Mammaledig med wilton igen :)

Jag har nästan glömt hur de känns att vara mammaledig med wilton. Idag är de bara han och jag hemma. Linnea på dagis och Robin på arbetsförmedlingen. Vi myser som förr och går runt och städar och pysslar tillsammans. Wilton verkar också känna av lite extra mys då han är riktigt go och glad!! Iof är han alltid de, men idag är de lite extra.

Jag och wilton går här hemma och lyssnar på barnens julskiva. Putsar fönsterna och hänger upp lampor. Njuter allmänt!! Jag ska verkligen ta vara på dessa sista dagarna som mammaledig med wilton. Helt plötsligt är de slut med de. Då dröjer de läääääänge till nästa gång jag går hemma med en liten.


Tuff vecka!

Jobb jobb jobb. Söndag till onsdag veckan därpå. Har bara kvällen idag kvar. Sen är jag ledig till måndag. Jag tänker bara vara med familjen och njuta. Klart på fredag blir de bio med syrran och den ena svägerskan.

Till helgen så ska de julmysas och sätta upp en och en annan julstjärna/adventssak. Julbord för min del och söndag blir de skyltsöndag och julkänsla i stan med familjen :)

Mys med min lille "bebis" (kommer få vara de läääääänge ;)) NÄÄÄÄÄ jag är INTE gravid!!! Har alldeles för många mål och annat framför mig ;) jag bevisar gärna :D


Gravid

När Linnea var 11 månader fick vi reda på att vi vänta barn igen. På Linneas 1 års dag var jag i andra månaden med wilton. Tittar man på wilton nu känns de så sjukt att tänka att Linnea var så liten. Nu är de absolut inte så att vi ska ha bebis igen!! De ska vi vänta med!!!!

De är bara de att jag totalt älskar att vara gravid och ha en liten bebis som ligger mot mitt bröst och bara är min (ja och Robins såklart) jag skulle kunna skaffa hur många barn som!

Tycker detta året med wilton bara rusat förbi. Känner inte att jag har hunnit med. De mysiga är att jag fortfarande kan få in honom i min säng och få mysa med honom som en liten bebis. Funderar starkt på att gå in och hämta honom redan nu ;)


Klara cirkel, Kajsa kvadrat och Ture triangel!

Idag var vi föräldrar inbjuda på dagis för vernissage av vad barnen har hittat på under hösten. Personalen har skrivit ihopa sångerna själva (vilket är riktigt roligt). Barnen sjöng och visa allt dom gjort och allt man kunde hitta på! Så glad för jag stanna kvar på jollen!! Riktigt pedagogiska är dom och barnen rycker verkligen de är sååååååå roligt!

Kajsa kvadrat sången

Jag heter Kajsa kvadrat
Och jag är väldigt smart
Mina sidor är lika långa
Dom är fyra inte så många
En,två,tre,fyr Kajsa kvadrat
En,två,tre,fyr väldigt smart
En,två,tre,fyr Kajsa kvadrat
Så KLART!!!

Gullig va ;) ???

Nästa vecka ska vi fixa till vårt vardagsrum. Sista rummet sen är vi klara i denna lägenheten ;)!! Eller ja badrummet kvar och de är kanske lite tur för Robin, så har han lite framför sig att göra.

Till helgen drar vi ner till Trelleborg för att fira svärmor. Jag och Robin ska in och fixa något fint på fredag. Har några idéer! Jag har fixat en snygg outfit och allt därtill. Tycker om att klä upp mig, både för min och Robins skull.


Att se positivt i saker är tricket!!

Kan ju inte mer än erkänna att de är lite tufft nu när Robin inte har jobb. Jag jobbar på så gott jag kan. Jag har tyvärr inte 160 timmar. Jag har gått tillbaka till mitt andra jobb också men är tyvärr uppsagd då de är arbetsbrist där också. Kommer bli lite tufft men de fixar alltid sig!!

Så fort jag börja känna lite motgång så börjar jag se allt svart! Kvittar vad de handlar om!! Mamma har alltid stoppat mig mitt i allt och sagt " Ida de ordnar sig, de kan jag lova dig!! Tänk positivt så blir de bra igen"!!! Hon har så jäkla rätt!!!!

