Lite av vardagen :)

Jag och Linnéa har varit hemma nästan hela dagen. Ingen barnpassning :( lilla Abigail hade blivit sjuk. Men de kommer säkert fler gånger :). Gick en sväng bort till COOP och handla lite smått som vi behövde. Linnéa börja åla sig direkt när vi kom in. Ville gå med kundkorgen (den med hjul under) Men fick inte för jag orkar inte de själv nu. Då kom en kille fram från fruktavdelningen och fråga om hon ville ha en banan? PERFEKT!!! Hon satt som ett ljus hela vägen igenom affären. Tycker de är en riktigt bra grej dom har i mataffärer. Är barnen glada så kan ju föräldrarna handla i lugn och ro. Men när vi var i kassorna skulle hon ju så klart hoppa av igen och gå sista biten. Okej! de gick jätte bra. Men sen upp i vagnen igen men de gick ju bra eftersom hon fick ju kört lite.

Väl hemma slängde vi av oss alla kläderna och på med badkläder och ut i trädgården och i poolen. Ja inte jag då eftersom jag inte får plats i en barnpool ;). Men Linnéa plaska och hade sig. Tyckte de var så skönt. Somna som en stock sen och sov i tre timmar!!!! Jag glömde bort tiden eftersom jag själv gick in en stund och somna på soffan ;) De var skönt att vara inne lite idag :)

För er som undrar de här med att sitta och sola när man är gravid (så långt som jag är)? Jag har hört att man inte ska sola magen redan för några år sen innan jag själv fick barn. De var mamma som berätta när hon såg en höggravid kvinna på stranden utan att täcka över magen ibland. Jag själv har solat magen lite. Men efter en stund lägger jag över magen med något tunt tyg som gärna kan vara lite fuktigt. Sen är de inte bra heller att sola för mycket för man kan få pigmentförändringar och de försvinner aldrig. Men de är upp till varochen eftersom de inte skadar barnet i sig, mest bara att de inte är så kul sen. Men jag håller koll! :) Ska iväg och försöka hitta en sånn bikini som man kan göra till linne. Syrran hade hittat en på Vero Moda. På mamma avdelningen.

Bjuder tillsist på en bild där Linnéa hämtat en bok från sitt rum (Max balja) och satte sig i soffan med Robin för att han skulle läsa den innan hon skulle sova :) så gulligt <3


Ännu en dag till att fixa till sig själv :)

Upp kl 7.15 och äta lite frukost och Linnéa ville ha sin välling. Sen var de till att göra vid sig och packa en väska inför dagen. Kl 9.00 startades våran bil som hade riktning mot Blentarp. Redan då var de varmt. Linnéa fick en massa vatten att dricka och russin att äta. Väl framme mötes vi av en väldigt glad Izabella och en busig Ludvig. Ganska så fort kom badkläderna på alla barnen och i poolen. Sen var vi ute hela dagen. Linnéa hitta Ludvigs minimotorcykel och börja klättra på den och tyckte den var var rolig. Linnéa somna sen i sin vagn i skuggan medan jag satt och stecktes i solen ett tag. När Linnéa vakna var de dags att bege sig till den andra svärgerskan och få håret klippt och färgat. Så skönt de är att få pyssla om sig själv och få känna sig fin. Linnéa stanna kvar hos sina andra kusiner och gick till lekplatsen undertiden. När jag kom hem satte vi oss och åt då Robin titta på mig och sa. Du har ju fått rätt långt hår (ska spara de till vintern då jag nog ska bli korthårig igen) skitsnygg är du i de (har aldrig sett mig i långt innan). :D Blir glad när ens kille kan säga något om en utan att man ska behöva fråga. De är de som är rätt skönt med Robin. Han säger direkt själv om de är något han inte gillar eller som han verkligen gillar när de är något.

