-2kg :(

Jag hade en tid hos mvc imorgon men eftersom vi ska till Liseberg så var jag tvungen att ändra tiden. Försökte ringa dit men deras telefon funka inte. Så jag åkte dit. Vägde mig mest bara för skoj skull och inser att jag gått ner 2 kg!!!! Fick en klump i halsen och blev rädd. Gick sedan in till Bm och ändra tiden och när de var klart så tog jag upp de här med viktminskningen. Hon börja kolla runt i mina papper och fråga en massa. UL snart eller varit? ätit som jag skulle? hur mycket lillan vägde när hon föddes? om jag mår bra? Rör sig bebisen som den ska? Jag själv tycker inte att de varit någon förändring i maten, tvärtom!!!!! Fick en ny tid nästa vecka och då skulle hon följa upp de. Min vanliga bm är på semester. Kan säga att jag är lite orolig nu. Ringde min mamma direkt när jag kom hem och prata med henne om de. Alltid lika skönt att höra henne lugna ner en och säga att han tar de han behöver och att hon själv hade gått ner väldigt mycket med min ena bror. Vägde mindre efter förlossningen än innan. Känns lite bättre nu.

Linnéa verkligen utvecklas nu. De senaste är att hon säger Hampe utan konstigheter. Så när farbror Hampe kom var de mycket Hampe Hampe Hampe. En av hennes favoriter :). Igår satt jag och Robin och hade verkligen en soffdag. Titta på en massa filmer medans lillan lekte. Helt plötsligt tar hon sin dockvagn och dockan och en snutte och lägger exakt den som vi gör när hon ska sova. Lite halvt över ansiktet. Sen ställer hon sig så hon har vagnen framför sig och gungar med ena handen så som vi gör och sen babblar hon en massa och pekar ut mot trädäcket. När vi sen frågar henne om hon menar att vi brukar stå där så svarar hon tydligt ja och fortsätter gunga sin bebis.

Malmö folkets park

Igår kom Hampus (Robins lillebror) och hans tjej och hälsa på. Vi beslöt oss för att åka in till Malmö och folkets park och kolla på djuren. När vi körde in kom världens ösregn över oss. Men när vi stanna bilen sluta de och de kom inte tillbaka förrän vi kom hem igen till Lund. Vi gick in på terrariet och kolla på alla ormar och allt annar. Gick in och skulle kolla på aporna men de "tuffa" killarna våga inte gå in helt eftersom där flög fladdermös löst. 2 små apor och ödlor sprang också runt därinne. sen gick vi bort och kolla på marsvinen och kaninerna. Där fanns små bebis marsvin som Linnéa gillade att titta på.













DEN STÖRSTA KANIN JAG NÅGONSIN SETT!!!!! Var mer som en hund!!


Jollyroom

Håller på att fixa ihop lite nu inför ankomsten av lillen. Har bestämt oss för att köpa babysittern till honom, gilla våran innan så detta blir nästan likadant. Fast kanske ännu lite roligare ;)
Vi beställer den från jollyroom.se. Man kan ställa in bågarna i olika positioner, sen blinkar och spelar djuren som hänger. De bästa av allt!! De finns en vibrator i!! Kom ihåg med Linnéa att hon totalt älska att lika där och få gumpen skakad samtidigt som hon blev lite lätt gungad. Denna kostar 799 kr på jollyroom.



Finns lite annat som vi tänkt köpa men eftersom vi nu ska upp till Ullared tänkte jag kolla där först om de är billigare.

Idag åkte Robin och Linnéa till Helsingborg där dom skulle träffa farbror Daniel och Elly. De skulle kolla på några djur. Jag bestämde mig för att stanna hemma. Ha lite tid för mig själv. Tänkte jag skulle åka till Burlöv center och byta en dress vi köpte igår till Lillen som jag sen titta på och tyckte inte om sen. Så de får bli en annan. Men innan dess ska jag ta ett låååååångt bad och sen göra vid Linnéas nya säng. Har nu äntligen fått tag i en bra madrass. Den ska bara tvättas lite så de får bli tvätt idag med. Blir inte mycket tid med den nu framöver.