Var precis i duschen. Brukar tänka en massa när jag står där. Tänkte på hela situationen vi har nu. Vi har de jävligt bra ändå! Jag har världens finaste familj som jag själv skapat, tak över huvudet, friska, och mat på bordet och framförallt så älskar vi varandra!! De kan inte ett stort hus eller två nya bilar och en massa därtill, slå på något sätt. Vi har en liten motgång nu, men de har alla någon gång. Jag i detta tillfälle känner mig stark och inte ett dugg nervös för vad som kommer hända! Vi är 26 respektive 27 år! Vi är unga! Vi har fortfarande mycket framför oss. De är mycket som vi ska testa. Många mål!

De är i denna fasen många par går åt olika håll. Två barn med 1,5 år mellan. Lite sömn fortfarande, trots från dottern, tänder hos sonen, en rastlös sambo, ekonomin är tajt och en massa annat småbarnsfamiljsprylar. Men utan att överdriva har vi de bra!! Inget bråk eller nått! Jag och Robin har kommit överens om att stötta och försöka ordna detta på bästa sätt! Se de positiva!! Jag trycker i mig så mycket positivt jag kan från barnen och annat. Skämtar mycket och skrattar mycket! Utstrålningen gör mycket i ett förhållande i sånna här tider. Ni som känner mig vet att jag kan få helt sjuka saker för mig :) igår plocka jag fram en pälsmössa som linnea fått av mig till sin utklädningslåda och satte på huvudet på Robin när han skulle ut och röka! Han försökte hålla minen men klara inte de så särskilt bra ;)

Mitt tips!! Le och se de positivt!! Finns en mening med ALLT!!

:D


Så jävla skönt!!!

Robin var dålig över en natt, wilton är fortfarande lite dålig i magen, Linnea mådde också illa. Jag har klarat mig PEPPAR PEPPAR!!! Men under dagen idag har alla varit som vanligt!! Jag och Robin fick ett städryck. Vi städa hela garderoben och gjorde klart i sovrummet. Hela lägenheten blev vidgjord!! Barnen har varit på bra humör! Så jäkla skönt att få ordning i dom utrymmen dör man oftast slänger in saker! Vårdat sovrum har haft en del som skulle sorteras och lite som skulle ut i förrådet. Vi ändra om lite också. De som är jobbigt med de är att mitt sminkbord jag ärvt av min mormor får inte plats. Men den kommer fram i vårt hus. Dröjer men de är de värt :)

Så här blev resultatet!! Där man ser skruvar ska vi ha en lång hylla med lite av varje. Min spegel med sminkbordet var där innan.


Knack knack!! Nä men vad trevligt är de du magsjukan!?

Jaha då var de dags..... Robin börja igår kväll och Willy har varit lite smått dålig i magen... Jippii! Man märker inte så mycket på Willy mer än att de bytas blöja oftare. Robin däremot!!!! Honom är de såååååå fruktansvärt synd om! Just nu ligger han i soffan och kollar på en seriebox.. Ingen ska gå in och störa för han är sååå dålig... :D

De jag tycker är "fantastiskt" är att när en man är sjuk så går nästan hela världen under och man ska agera "mamma" för dom... Men.... Skulle jag få maginfluensa.. Ja då är de som vanligt. Eller så råka man nämna att man känner sig dålig och oj oj oj vad han känner sig dålig helt plötsligt!! Varför är de så? De flesta jag pratar med säger likadant. Man nästan biter ihop så att man inte blir dålig. Är man dålig förnekar man de och kör på som vanligt fast med fler besök hos doktor mugg. Visst är de fantastiskt vilken härlig skillnad de är mellan kvinna och man.. :D Och alla snackar om HEN? När blir detta ett HEN ;)!!

För de mesta skrattar jag åt detta! När Robin är dålig och går och gnäller så kan jag säga lite Putte nuttigt Åhh vad synd de är om dig!! Med rätt mycket ironi inblandat ;). Tror ibland Robin vill döda mig ha ha ha


Mammis och öppna armar!

Jag älskar att vara mammaledig men att komma tillbaka till jobb och känna att man saknar sina små älsklingar och sen få komma hem och de mer eller mindre slänger sig om halsen på en är också något jag älskar!!!

Wilton slänger allt han har och springer fram med ett läte som låter som morrande blandat med skratt :). Slänger sig mot en och lutar huvudet på axeln och myser sig in i en!

Linnea kommer springandes och skriker de är mammis de är mammis JAAA!! Slänger sig om halsen och pussas och pussas.