Idag blir de till att passa en 1½ månads liten Abigail medans hennes mamma skall bli fin i håret. Då får jag känna på hur de är att ha 2 :). Ska bli kul att se hur Linnéa reagerar. Så de blir att plocka fram lite bebissaker. Tror faktiskt att Linnéa kommer försöka hjälpa till. De ser man när man är uppe hos kusinerna i Bjuv där Noelle är 4 månader och är så rolig att pussa och krama och gunga i babysittern.

Imorgon är de dags för min glykosbelastning :) många tycker den är fruktansvärt äcklig men jag tycker den påminner om Gin & Tonic ;) så jag tycker faktiskt inte de ska bli så farligt. Jag passa på att ta de en dag Linnéa är på dagis eftersom då slipper jag ha med henne eller fixa någon annan som ska ta henne. Inget klydd de gillar vi :)



Egendag.

Dagen har verkligen bara varit min. Lämna Linnéa på dagis 7.40 och hon var super glad för att komma till sina vänner. Idag skulle de ha med sig badkläder. Så den bar hon stolt själv in till dagis och skulle visa upp. Sen bar de iväg till en tjejkompis som har en flicka på 1½ månad. Fick man lukta lite på henne och så fick mamman koppla av med en lååång skön dusch och göra vid sig i lugn och ro (hon är ensamstående så mycket tid för sig själv får hon inte) Vid elva åkte jag till Nova och handla 2 badkläder till Linnéa. Hårfärgning och lite annat smått blev de till mig. Körde hem och hämta kanelbullar och körde ut till bygget (Stångby) där Robin jobbar och lämna dom till byggarna. Sen var de hem och äta vid 12. Resten av dagen har jag spenderat i trädgården på en filt men en massa att läsa. Mys med Linnéa från kl 16.00 blev de sen tills hon skulle sova kl 20.00. En skön dusch och färgning av ögonbrynen (som har blivit RÄTT så ljusa av solen) och en skön mask med choklad i så man lukta som en liten pralin ;). Insmörjd med en massa krämer och oljor för magen sitter jag här nu. Känns såååååå skönt. Energin har laddats upp en del.

Imorgon bär de av till mina svärgerskor i Blentarp. Först till den ena och få Linnéa avbusad sen hem till den andra och klippa mig och få håret färgat. Så en liten "halvegendag" får jag imorgon. Blir väl lite sen hem men de gjorde inte Robin något för han skulle ändå hålla på lite hemma. Som att putsa fönsterna!!!!! De ni!!! Ja iof har han jobbat som fönsterputsare när han var yngre. Så de blir bra gjort :)

Får ju inte glömma ett litet tips jag har. När man är småbarnsförälder är de lätt att man glömmer bort varandra som vuxna. Igår när Robin lagt sig fixa jag matlådor till honom. Skrev en liten lapp om hur mycket han betyder för mig och hur mycket jag älskar honom. La de sen i en påse och i en av matlådorna. Han blev väldigt glad när han läst de. Fick sen något gulligt sms tillbaka ;). De är de små sakerna som håller allt uppe.



Del av lappen. Resten är till för Robin :)

Nä nu blir de till att hoppa upp i soffan och kolla på en film :)

Livet som mamma..

.. ja de är för de mesta underbart. Men igår brast de lite för mig. Kände mig allmänt irriterad på Linnéa hela dagen. Ville bara stänga dörren och gå. Kände de som de flesta mammor/pappor känner ibland. Jag skulle kunna...... Vill absolut inte känna så. Jag satte mig efter jag somnat henne, i hennes myshörna och krama om en nalle. Tårarna kom av sig själv. Jag känner mig inte tillräcklig för henne ibland. Speciellt inte de dagarna hon är på gnällhumör. Vad jag än gör för henne så är hon ledsen. Robin satt i soffan och kom in ganska snart. Hade nog inte hört mig eller sett att jag var ledsen. Kände väl de på sig. Satte sig ner hos mig och krama bara om mig. Sen berätta jag hur jag kände inför allt. Jag är inte ett dugg nervös inför förlossningen men allt rumt om. Hur kommer Linnéa ta de? Kommer de bli mycket svartsjuka? Kommer jag omedvetet sätta någon av barnen åt sidan? De är sånt som oroar mig! Sen på allt kände jag mig piss kass värdelös. Min dotter är verkligen de bästa jag har. Jag vill göra allt för henne. Robin krama om mig hårt och viska lite tysta att jag är en underbar mamma. Är så tacksam att jag har honom. Han kan verka så hård utåt men inombords är han en fin kille.

