Då är man i vecka 27+0

Magen är rund och go nu. Vill nästan inte att den ska bli större. Imorgon är det alltså 3 månader kvar sen ska min lilla tös komma. Hoppas vi. Jag tor hon kommer den 5 mars har det datumet i huvet hela tiden, vet faktiskt inte varför. Men hon får komma när hon vill och är redo.



Har nu gått upp 7 kg. Känns rätt bra. Hoppas att det inte springer iväg senare :S jag vet att det kommer bli ett x antal kg till men det är lugnt bara det inte skenar iväg till över 25 kg för då kommer jag bli köttbulle hahaha.


Så förkyld.

Idag känner jag inte alls för att vara på jobb. Är så Förkyld.

Var hor min "svärfar" i lördags och blev masserad (han kan sånt, är ju idrottsmassör)
Han fattar inte alls varför jag inte har blivit skickad till en massör innan för just där jag har jätte ont är där en muskel som får stryck pga min mage och att jag är så liten. Så han fram med sina saker och börja knoda och AJ vad ont det gjorde.( nä jag låg inte på rygg, jag låg på sidan) Men efter var jag i himlen! Så det måste jag fortsätta med. För det behövs fler gånger. Slänger hellre ut pengar på de än på en sjukgymnast som bara tränar mina muskler, men jag kanske ska ta bort det onda innan jag tränar upp dom.

Ska försöka lägga upp en film på magen där man kan se lillan leka.

Tack för oss :)


Ville bara snabbt säga.....

Robin klara sitt körkort idag!!!!!

SÅÅÅÅÅÅÅÅ sköntnu slipper jag köra!

Grattis älskling!!


Gåsmiddag!

Då har man ätit gås också detta året. MUMS. Var hos mamma igår och hade med mig kameran men tror ni inte att jag glömde fota? Suck! Men jag hade annat att tänka på....

Menyn:

Förrätt

Sparrissoppa med färska sparrislängder.

Huvudrätt

Gås med potatis, brunsås, syltlök, géle, morötter, brysselkål, rödkål & lingon.

Efterrätt

Äpplekaka med vaniljsås


Sen blev man tjock som en gris! Så en trevlig kväll hade vi verkligen igår. STORA FAMLJEN!!

Sen har jag en massa tankar som går runt i mitt huvud, vill bara ha väck dom, tro mig!!!!
Från att vara lyckligast i världen så sjönk det att man mår skit.
Vet inte alls vad jag ska tro längre.
Just nu känner jag bara för att vara ensam med min stora mage och vara glad för lillans skull. Redan så älskad och saknad. Ska verkligen skydda henne från allt skit som jag gått igenom. Det ska inte hon behöva gå igenom. Känner inte att jag vill göra något, julen känns inte kul längre.

Tack för mig och lillan


Mammakläder.

Så nu behöver jag verkligen skaffa mammakläder, eller ja byxor allafall. Toppar kan man fortfarande ha men de är ju kul att köpa lite nytt ändå.

Ikväll ska vi på gåsmiddag hos min mamma och hennes sambo. Det ska bli så gott.

Nä om man ska ta sig en runda mot nova och kolla läget? kanske finns något fint att ha på sig ikväll.

Pst: tycker ni är dåliga på att kommentera :(

 


Oj då!!

Här har man inte skirivit på ett tag. Hmm nu måste jag fundera på vad som har hänt i veckan?! Det har varit en väldigt lugn vecka. Det har varit gå till jobb, jobba, hem, äta, sova och om igen.

Jo jag var på begravning i onsdags. Usch sånt är jobbigt men väldigt bra för en för att det är som att säga hejdå till personen. När man sitter där i kyrkan tänker man mycke på hur personen va och vad den har sagt och gjort för en. Denna personen tog hål i mina öron och när jag slog sönder min tand som liten så gav hon mig en jätte fin barbie som jag kommer ihåg att jag var jätte rädd om. 
Vila i frid!! Vi kommer sakna dig!

Lillan har varit värsta vildingen nu denna veckan hon är uppe och slår/sparkar mot mina revben. Ibland är det inte alls skönt men jag vet vad det är så jag tycker det samtidigt är väldigt mysigt.

Jag ska önska mig en ny väska av Robin i julklapp men jag hittar ingen som jag tycker är snygg.
Har du tips på var jag kan finna den?

En liten magbild från början av veckan




Då var det söndag!

Usch, nu är denna helgen också över.
I fredags var vi i Trelleborg och hälsa på Micke och Lotta och lilla Sigge så klart. Jätte trevligt och god mat.
Tack Micke och Lotta. Sen gick jag och Robin ner till Tre Lyktor och träffa lite vänner till Robin. Så vi var hemma vid 3 och då var jag slut!

Igår hade jag fått för mig att vi skulle gå in till stan och handla lite julklappar och de blev en del. Så nu är det inte många kvar. Det är riktigt skönt faktiskt. Har man lite pengar nästa månad också. Så många butiker som har öppnat med sånt smått och roligt som jag gillar. Blir knäpp när jag går in i en sån butik. Kommer tyvärr inte på vad alla heter. Men ska så klart kolla upp det.

 

Idag är jag i vecka 24+5

  

Bild 2: så börjar det kännas när man är påklädd och klar för att gå ut. Jackan sitter rätt tajt nu. Får nog fixa en ny snart. Jeansen är mammabyxor från HM för 500:-, jätte sköna är dom.

Sen blev det att vi skulle äta lite nät vi kom hem och då orka vi inte göra något stort så det fick bli räkmackor och TE. Blev riktigt lyxigt. Orka dock bara en så en fick Robin till frukost. MUMS.



Idag har vi en del som skall göras.
-Ikea.
-Handla mat.
-Fixa i förrådet i källaren.
Så en av våra vagnar får plats sen.
Passa på att fixa saker medans man kan.