Imorgon fyller min älskade mamma år :) och de skall så klart firas. På lördag kommer farbror Hampe och hans tjej Sara och hälsar på och sover över (kanske att Linnéas farfar och sambo följer med). Måndag blir de till att förbereda allt inför den veckans aktiviteter. Tisdagen blir de Liseberg med mina syskon med familjer och mamma (alltså vi blir 14 st de är min "lilla" familj ;D) sen blir de hem och packa de sista för sedan åka till stugan vi hyrt 2 nätter. Dit åker vi med pappa och hans sambo. Ska bli mysigt. Där har dom hyrt en båt som vi har hela dagen och kvällen. Så vi hoppas väl på fint väder då så vi kan fiska lite. Sen hem på fredagen sen är de jobb för mig lördag och söndag. Sen en ny vecka!! Med Ullared i tankarna och en träff med Robins bror med familj. Och ett besök hos MVC :D. Sen är de verkligheten som kommer igen. Sen är de 17 dagars jobb sammanlagt, sen är jag mammaledig igen i ett år :)


Present

Jag har nu hittat två saker som jag absolut ska köpa till min systers lille/lilla bebis. Älskar att kolla ut lite saker till dom små. Har hittat en del som man vill ha. Var inne på www.jollyroom.se och hitta en massa. Jag hitta även en babysitter som är väldigt likt den vi köpte innan till Linnéa som nu är sönder. Robin vill ha en likadan så de var ju perfekt!! Satt och kolla upp speldosor och lite annat från märket Tiny Love och där fanns den. Jag rekommendera denna sidan. De har de flesta märkena inom baby och barn. Men vi ska avvakta lite att köpa vissa saker tills vi kommer upp till Ullared. Jag, syrran, mamma (kanske Robin) ska ta oss en tur. Ska bli kul :) inte ofta vi gör något bara vi. Nu är de bara en barnvakt vi ska hitta till gullungen (om nu Robin följer med)

Hade min barndomskompis Emma och hennes lilla Abigail hemma igår. Linnéa fullkomligt älska den lilla. Hon skulle pyssla, krama och ge henne nappen. Hon blev sur så fort hon inte fick vara nära. Gunga babysittern (inte den söndriga ;)) men de gick lite vilt så hon fick ta sin docka istället. Vi prova att gå en runda med bägge barnen i våran vagn. Kändes jätte bra!! Tog Abigail ett tag så Emma kunde göra lite mat till henne och bara ta de lite lugnt. Jag somna Abby och hon sov i 3 timmar. Emma satt bara och njöt på våran uteplats. Tack för en mysig dag :)



Har alltid hört...

Jag har alltid hört att jag alltid varit för snäll. Sen jag var liten har jag alltid gått till sidan för de mesta varit den som har varit besvärlig för att jag varit känslig och blivit ledsen. Inte riktigt bra på något. Men ända aldrig sagt ifrån. Under mina år som 20 åring har jag blivit utnyttjad av en massa. Killarna har inte riktigt tagit mig på allvar.Tagit mot en massa skit. När jag och Robin träffades var jag helt nere och mitt självförtroende....... fanns helt enkelt inte. Hade jag haft den kroppen jag hade då nu så hade jag varit mer än nöjd. Är så fruktansvärt trött på att fortfarande som 25 åring behöva ta en del skit från folk. Tyvärr har de börjat gå över lite på lillan. Nu känner jag bara att jag MÅSTE ändra på detta för hon ska fan inte få känna av att hon inte är lika duglig som andra. Hon är Linnéa och hon är bra och allt annat på sitt eget vis!!! Nu säger jag absolut inte att detta varit min mammas fel att jag blivit så nertrampad. De är ju jag i min person. Jag känner även nu att de jag och Robin ha skapat tillsammans de vill säga Linnéa inte riktigt är tillräckligt för vissa. De har iof för de mesta aldrig något jag gjort varit. Ser ibland att hon kan sättas lite åt sidan i vissa tillfällen. Jag vet inte riktigt hur jag ska handskas med de hela. De som jag verkligen känner att jag duger för är min mamma och min syster. De jag ofta säger har verkligen ingen betydelse i vissas öron om de kommer från min mun. Men kommer de från någon annan, EXAKT samma sak, så är de såååååå bra!!!! Är de någon som säger något och jag är lite med på ett hörn av någon anledning så är de jag som i slutändan får ta skiten. Nä nu MÅSTE jag tuffa till mig lite för Linnéas och lillens skull!! Många kan vara bitchiga mot mig men jag SKA börja säga ifrån och vara lite bitchig tillbaka (men absolut inte elak)

En sak som jag måste säga gjorde mig lite glad och rörd var när vi för första gången träffa farbror Hampes nya tjej, Sara, i lördags. Hon börja nästan direkt gå och prata med Linnéa och tog henne flera gånger och gick iväg och lekte eller annat. Kalla henne gullunge och var så himla go med henne. Sa flera gånger att hon var så söt. Linnéa verkligen gilla henne också. Kunde gå fram till henne och allt som hon väldigt sällan annars gör. Jag har aldrig upplevt någon annan utomstående på de sättet. Jag kände mig stolt för att vara Linnéas mamma. Kände att de var någon som verkligen ville vara med min tös utan att känna ett måste.