Jag ångrar mig INTE ett dugg att Linnéa börja tidigt på dagis. De har varit nyttigt för oss bägge. Hon får komma ifrån mig och jag från henne. När man hämtar henne på dagis slänger hon sig om halsen på en och vinkar fint hejdå från ena fönstret på dagis. när man lämnar henne på morgonen. Tycker de är så kul att höra hur hon varit under dagen. Idag berömde dom henne för hon varit så duktig med att sätta tillbaka saker dom använt. Dom menar ju på att så små barn kan man ju inte begära av att de ska göra de. Men Linnéa gör de. De värmde lite i mig eftersom jag kännt så igår. Då har jag lyckats lite allafall. Jag har försökt lära Linnéa att hon ska plocka iordning på sitt rum innan hon ska sova. De börja jag med så fort hon börja gå. Och de funkar för de mesta. Menar ju inte strängt att de ska vara fint men hon kunde lägga några saker i sin leklåda. Så de var som sagt skönt att höra. Sen fick jag hem ett fotavtryck som de gjort på Linnéa. Då fick jag lite ångest för de jag kände igår. Min lilla flicka.

Utan Robin och Linnéa var jag inget. Nu vet jag lite "meningen med livet" :)



Älskar er!



Vad tvingar jag honom till ;)??



Min älskade sessa <3



Foten från dagis :)

Midsommar i Bjuv

Dagen börja med en massa sysslor som skulle fixas innan vi åkte och fira midsommar i Bjuv. Allt skulle packas och man skulle göras fin. Klänningen och kransen som mamma fixat skulle också hämtas. Sen var de att åka. Väl framme blev de till att klä midsommarstången med en massa grönt och blommor. Fin blev den :) Sen lite dans innan maten. Flickorna tyckte de var jätte kul och Linnéa dansade tom efter vi var klara. Linnéa gillar sina kusiner Elly och Noelle.



Linnéa fixar med maten :)



Nää inte så nära!!!



Elly med ute och plockar blommorna till midsommarstången



Linnéas öga har börjat strula igen :( men hon är fin ändå :D



Dansa dansa dansa!! Lite kallt i vinden men de gick bra ;)



Sjunger med mamma



Vår fina midsommarstång



Linnéa myser med sin kusin Noelle



Sen blev de en massa bus med mamma som låg på golvet. Då kunde man ju inte låta bli att klättra på henne :)


Dagen innan..

Japp idag är de dagen innan midsommar. Har varit och handlat lite kläder eftersom man inte är riktigt är i samma form längre ;). Skall även fixa bröd (fuccaia) tills imorgon och den goda philadelphiaröran/osten syrran lärt mig.

Robins bil har äntligen blivit klar! JAAAAA, jag får tillbaka min bil så jag slipper ta buss till dagis och överallt. Så den skall hämtas idag. Sen skall man in och trängas med alla andra människor lite var som. Att man aldrig lär sig!! Men de är inte mycket vi har kvar så de ska gå bra.

För er som vill ha receptet på philadelpiaröran/osten så kommer den här.

300 g naturell philadelphiaost
2-3 msk cream fraiche (börja med 2 och smaka av för de får inte bli smak av cream fraichen)
1 vitlöksklyfta
1 finhackad rödlök
salt,vitpeppar
1 burk röd rom (kan uteslutas)

Blanda allt utom röda rommen. Smaka av röran/osten och se så den blir lagom i smaken. Häll de i en finare liten skål som man kan tänka sig servera röran/osten i. Platta till och gör slät. Sen på med ett tunt lager med röd rom. Lägg som lite dekoration några strå gräslök.