Idag kom jag hem och kände mig riktigt dålig! Ont i huvudet, illamående och ont i magen. Lägger mig på soffan efter de underbara välkommandet, då kommer Linnea och kryper upp och lägger sig bredvid och säger till mig att vi ska mysa nu en stund. Älskade underbaring! Och inte får vi ligga länge förrän lille Willy kommer och ska "mysa" han med!! :D


Mormor och Linnea <3

Dessa två!! 2 av mina absolut favoriter <3


Längtar till julen!!!

Snart snart kan familjen och jag börja julmysa! Baka lite och pyssla och göra fint med julsaker! Robin älskar tomtar i olika stilar medan jag är vääääldigt kräsen. Robin vill ha tomtar överallt ( undrar om han inte själv är en liten tomte ;)) jag tycker 5-10 i hela hemmet MAX. Finns så mycket annat fint.

Förra året fick jag i en julklappslek, så man kan göra egna praliner. Får man testa igen. Lussebullar, kola och knäck är måste!! Pepparkakor köper vi för de är godare ;)

Detta året ska vi fira med Robins pappa och fru, nere i trelleborg. Jag jobbar en del men de är bra pengar :). De dagar jag är ledig ska jag njuta av min älskade familj!!

Om 19 dagar kommer våra adventssaker fram och de är julskyltning ! Jag längtar!!!!!


En riktigt härlig mysig dag!

Dagen till ära för pappa Robin börja med en rejäl sovmorgon till kl 9.00!! Denna famijen brukar annars vara uppe mellan 6.30-7.20.
 
Linnéa gav sin pappa en teckning som vi satt och gjorde i lördags! Pappa Robin blev jätte glad! Nu pryder den fina teckningen vårat kylskåp :)
 
 
Mormor/mamma kom vid 12.00 och vi åt lite innan vi tre (linnea, jag och mamma) åkte på bio och titta på Lilla Anna och Långa Farbrorn. Såå spännande Linnéa tyckte de var. Lite obehagligt när de blev mörkt men att hålla handen hjälpte. Satt fint hela filmen och tyckte den var bra.
 
 
 
 
På vägen hem åkte vi in till Rusta för mamma skulle kolla lite saker. Jag skulle kolla på en tapet som vi hade tänkt sätta upp i vardagsrummet. Den är i äggskalsvit med änglar. Denna är de Robin som har valt ut. Men han har nog tänkt på min smak ;).
 
 
 
Jag kom inte hem med tapeter denna gången utan en matta! Jag HATAR mattor! Men mamma tvinga mig att köpa en för att barnen behövde en att sitta på när de kolla på tv ;). Mitt svar var att de sitter i sina stolar/kuddar. Jag kan inte säga emot min mamma för HON HAR ALLTID RÄTT :D!! Då blev man 500 kr fattigare! Får väl erkänna att hon hade verkligen rätt! Nu vill jag ha en matta till bara för de ;) hitta någon som jag tänkt till barnens rum.
 
 
Hem till oss och äta stek som mamma hade haft med sig. Robin hade dukat och kokat grönsaker och potatis. Allt var klart när vi kom hem. SJUUUUUKT gott med riktig stek. Mammas stek!! Lite mys för barnen och mormor sen åkte hon hem efter många pussar och kramar mellan mormor och barnen innan dörren stängdes :)
 
Nu skall jag sätta mig i soffan en stund. Robin och barnen är påväg till dagis. Jag tar en lugn dag då de är jobb ikväll.
 
Bjuder tillsist på en bild på Linnéa som har på sig en kläning som har varit hennes mormors. Hon hitta den i sin utklädningslåda och ville testa den.
 
 
Tyvärr ville inte bilden vända på sig....

Systerdag och inredningsshopping :)

Igår bestämde jag och syrran oss för att bege oss till IKEA, Agdas och Panduro Hobbys outlet. Jag skulle åka själv med Malin och hennes Gabriel men Linnéa fick följa med och hon var riktigt duktig. Ja Gabriel också för den delen ;). Tog en fika på IKEA och gick hela rundan. Linnéa gick rätt snällt med. Ville åka upp och ner i hissen dock men en gång skadar ju inte ;). Jag köpte 2 hyllor till Linnéas och Wiltons rum och julklappar som vi önska oss av mamma från IKEA till barnen.
 
Efter de åkte vi till Agdas och ungarna somna. Syrran och jag turades om att gå in. Jag hade ju varit där för så längesen. Men jag hitta lite till denna gången :)
 
Sen bar de av mot malmö igen och Panduro hobby outleten. Mycket billigare och man hittar mycket kul :) Jag hitta så jag ska göra strutar som man kan hänga i julgranen eller var man vill. Hitta en liten bordsspegel som man kan måla till Linnéa och en massa fina små änglavingar.
 
