ZOO i Köpenhamn och en massa annat :D

I måndags åkte vi med mamma, hennes sambo, hans döttrar, den enes son och den andres respektive till Zoo i Köpenhamn. Verkligen mysig dag blev de där. Mycket roliga djur att titta på. Linnéa var som vanligt väldigt snäll och duktig. Sa inte så mycket. När vi hade kollat klart på alla djuren beslöt vi oss för att gå och äta lite på Jensens Böfhus. MYCKET gott!!! Sen åkte vi hem och då var vi väldigt trötta. Kom innanför dörren och Linnéa somna nästan på skötbordet när vi skulle sätta på nattblöjan och pyjamasen.



Igår var vi hemma hos Robins bror och hans lilla familj. Alltid kul att träffa lilla Elly som verkligen har glimten i ögonen. Tog några bilder på Linnéa och Elly men vet inte vart min kamera tagit vägen :S. Ellys mamma Emelie var på Ullared igår och köpte med hem en massa fina kläder till Linnéa.

Nu har Linnéa börjat äta med mat. Istället för ett par skedar så är de halva burkar nu :). Gröten äter hon mycket av på morgonen. 1 dl vatten och 4 msk "pulver". Hon ÄLSKAR de!! Hon sover fortfarande i sin säng och gör de hela nätterna. Natten till tisdag sluta babyvakterna att fungera (dåligt batteri) så på morgonen vakna inte jag av Linnéa men Robin gjorde. Han sa att han hörde hur hon låg och skratta och prata så han trodde jag var inne hos henne men när han vänder sig om så ser han att där ligger ju jag och sussar gott. Så kan de vara ibland. Men glad var hon alla fall ;)

Eftersom jag inte hittar min kamera så kan jag inte lägga ut bilderna på Lillans rum :( de får jag göra när den är funnen igen.

Tyvärr blir de inget Öland för våran del. Dom ska åka på måndag och komma hem på tisdag. Då kan inte vi :( trodde de skulle vara torsdag till lördag. Jaja då har vi dom pengarna till annat. Kanske blir att vi köper våran gaderob till sovrummet så jag får plats med mina kläder.

Tack för mig :D

Andra natten!

Andra natten för Linnéa på sitt rum. Kl 18.00 igår blev hon så gnällig så jag tänkte att hon kunde få sove en liten stund. Gick in på hennes rum med henne och mös. Somna efter en stund sjungandes. Tiden gick och jag höll på att städa undan i hela lägenheten och på balkongen. Robin säger vid 21.00, ska vi inte väcka Linnéa? Hur mycker är kl tänkte jag. 21.00!!!!!!!!!!! Oj! Ja ja vi får väcka henne en snabbis så hon får lite mat alla fall. Jag går in och försöker väcka henne lite försiktigt (hatar själv att bli väckt hastigt). Men hon totalt vägra att vakna. Shit!!! Då kommer hon vakna jätte tidigt. Men nä då hon sov till 06.00!! Snacka om att hon trivs på sitt rum hahaha.

Igår städa vi ur balkongen efter all renovering. De har varit en sophög ett bra tag nu. Men igår blev de fint. Nya blommer blev inköpta. Nu trivs man där också. Visst blev de fint? Före och efter bilder :)
Idag ska jag ta bilder på Linnéas rum så ni får se hur fint där har blivit.





Efter!!!! Voila!!!





Ett tyg skall spännas upp framför de gråa. Sen skall vi inhandla lite lykter och annat.


Semester!!!

Att ge mamma "frukost på sängen" blev lyckat!! Hon blev så glad att alla hennes barn (ja utom den äldsta) kom på hennes dag. Hon fick ett stort fotoalbum med foton hon inte har sett på, ja 13 år. När hon var en liten flicka, mormor och morfar, när hon fick sitt första barn, min bror Roger som 16-åring, gifte sig med min pappa, fick min bror Johan, min syster Malin sen min bror Ola, huset de byggde i Odarslöv, och sist kom jag. Vännerna var också med på en del foton. Sist kom vi hur vi ser ut idag och våra små familjer. Hon blev sååååå glad!!!! Kul när man lyckas.

Robin börja sin semester nu. Så skönt. De är verkligen på tiden. Han börjar den med att skada sig så nu kan han inte röra handen. Fick ett djupt sår. Synd om honom :(.

Måndag blir de att vi åker till BAKKEN med delar av min familj. Ska bli kul :).
Vi ska även åka till Öland och gå på ölands djurpark med en massa vänner från Trelleborg. De blir väl 2 nätter. De som har barn ska ta med dom så vi tar med oss lillan. Vill ju så klart att hon också ska få vara med.
En kväll nästa vecka ska jag och Robin ut och äta och då ska mamma passa Linnéa. Vi har även planerat en runda upp till Ullared (har aldrig varit där). Tänkt att vi skulle till Köpenhamn också en dag. Sen blir de så klart att vi åker till Bjuv och hälsar på där även i Trelleborg hos Linnéas farmor och Dan och så klart hennes farfar och Yam. Blir väl en hel del sol och bad också kan jag tänka mig :). Så en rolig och bra semester blir de allt.

