Fotoalbum och kusiner

Sitter och ska fylla i Linnéas första album. Lite kul för henne sen i framtiden hoppas jag. Jag har verkligen kollat igenom mitt 1 miljon gånger. De ser man också. Lite roligt för jag och Robin har lika album. Så sött. Men som sagt min är lite sliten och så är min rosa och hans blå.
I Linnéas album är där fram till hon är 7 år. Första sidan är de ju klart vad hon heter och mamma och pappa. Även om hon har några syskon och de har hon ju inga, så de fick stå " har en massa kusiner att busa med istället".

Ja hon har verkligen en massa kusiner i alla åldrar. Cecilia 21, Jessica 19, Matilda 11, Oskar 8, Izabella 4, Ludvig 2, kommer inte ihåg vad min bror Rogers lilla pojke heter (har inte träffat honom) men han är 1 nu tror jag & Elly 1. Linnéa har inte träffat dom 2 äldsta och dom 2 yngsta. Får boka upp en dag med Cilla och Jessy och de andra två har jag ingen kontakt med.


Så dessa 4 kusinerna träffar vi ofta och de är skoj ;)

Kommer aldrig glömma när jag hade skickat en bild till min brors sambo och hon visa de för Izabella. Izabellas kommenter var så skön när hon såg Linnéa på mobilen, "jag tycker inte om den jag har ju redan en!!!!" Hon trodde att de var deras bebis. Hon är nog trött på sin lillebror för sen har hon velat byta honom med Linnéa. Hon säger hela tiden att Linnéa ska få leka med hennes leksaker, hmmm tror inte hon säger så om några år ;). Izabella fyllde ju år den 11 april och vi fira henne i söndags då hennes mamma Carola fyllde år. Izabella hämta en docka och gick runt med den likadant som jag gjorde med Linnéa. Sen kommer även Ludde med en docka. Så där gick vi runt på ett led hahaha. Hon är så snäll mot Linnéa för när hon gråter så klappar Izabella henne på huvudet och säger schyy och du ska inte vara ledsen.



Izabella 4 år



Nya saker händer.

Igår bestämde vi oss för att Robin skulle testa mata Linnéa med flaskan. Jag tog ut en del sen blanda jag i ersättning. Det gick jätte bra. Ska bara skaffa oss en bättre flaska. Vi gör så här så att Robin ska få mer kontakt med Linnéa. Att även han ska kunna få henne att somna inför natten. För i nuläget är de bara jag som gäller. Linnéa tog flaskan utan problem. Kanske lite hjälp av att jag har ett silikoninlägg när jag ammar henne. Redan på bb så tog hon inte bröstet. Hon gapa inte fullt. Så då fick jag silikoninlägget och de funka jätte bra. Har testat många gånger utan och har verkligen varit envis men nä hon vill inte gapa, när hon inte gör de så gör de FRUKTANSVÄRT ont.


När Linnéa sover tappar hon nappen väldigt ofta och då får man snabbt dit och ge henne den igen innan hon vaknar för mycket. Gäller dock bara på dagarna då hon sover lite lättare. Men igår när Robin satt och höll koll på henne så höll nappen på att åka ut men då var Linnéa snabb och fånga den innan den var ute ur munnen och sen höll hon den där. Så gullig!!




Tiden...

När jag och Robin låg i sängen igår börja vi prata om tiden. Den 6 juli 2009 fick vi reda på att vi skulle ha barn. Jag minns de som igår. Sån känsla. Sen fick jag åka in för att kolla så jag inte fått missfall och då fick jag se Linnéa för första gången var då i 12 veckan. Tiden gick och jag kände mig rätt bra. I vecka 18 den 1 oktober 2009 var jag och mamma på första riktigt ultraljud. Robin var ju magsjuk så han fick stanna hemma. Sen var de plötsligt jul och nyår. Då kände jag mig VÄLDIGT svullen med mina 9 kg extra. Sen PANG var de februari. Tiden gick vääääldigt låååångsamt då en tid men tänker man tillbax gick de jätte fort. På fredag är Linnéa 2 månader!!! Helt otroligt. Känns som man alltid har haft henne vid sin sida. Sa till Robin igår att jag sakna all spänning i graviditeten och förlossningen. Har börjat inse mer och mer att min förlossning var väldigt lugn och bra. Men nä inget litet syskon på ett par år. Måste få ordning på lite saker först ;).

De jag vill ha sagt med detta inlägg är att tiden går för FORT!!! Därför tar jag vara på varje liten sekund med våran Linnéa.