Detta inlägget kanske blev lite rörigt men jag skriver exakt de som finns i huvudet! Då kan de ju bli rätt rörigt....

Vagnen.

Jag är redan nu riktigt nöjd med vagnen. Linnéa sover mycket bättre i denna än den gamla. Gillar som sagt bara att sitta i den. Inget gnäll alls när man ska sätta henne i den. Har redan hittat henne 3 gånger sittandes där och mysa med en napp i munnen. Känns riktigt bra. Nu är de bara lilleman som fattas. Snart bara 9 veckor kvar :D har inte mycket kvar att fixa nu. Lite kläder som skall handlas in. Rekommenderar VERKLIGEN city selects syskonvagn!!

I lördags var vi i Trelleborg på vollybollsturneringen. Skönt väder va de och allt var hur bra som helst. Linnéa sov i 2 timmar i de ljudet som var. Hon tyckte nog de var roligt att kolla på när dom spela för hon var med Robin och var så duktig medan de titta och heja på.







När lillan sen vakna åkte vi hem till Robins mamma och fira farbror Hampe. Där lekte Linnéa loss och dansa och allt hon kom på. Sen somna hon som en stock och sov till kl 9.00 dagen efter (med en vaken period när vi körde hem)





Idag blir de bara att ta de lite lugnt och städa lite och lite annat.

Ibland kan ens kille överraska en :D

Jag kommer hem från jobb och hittar denna i mitt vardagsrum...



...... EN CITY SELECT syskonvagn!!!!!

Visst den kosta en del men den kommer vara sååååååå användbar!! Linnéa TOTALT vägrar att hoppa ur den. Hon sitter just nu i den och har sin telefon i ena handen och pratar en massa. SJUKT sur om man knäpper upp henne. Hon älskar den. Jag tror vi kommer bli riktigt nöjda med denna. :D
Ibland kan ens kille överraska en :)


Storasyster Linnéa

Igår satt hela familjen framför tvn och mös som vanligt skulle Linnéa dra upp min tröja och se magen. Hon skulle pusse den, krama den, klappa den och ja busa med den. Hon var så otroligt söt och rolig. Frågar man henne när hon pysslar om hon ska få en lillebror säger hon stolt "JAAA"!! Man kan ju hoppas att hon blir sån även när han är ute :)



Puss puss



Är min mage lika stor som mammas??



Massa bus :)



Stolta systern <3



v 30+0 :D

Nya lampan :)

Japp nu fick de bli en ny lampa i vardagsrummmet eftersom vi inte hade någon i de andra utan bara spottar. Hitta en som jag verkligen gillar på Hornbach på Svågertorp. Fanns i brun/guld och svart och kosta 1400 kr. Vi valde den vita för de passa bäst hos oss. De är inte lätt att visa hur bra de blev men gör ett försök :) Jag är HEL nöjd


Lite allt möjligt

Robin var i Trelleborg i helgen och även i Tyskland en runda. Jag och Linnéa stanna hemma och hade de mysigt.
Storstädning av hela lägenheten och tvätt (MYCKET) sen blev de en massa pyssel. Trolldeg och lite målning med vattenfärger. Sen var vi slut. På kvällen kom min bror Ola och sov över (han skulle jobba dagen efter och hade jobbat så han orka inte köra hem mellan, bor i Blentarp så de är en bit). Innan vi skulle hämta Robin på söndagen träffa vi upp Linnéas bästis Ebba som är 2 dagar äldre :) på 4H gården som ligger en liten bit ifrån där vi bor och kolla på grisen och alla kaninerna och alla andra djur




Igår var hela lilla familjen över på Ven. Jag kände att de var lite för mycket att cykla eftersom jag inte har cyklat på hela graviditeten och nu skulle jag cykla hela Ven så jag tog bussen till andra sidan. Mamma var även med och även hon tog bussen (har opererat bägge höfterna så de var ju inte bra att cykla så långt kanske) Robin har fått sig en smäll på sina revben så även han tog bussen med oss. Men de övriga som var med cykla. De var 4 vuxna och 3 barn. Men vi hade en mysig dag ändå på Ven. Åt god rökt lax och en mjukglass på de!! De satt fint i magen
:)






Jag har nu hämtat hem min gamla säng jag hade som flicka. De är en säng som även min mormor hade som flicka. Nu är de Linnéas tur att ha den. Skall bara målas om lite och få en madrass. En riktig prinsess säng. Vet bara inte om jag ska ha detaljen på sängkanten kvar.




