Härliga dagar

Vi lämna Linnéa hos min mamma över fredag till lördag så vi kunde ha lite kul med våra vänner i Trelleborg. Som sagt har jag tyckt de var lite för tidigt att hon sov över innan men nu är hon ett halvår. De hade gått super bra och mamma tyckte verkligen att vi haft tur för de är inget svårt barn. Åt som hon skulle och somna nästan exakt på klockslaget. Mamma passa henne även någon timme på lördagen för vi åkte till en kräftskiva.




Igår var jag ute och gick en runda med lillan och kom till en lekplats som ligger lite mysigt med gunger och annat kul. Tänkte de var dags för Linnéa att gunga för första gången. Hon tyckte de var super mysigt. Man såg på henne att hon gilla de. Efter ca 30 min på lekplatsen gick vi hem. Då somna min lilla sessa och sov jätte gott. När sedan Robin kom hem så ville Robin också vara med när hon gunga så vi gick ner på gården och gunga lite.








Idag börja dagen med att pappa och Ann-Mari kom och skulle passa Linnéa en stund. Jag följde med dem till Nova sen gick jag själv och de själva. Skönt att gå runt lite helt själv. Köpte en dress och en haklapp till Linnéa och ett vanligt linne till mig.

Sen var de dags att gå bort till BVC för 6 månaders kontroll med läkaren. Jag hade lite frågor om Linnéa som jag har tänkt på ett tag efter en person hade kommenterar de. Och enligt läkaren är de inga som helst fel på Linnéa hon är som alla andra barn ska vara. Citat: en riktigt muskelknippe. Hon tyckte Linneá var så stark och duktig. Linnéa visa upp sina små "konster". Hon kryper när som och är jätte stadig i ryggen. Hon går ju när man håller henne i händerna. Linnéa väger nu 8390 g och är 69 lång. Min lilla sötnos.

Linnéa fyller halvt år imorron och de ska vi fira lite ;)

Nu är man inne i sitt vanliga spår. Torsdagar är de musik och lek och fredag är de mammaträff. Funderar på att bjuda hem alla mammorna hit efter vi har  gjort vid toaletten. Den åker ut den 20 sept sen ska Robin fixa så där också blir fint. Han är så super duktig på att kakla och bygga. Tur man hitta en sån kille ;). Vi har så kul när vi träffas alla mammor och bebisar. Vi är 8 st med bebisar mellan den 6 feb och 1 mars.

Nya tag!

När jag blev tillsammans med Robin för 2 ½  år sen så vägde jag 50 kg och trivdes bra med mig själv. Sen gick jag så klart upp ett par kg när de hade gått en tid. Men de var inget stort. När jag sen blev gravid gick jag upp 13 kg. Gick snabbt ner 10 kg men har kvar 3 kg nu till den vikten som jag hade när jag blev gravid, vägde då 55 kg. Så nu ska jag gå ner från 58 till 50/51. Jag har nu en vecka varit väldigt noga med på vad jag har ätit. Jag vet att jag måste röra mig samtidigt. Så nu skall jag sätta igång ordentligt. De som är viktigt samtidigt är att jag fortsätter äta bra eftersom jag fortfarande ammar lite. Linnéa måste ju få sitt. Men det ska nog gå bra.

Snart blir vår lilla tös 6 månader!!! Helt otroligt!! Kan inte förstå vart tiden har tagit vägen?! Hon blir mer och mer personlig för var dag som går. Häromdagen börja hon med en massa mamma liknande ljud när hon blev ledsen. Vet att hon inte menar mamma men man känner ändå något i hjärtat. Linnéa fick en liten tidig 6 månaders present. De blev en liten boll med ljud och ljus och en massa knappar. Den snurrar runt av sig själv. Linnéa tycker den är jätte intressant.

Nä nu får de vara slut för denna gång för jag ska vila upp mig inför kvällen då jag ska med syrran och hennes kille in till Malmö och lyssna på Lars Winnerbäck!! Varje gång jag skulle haft se honom så har de varit något annat som kom ivägen. Första gången kommer jag inte riktigt ihåg vad som kom emellan. Andra gången var jag gravid och mådde sådär. Nu sist så amma jag helt. Men nu!!! Nu är de min tur. Har lyssnat på hans musik sen jag gick i nian. Och de är läääängesen. De bästa med ikväll är att de är GRATIS!! :) Så ikväll får Robin och Linnéa ha lite tid tillsammans.

Ha en underbar dag :)

Vad har hänt?