Linnéa 2 timmar gammal <3

 

 

8 veckor och 1 dag <3


Mammagruppen

Idag hade vi nyblivna mammor bestämt en liten träff hemma hos en av oss. Denna gången var de Carina med sin lilla Olga som bjöd in oss. Jätte trevligt och vi snacka om verkligen allt. Linnéa och en som heter Molly fann varandra. Här bjuds de på lite bilder. Kan ni hitta Linnéa? ;)







Bild 1: 1 kille med 5 tjejer (från vänster, Saga, Olga, Oskar, Emilia, Linnéa och Molly.
Bild 2 : tre brudarna Emilia, Linnéa & Molly.
Bild 3 : Olga, Oskar & Emilia. OBS, Oskars tröja ;)
Bild 4 & 5 : Linnéa & Molly fann varandra och hade mysigt.
Bild 6 : Saga & Olga
Bild 7 : Linnéa håller hand med sina ny vänner Emilia & Molly
Bild 8 : man kan tro att dom är syskon men de är dom inte!!! Saga & Olga

Överallt och ingenstans...

Robin tog ut en semesterdag idag för han kände för att vara med sin lilla familj. Vi låg och mös alla tre imorse och efter ett tag så somna jag och Linnéa och sov en bra stund. När vi bägge hade vaknat blev vi sugna på att dra iväg lite. Vi beslöt oss för att åka och kolla lite saker. Först ut blev de kyrkan som Linnéa ska döpas i. Jätte söt liten kyrka i mitt i Lund. Sen blev de Hornbach. Vi ska ju göra vid vårat badrum och då vill vi kolla upp lite saker. Åkte till de nya som har öppnat vid gamla IKEA. Inget att hurra för enligt mig. Satte oss på Sibylla och åt hamburgare. Lillan sov hela tiden. Hon är verkligen super duktig! IKEA nästa!! Robins hemmagym försvinner för Linnéa ska få sitt rum. Har inte tyckt att hon har behövt ha ett rum direkt. Hos sover ju hos oss.

Vi åkte till Bjuv för Robin behövde en sak av sin bror. Medans han var där så åkte jag ut till en liten skog och mös med lillan. Fullt med vitsippor var där i skogen. Tyvärr fick jag inte gå runt där så länge för sen skulle jag hämta Robin igen. Men lite mys blev de.



Vi gillar att busa lite :)


Familjen Axelsson/Roslind

Kom på att vi inte har någon bild på oss tre!!! Så de måste vi ju ta.

Min lilla familj <3










Ni som inte vet de, tryck på de små bilderna så blir dom större ;)

Kyrkansbarntimma och dopfix

Igår var vi på något som är typ som kyrkansbarntimma. Vi mammor bestämde oss för att träffas en timme innan och äta lite. Kul att prata lite. Sen var de dags att gå in och kolla vad de var för något. Kantorn sjöng och prata lite. Linnéa börja gråta för hon var hungrig så jag satte mig och gav henne mat, medans de andra fortsatte. Inte så lätt att planera in när de vill äta. De var 7 flickor och 3 pojkar. Linnéa, Emilia, Emilia, Olga, Sigrid, Molly, Saga, Leon, Oskar och Axel. När vi satte oss i en ring på golvet somna Linnéa medans vi sjöng och ja hon verkligen sov! så hon verka gilla de. Får bli fler gånger.

Efter kyrkansbarntimma körde jag och hämta min mamma i Gårdstånga och sedan hem till min mormor i klippan. Vi skulle till pappersbruket och köpa servetter, ljus och pappersduk. Fick 6 paket stora servetter och 2 paket små kaffeservetter, 2 rullar med 10 m, 8 ljus och 3 doftlujs för 160 kr!! Snacka om billigt!! Åkte sedan hem till min mormor och kolla på dopklänningen som Linnéa ska ha. Den är verkligen gammal. Men så fin den är. Min mormors mor hade sytt den till min mormor när hon skulle döpas. Där finns en liten mössa till den också. Testa den på Linnéa och hon var bara så söt i den. Linnéa var jätte duktig hela tiden (blev lite ledsen när hon blev hungrig) Linnéa verka trivas hos min mormor, hon låg och skratta och "prata" i mormors famn.

Åkte hem vid 20.00 och då var jag så trött. Mamma fick köra vår bil. Skönt att åka ibland. Var hemma vid halv 10. Så de var sängen direkt när vi kom hem. Trodde inte Linnéa skulle somna men de gjorde hon.