Snart är de marknad i Trelleborg och då hade vi tänkt att mamma skulle passa Linnéa över natten. Har tyckt att hon har varit för liten att lämna bort och jag menar de är ju vårat barn så då får vi ta att vi inte kan vara med på allt. Menar man kan väl lägga 4 månader åt sidan till sitt barn?? Nu kommer linnéa nästan vara 6 månader. De kommer gå jätte bra med mamma, värre för mig!!! Jag kommer först och främst ha de lite jobbigt med fyllda bröst (men de går att lösa) och sen kommer jag sakna henne. Men Linnéa är i goda händer!!!

Vi har nu skaffat oss babyvakter. Har inte velat lägga in Linnéa på sitt rum förrän vi säkert hör henne om de är något. Hon har ändå sovit i sin säng fast inne hos oss. Nu sov hon HELA natten i sin säng på sitt rum. Så duktig. Vakna kl 06.00 och ville ha mat då fick hon komma in till oss. Så somna vi om och sov till 08.30. Då hade Robin satt fram frukost till oss. Perfekt!!!
Ska ta bilder på hennes rum och lägga ut. De blev så fint. Bara jag som ska fixa till byrån, ska göra den vit istället för brun. Ett projekt till på semestern ;) och andra gardiner. Men de är bra så här så länge.




Frukost på sängen..

Vi gratulerar, vi gratulerar, vi gratulerar kära mamma idag.
Med blommor och blad.
Vi firar hennes dag
Ja vi gratulerar kära mamma idag!!!


Idag fyller mamma 60 år!!
Hon ska få en liten överraskning till av oss barn. Men de skriver jag senare vad de är ;).
En frukost på sängen börjar vi med alla fall.
Därför man går upp kl 06.00 idag. Finns lite saker som skall fixas innan.

Mamma är absolut en sån mamma som mammor ska vara. Hon tänker på oss barn och ställer alltid upp även om man klantat till de ordentligt (och de har man verkligen gjort i sina dar). Hon dömmer ingen. Hon skulle hellre ge sina sista kronor till oss än behålla dom själv om de skulle behövas. Hon har gjort oss rika på kärlek och lärt oss hur man visar den. Hon har skapat mig som den jag är idag.
Jag verkligen älskar henne.



De gör Linnéa också!!

Glömde skriva igår att Linnéa sover hela nätterna och har nu gjort de sen hon var 3 månader. Hon vaknar till vid halv 6 och vill ha lite mat sen somnar hon igen och sover till 9 halv 10.

Mammas överraskningsfest m,m

De var ett tag sen jag skrev lite information om Linnéa.
Hon är nu snart 5 månader (1 augusti) Väger nu 7200 g och är 65 cm lång.
Hon började äta smakportioner den 4 juli och de börjades med morot och de gillades stort.
Nu äter hon större portioner och de är ibland fruktpuré.
Linnéa tog flaskan rätt bra när hon var mindre men sen hade vi inte flaskan på ett tag och när vi då skulle ge henne den så gick det inte alls. Men nu när man ger henne riktig mat har hon börjat ta flaskan igen.
Så för att hon inte ska "glömma" flaskan så får hon ett mål om dagen med den.
Även samma dag som hon börja smaka på mat (4 juli) så snurra hon runt från rygg till mage (har vänt sig från mage till rygg ett par gånger tidigare)
Så nu får man verkligen hålla koll på henne när hon ligger på golvet för fort går de så ligger hon plötsligt på mage sen ligger hon på rygg och så håller hon på tills hon blir sur.


I lördags hade vi överraskningsdag för mamma som fyller 60 imorgon. Vi tog ut henne på en utflykt och hade de mysigt i Kåseberga. Tyvärr var de dåligt väder så vi fick sitta kvar balnd bilarna. Men då kom jag på en bra ide om att vi backa ihopa bakdelarna på bilarna och öppna luckorna så kunde vi sitta där under och äta lite. Sen bar de hem och mamma visste inget om att hennes vänner och någon släkting vänta på henne där. Hon blev så glad!! Mina brödrar hade fixat maten och jag och min syster tårtorna. De blev jätte bra. Tyvärr var inte Robin med för han var i väg och spela vollybolls turnering i trellebo rg. De var lite tungt att ta hand om Linnéa själv. Hon v ar inte på världens bästa humör eftersom hon knappt sov under dagen. Men de gick.


Söndagen stack jag och Linnéa ner till Trelleborg och hämta Robin och då passa vi på att hälsa på Linnéas farmor, de var ett bra tag sen nu, men de gick bra. jag var så trött så jag somna tillsammans med Linnéa på gräset. Mysigt.




Duktig flicka!