Valet om kvalet!!

Just nu sitter jag och funderar en massa på hur man ska göra med vagn och allt inför ankomsten av Wilton. Han är ju som sagt planerad till den 28/9 och då är de två månader kvar sen kommer vintern. Första månaden är man ju inte världs pigg på att gå några längre runder av olika skäl och då är vi två hemma. Sen är man ju inte ute och går så mycket på vintern. Jag är sugen på en syskonvagn men kommer de vara lönt? Den kostar ju en del och ska man köpa något sånt så skall de ju användas. En gav förslaget att jag skulle ha Linnéa på en ståbräda... Men hon är ju inte ens 2 när Wilton kommer och jag tycker de är lite taskigt att tvinga henne stå där om hon blir trött. Sen kom förslaget att jag skulle bära Wilton i bärsele eller liknande. Men de kommer vara vinter och de menas med kallt!! Då blir de en MEGA jacka för min del och stackars wilton får hänga där innanför. Nä jag vet inte alls hur vi ska göra. Vi hade tänkt köpa en sulki till Linnéa så skall Wilton ha Linnéas gamla. Men hur gör jag då om jag går ensam? De händer ju en del att jag är de. Någon som har ett VÄLDIGT bra tips????

Idag åkte Robin tidigt imorse till Trelleborg för att åka till Tyskland. De menas med att jag är ensam hela dagen, kvällen och natten med Linnéa. Inte kör jag ner för att hämta honom senare och sen ska man behöva köra ner imorgon och hämta hans bil. För de kommer ju bli en del drickande för hans del på båten kan jag tänka mig :).
Så vad ska vi hitta på?? Känner lite torka när de gäller att hitta på saker som är roligt för lillan. Kanske komma in en runda till stadsparken och titta på fåglarna? Åka och bada om vädret tillåter? Gå och leka en massa på en lekplats i närheten? Göra den där trolldegen som jag länge funderat på och måla med färgerna jag köpte igår? Vi får helt enkelt se vad dagen bjuder på. Nu är de frukost allafall ;)



Bröllopsplaner :)

Robin har ju gått ner på knä 2 gånger och ingen av gångerna har jag vetat om de. Första gången var på vår 1 års dag och andra gången den 23/12-2010. Bägge ringarna har jag på mig. Han fråga mig sista gången när jag ville gifta mig med honom. jag log mot honom och sa " år 2015 kanske blir ett bra år?" Hans min då... HAHAHAHA. Han ville redan som nu till sommaren. Men jag har ju inte planerat något. Vill inte ha något stort bröllop men de ska ändå vara planerat. Sen blev jag ju gravid och då känns de ännu mer som att denna sommaren var lite för nära och jag vill ABSOLUT inte vara gravid på mitt bröllop. Men jag har en del klart för mig. Musiken alla fall. Trodde jag!! Fram tills igår när jag för en gångsskull fick lyssna lite på min egen musik. Visst han som skrev den skrev den till sin flickvän som varit med om en trafikolycka och hamna i rullstol pga hjärnskadan hon fick av olyckan. Men texten är så fin och den är så sann.

WHAT ARE WORDS.
Chris Medina

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close

Så sommaren 2015 står vi nog där och blir herr och fru Roslind :) och våra barn går med oss i kyrkan

Måste ha regler.