Skicka de sista inbjudningarna igår så nu är de gjort. Skönt!!

Melissa & Linnéa <3

Låter bilderna tala för sig själv. Men visst verkar dom gilla varandra?? ;)



Så underbara var dom. Melissa ville smaka på Linnéa ett par gånger och Linnéa verka tycka de var HELT ok!!!

Trött :(

Ja inatt fick man inte sova så mycket pga att Robin snarka så högt så Linnéa inte kunde sova. Inte sluta han helle när han vände sig. Blir knäpp. Så nu är jag SUPER trött!!! Blir en tidig kväll för mig och lillan.

Var och hälsa på Sussi och Melissa idag. De var verkligen kul. Snacka en massa skit som vanligt. Vi skulle ju ut och gå en låååååång runda i Kävlinge men vädret ville annat. Så de blev en fika hemma hos Sussi istället. Linnéa och Melissa tyckte om varandra för de höll i varandras händer och armar. Så otroligt gulligt. Glömde tyvärr min kamera hemma men Sussi fick några bra kort (undra om hon skickar över :P)

Har haft lite besök hemma idag. Mamma och hennes vännina kom. Fick lite leksaker till lilltösen. En mjukishund, en leksak att bita i och en sak man kunde sätta på vagnen. Jätte fint. Tack!

Har även hunnit ringa socialförvaltningen och bokat tid för faderskapspapper. Inget test här inte. Lillan är ju en liten kopia av Robin ;) Kanske jag som ska ta ett moderskapstest? Hon är ju inte ett dugg likt mig hahaha.

Ibland är jag bara så överlycklig att jag har Robin. Just nu står han och lagar god mat till mig och tar hand om Linnéa. Bra så jag kan känna mig som Ida. Bra för de andra också då de lär känna varandra mer.

Imorron ska vi träffa de andra mammorna på Petersgården, någon slags kysrkanskbarntimma. Vi bestämde att vi skulle träffas lite innan och äta lunch. Trevligt. Sen på eftermiddagen ska jag köra upp till min kära mormor och hämta dopklänningen och köpa servetter och lite annat på klippans pappersbruk. Billigt, billigt. Mamma följer med. Mysigt att hitta på lite med mamma och mormor.

Nu ska jag bara lägga mig en stund på soffan och bara va!


Stolta föräldrar

Linnéa var idag på hälsokontroll för första gången efter bb. Jag var såååå nervös, varför vet jag inte riktigt. Kom dit så satt Linnéa jätte fint i mitt knä och var hur go och glad som helst. Sen var de vår tur att kolla oss. Linnéa hade fortfarande bara gått upp 100 (man ska gå upp 150 minst) på en vecka väger nu 5170 g. Men som hon sa så ser hon ju ut att må jätte bra. Sen var de längden som skulle kollas och hon är nu 58 cm lång. Vi satte oss sedan ner och vänta igen på att få komma in till doktorn. Väl där inne så fråga hon hur jag mådde och hur jag tycker de går med Linnéa. Sen var de hennes tur att klämma lite. Linnéa skratta och "prata" HELA tiden. Doktorn blev så rörd så hon kalla på vår BM för att hon skulle se. När hon skulle kolla i Linnéas mun gapa hon och gör ett ahh ljud och alla tre börja skratta och även lillan. Doktorn sa att hon var en väldigt go och glad liten flicka, inga fel alls på henne. Sen lägger hon handen på min axel och säger, det är tackvare dig och din sambo. Jag trodde jag skulle börja gråta. Doktorn fråga om vi var stora och starka i släkten/släkterna? Jag svara att ja hennes pappa och dom på hans sida tränar mycket och Robin är rätt stor. Hon fråga de för att Linnéa är väldigt stark och kämpar på som bara den. När vi sen har satt på oss alla kläder igen och ska gå ut så säger doktorn hejdå och Linnéa svarar med ett litet ahh :D. Hon är en glad tös. Som sagt man behöver verkligen höra att man är en bra förälder.

Ringer upp Robin och berättar när vi går hem. Han blev så glad och säger de visste jag redan!! Hur kaxigt var inte de då :D?? Men han är ju så klart också stolt över sin lilla flicka.

Vad hade jag att vara nervös över?? Allt gick ju jätte bra. Nu kan jag leva lite på detta ett tag ;)

Tar hand om oss!