Idag har vi varit på lite utflykt. Hade så tråkigt innan idag så jag ringde mamma och kolla vad dom skulle hitta på. Ja dom skulle åka och bada och ha de skönt i Ålabodarna!!! Ålabodarna??????? Ja de ligger vid Landskrona. Mamma undra om jag skulle med och ja varför inte?? Jätte mysigt var där med underbar utsikt över Ven och Danmark. Där var vi ett par timmar och bada och hade de helt enkelt mysigt. Synd bara att inte Robin var med oss.




Måste ju säga att Linnéa är en jätte duktig flicka (säger väl alla mammor om sina barn ;)). Hon säger inte mycket förutom när hon är hungrig. Vi låg där på stranden i skuggan och hon hade de jätte bra och skratta och hade kul. Somna fint sen en stund innan vi skulle åka hem och under hela färden och även när vi stanna och åt glass i Bjärred. Tills!!!! Vi kom innanför våran dörr!! Då slår hon upp sina blå och är hur vaken och glad som helst. Sen ringde Martin och undra om vi ville hänga med och ta ett dopp. Ja varför inte?? Så vi packa in oss i bilen och for iväg. Efter att de hade doppat sig åkte vi till MAX och käka och nu sover lillan gott igen.



Igår var jag inne på vårdcentralen med Linnéa pga hennes vänstra öga. Jag gav mig inte!! De är inte bara en "trång tårkanal" och mycket riktigt de var ögoninflammation!!! Så nu har vi fått droppar som vi ska droppa i och de går jätte bra. Ibland ska man inte ge sig!!! Som mamma sagt - De är du som är mamman och känner ditt barn och vet vad som är bäst!!

Imorgon händer de grejer!!!!! ;)


Bada bada bada..

Jag verkligen älskar att bada och de verkar som Linnéa gör detsamma. Trodde hon skulle vara rädd för havet men nä då!!! Hon älskar att plaska med fötterna och var så nöjd.



Nu efter en vecka med grönsakspuré så var de dags med fruktpuré.
Undrar om hon gillar bläbärspuré ;D???



Robin har jobbat nu hela dagen och kvällen igår och ska göra detsamma ikväll. Inte alls kul att inte få träffa honom. Igår åkte jag till Odarslöv där jag tillbringade mina första 11 år och grillade med mamma och hennes vänner därifrån. Trevligt!! Linnéa tyckte också de för hon ville verkligen inte sova. Ikväll ska Cajjan komma och underhålla oss och snacka lite skit. Var ju ALLDELES FÖÖÖÖÖR länge sen. Så de är en del att snacka om ;).

Imorgon hade vi tankar på att åka till Sjöbo marknad och kolla på sakerna. Förra året gick man runt där och mådde inte alls bra. Var då i 7 veckan och då kom mitt illamående och stanna i ca 4 veckor.

Linnéa har ju haft problem med sitt ena öga sen födslen. Bvc sköterskan säger att det är en trång tårkanal och de tänker inte göra något åt de. Jag vet att de kan så små ha. Men nu har Linnéa börjat lida av de. Hon är och kliar nästan hela tiden och blir jätte irriterad i ödat och runt de och har börjat vakna av de och ligger och kliar och är ledsen. Så nu är de väl dags för mig att gå iväg och fixa de!!

Lite fler bad/sommar bilder


Inte haft tiden :(

Tyvärr har jag inte haft riktigt tid att sitta här. Lillan har ändrat lite i sina sovrutiner och är mycket mer vaken nu och när hon sover så gör jag annat.

Linnéa har börjat äta och de går jätte bra. Började med morotspuré i 4 dagar. Sen blev de potatis och nu är de majs. Enligt mig var morot godast och sen majs. Potatisen var riktigt äcklig. Men hon verka gilla alla tre.

Nu är min lilla tös 4 månader (19 v) och är inne i en fas där hon ändras enormt. Hon vänder sig som ingenting och som sagt sover mindre på dagen och mycket bättre på natten. Nappflaskan har gått väldigt trögt ett bra tag. Hon har inte alls velat ta den. Men nu!!! Nu dricker hon som tusan.

Vi har äntligen fått ordning på hennes rum. De blev lila och vitt. Jätte fint blev de och jag trivs att vara där inne med henne. Nu är de bara jag som ska göra vid en byrå och en gungstol. Ja sen är de HELT klart. Tur man valde rätt karl!! Han är så super duktig på allt som har med renovering att göra. Jag säger hur jag vill ha de och han gör de. Han har råpluggat nu ett tag och för 2 veckor sen blev han snickare (innan var han lärling)

Man ska absolut inte klaga på värmen men detta är verkligen SJUKT!!!!! Detta är för varmt. Vi kan ju inte ligga och steka oss vid stranden med den lilla. Så vi får hålla oss inne eller i skuggan. Så jätte brun kommer man inte bli iår. Men jag/vi gör allt för att vår lilla kicka ska ha de bäst.

Jag lovar att bli bättre!!!!!

NU BJUDS DE PÅ LITE BILDER FRÅN SOMMAREN!!!!



RSS 2.0