När jag inte har på röd rom så brukar jag dekorera med annat tex rädisor och några strå gräslök eller något annat färglatt :) låt fantasin flöda ;)

Får väl bjuda på en bild..

Nu är jag i vecka 26 :)




Sömnig, plask plask och säkerhet!

Jag pratar nog för de flesta när jag säger att de är helt underbart med barn som sover. Så mysigt att krypa intill. Känna doften och värmen och höra hur hon smuttar på sin napp. Ibland kommer de in en liten snarkning ;). Finns inget mysigare än mys i sängen på morgonen.
Menar kolla in!!



Idag beslöt vi oss för att äta riktigt mumsigt. De blev nypotatis, grillade revben och egenodlad sallad från trädgården. Så gott de blev. Men när jag stod och skulle göra vid potatisen och salladen så var de en liten flicka som ville hjälpa till och stod och drog mig i byxbenen. Då gjorde jag som min mamma gjorde på oss när vi var små. Klädde av Linnéa helt och satte henne i vasken så hon fick leka medan jag gjorde mitt. Gav henne lite saker som hon kunde hälla vatten i. Hon satt jätte duktigt och sköljde allt hon kom åt. Så när jag var klar med en potatis så tog hon över och sköljde sen ner i kastrullen :)



Har sagt länge att jag ska hänga upp ett snöre på Linnéas väg där man kan hänga hennes senaste konstverk på med klädnypor. Blev gjort idag!
Tyckte de blev rätt bra :)



Linnéa har kommit på hur man kan klättra upp på stolar och toaletten!! JIPPIII säger jag! Eller inte. De tar 3 sekunder sen står hon på toan och sträcker sig mot vasken sen på med kranen. De är ju livsfarligt om hon skulle halka ner där. Så idag blev de till att "vända" handtaget så hon inte når. Inte är de speciellt snyggt men vad ska man göra? Terassdörren har vi en hasp på så man kan få in lite luft utan att Linnéa kan ta sig ut. Nu är de bara stolarna i köket som är problemet. Men de gäller att föra in dom direkt när man rest sig så hon inte hinner fram och upp. Samtidigt som de är lite tufft så är de helt klart underbart.



I helgen fick Robin som han ville. Han la ett nytt parkettgolv i vardagsrummet ut i hallen och in i köket. Skitsnyggt blev de. Klinkers (skiffer) innanför dörren då de annars blir lite jobbigt sen när de tråkiga regnet och slasket är igen. Skönt att bara kunna rulla in utan att känna att golvet förstörs.

Magen växer som den ska. Fick tid för andra ul. Så den 8 augusti kl 14.00 är de dags igen att se våran lille tuffing :). Vägde mig nu när jag var hos mamma i helgen och såg att jag sammanlagt gått upp knappt 4 kg sen inskrivning. Men ALLT sitter nog på magen för den är STOR. Hämta hem mitt cementblad också. De blev rikitgt bra. Så nu kan fåglarna "bada" lite. Men känns mer som en liten tjej kommer bada i den. Så den får stå på framsidan ;) Där är lite rester kvar från rabarberbladet som skall pillas bort. Men visst blev de bra?? ;)


.... Och så kom baksidan....

Att vara gravid enligt mig är en mysig sak. Men de har absolut sina baksidor. Med Linnéa var de rätt lugnt (förutom ryggen) men med denna lille krabbaten känns de värre. Nu kom de onda. Har fått så PIIIIIIP ont i sidan typ revbenen, halsbränna, hicka, och han trycker som bara den upp i revbenen. Trevligt!! Jag försöker med allt men lyckas dessvärre inte. De som är jobbigast är smärtan i sidan/ryggen. Men de jag försöker tänka är att de kommer något bra utav de här :) längtar så efter våran lilla pojke.

Mitt liv för övrigt bara rullar på som de ska. Linnéa är på dagis och busar av sig och lär sig en massa varje dag. Pratar för fullt. Jag och Robin jobbar på.