Skulle egentligen träffat Sussi och Melissa idag men lilla Melissa hade blivit förkyld. Så de blev inget med de. Får bli en annan dag. Hon var iof bara hostig men jag tycker de är lite onödigt att träffas så att Linnéa blir sjuk. Jag har alltid varit noga med att inte träffa människor som är sjuka, även bara lite hostiga, för de är inte kul att Linnéa blir sjuk. Men jag kan ju inte hindra de helt eftersom jag kan ju också bli sjuk och då kan jag ju inte bara lämna bort lillan. Så var de senast och då hade jag inte träffat någon som var sjuk. Men de räcker att jag står i en kö så kan jag bli smittad. Vi kan ju inte låsa in oss. Jag försöker vara ute så mycket som möjligt med lillan i den friska luften, de är de ju ingen som dött av. De är ju bara bra för oss bägge.

I torsdags när vi var ute och gick prata jag med mamma om förlossningen och hur jag ser på de nu och allt runt om, sa min mamma en sak till mig som jag fortfarande blir så glad för. Hon sa - Du är som skapt för att vara mamma! Du är så duktig med din lilla tös. Jag har ju haft en bra förebild :). De var så underbart skönt att höra. Ibland behöver man höra sånt även om man inte tror de. De var som en gång för inte så länge sen säger en person, som jag inte alls hade förväntat mig skulle säga så till mig, att jag hade vackra drag. Allt stanna för mig och jag blev glad och sen har jag levt lite på de. Man behöver alltid höra sånt spec efter en graviditet och förlossning. Ja Robin säger de så klart men av honom förväntar jag de :)

Nu vaknar snart lillan och ska ha mat. Blir väl en liten runda sen.


Väldigt mör idag.

Igår var vi i Trelleborg och dela ut inbjudningar till dopet och hälsa på Robins mamma. Vi var där från kl 12 till 24. Vi snacka och hade trevligt. Åt grillad lax. MUMS!! Linnéa var på lite dåligt humör ett tag men när vi satte igång lite mysmusik blev hon genast på bättre humör. Hon satt och titta på mig med stora ögon medans jag sjöng (ja farmor sjöng också) super mysigt. Tiden gick bara så fort tyckte jag. Vi var nära på att få sova över där för helt plötsligt börjde ögonen flimra på mig och de är ett VARNINGSTECKEN för migrän!! Så jag fick en pilla av Lisbeth (svärmor) och efter en stund blev de bättre. Hade inte gjort mig så mycket om vi sovit över men då hade jag fått lägga mig mycket tidigt. Fick även smaka på min efterlängtade Gin & Tonic!! Ja inte helt glas, 2 klunkar och de märker inte Linnéa. MUMSIGT!!

Denna helgen har Linnéa fått sova i våran säng för jag har känt att vi bägge har behövt varandra lite extra. Robin tycker också de är så mysigt att vakna till Linnéas "prat". Så roligt när hon är vaken och sen märker att man själv har vaknat och sitter och tittar på henne. Då ler hela hon och gör ifrån sig världens mysigaste ljud.

Vi sov alla till kl var halv 8 idag och sen gick vi upp. Jag ammade lillan och mös ner oss i soffan med våra täcken. Robin satte igång en film. Efter en liten stund sov vi igen och Linnéa sov till kl var halv 2!!!!! Riktigt trött efter gårdagen haha. Jag vakna av att jag kände att jag hade ont i hela kroppen och inser rätt snabbt att jag har både Linnéa och Robin på mig. Linnéa på armen och Robin på höften. Rätt stel med andra ord. Men jag ska verkligen inte klaga för de var mysigt. Linnéa har sen varit pigg hela dagen/kvällen tills mamma och hennes sambo Kenneth kom kl 7 då somna hon till lite hos sin mormor! De är inte så vanligt längre att hon somnar hos andra än mig. Så KRYSS I TAKET!! Vakna till lite vid halv 9 och fick mat sen somna hon igen och sover jätte gott nu. Hon är inte spec jobbig (ännu) ;)

Är så glad över att ha en sån underbar mamma (Bodil) och en sån underbar svärmor (Lisbeth) som verkligen bägge finns hos oss när vi har frågor och behöver prata. Bägge är ju super vana vid barn, mamma har 5 och Lisbeth 4. Finns de någon som kan barn så är de dom. Tack för att ni finns!

Nä nu ska även jag gå och lägga mig. Är lite mör.



En liten hand.....