Idag har de varit en sån dag man helst inte vill gå igenom. Linnéa har verkligen tryckt på ALLA knappar man kan trycka på. Hon klättrar upp i vagnen och ställer sig och vrålar, klättrar upp på alla borden och så fort man glömmer stänga toadörren är hon där och upp på toan och igång med kranen. Hon har ännu inte ramlat och slagit sig men den dagen kommer! Jag är SJUKT trött på att säga nej hoppa ner och nä så får du inte göra. Så idag föll den sista droppen. Sa till henne på skarpen (vilket jag ofta gör men inget reslutat) men istället för att hon ska komma och kramas efter 3 min så sa jag till henne att "nä lyder du inte mig så behöver du inte krama mamma för nu är hon lite arg". Låter kanske hemskt men ibland måste man visa att man menar allvar.
Hon följde efter mig var jag än gick och snyfta lite och titta upp mot mig när jag gick förbi. Tillsist efter ca 10 min tänkte jag undrar vad hon gör om jag lägger mig på en kudde på golvet (vanligt fall så springer hon fram och slänger sig på en) hon stog kvar i hallen och titta på mig med valpögon och såg allmänt ledsen ut. Titta på henne och sen titta jag på tvn igen. Hon stog kvar. Efter en stund sa jag till henne att komma så vi kunde bli vänner igen. Hon nästan smög fram och när hon var enda framme stog hon fortfarande upp och titta ner på mig. Börja snyfta lite mer. Jag titta på henne och sa kom då. Då kryper hon försiktigt upp på magen och lägger sitt huvud på mitt bröst och kramar mig. Jag kramar så klart tillbaka men förklara för henne att mamma blir arg när hon inte lyssnar, Då börja hon snyfta igen och krama mig lite hårdare. Jag kramar tillbaks och säger att nu kan vi väl bli vänner igen och att jag älskar henne. Sen låg vi där i en timme utan att säga något eller röra oss en milimeter. Hon fatta verkligen att jag mena allvar denna gången. Visst sved de i mitt hjärta men man måste ha regler.

Tror att dagen blev som den blev för att vi gjorde inget speciellt. Men man ska kunna vara hemma utan att de ska hända något kul. Självklart försökte jag hitta på saker att göra som att rita och sitta och leka på hennes rum. Men jag kan inte hela tiden underhålla henne. Tänkte ett tag på om jag skulle göra trolldeg så vi satt med de men eftersom hon inte var lugn en sekund strunta jag i de. Vissa dagar leker hon super fint själv men idag var en mindre bra dag. Igår var en bra då baka vi och lekte och hälsa på mormor på jobbet. Mär de blir så här ser jag verkligen Robins rastlöshet i henne ;) (ta inte illa upp älskling). Tur hon ska få busa av sig på dagis imorgon. Sen har hon oss bägge hemma i 4 veckor och då händer de roliga saker för de mesta :)


Som ett brev på posten!

Som ett brev på posten kom min förkylning bara pang booooooom på igår kväll!!! Jippiiii! Inget att jag är täppt eller något sånt utan jag håller nog på att hosta upp mina lungor sakta men säkert! Försökte ta lite hostmedicin men FYYY FAAAAN!! Tänk er lakritssnaps med alvedonsmak! Mums frestande va ;)?

Linnéa "pratar" en massa nu. Förstår inte ett dugg vad hon säger. Men hon förstår oss mycket mer än vad vi tror. Tex sa precis till henne att hon ska ha på sig skor om hon ska ut i trädgården. När hon är påväg till hallen för att hämta sina skor säger jag "ta de vita skorna". Står säkert 5 par skor på hyllan som är hennes och hon tar sina vita som står längst in och kommer gående till mig och säger "så"!!! har sagt till Robin att man kanske ska börja tänka lite på vad man säger...

Har nu köpt hem en potta till Linnéa. Ska försöka få henne blöjfri nu i sommar. Hon tycker den är jätte rolig att sitta på den men de händer inte något men de kommer väl. Hon tycker de är måttligt obehagligt när de är en nummer 2 blöja. Då kommer hon "baj baj baj!" Så önska oss lycka till. Blir väl helträning nu i sommar :)

Var på glykosbelastning i fredags. De gick jätte bra och som vanligt tyckte jag inte alls att de var något äckligt. Lyssna på lillen och han höll på att böka runt som tusan. OOJ vilken livlig lite krabbat sa BM!! Min tanke.. ÅH nej inte en buse till ;). Hon sa att förmodligen kommer han bli lite större än vad Linnéa var när hon föddes.
Jag längtar så tills de är dags. De är något magiskt med att föda barn. Visst FAAAN gör de ont men efter är de som hela världen bara stannar och du är så riktad på detta barn som ligger på ditt bröst. Tårarna rinner och de är sååå mäktigt!



Lillan och jag när vi kommit hem. 2 dagar gammal :)
Mamma älskar denna bilden. Hon säger att man ser på min blick att jag gått igenom något så stort. Och så ligger hon och smuttar på sin hand. Bara jag ser bilden kommer nästan tårarna <3 <3

RSS 2.0