Jag har fixat och donat så vi har fått lite mer personligt här hemma och hyllan som i ett år har legat och bara väntat på att bli målat har blivit målad.
 
Här är lite inredningstips från vårat hem nytt som gammalt :)
 
 
Tråden med hjärtan och pärlor köptes på Agdas denna gången för 19 kr :)
 
 
Panduro Hobby hittades dessa fina änglavingarna för 5 kr för 2!
 
Tavlan köptes på Agdas förra gången. Hjärtat har jag haft i 2 år men köptes i en liten inredningsbutik i Gårdstånga där mamma bor. Tyvärr finns inte denna butiken längre.
 
 
hyllan har jag fått av min mormor och då var den mossgrön. Även den lilla kannan är från min mormors hem. Lyktan med löven på har Linnéa gjort på dagis nu i höst. Resten av sakerna köpte jag på Agdas förra gången för ca 70 kr.
 
 
Denna tavlan är även den från min mormors hem. Kan inte riktigt bestämma mig om jag ska måla om den eller ej...
 
 
 
 
Den lilla lådan har jag fått av mamma men tror den kommer från mormor. Den stora är från mormor.
 
 
Denna lilla ängel hitta vi när vi var uppe i Gränna somras tror den kosta 25 kr
 
 
Ängeln köptes på Agdas igår för 15 kr. Fotoramen köpte vi på Ullared i somras, man kan sätta in tre bilder. Har inte kommit på vad vi skall sätta i den. Men de kommer en dag ;)
 
 
 
 
Dessa 2 underbaringar kommer pryda vårat sovrumsfönster. Kosta 30 kr på agdas. Har redan 2 st men i annan form som hänger i vardagsrumsfönstret.
 
 
 
 

Bio

Imorgon blir de biopremiär för Linnea. Jag, Linnea och mamma ska gå och kolla på lilla Anna och långa farbrorn. Först var de bara jag och Linnea men efter jag berättat för mamma ville hon så gärna följa med. Absolut!! Så imorgon kl 13.10 så sitter en liten tjej och väntar spänt ;). Ska faktiskt bli riktigt mysigt!!!


Älskade ungar!!

Bilderna från dagis kom idag! Visst blev dom bra? ;)


Kulhuset och Agdas

Idag bestämde vi oss för att hitta på lite hela familjen. Vi åkte ner till Trelleborg och träffa upp några vänner och stack till kulhuset. Barnen hade jätte kul, ja en annan också för den delen ;). Fika lite sen åkte vi hem till de andra och släppte av killarna och barnen. Jag & Lotta begav oss ut till Agdas. Hitta en massa fint nu inför julen men många av sakerna kommer jag ha framme året om. Har en hylla som har väntat länge nog för att bli vidgjord så de dags för den nu och sen skall den placeras på ett bra ställe med lite olika saker på. Jag har inte orkat fixa med de innan och nu börjar Robin morra lite för att den har legat där ett år nu ;)

Väl hemma hos L & M så blev de lite bebismys och överlämning av present till lillen. Pizza slank också ner ;) och barnen busa på. Älskar alla bebisar som är runt en nu. Molly, Julius och nu lille Sam. Sen kommer de, om allt går bra och DE HOPPAS vi, en liten i juni :D!!


Väggord!

Har länge viljat ha ett väggord i hallen. Direkt när man kommer in och kollar rakt fram upp emot taket går där en ventilationstrumma som är inbyggd. På denna vill jag ha ett fint väggord. Har länge tänkt på vilket vi ska har. Jag tänkte att jag själv skulle skriva de för de blir lite mer personligt. Sen tycker jag de är en onödigt dyr sak att köpa när man kan skriva själv ;). Robin har godkänt hela idén.
 
Nu har jag hittat de!! "I det enkla bor det vackra" citat av Ernst Kirchsteiger
 
 
Så här kommer de ungefär se ut. Men jag hade tänkt i en annan stil :). Får se vad de blir.
 
Hade tänkt mig en i vardagsrummet men den hade jag tänkt skriva på en träskiva som jag hade tänkt måla vit/grå som man sen kan hänga som en tavla. Vilket ordcitat som skall stå där är inte riktigt bestämt. Måste kolla med Robin också så han tycker de är ok ;).... Annars gör jag de ändå :P
 
En annan sak som jag ska göra är denna
 
Ska bara få barnen till att göra hand- eller fotavtryck

RSS 2.0