.... med så mycket kärlek låg på min kind när jag vakna imorrse. Hon gjorde inte de medvetet men kärleken stråla in till mig från denna lilla minihand. Tur man fick vakna så eftersom vädret är tråkigt. Tittar ut nu och ser att se spricker upp lite.. PERFEKT!! Ska ju ut och gå senare. Eftersom de blev lite kostigt igår kväll med Linnéas sömn så vakna hon en gång kl 01.00 och ville ha mat och bytt blöjan. Sen sov hon hos mig till kl var 04.30 och då vakna hon nog av en liten mardröm och var lite ledsen men somna efter en stund igen. Hon drömde kanske att hennes mamma försvann :(. Sen somna vi bägge om. Hennes lilla varma hand låg på min kind. Kan man vakna bättre?? Nä!!


Kollar ut nu och ser att de blir finare och finare väder. JAA!! Var de askmolnet som låg som ett täcke? Askmoln?? Jaja de händer konstiga saker i vår värld. Tur man bor i lilla trygga Sverige.


Duktigt..

Ja idag har jag varit duktig. Var ute och gick 2 gånger och de var inte bara runt om här på Klostersfälad utan jag var borta mot Klostergården och runt om hela där och andra gången jag var ute blev de en lång runda hemma först sen upp på Kobjer. Jag kunde bara inte sitta inne med Linnéa. Hon verkar ha fått i sig en massa frisk skön luft för hon sover som en stock! Redan kl 8!!!! Hmm undra hur natten blir...

Har hunnit städa lite snabbt i lägenheten och pysslat med lite allt möjligt idag. Skönt! Beställde lite kläder till min lilla familj. Lyckades med en riktigt god pastasås. Ja allt har verkligen varit så bra idag och jag känner mig nöjd med dagen. Gärna fler dagar som denna. Tror vädret har gjort mycket.

Linnéa bada idag och de går faktiskt bättre och bättre för varje gång. Jag badar med henne och de är så mysigt. Sen tar Robin henne när vi har badat klart och torkar henne och sätter på en blöja och virar in henne i sin gosiga filt. Fick mat sen somna hon i min famn. Så nöjd var hon. De ser man va? ;)




Uppe med TUPPEN!

Japp de var jag och Linnéa idag. Rätt skönt faktiskt. Klockan är nu halv 10 och jag har hunnit med en hel del. Jag har ammat Linnéa 2 gånger och sen gav vi oss ut på en lååång runda, tog 1 ½ timme. Ville inte alls in. Pratat med mamma & Robin. Ätit en bra frukost och skrivit alla inbjudningarna. Nu är de bara fotot som saknas. Så nu ligger Linnéa i sin vagn på balkongen och får ännu mer frisk, underbar, härlig luft. Det blir nog en runda senare igen. Ring eller hör av dig om du ska med. Blir väl vid 2 tiden ;)

I eftermiddag kommer min pappas sambos dotter Åsa med familj och hälsar på och ska klämma lite på Linnéa. Annars blir de en lugn kväll med familjen.

Vad ska du själv göra?

Våren är bara så skön

Idag hade jag besök av två tjejer som går sjuksköterskeprogrammet. De besökte oss på mammagruppen i måndags och fråga om de var någon av oss som kunde tänka sig att bli intervjuad om smärta och smärtlindring vid förlossning. Senare skulle de användas till ett examensarbete. Ja varför inte? Jag är sån som gärna ställer upp på sånt. Likadant med blod från navelsträngen om de fick tas. Ja varför inte? De går ju till forskning.

När dom hade gått satte jag mig i lugn och ro och ammade lillan (känns som jag har gjort de hela dagen) sen klädde jag på oss och gick till ICA kvantum och hämta ut ett paket från HM. Sen blev de en lång runda upp mot Kobjer och runt där sen hem och runt där. Så skönt de var. Alla var verkligen ute. Barnen lekte på lekplatserna och folk såg glada ut. Jag är så nöjd och lycklig för tillfället.

Idag satte jag mig och började på inbjudningskorten till Linnéas dop. Kommer bli fint. Jag är sån som tycker om att pyssla med de själv och inte bara skicka in så att korten kommer hem färdiga. Hoppas på att kunna skicka ut dom på fredag. Blev en 20 kort. Räkna ut att vi ska bjuda in 43 st!! Vi har bägge stora familjer. Ja men de är trevligt. Hoppas nu att alla kan komma på Linnéas stora dag :)

Tusan också!!!! Dopklänningen!!! Måste hem till mormor och hämta den och fixa så den är fin. Får nog skriva upp lite innan jag blir helt yr ;)


Älska, glömma & förlåta!!

