommer bli av. Jag känner bara för att ut och hoppas, dansa, sjunga, skrika och ja ALLT!! Är de för att våren är grym och alla känslor kommer igen eller vad händer?


Jaja ska inte tänka så mycket på varför jag är så här glad utan bara vara de istället.


Föräldrarskap och prällen

Idag har vi lite på schemat. Hade tänkt hinna med lite solning också idag. Vi ska till socialförvaltningen och skriva på papper på att Robin är pappa till Linnéa. Vilket man väldigt lätt kan se ändå;). Men vissa saker måste man göra. Sen har vi lite tid och då blir de kanske lite solning för min del. Hoppas de är fortsatt fint väder bara. Kl 16.00 ska vi träffa prällen. I telefon var han väldigt trevlig och inte alls så som man kan uppfatta dom ibland. Han skämta och var väldigt glad och positiv. Får se om han är samma i verkligeheten.

Igår var våran lilla Cajjan och hälsa på. Hon var ju inte här förra tisdagen eftersom hon skulle iväg på Spex. Jag brukar följa med (våran grej) men i år kunde inte jag följa med för jag har ju lillan, men nästa år gumman är jag på igen ;). Mysigt att träffa henne igen. Hon är nog en av den sjukaste människa som finns men FAN va jag älskar den tjejen.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med lilltösen.

Ha en mysig och trevlig dag ;)

Roligt brev i lådan.

Hur ofta får man något trevligt i sin brevlåda? Inte så ofta. Typ när man fyller år. Men idag fick jag ett litet roligt brev i lådan. De var från min "extra mamma" som jag kalla henne som liten. Vi bodde på en gård i Odarslöv 10 min från lund. Min mamma hade 4 barn innan mig och dom var ju äldre och hade sina aktiviteter. Då fick jag ofta komma hem till min "extra mamma" Gudrun. De jag minns från den tiden är hennes kylskåpsmagneter som var formade till frukter och annat. Jätte roliga att leka med. Sen hade hon ett piano. Hon lärde mig spela gubben noak.

Hon hade skickat ett litet brev/kort till mig där hon önskar mig all lycka med Linnéa och att jag ska ta vara på varje ögonblick med min lilla familj för de kommer aldrig åter. De gör jag verkligen!!

UNDRAR??

Ja jag undrar när min kära vän Andrea ska ändra lite på min blogg ;)??

2 månader

Ja nu är Linnéa 2 hela månader. Tiden går som sagt alldelse för fort. Hon har verkligen en personlighet nu. Man känner henne inoch utantill. Man vet vad de olika gnällen betyder. Men de som gör en så underbart glad i hjärtat är när hon "pratar" med sin underbara lilla röst. Sen har vi kommit fram till att mamma är mysig och säker medans pappa är roligast! Han kan verkligen få igång henne och de varar länge.

Var hos min mamma igår och åt kyckling och potatisklyfter och riktigt god sås. MUMS i magen! Så Linnéa och mamma mös en hel del. Ja lillan har verkligen fått mysa denna helgen. Var hos pappa och Ann-Mari i torsdags och fredag-lördag hos Lisbeth (farmorn) och igår hos mamma. De gillar vi.

Fick en kommentar om var jag hade köpt muminpyjamasen. Den är köpt på Lindex för 119:- tror jag de var. Finns 2 olika sorter av den.


Efterkontroll och Valborg

I fredags var jag på efterkontroll på MVC. Prata om förlossningen och hur jag hade tyckt de va. BM sa att nästa gång får vi parkera en husvagn utanför eftersom de gick så fort. Hon sa även att man knappt kunde tro att jag fått barn. Kul att höra sånt. När hon fick syn på Linnéa var hon framme dirket och gulla med henne och Linnéa log med hela huvudet. Hon måste tyckt Linnéa var riktigt söt. Vi gav henne ett kort på Linnéa som tack för denna tiden. Hon titta på de flera gånger och sa att hon är såååå fin och hon är verkligen en liten linsluss. När vi var klara och skulle gå, satt där en gravid tjej utanför och då sprang BM in och hämta bilden på lillan och ut igen för att visa tjejen. Lite smått pinsamt, men man blev ju glad av att hon tyckte hon var så söt.


Detta var bilden.


Efter vi hade varit på MVC åkte vi till Robins jobb och visa upp Linnéa där. Dom har verkligen tjatat om att vi skulle komma. Körde där ifrån hem till Robins mamma som vi skulle fira Valborg med. Bestämde oss för att sova över och packa med oss allt vi behövde. Vi var hemma hos Robins gamla chef och skulle se ett bål men inte blev de något med de för de blåste en del. Så vi kröp in i värmen igen. Trevlig kväll blev de. De var första gången lillan sov hos sin farmor och borta för den delen. Men de gick jätte bra och Linnéa var så duktig hela natten.
Bjuder på lite andra bilder eftersom jag glömde att ta några från valborg.



Bild 1: Linnéa och hennes snutte Ernst-Hugo ;)
Bild 2: Robin bestämde vad Linnéa skulle ha på sig så jag fick sätta de på henne, visst blev hon cool??
Bild 3: Pappan och lilla coolingen ;)

RSS 2.0