Nu blir de till att köpa nytt golv i hela lägenheten. Är som sagt tillsammans med en VÄLDIGT rastlös kille ;)! Bra till en viss del men man blir inte rik ;) så under semestern skulle han lägga de. Han är ju van så de går fort som tur är. Annars hade jag fått kramp. Så då blir de väl att jag och lilly tar en tripp bara hon och jag. Kan vara rikitgt mysigt även om de oftast bara är vi.

Efter denna långlediga helg som var för ett tag sen märkte jag en stor skillnad (positiv) mellan Linnéa och Robin. Kom varandra mycket närmare. Jag jobbade en del den helgen så de fick vara med varandra. Verkligen nyttigt. Robin har alltid tagit väl hand om Linnéa. Älskar verkligen sin tös. Ibland är de lite så när de är en nr 2 blöja men oftast så går han in utan ett ljud. Känner verkligen nu att vi delar ansvaret för henne och han kan komma på saker att göra utan att jag ska vara med. Många gånger när man vaknar upp med Linnéa så tittar hon på en och sedan pekar på dörren och säger frågande "pappa"? Då får man ju säga att han är på jobb. Tittar hon på mig och ser lite ledsen ut och säger jaaa.. Ska försöka så mycket som möjligt göra så de bara är dom två en del nu. Bra för oss alla. Sen när Wilton kommer så blir de ju mycket att han är hos mig men så fort jag får tillfället kommer de bli en massa mys med lillan.







Min trollunge som dansar trollsången på dagis :)



Så här gör man pappa :)



Visar stolt upp sina dockor på dagis :)


En riktig liten flicka :)

Linnéa har alltid gillat mina smycken när jag bär något. Har någon en klocka på sig vill hon gärna titta. igår kom jag på henne vid mitt sminkbord. Hon satt där med min parfymflaska. Sen börja hon pilla bland mitt smink coh smyckena som hängde på ställningen. Tittar sedan upp på mig och säger "där" och pekar först på smyckena sen på sin arm. Hon ville ha allt på sig. Så fin hon kände sig sen. En riktig liten flicka :)





Idag ska de vara sommarfest på dagis. Tyvärr verkar inte vädret vara med oss. Men de blir säkert bra ändå :) Mamma och syrran (om hon är frisk) och Robin ska med. Ska bli så kul att se de små stå där och "sjunga". Har märkt att Linnéa ställer sig och dansar och "sjunger" något så hon övar säkert ;). Kommer nog tas en del bilder.

Igår satt jag och Robin i soffan och titta på tv. Jag satt med bar mage då Linnéa kommer fram och klappar mig på magen. Jag frågar om hon älskar sin lillebror? Jaaaaa blir svaret. De är de nya som Robin har lärt henne. Sen hoppar hon upp i soffan och lutar sig fram till magen och ska lukta på min tatuering som är en stor orchide. Som vi skratta alla tre!



Så här ser magen med Wilton ut nu . Vecka 24+0

Barsebäckshamn

När jag var liten var vi jätte ofta i Barsebäckshamn. Min farmor bodde där. Älska att vara nere i hamnen och bada och hova efter småfisk. Ibland fick man en peng så man kunde springa ner och köpa lite godis i kiosken. Pappa har fortfarande sin båt liggandes där. Vi gick en sväng och kolla där min farmor bott och även där min pappas faster bodde. Mycket som förändras. Ibland kan man sakna när man var barn och allt var så lätt. De var tider de ;)



Spännande med utflykt :)



Guna guna guna är vad lillan säger HELA tiden ;) här på lekplatsen som jag själv lekte på som barn.



Wiiieeeee!!



Sen blev de såklart en glass nere i hamnen



Plask plask ;)



Detta är vad jag fick vara med på bilder som blev tagna. Kul ju!