Älskar gör jag så de sprutar ur öronen på mig. Linnéa sover fortfarande hela nätterna. Ett problem har uppstått!! Lillan har inte gått upp så mycket som hon borde.... Hon äter var tredje timme och då i ca 20 min eller tills hon känns färdig. Men när jag rapar henne spyr hon en hel del. BM fråga om jag kände mig nere? NERE??????? Nä absolut inte, tvärtom!!! Lillan har varit lite gnällig under dagen men de har hjälpt att jag har haft henne intill mig. Så jag får inte glömma att mata henne oftare (enl Bm??)

Glöm inte att man ibland måste förlåta. Det krävs mod att erkänna att man har gjort fel och att säga förlåt!

FÖRLÅT MIG!!!

Alla flickor.

Ja idag har vi varit på mammaträff för första gången. Vi var bara 5 idag, var någon som var sjuk. Vi var bara flickor där. Olga, Emilia, Saga, Molly och Linnéa. När vi kom la jag ner Linnéa på en matta och där låg lilla Olga och dom "prata" med varandra, så gulliga dom var. Vi ska träffas alla igen nästa torsdag på Petrigården och ta en fika och gå på en testomgång av aktiviteterna dom har där. Ska bli kul. Musik och lek.
Följde sen med Helena och Emilia hem och sen fortsatte jag min runda i de fina vädret. Så skönt. Får bli en lååååång runda imorgon om de är fint då igen.

Linnéa sov från 22.00-07.30. Så duktig hon är. Sen la jag mig i sängen med henne så hon fick äta lite. Hon har varit så go hela dagen. Hoppas att hon fortsätter med detta ett tag nu.

Imorgon är de BVC, får se hur "tjock" hon har blivit.


Lycka, de vet man när man funnit den.

Ja och de har våran lillan familj gjort. Har inte särskilt mycket att klaga på när de gäller lillan. Hon växer, äter och mår prima! Imorgon ska vi på föräldrarträff och då ska vi träffa Helena och hennes Emilia. Linnéa har tre kompisar nu. Julia 6 månader, Emilia 2 månader och Chelsy 3 veckor. Nu är de bara prinsen också ;). Nä de får vänta..

Igår var Martina och Peter här med Julia. Trevligt!! Vi grilla spett och potatisklyfter i ugnen. Super gott!
Sen blev de en massa skitsnack.

Linnéa sov verkligen mycket igår. Gick inte att ha henne vaken. Var super rädd att hon inte skulle sova så bra på natten men de gick bättre än bäst! Jag och Robin satt uppe och snacka och kolla på fotboll till halv 12 och då hade tösen sovit sen 9, så jag väckte henne (hon brukar vakna en gång vid 12) och mata henne utan konstigheter, la sen ner henne i sin säng och där sov hon till kl 7.30!!!! Så duktig. Eftersom jag inte behövde ha Linnéa så mycket igår fick jag sån saknad av henne så jag fick flera gånger gå in till henne och luta mig ner i sängen och andas in lite av hennes underbara bebisdoft.

Nu ligger Linnéa i sin babysitter och sover så gott. Har ju kollat på fotboll nu ett tag.




Ha en fortsatt trevlig söndag ;)

Huvudvärk

Ja igår slog de mig och ajjjj va ont jag fick i huvudet. Först tappa jag synen och blev svimfärdig och va helt konstig så jag mer eller mindre kasta över Linnéa till Robin. Jag höll på att svimma. Tänkte, jag går in i duschen en stund. Fy nä vad dåligt jag mådde. Gick in och la mig på sängen och hela världen snurra för mig, tillsist somna jag. Gick sen upp och tog lillan och då kunde jag inte alls se och läsa texterna på tvn. JAG HATAR MIGRÄN. Har inte haft de på väldigt länge nu. Känner av de idag också genom att min blick inte kan fokusera. Rätt jobbigt faktiskt. Robin tar väl hand om Linnéa när han kommer hem. Tänkte lägga mig och vila en stund då så kan lillan och Robin ha lite tid tillsammans utan mig.