Tack för mig!!


Så där ja.

Nu har jag vaccinerat mig! Det gick jätte bra och fort. Jag hatar ju sprutor och allt de där. Men detta kändes inte alls. Jag mår som vanligt idag, många som fått ont i huvudet och mått dåligt men jag känner mig bra. Klart man är lite öm där hon stack mig men det är man ju alltid.

Idag ska jag till akuten på KK med min rygg. Ringde min barnmosrka igår och prata med henne och hon tyckte att jag skulle gå dit idag. Kanske blir att jag blir sjukskriven :( så fall halv för på morgonen är det bra men sen på eftermiddagen mår jag skit. I tisdags fick jag gå hem från jobb för då höll jag på att svimma av smärtan. SEn när jag kom hem spendera jag en tid på toa :S. Sen sov jag mycket. Fy det vill jag inte vara med om fler gånger tack! Men jog hoppas om jag nu blir sjukskriven att det bara blir halvtid. Vill jobba till slutet på januari alla fall. Lillan ärju beräknad den 1 Mars.

Nä nu ska jag återgå till arbetet.

Tjingeling och håll tummen för mig vid 2!!


Nu har jag tagit mitt beslut!

Jag har verkligen velat fram och tillbaka. Nu har jag bestämt mig tillsammans med Robin att det blir att jag tar sprutan på svininfluensan. Har hört mycket från båda sidor. Jag har pratat med en del inom vården och frågat vad dom tycker. Alla jag frågat har sagt att jag ska ta den. Så punkt slut jag ska ta den på onsdag!

ikväll sitter man ensam hemma. Ska sova ensam också. Det gillar jag inte och har aldrig gjort heller. Hade det rätt jobbigt när jag var sj i ettan. Men jag hade väldigt ofta vänner över. Jag är en sällskaps människa.

Sitter nu och tittar på Sverges fulaste hem!



Imorron går jag in i vecka 24. Känns som magen bara växer och växer.

Lillan

Den här veckan är Lillan c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när lillan föds. Eftersom hon blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Lillan övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Jag

Min livmoder kan jag enkelt känna 4-5 cm ovanför min navel. Eftersom min växande livmoder trycker allt mer på buken så kan jag få bristningar i huden på magen :(. Min ökande vikt kan också fresta på min kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan jag utför mina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att jag upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.


Här har det hänt en del.

Fick en liten söt kommentar idag om att nu är det faktiskt dags att uppdatera bloggen. :D

Ja nu är där en del att berätta. Kan börja med att vi har köpt en ny bil. Ford Focus kombi -03. Den var jätte fin. Men jag saknar min tös, bettan, R.I.P!!!!

Sen vakna jag inatt av att det kändes som att någon tog mig och tryckte på mig som jag vore en tub. Jag lyfter på täcket och kollar på magen och jag ser att min mage (under revbenen) är som normalt, medans från naveln och ner så står magen ut dubbelt så mycket som innan!! Hahaha lillan busar lite! Så gulligt sen la hon sig tillbaks i sitt "normala" läge. Haha så söt.

Var på NYA IKEA idag. Jag blev faktiskt lite besviken. Tycket de var rätt rörigt. Så det får en 4 av 10 faktiskt. Sen tycker jag inte alls som att det ligger enda borta på Svågertorp, innan var det bara att åka inom och köpa lite när man ändå var på det hållet. Nu känns det som att man är halvvägs till Danmark. Men vi hittade ändå lite saker. Vi köpte golvet som vi var nöjda med sen innan (har det i hallen) som vi nu ska lägga i sovrummet sen är där klart. Skönt så man kan fixa till det sista.
Såg lite saker som vi ska köpa lite längre fram. Kolla ut ett skötbord som vi ska få av min pappa. Hitta ett som vi kan tycka passar oss bra.
Vi gick ner för trappan och där var två stora "korgar" med stora elefanter i och jag kunde verkligen inte lägga tillbaka den för den såg såå ledsen ut. Så han fick följa med hem och vänta på lillan.
Köpte även en liten filt till henne. Rosa med en fjäril och en blomma på.

 

En liten magbild också, är nu snart i vecka 25 (tisdag)




Har gått upp 4 kg sen vi skrev in oss. Kan säga att det är LITE mer som växer på mig än bara magen det finns två lite längre upp som vill växa till sig haha. Annars har jag inte blivit större. Rätt skönt faktiskt. MEN jag kanske inte ska säga FÖR mycket. ;)

Tack för mig!!


Före och efter bilder från vårat renoveringsobjekt i Lund.

Som ni kanske vet så har vi köpt en trea i Lund ungefär vid köpcentret Nova.
Vi bodde i en lite etta innan som jag hade när vi träffades. Men det kunde ju vem som säga att det skulle bli för litet tillslut. Därför köpte vi denna tre. Tur var ju det för två månader efter så fick vi veta att vi skulle få en bebis. Vi hade först tänkt oss en två men tyckte inte det var lönt eftersom att vi tänkt bo här ett tag.

Ettan vi bodde i ett år. Nu är den tömd på bilderna.

  

   

Bild 1: vardagsrummet med fransk balkong.
Bild 2 & 3: köket
Bild 4: sovalkoven (hade ett draperi som man kunde dra för så att man dela av lite)
Bild 5 & 6: Toan med tvättmaskin och torktummlare.
Bild 7: Hallen med en stor gaderob (även där hade jag ett draperi så att man inte kunde se in i gaderoben)

Detta är vad vi flytta till. Före och efter.

 

Efter.

  

Tapeten går från vardagsrummet ut en bit i hallen (STOR hall)

Sen får ni en söt liten bild på magen




RSS 2.0