Hitta en massa stenar som man kunde kasta i vattnet så man blev blöt

I fredags börja mina fötter att svälla. Eller anklarna. Fy fan va ont de kan göra. Igår fick jag klåda över HELA kroppen och börja må riktigt illa och blev yr. Ringde in och kolla vad som skulle göras och fick som svar att jag skulle avvakta tills tisdag och sen kontakta min MVC. Kan vara levern som spökar. Vilket fall som är de sjukt obehagligt. Sticker och kliar på hela kroppen. Vakna inatt av att benen kändes som stora vattenballonger. La en massa kuddar under så dom kom upp. Vakna senare igen av att jag var helt öm i kroppen. Jag får väl allt nu eftersom jag hade de så bra under graviditeten med Linnéa. Jaja bara till att bita ihop. Han kommer ju om ca 16 veckor ;)

Lite smått och gott.

Igår var jag nästan helt barnfri. Träffa nog Linnéa max 3 timmar. Börja dagen med att jag och mamma åkte till syrran för att göra stora blad i cement. Roligt att bara träffas vi ibland. Inga barn, inga killar. Jag gjorde ett jätte stort och ett lite mindre och ett litet litet löv. Vi tog rabarberblad och la på upphöjningar i grus. Sedan hällde vi på cementen och sedan på med plast. Sen skulle de stå i 2 dygn och "bränna". Sen får vi hem dom. Jag ska använda de största till fågelbad på baksidan. De andra lite mindre ska vi ha som prydnad på framsidan. Var ju även tvugna att ta en bild på systrarna när de är gravida samtidigt ;)





Ser nästan ut som om vi grävt ner två lik ;)



Tre veckors skillnad :)


Efter de åkte mamma med mig hem och hämta min lilla tös som skulle sova hos henne. Vi föräldrar kände att vi ville gå på bio tillsammans. Så de blev pirates of the carabien 4. Helt klart sevärdig :) om inget annat kan man ju titta på deppan ;). Blev en öl för Robin på en uteservering i stan innan. Skönt att bara vara vi också. När vi sen kom hem börja vi göra snyggt i gaderoben som Robin satt in nya fina hyllor. Så vi gick och la oss 01.30. Vakna dagen efter av att hemtelefonen ringer. De var mamma. Hon sa att lillan inte alls mådde bra. Tog temepen som jag alltid har med i skötväskan då man aldrig vet när den behövs. Lillan hade 39,2 grader :( så de fick bli att vi hämta henne lite tidigare än vad vi tänkt. Och OJ vad sjuk hon såg ut när jag kom hem till mamma. En pilla och sen lite sömn. Sen blev de bättre och inte ville hon ta de lugnt. Gick med mamma runt i trädgården. Men sen fick vi köra hem.
Linnéa tänkte fortfarande inte vara inne och bara ta de lugnt så en liten stund fick hon vara ute och då verkligen gjorde hon ALLT!! Här är några bilder på sjuklingen ;)









Älskar dig mitt lilla hjärta :)

Efter detta blev de en tur på nova för mig. Lite kläder till lillan inhandlades (sjukt söta sommar kläder nu) mammabyxor till mig och ett par sandaler. Kom på idag att mina fötter är LITE större än vad dom brukar. Ska jag redan börja svälla som en säl??? Som tur är så är de bara fötterna, eller vaderna ännu :/

Moster :)

Ja nu ska denna tjej bli moster!! Sorry Malin men jag kan inte hålla mig längre ;). Nu vet de närmsta om de. Tre veckor efter jag själv ska bli mamma kommer min älskade syster få sitt första barn! Är så OTROLIGT glad för deras skull. Så vi kommer vara mammalediga samtidigt. Hur roligt som helst!! Fattar inte att hon har kunnat dölja de så länge. Jag ville också vänta tills de syntes på mig men de kom ut snabbt och då fick jag säga de till alla andra i familjen fort själv så de inte kom från någon annan (vilket den första fick). De som är lite kul också är att vi har veckobrytning samma dag i veckan också. Tänk om de blir att man åker in samtidigt också :). Hoppas lite på att de blir en pojke så de kan ha lite extra roligt tillsammans längre fram (kan de iof vara med en tjej också) eftersom vi kommer säkert vara mycket tillsammans. Då blir de nog några riktigt busiga små killar ;). Vilket fall som är jag bara glad om de är friskt.

Lycka till kära syster <3 :D

RSS 2.0