Jag kanske är lite hård men jag har redan lite "regler" till/för Linnéa. Tycker faktiskt att man kan börja med de redan nu så dom vet och Robin håller med. Hon ska sova i sin säng halva natten alla fall och de funkar jätte bra. Hon ska inte ligga och "smutta" vid bröstet när hon inte behöver och framförallt så ska hon kunna bli tröstad av andra än mig (klart blir hon alldeles för ledsen tar jag henne) jag tycker de går hur bra som och jag är inte den som inte kan låta andra hålla Linnéa. Hon verkar inte må dåligt av de. Hon verkar rätt trygg. Tror man kan stärka självkänslan lite också. Jag tycker även de är rätt mysigt när andra vill hålla henne. Blir så glad. Älskar själv att få hålla barn och har alltid gjort de. Jag har även lite bestämda tider när Linnéa ska sova och inte sova. Sen vi införde de så har hon sovit mycket bättre om nätterna och som barnmorskan sa, så länge hon växer och går upp i vikt så är de bara till att köra på. Ja hon mår nog rätt bra. Ser så ut allafall. De ska börjas i tid ;) tycker vi.

Idag är de fredag och med de menas med BAD för lillan. Badar alltid med henne för hon tycker de är mysigare så.

Klassisk musik....

Ja idag har Linnéa varit lite på dåligt humör, vilket vi alla är någon dag. Sprang ner i tvätten med henne i bilstolen som hon gillar att sitta i, men idag var den inte alls kul att sitta i. Hon skrek och jag kasta upp kläderna på tork och gick upp till lägenheten igen och hittar ett litet paket utanför vår dörr. De var från go´boken. I den fanns en massa kul till Linnéa och till oss föräldrar. Fick tyst på lillan en liten stund medans jag öppna och kolla. I den fanns 2 leksaker, 1 liten bok till lillan, en bok till oss och en cd-skiva med klassisk musik!! Hmm? Har hört att klassisk musik gör barn lugna och jag hade ju ett perfekt tillfälle för att testa. Sätter igång musiken och de tar alltså 3 sekunder sen sitter Linnéa med STORA ögon och tittar och njuter. HALLÅ?? Sen efter 2 låtar sover mitt lilla gryn. Jag är ju ingen person som tycker om klassisk musik, men jag får väl gilla läget och lyssna på de för hennes skull.

Har även bokat kyrka och lokal till Linnéas dop. Säger inte när och var ännu eftersom vi ska skicka ut personliga inbjudningar. Faderpar och gudfader har vi bestämt också. Maten är fixad och kläder till mig och Robin är fixat. Nu är de bara dopklänningen som skall fixas till lite.

Nu ska jag sätta mig och njuta på balkongen en liten stund

Min dotter <3

Vad gjorde jag innan du fanns?
Är så stolt och otroligt lycklig över att få ha dig som mitt barn.
Du är så perfekt.
Dina fötter, dina händer, dina ögon & din doft, ja hela du!
Ja jag älskar dig så otroligt mycket.
Du kom verkligen in i mitt liv och ändra allt.
Du har gjort kärleken mellan dina föräldrar så stark.
Vi finns alltid här för dig

Du är mitt allt!!

Agnes Linnéa Lilian
1 Mars 2010





Ett litet leende fick jag fångat



Mysigt hos farmor

Ja idag var vi hos Linnéas farmor i Trelleborg. Linnéa verka njuta av att få uppmärksamhet av sin farmor. Vi gick en runda inne i stan och vädret var helt perfekt. Har verkligen varit super mysig dag.


Var även på BVC idag och vägde Linnéa och fråga om man kunde låta lillan sova eller man skulle väcka henne och ge henne mat på nätterna. Nä de tyckte inte sköterskan och hon tyckte att lillan var såå duktig som sov så mycket på nätterna. Linnéa var vaken i, tro de eller ej i 10 timmar igår. Så hon sov till kl var halv 7 idag. Skönt.

Nu tittar man på DH med cajjan, vårat tisdagsnöje :)

Händelserik helg.

Ja man har åkt runt en del. I lördags var vi nere i Trelleborg och hälsa på. Blev först en runda in till några vänner Micke, Lotta och lille Sigge och kolla på deras hus. Kommer bli jätte fint. Sen blev de in till Robins faster, hon tyckte da var så kul att vi kom och så mös hon såklart med Linnéa. Första gången dom träffas men Linnéa sov så gott hos henne. Åkte hem till Robins pappa och där blev de mys och vi fick en liten napp med TFF på hahaha han sprang runt med Linnéa på armen. Även hemma hos Robins mamma var de en massa mys, där fick vi ett påskägg till Linnéa med 2 par super söta strumpor och en liten mjukiskyckling. Åkte senare hem till Robins chef där vi också fick en liten present. En åkpåse i leopard som hon hade sytt till oss, SUPER cool. Den vi har är inte något att hurra för tyckte hon (kan hålla med) så hon fixa en ny. Sen var vi trötta och körde hem.