Linnéa har varit hur duktig som helst och sovit i sin säng ordentligt nu ett tag. Men för typ 3 nätter sen börja hon vakna flera gånger per natt och har bara velat ha nappen. Sen har hon somnat lika fort igen. Jag är med andra ord död när hon ska upp på morgonen. Jag får ju aldrig den här djupsömnen. Men man kan ju alltid hoppas att de blir bättre. Dagarna sover hon inte mycket på. Har man tur är de 1½ timme som mest. Detta är iof inget att klaga över. De kunde varit värre. Men får man inte den sömnen som man behöver så blir man lite smått irriterad hela tiden.

Idag ringde Robins bror Daniel och undra om de var ok om han och hans familj kunde komma en stund. Absolut!! Jag tycker de är riktigt kul när folk bara ringer och säger att de är påväg. Mer sånt :)!!! Jag och Elly gick igenom alla Linnéas saker. Helt klart Linnéas favo fågel var bäst ;).

Robin och jag har inte fått tillfälle ännu att ut och äta och ta de lugnt ensamma. Har de inte varit dåligt väder har de inte funnits tid. Lite tråkigt faktiskt. Som småbarnsföräldrar är de nog rätt lätt att man glömmer bort varandra. Men jag och Robin är rätt noga med att ge varandra lite tid. Ibland bara stanna varandra och ge en kram. Eller när man sitter med Linnéa så kommer den andra och sätter sig sidan om och pratar och myser. Istället för att lägga sig och sova i vars en sida av sängen, kryper jag upp till Robin så somnar vi så. Även om vi skulle kunna lägga oss när Linnéa somnat så sitter vi uppe en stund och tittar på allt skit som går på tvn. Vi bråkade mycket mer innan vi fick Linnéa. Kan erkänna att de varit riktigt stora gräll innan. Nu kan man bara bli lite sur och gå iväg en stund sen när man är tillbax så löses de upp. Skönt. Vill ju inte bråka med lillan i närheten. Tror både jag och Robin känner likadant. Kanske därför de är lugnt? Vilket fall som är jag glad att ha Robin.







Älskar dig Robin Roslind <3

Förvirrade mamman!!

Ja förvirrad är bara förnamnet. Jag blev ju av med min kamera efter vi varit hos Robins bror. Trodde jag glömt den där, ringde och kolla men dom var inte hemma så de kunde kolla upp de. Efter ett par dagar så pratar vi med dem igen och de hade inte hittat den. Fan tänkte jag. Var har jag lagt den? Gick igenom ALLT!! Kom tillsist till en påse som vi slängt papper och annat i och där i låg den!!! Fatta Robin hade tänkt att ta med den till tippen när han skulle dit. Ja ja nu är den tillbaka :). De är inte den enda saken som försvinner för mig för jag har förlagt den. igår kväll slängde jag ner en sak till nappflaskan i sopnedkastet (ja ni läser rätt!! vi har kvar de. Men de skall snart ändras) så jag fick gå ner imorse till vaktmästaren och fråga om de kunde öppna till mig. Han titta på mig (mjukisbyxor och ett linne och sminket från igår) och ja vad han tänkte de kunde jag räkna ut själv hahaha. När vi flytta hit kunde vi själva gå ner där men de var folk som satte in möbler och annat där så de fick byta lås.

I måndags var jag, min syster, mamma och klart Linnéa ner mot Trelleborg och kolla in lite inredningsbutiker. I LOVE IT!!!!! Jag hitta en massa fint. Hitta fina kuddar, men tänkte jag får ringa hem till Robin och kolla med honom vad han tyckte om dem. Fick som svar : älskling jag litar på dig. Ja ja då är de bara till att köra. Köpte 2 saker som jag visste garanterat att han gilla. Mamma bjöd på go sillamacka/räkmacka. Så mysig dag hade vi.

Linnéa har börjat gå i sin gåstol. Mysigt at kunna röra sig lite mer.



1. Linnéa äter gröt med hela ansiktet.
2. Elly förklarar att Linnéa är lite för nära ;)
3. Linnéa leker runt.
4. Syrran och jag dricker kaffe efter dom goa mackorna.
5. Älskade mamma <3

Jag har lite saker som jag ska fixa till i Linnéas rum. En byrå som skall göras om till vit och sätta på lite roliga knoppar. En gungstol (väldigt gammal) som skall kläs om till ett fint tyg och om jag lyckas övertala min pappa så vill jag verkligen måla om den. Här kommer någon bild på lillans rum







Som ni ser så passar inte byrån in riktigt. Jag har även hängt över ett lakan för stolen för de var så jag fick utslag när de gäller färgen. Sen skall de även sättas upp en tavla och en skylt där de står prinsessa ovanför sängen. Sen ska jag dra till Stoff & stil på Svågertorp och köpa en massa roliga tyger och sy gardiner och sängkläder. Ska även försöka sy lite kläder till Linnéa.

Nä nu ska jag börja förbereda maten inför ikväll. Då kommer Robins lillebror och tjej.

RSS 2.0