Igår var vi hemma hos mamma och åt påskbuffé. FY F#N va gott!!!! Hon hade en massa nya saker som man inte hade smakat förr. Allt var super gott. Efterrätten ska vi sno receptet på och ha till Linnéas dop. Tur man fick lite med hem ;). Även där fick Linnéa en påskpresent. En mobil med fjärilar som vi ska ha vid skötbordet. Linnéa verka gilla den för hon ligger och tittar med stora ögon när man håller den framför henne. Vi bada även Linnéa och hon verka tycka de är skönt nu :D


Vi var i lördags och köpte en mobil till sängen som spelar musik och snurrar. Jag orkade inte ligga och dra upp speldoserna som vi har, varannan minut hela natten. Den spelar av sig själv i 20 min sen stänger den av sig själv. Skönt. Hon sov HELA natten igen, vi var hemma halv tio och då gick vi och la henne i sin säng och hon somna direkt och sov till kl var HALV 8!!!!!! Jag har såklart vaknat ett x antal gånger och kollat henne och gett henne nappen när hon började bli lite orolig. Jag är så stolt över våran lilla sessa. Sen var hon vaken 2 timmar och busa med oss och åt lite sen somna hon igen och de gjorde vi andra med ;)

Var ju hemma hos mamma och byta däck och fixa med våran bil i fredags och då träffa jag min barndomskompis Andréa och hennes gulliga Isabelle. Vi gick hem till henne och där fick vi en massa saker. En hoppgunga (JAAA) en bärsele (ännu mer JAAAA) en sovpåse och en lekfilt. PERFEKT!! Bra att ha vänner som har barn för då kan man låna och få en massa saker. Kommer kanske bli att man kan låna ut våra saker någon gång.


Fint väder, Linnéa 1 månad och de är påsk!

Ja allt är bara helt underbart. Linnéa blev 1 månad igår och de firades hemma hos en kompis Martina och hennes dotter Julia som fyllde 6 månader igår ;) GRATTIS till er bägge. Vi snacka om allt möjligt och om våra förlossningar så klart (sällan sånt händer när man har fått barn, haha) Hade en jätte trevlig dag, tack!

Inatt sov Linnéa HELA natten själv i sin säng. Vakna endast en gång och ville ha napp och då passa jag på att sätta på ny blöja men hon låg kvar i sin säng och sov. Så otroligt skönt även om man som mamma inte sover 100 ändå. Hon hade lite svårt att somna igår och jag springer runt som en hoppande och sjungade dåre och de gillar Linnéa annars men igår titta hon bara på mig och när hon somna och jag skulle lägga ner henne öppna hon sina underbara ögon och ville inte somna, utan där låg och och stirra på mig. Då satte jag igång en speldosa som spelar "ser du stjärnan i de blå" eftersom en annan var RIKTIGT trött och efter en stund smuttandes på sin napp somna hon och sen har "nallen" gått varm hela natten. Har även en som sitter på hennes bilstol som spelar en annan melodi och hon somnar alltid till den. Så vi får köpa en sängmobil till henne som hon kan titta på samtidigt.

Jag vet inte men igår när vi var hos Martina så skulle jag torka Linnéa runt munnen och då ger av sig ett lite skrattljud och LER läääänge och när jag gör om de så gör hon de igen och Martina såg de också. Där måste hon ju varit medveten om vad som hände, eller?  Hmm lite tidigt..... Men jag tror hon är tidig för gämnför man med lilla Julia så gör Linnéa mer än vad hon gjorde när hon var 1 månad. Linnéa fick även testa lite av Julias saker tex en jätte mysig gunga som rörde sig och spelade olika melodier. Där satt hon ett tag utan att göra ett ljud. Så söt var hon. När vi satt där så kom Julia i sin gåstol och ville också visa sig (blev lite sotis kanske), så söt hon är. Hon hade även en hoppgunga men de är Linnéa för liten för men där hoppade julia som en lite kanin nästan hela tiden, söt och så himla go unge.

Nu är de påsk och då är de VÅR!!!!!!!!!!!!! Linnéa ska få så många påskägg har jag hört :) vi får åka runt och samla in alla. Heldag nere i Trelleborg imorgon och söndag blir de min sida. Mysigt!

Idag ska vi vara i mammas hus och bara ta de lugnt och byta till sommardäck och dammsuga bilarna. Mamma och hennes sambo skulle inte vara hemma så vi passar på att låna deras trädgård nu i de fina vädret :)



Ser lite chokad ut dock :) men kul var de!!


RSS 2.0